24. kolo
06.04.2012 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Bohemians 1905 2:0

Hráči Bohemians snad opravdu zapomněli vyhrávat a měli by se začít učit od nováčka z Julisky, který pokračuje ve fantastickém jaru a stále se nevzdává boje o čtvrtou příčku, v konečném hodnocení dost možná evropskou.

Po devíti minutách se začal ozývat domácí Podrazký, který centrem pobídl ke střele z první Lietavu, ten ale neuspěl ani z dorážky. Odchovanec Bohemians se pak proti svému mateřskému klubu snažil prosadit sám v 16. minutě, když zpoza vápna technickým pokusem donutil zkamenět Sňozíka, který si mohl oddechnout po zazvonění levé tyče.

27. minuta se málem stala osudnou Jindřiškovi, který pokazil přihrávku a prakticky tak rozjel rychlý kontr domácích, na jehož konci Hanousek přihrával Lietavovi a pouze bravurní zákrok brankáře zabránil tvrdé ráně z deseti metrů k bližší tyči, aby skončila v síti.

Domácí útočník se tak dočkal až pět minut před koncem první půle, když po centru do vápna od Malého přeskočil pasivního Lukáše a za jeho hlavičkou se Sňozík pouze ohlížel. Dukla šla do šaten se zaslouženým vedením.

Klokani se po změně stran snažili hrát, jenže v 58. minutě přišel další centr Malého, tentokrát od rohového praporku, který z voleje napálil Pavel Hašek a parádní ranou z patnácti metrů těsně nad zemí propálil vše, co mu stálo v cestě. V první lize se tak trefil poprvé od 13. září 2003, kdy šest minut před koncem zařídil pro Blšany remízu.

Definitivní pojistku mohl po nádherném sólu přidat Lietava, to by proti němu však nesměl stát Sňozík. To na druhé straně musela pomáhat Radovi jeho branková konstrukce, když po centru Budínského hlavičkoval Hartig. Nadechnutí Klokanů mohl ve snižující trefu proměnit nejprve Budínský, který pohotový pokus z dvanácti metrů poslal nad, a v 82. minutě Vyhnal, k němuž propadl centr Moravce na malé vápno, aby nepochopitelně přestřelil.

A Moravcův centr nevyužil ani Hartig, který hlavou poslal balón mimo tři tyče. Závěrečný tlak tak nepřinesl ani čestný úspěch psychicky zlomených hráčů Bohemians, naopak Dukla pokračuje ve své jarní krasojízdě, kterou ještě dvě minuty před koncem ochudil o výraznější vítězství Sňozík a jeho perfektní zákrok proti střele zblízka od Hanouska.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 nebo 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá,že dojde k výměně Bohemek...

Reagovat
pavel.fotbal

To ani náhodou !!!

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pavel.fotbal

Oba kluby jsou mé srdcové Dukla i Bohemka, prostě starý časy jejich vlády. Vzhledem k situaci v jaký je Bohemians 1905, bych uvítal překvápko v podobě 2, neboli 1:2 ve výsledkovém vyjádření, i když reálně to bude spíše obráceně.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele