o Konferenční ligu - čtvrtfinále - odvety
12.05.2024 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Václav Pilař (© FC Hradec Králové)

Votroci se činili i na Hané, konec sezony Sigmy pomohla stvrdit potenciální posila Slavie

Hradec Králové porazil v odvetném duelu čtvrtfinále play off o Konferenční ligu 3:1 Olomouc, a suverénně tak prošel do další fáze pavouka. Votroci o svém triumfu rozhodli na konci prvního poločasu slepenými góly, u nichž si úspěšnou asistenci připsal vždy Petr Juliš, který se výrazně podílel také na výhře svého týmu v Malšovické aréně. Úvodní branku Východočechů vstřelil Daniel Vašulín, jenž v posledních dnech plnil novinové články spekulacemi o přestupu do Slavie.

V Olomouci už hráči i jejich příznivci pomalu vyhlíželi konec sezony. Fotografie několika fanoušků Sigmy ze sektoru hostů v Hradci dokonce obletěla sociální sítě, neboť na ní byli zachyceni podřimující diváci natažení na sedačkách. Podle výkonu jejich oblíbenců se jim nedalo moc divit, jelikož Hanáci v úvodním duelu na soupeře absolutně herně nestačili a padli rozdílem dvou branek.

Odvetu tak museli začít s diametrálně odlišným nasazením, což se k radosti olomouckých příznivců také stalo. Již v úvodní desetiminutovce stihl vyprášit rukavice hostujícího gólmana jedovatou ranou Filip Zorvan, na jehož pokus navázal krátce nato obránce Jakub Pokorný. Ten ale branku v dobré příležitosti přestřelil. Ve 43. minutě se na opačné straně hřiště ukázal Vašulín, jenž se gólově prosadil důraznou ranou na vzdálenější tyč. V nastavení úvodní půle pak ještě podtrhl perfektní pětiminutovku Votroků fantastickou střelou z dálky Václav Pilař.

Po změně stran mohla Sigma snížit, avšak pokus Víta Beneše směřující do levého rohu hostující branky vyrazil fantastickým zákrokem Adam Zadražil na roh. Snížení tak přišlo až z kopačky střídajícího Lukáše Juliše, který se prosadil z přímého kopu, když balon poslal nekompromisní ranou do šibenice. Namísto vyrovnání to ale byli opět Východočeši, kteří skórovali. Postaral se o to Jakub Kučera, jenž si naskočil nejvýše na přesný centr Samuela Dancáka a perfektní hlavičkou rozvlnil síť Hanáků.

Sigma tak zakončila ročník porážkou. Ve hře o evropské poháry naopak zůstal Hradec, který bude usilovat o vyřazení Teplic. Úvodní duel je na programu 19. května.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele