8. kolo
01.10.2007 17:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 0:2

Baník Ostrava potřetí v sezóně přicestoval do Prahy a potřetí si na sever Moravy odváží body. Po vítězství v prvním kole na Bohemians a remíze na Slavii před dvěma týdny se ve formě hrajícímu týmu sklonil Žižkov, když prohrál 0:2.

Pod žižkovskou televizní věží se dlouho hrál fotbal bez šancí, k vidění byla marná snaha hostí a nakopávaná domácích. Až v závěrečné čtvrthodině první půle byly k vidění zajímavější momenty, v hlavní roli byl většinou domácí útočník Petr Švancara. Ten nejprve neuspěl hlavou, pak netrefil branku šajtlí, v největší šanci, do níž se dostal po nádherném uvolnění, ho vychytal gólman Vašek. Baník před přestávkou vážněji zahrozil jen jednou, Magerův únik ale dobře zastavil brankář Bartalský.

Po celý první poločas pořadatelé marně bojovali s nefungujícím umělým osvětlením a po změně stran to bylo znát. Pomalu se stmívalo a nechybělo mnoho, aby musel být zápas předčasně ukončen. To se u čtvrtého rozhodčího snažil prosadit ostravský kouč Karel Večeřa, ale nakonec byl určitě rád, že se mu to nepodařilo.

Za ne zrovna ideální viditelnosti přišly rozhodující momenty. Nejprve unikal domácí Švancara, ale doplatil na svou pověst - ve vápně jej sice fauloval Bystroň, ale Švancara svůj pád přihrál a vysloužil si žlutou kartu za simulování. O chvilku později udeřilo na druhé straně, po centru zprava se do zakončení položil David Bystroň a ve skluzu poslal míč do sítě - 0:1.

Chvilku nato se umělé osvětlení umoudřilo, alespoň částečně začalo fungovat a dovolilo tak zápas dohrát. Domácí chtěli vyrovnat, ale šance si nevytvořili, naopak minutu před koncem podruhé inkasovali. Václav Svěrkoš si pěkně obhodil obránce a skákavou střelou překonal Bartalského. Ten si mohl oprávněně postěžovat na terén, směr střely měl vykrytý, ale míč před ním dopadl na drn a padajícího gólmana přeletěl.

Ani případný úspěšný zákrok by ale Viktorce nepomohl. Po nečekané výhře v prvním kole v Mladé Boleslavi přišlo sedm zápasů bez vítězství a logický pád tabulkou, Žižkov je momentálně čtrnáctý. Baník naopak napravil zaváhání z domácího duelu s Olomoucí a drží se na třetím místě, dva body za vedoucím duel Slavia - Teplice a bod před Spartou.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*bary72

To bude zajímavý, Baník musí odčinit prohru s Olomoucí, vidím to na výhru hostí 1:2.

Reagovat
Shevchenko

Musíme dát konečně gól! tip: 2:3, góly FCB: Zeher, Magera, Otepka.

Reagovat
HOST*jampadampa

Vyhrajem 0:5. 4 goly Magera, 1 gol Mičola

Reagovat
HOST*jampadampa

Tak a je to tam!!!! Máme tři body z Práglu!!!! V praze jsme uhráli už 7b ze tří zápasů.

Reagovat
HOST*inkognito

Je to tam!!!! V příštím kole zápas podzimu -

Baníček - Teplice.

Reagovat
HOST*eto-starší

Baník mistr!!!!

Reagovat
HOST*Yellow

No to je nadhera...Musim řict,že ZATIM:),abych to nezakřikl:) mě banik valcuje svymy vykony a moc bych si přal aby mu to vydřelo a konečně ukazal,že Baník Ostrava patři k Top týmum v naši lize!! až se mu uzdravi Svěrkoš,Varadi a dalši tahouni,bude ještě silnějši!! Navic mam jedno osobni přani,a to aby se uzdravil Bolf,ktery by ve sve plne formě patřil mezi Nejlepši stopery ligy...A pak mam celoživotni absurdni přani,,chci aby Baník vyhral do pěti let Ligu Mistru :)))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele