o udržení, 3. kolo
16.05.2024 17:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Dres Zlínu (© twitter.com/footballzlin)

Tradiční remíza Zlína s Českými Budějovicemi sestupovou tajenku neodkryla

Hráči Českých Budějovic remizovali na půdě Zlína ve třetím kole skupiny o udržení Fortuna ligy 1:1. Fanoušci si museli během vyrovnaného duelu na první gól počkat až do druhé půle. Skóre otevřel hlavičkou do prázdné brány Jakob Tranziska, na jehož trefu reagoval o několik minut později Filip Žák. Hostům nepomohla ani červená karta Tomáše Schánělce, a tak vzájemný souboj skončil jíž pátou remízou z posledních šesti klání.

Typický zápas "o šest bodů" se dal demonstrovat na tom, který byl na programu ve Zlíně. Ševci v minulém klání utekli hrobníkovi z lopaty a trefou Lukáše Bartošáka z 93. minuty udrželi kontakt s Karvinou i Českými Budějovicemi. Jihočeši naopak závěr v Pardubicích nezvládli a prohráli, přičemž k jejich neúspěchu přispěl i nepochopitelný vlastní gól Florenta Poulola.

Do první zajímavější příležitosti se dostali hosté, jenže zakončení Jana Suchana vyrazil na roh brankář Stanislav Dostál. Ševci mohli udeřit po centrovaném přímém kopu, Joss Didiba ale při střele uklouzl, a tak Dávidu Šípošovi nehrozilo žádné nebezpečí. Na druhé straně musel zanedlouho opět zasahovat Dostál, když po na krátko rozehraném rohu pálil z voleje znovu Suchan. Skóre mohl otevřít v závěru prvního dějství i útočník domácích Kenneth Ikugar, s jeho nepříliš razantní hlavičkou však neměl Šípoš sebemenší problém.

Hned po přestávce se sáhl trenér domácích ke střídání. Hru měl přijít oživit talentovaný mladík s číslem 10 na zádech Tom Slončík. Do vedení šli ovšem černobílí. Po obloučku z pravé strany se marně natahoval Dostál, a tak do prázdné brány hlavičkoval Jakob Tranziska. Gól měl na hlavě mladý obránce Martin Cedidla, avšak vyrovnání přišlo až o několik minut později, kdy Slončíkovu střelu, která se odrazila od tyče, do odkryté branky dorazil další žolík Filip Žák. Radost na střídačce Zlína dlouho nevydržela, poněvadž byl vyloučen Tomáš Schánělec. Ani více jak 20minutová přesilovka nakonec Budějovicím nepomohla, a body se tak dělily. Aktivněji dokonce působili domácí, pro které se stal režisérem většiny akcí Slončík, nicméně ani ti se vítězného gólu nedočkali.

Souboj dvou ze tří kandidátů na přímý sestup do druhé ligy tak skončil remízou. Dalším soupeřem Zlína budou 19. května Bohemians, České Budějovice přivítají tentýž den Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele