o udržení, 2. kolo
12.05.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

David Huf (© Bohemians Praha 1905)

Klokani vykompenzovali slabý začátek proti Jablonci vyrovnáním v závěru

Fotbalisté Jablonce nedosáhli v utkání druhého kola skupiny o udržení ve Fortuna lize na další výhru, když se s Bohemians rozešli smírně 1:1. Domácí potvrdili nepříliš dobrou aktuální výkonnost už v první minutě, jelikož jejich zaváhání využil francouzský záložník Alexis Alégué. Pražané dokázali na jeho branku zareagovat až chvíli před koncem, kdy se přesně trefil David Huf. Vzhledem k porážce Českých Budějovic v souběžně hraném střetnutí mají Severočeši přesto záchranu na dosah ruky.

V pražském Ďolíčku došlo na souboj dvou nejlépe postavených celků skupiny o udržení. O něco lepší pozici se těšila Bohemka, která do utkání vstupovala s dvoubodovým náskokem na Severočechy a také s vědomím, že případné vítězství by znemožnilo její přímý sestup. Lepším psychickým rozpoložením ale oplýval Jablonec, jenž v minulém kole předvedl famózní obrat proti Karviné a rovněž se přiblížil jistotě záchrany.

Výhrou z posledního kola nabuzení Severočeši do zápasu vstoupili skvělým způsobem, když se už v první minutě prosadil po přesném centru Matěje Polidara nikým nehlídaný Alégué. Domácí mohli po zaváhání Filipa Součka rychle vyrovnat, nebezpečí ovšem pohotovým výběhem zažehnal Vilém Fendrich. Na druhé straně musel zasahovat Lukáš Soukup poté, co z dobré pozice pálil po zemi aktivní Polidar. V dalším průběhu první půle se do několika nadějných příležitostí dostali Klokani, hosté se však mohli spolehnout na do té doby bezchybného Fendricha.

Také po změně stran hýřili větší aktivitou domácí, Erik Prekop ale mířil jen vedle levé tyče a pokus Martina Dostála zblokoval jeden z bránících hráčů. Stejný osud potkalo o několik chvil později rovněž zakončení Daniela Köstla, ke kterému propadl míč po rohovém kopu. Na straně Jablonce mohl po centru Polidara skórovat Miloš Kratochvíl, jeho hlavičku však zneškodnil Soukup. Přestože hosté téměř celé utkání vedli, tak v závěru o vítězství přece jen přišli. Míč se po standardní situaci z 87. minuty snesl na hlavu Prekopa, jenž jej posunul na osamoceného Hufa a ten už neměl problém zamířit do odkryté branky.

Souboj o čelo skupiny o udržení tedy skončil remízou. V příštím kole čeká Klokany Karviná, kterou přivítají 16. května. Jablonec ve stejný den hostí Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele