ŠPANĚLSKÉ KLUBY SE TOPÍ V DLUZÍCH

06.02.2003, 19:38
Aktuality
Španělský sportovní magazín The Mercado De Dinero odhalil smutnou pravdu o hospodaření většiny španělských fotbalových klubů. Podle zveřejněných informací už některé kluby nejsou schopny vyplácet mzdy a celkové dluhy prý dosahují neuvěřitelné miliardy eur.

Nejvíce zadluženými kluby jsou podle zmíněného magazínu Barcelona, Real Madrid a Valencie. Barcelona, katalánský velkoklub a jeden z největších španělských klubů, má prý dluhy v celkové výši 230 miliónů eur. Jak je na tom Real Madrid, to článek neuvádí, ale kdyby neprodal své sportovní centrum, byl by zadlužen asi dvakrát tolik co Barcelona. Ani Valencie na tom není dobře, červená čísla na jejím kontě prý ukazují 180 miliónů.

I přes tyto obrovské dluhy však španělské kluby vesele nakupují. Hlavně Real Madrid, který v posledních dvou letech vyplatil 110 miliónů eur za Zinedina Zidana a Ronalda. Celkem 22 španělských klubů prý v současné době není schopno vyplácet mzdy.

Autor: Petr Starý

Komentáře (47)

Přidat komentář
HOST*

A tady to máte, vy, co jste příznivci Realu a Barcelony. Manchester (a anglickej fotbal) je na tom mnohem líp. S Barcelonou to vypadá tak, že sestoupí do druhé ligy a tyhle dluhy jí k záchraně asi moc nepomůžou. A co se týká Realu, tak od tam odejdou brzo všechny hvězdy (Zidane, Raúl...) a bude herně i finančně na mizině.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to tak nebude, spanelska vlada opet doda realu finance... :(

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem mozna ze jestli je na tom real fakt tak spatne tak vlada neni bezdena a vsechny penize nebude moct cpat jen do realu...tak ze se mozna jednou, mi priznivci FOTBALU (ano, zduraznuju priznivci FOTBALU) dockame...

Reagovat
HOST*

Snad jo.

Reagovat
Josifek

Ty tvoje keci s tim,jak pořád realu pomáha španělská vláda mě lezou pěkně na nevry.Přiznávám,že real určitě v minulosti peníze od vlády dostal,ale ne tolikrát,kolik si myslíš a real ji to musel nějak vrátit.A příznivec fotbalu se nepozná podle toho,jestli fandí anglický lize,nebo fantastický španělský lize.A neboj se¨,real se z potíží dostane i bez vlády.(výtězství v LM,prodej hráču...)Však on Florentino něco vymyslí!!!Manchester sice peněz má hodně,ale k čemu mu to je,když se s nejlepšími týmy španělský ligy(Real,Valencie,někdy i barca) nemůže měřit!!!

Reagovat
HOST*

hlavně se z těch cik.z realu neposerte

Reagovat
antimadrista

Já tomu článku vůbec nevěřim. Joan Gaspart tvrdí, že Barca nemá žádné dluhy.

Reagovat
smazaný uživatel

A co to proboha je The Mercado de Dinero? To jsem v životě neslyšel. Dokud se tyto "zaručené" informace neobjeví v nějakém prestižnějším španělském periodiku, tak se s tím jděte vycpat! Ať se anglické kluby v penězích klidně potápějí, stejně jim to moc nepomůže. Vždycky budou jen ti druzí.

Reagovat
smazaný uživatel

Josifku, Manchester se tem spanelskym klubum nejenom vyrovna, ale i je v leccems predci!

Reagovat
HOST*begbie

Mercado de Dinero je ekonomický magazín, proto jsi mereguesi o nem mozna nikdy neslysel, nepatri tedy ke sportovnim periodikum a mozna prave proto by jeho informace meli mit davku autoritativnosti, nebot je to magazin zamereny prave na problematiku financi! Nejedna se tedy o nazor nejakych chlapu z hospody, ale o nazor odborniku na danou problematiku. Mercado de Dinero je jiste neznamy sportovnim fandum, na poli ekonomie a financi ma vsak svou vahu, stejne tak nekomu nemusi nic rikat Hospodarske noviny nebo Financial Times to ovsem neznamena, ze se jedna o neprestizni periodika, spise naopak!

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info.

Reagovat
Webmaster

Taky dík za info, když jsem to psal, taky jsem netušil jestli píšu článek ze seriózního zdroje nebo kachnu typu Blesk :-)

Reagovat
HOST*begbie

Merenguesi, ne mereguesi. Promin to byl preklep.

Reagovat
smazaný uživatel

No myslim ze toto potvrzuje pravost clanku tedy ze maji spanelske kluby nejspis opravdu financni potize

Reagovat
antimadrista

Většinou ty co se pokládaj za "odborníky", jsou největší hovada. Ani náhodou nebudu věřit nějakejm ekononům a jinejm lidem, kteří maj v hlavě jenom čísla.

Reagovat
PJ

Takže budeš spíš věřit Gaspartovi, kterej tvrdí že žádný dluhy nemá? To bude tvrdit každej, že nemá dluhy, až je to Gaspart nebo Perez. Tim se nemůžeš řídit, to musí vždy posoudit třetí strana, která o tom něco ví. A to ekonomickej magazín asi je...

Reagovat
Josifek

Španělský kluby myj asi dluhy,i když bych řekl že nejsou tak vysoký,jak udává článek.Ale stejně i zadluženej Real Madrid nebo Valencie je lepší než nějakej MU!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vzadnym pripade! Real ani Valenci nesaha MAnchesteru Unitd ani po kotniky

Reagovat
antimadrista

Už se těšim na finále LM Man.Utd-Barca.

Reagovat
Josifek

Tak tohodle finále se dost dlouho nedočkáš.Letošní finále totiž bude Real-Ac milán,nebo Valencie!!!

Reagovat
smazaný uživatel

v zadnym pripade Real ani nepostoupi ze skupiny

Reagovat
Josifek

No tak to se budu hádat,real ze skupimy postoupi ze druhýho místa.

Reagovat
antimadrista

Vždyť je v tý skupině poslední, buď realista.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší šanci na finále LM dávám Arsenalu, Juventusu a Milánu.

Reagovat
smazaný uživatel

ja Manchesteru, Barcelone a Milanu

Reagovat
HOST*

Finále LM: Manchester United - AC Milan

Reagovat
Josifek

Já sem Realista a taky si myslim,že real ze skupiny postoupí.Do finále se dostane:Ac Milan,Valencie,Real nebo MaU

Reagovat
antimadrista

Jedno je jistý, ve finále nebude chybět Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je po letošních výkonech nezpochybnitelné.

Reagovat
antimadrista

Jsi vtipálek co.

Reagovat
HOST*Tibor Keše

Barceloně se dařilo na jaře, ale podle mě má teď velké problémy a její výkony jsou neuspokojivé pro celý klub. O tom svědčí také obměny ve vedení. Proto si myslím, že se to projeví i v LM. Na finále by mohlo dosáhnout AC Milan. Předvádějí letos vynikající, vyrovnané výkony. Taky Manchester se rozjíždí do vynikající formy, což se v LM určitě projeví.

Reagovat
antimadrista

Jseš vedle, Barce se letos daří jen v LM a tu i letos vyhraje!

Reagovat
HOST*

Ale na podzim nebojovala Barcelona o udržení ve španělské lize, ale teď se zhoršila.

Reagovat
PJ

A čim si vysvětluješ to, že se Barce v LM daří a v La Lize ne? Ať hledam jak hledam, tak vidim jedinou odpověď - v LM měla štěstí a žádnýho pořádnýho soupeře... Netvrdim, že nemůže mít štěstí i dál a že nemůže postoupit do finále, netvrdim, že se nemůže zvednout a v květnu bejt nejlepší ze všech, ale... Moc bych tomu nevěřil...

Reagovat
antimadrista

Hele, já Barce fandim už víc jak 5 let a za tu dobu jsem u ní viděl velká výtězství i porážky, vzestupy i pády. Právě když je dole a nikdo od ní nic nečeká, TAK UDEŘÍ V PLNÝ SÍLE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je haluz. Já Realu fandím taky víc jak 5 let. Přesněji od května 1997.

Reagovat
PJ

Mno jo, ale kdy ten úder přijde? Aby nebylo pozdě... A aby to nebyl úder v podobě jednoho nebo dvou vítězství a pak zas bída... Tuhle sezónu už podle mě nic nezachrání, příští rok v Evropě nebude, uvidíme, jak "udeří" v lize :-)

Reagovat
antimadrista

Udeří hned v úterý.

Reagovat
HOST*

Barcelona ve finále? Jste blázni? barcelona je na dně ligy a v LM měla štěstí-nehrála s žádným opravdu špičkovým klubem jako je Real nebo Manchester. vyhraje Real,AC milan nebo Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

Barca finále LM hrát prostě nebude. Když nestačí na mužstva ze suterénu La Ligy, tak se těžko může měřit s Arsenalem či Juventusem. Ale v Evropě by chybět nemusela, pohár UEFA se dá ještě zachránit. Je to ale spíše utopie.

Reagovat
HOST*

Přesně tak.

Reagovat
HOST*

Barcelona Končí. To je jasný

Reagovat
antimadrista

HA HA HA, lidi vy mně dojímáte.

Reagovat
PJ

Mě dojímáš ty... Ty fakt věříš tomu, že Barca vyhraje Ligu Mistrů? Umíš nad tim vůbec aspoň trochu přemejšlet nebo to budeš tvrdit pořád, i když bude třeba ve čtvrtfinále deset minut před koncem prohrávat o tři góly? Zkus otevřít oči...

Reagovat
antimadrista

U Barci lze očekávat všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra 3:0 na Interem jasne potvrzuje ze Barcelonou se urcite musi pocitat! A kdo ji poceni dopadne zle!

Reagovat
valloire

Barcelona je banda dementů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele