13. kolo
10.11.2007 17:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Brno 2:1

Baník i přes výhru nepodal žádný oslnivý výkon a vlastně může děkovat pouze brankáři Vaškovi, který vychytal mnohé šance hostů. O vedení Ostravy se v prvním poločase postaral Bystroň. Po změně stran však Besta zaslouženě vyrovnal a zdálo se, že Brno má na úplný zvrat v utkání. Jenže žádnou šanci neproměnilo, a tak se o tři body pro domácí postaral Magera.

První gólovou šanci propásli domácí. Odražený míč po souboji Svěrkoše s Lejsalem nedokázali do branky usměrnit Rajtoral ani Mičola. Ve 26. minutě odcentroval Svěrkoš a před vápnem našel Bystroně, který si míč zpracoval a poté zamířil přesně k tyči. Ke srovnání měl blízko Střeštík. Nejprve tvrdou střelu Vašek vyrazil k Poláchovi, na jehož centr si naběhl Střeštík, ale hlavičku jen taktak vytáhl opět Vašek.

Druhý poločas začali lépe hosté. Aktivní Střeštík však v brejku tři na jednoho selhal a ukopl si míč, Řezník neměl problémy jej odvrátit. Jenže o dvě minuty později našel stejný hráč ve vápně neobsazeného Bestu a ten zblízka nedal Vaškovi žádnou šanci. V další šanci se objevil Kalouda, ale v dobré pozici ve vápně mířil pouze do Vaška. Obrátit stav se pokoušel i Polách, nejprve mířil jeho přímý kop z 22 metrů přesně do šibenice, ale ostravský gólman stačil vyrazit. Poté šel sám na Vaška, ten však dobře vyběhl a brněnský hráč ho nestihl přehodit. To se však podařilo na druhé straně Magerovi proti Lejsalovi a, pro hosty smolně, poslal Ostravu do vedení. To už vydrželo až do konce a Baník ukončil čtyřzápasové čekání na výhru.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prostě nejlepši u nas!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a v ěechach tieš

Reagovat
lojzah

na severu Moravy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele