1/16 finále - odvety
22.02.2017 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - PAOK Soluň 1:1

Bez větších problémů Schalke uhlídalo pohodlný náskok získaný z Řecka a proklouzlo do osmifinále Evropské ligy. PAOK v téhle odvetě ani nemohl hrát v nejsilnější možné sestavě, jeho postup dál byl už vlastně předem velkou utopií. O všem podstatném rozhodl první poločas, v němž padly obě branky utkání.

Die Königsblauen opravdu nepotřebovali předvést nijak oslnivý výkon. Promrhat třígólové vedení z prvního zápasu proti soupeři, který navíc nově musel nastoupit bez vykartovaných Léa Matose, Fernanda Varely a Marina Leovace, by byl opravdu velký hřích. A to přitom s řeckými kluby neprohráli už sedmkrát v řadě

Tohle střetnutí Evropské ligy v rámci prvního kola play-off určitě nepatřilo mezi ty ostře sledované. Pokud-li shrneme to nejpodstatnější, do vedení poslal domácí Alessandro Schöpf, za chvilku si vlastence vsítil Matija Nastasič, a pak už se skóre nehnulo. Hosté neměli vůbec co ztratit a zpočátku byli o něco aktivnější oni.

V 9. minutě se k vůbec první střele propracoval Šachov, nicméně gólman Fährmann tenhle pokus snadno zlikvidoval, pak z poměrně složitého úhlu a z těžší pozice zakončoval pravačkou nártem Koulouris, zamířil ale jen do boční straně. O dost nebezpečněji na druhé straně hlavičkoval Naldo, brankář Glykos však fantasticky jednoruč zasáhl.

Teprve ve 23. minutě se poprvé měnil průběžný stav a Schalke v tu chvíli zřejmě definitivně rozhodlo o úspěšném postupu. Choupo-Moting svou přihrávkou v šestnáctce uvolnil Schöpfa, který sám před Glykosem nezaváhal. Vyrovnáno ale bylo záhy, to když si Mystakidisův centr do své sítě srazil nešťastně Nastasič.

V závěru půle se ještě mužstvo kouče Markuse Weinzierla dostalo do svou slibných příležitostí, nicméně Huntelaar hlavičkoval pouze vedle a dost podobně dopadl se svou hodně slušnou střelou ze střední vzdálenosti Bentaleb. Druhý poločas jako by se pak dohrával pouze z povinnosti a snad jen závěrečné minuty trošku prolomily fotbalové ledy.

Nejprve se znovu nedokázal prosadit Bentaleb, o chvilku později se k zakončení hlavou propracoval Goretzka, avšak proti Glykosovi neuspěl. Taktéž Fährmann musel být na pozoru v 90. minutě vůči Poungourasovi, v nastavení německý celek trefil tyčku díky Kehrerovi a Höwedes poté z dorážky nevyzrál na zase skvělého Glykose.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele