Primera División souhrn - 33. kolo

19.04.2008, 22:26, aktualizováno 20.04.2008, 22:58
Komentáře a souhrny
Valencia ostudně prohrála v Bilbau 1:5. Real Madrid vyhrál v Santanderu a vede o deset bodů před Villarrealem, který dokázal využít dalšího zaváhání Barcelony a díky výhře nad Valladolidem jí sebral druhé místo. Levante se vzchopilo a překvapivě porazilo Getafe. Venku se dařilo Mallorce a Deportivu.

Atlético Madrid - Real Betis 1:3

19.04.2008 20:00

Góly: 25. Sergio Agüero - 15. Juande, 49. Xisco, 66. Capi

Betis si odvezl překvapivé tři body z Vicente Calderón a zajistil si tak pět kol před koncem sezóny definitivně záchranu. Oproti tomu Atlético může už o tomto víkendu přijít o čtvrté místo. O posty zaručující Ligu Mistrů se tak ještě v La Lize svede tuhý boj.

Hosté do zápasu nastoupili značně oslabeni především v útoku – chyběli Edu i Pavone a na hrotu tak nastoupil osamocený José Mari, který se v barvách zelenobílých zatím moc nepředvedl. Dnes měl tedy šanci to napravit. Prohře domácích značně napomohla především chabá obrana. Hned pár minut po začátku utkání byl blízko gólu Odonkor, střela však šla těsně mimo branku. Poté musel zasahovat po centru stejného hráče Leo Franco.

Ve čtrnácté minutě už však brankář domácích tak úspěšný nebyl, překonal ho Juande, který dorážel po střele José Mariho. Na jeho gól se střelou pokusil odpovědět Cléber Santana, ale neúspěšně. Atlético si tak muselo počkat na vyrovnání až do pětadvacáté minuty, kdy se krásně trefil Agüero. Domácí pak ještě do poločasu tlačili, šanci měl znovu Agüero, ale do šaten oba týmy odcházely za nerozhodného stavu.

Chvíli po začátku druhé půle ovšem podruhé udeřil Betis, tentokrát skóroval Xisco. Atlético hrálo bez dostatečného nasazení a z ochozů se začínal ozývat pískot nespokojených diváků. Nepříznivý výsledek se pokusil změnit Reyes, který se po přihrávce Forlána objevil sám před brankářem, ale jeho střela šla vedle. Naopak z následného protiútoku potřetí skórovali hosté. Dopředu se vytáhl stoper Melli, přihrál Capimu a andaluský středopolař se nemýlil.

Atlético se ještě pokusilo výsledek zvrátit, ale bez úspěchu. Po prohře se tak musí bát o čtvrté místo, které mu může vyfouknout Racing Santander. Je tedy dost dobře možné, že fanoušci colchoneros budou zítra držet palce městským rivalům Realu. Výsledek Betisu se zase náramně hodí Seville. Ale především samotným zelenobílým, kteří znovu ukázali, že na favority letos umí, a potvrdili své setrvání v Primera División i pro příští ročník.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Recreativo Huelva 3:0

19.04.2008 20:00

Góly: 2. Sergio García, 21. Ricardo Oliveira, 78. Ricardo Oliveira

Zaragoza vyhrála na domácím stadionu La Romareda velice důležitý záchranářský souboj s Huelvou a poskočila na sedmnácté místo právě před Huelvu, jenž je na osmnácté pozici za Realem pouze o skóre. Aragonci tak vyhráli po pěti zápasech bez vítězství, naopak Recreativo přišlo o svojí třízápasovou šňůru bez porážky.

Duel plný emocí začal pěkně zostra, už ve druhé minutě našel Oliveira Sergia Garciu, který neměl z malé vzdálenosti problém překonat Sorrentina v brance. Domácí byli velice aktivní, v další akci musel zasahovat Sorrentino proti pokusu Gonzaleze. Druhá branka Realu na sebe nenechala dlouho čekat, v 21. minutě se dostal ke střele v pokutovém území Oliveira a brankář Sorrentino se natahoval po pokusu útočníka Zaragozy marně. Snahu Huelvy o snížení značně ochabil Ruben, jenž se nechal čtyři minuty před koncem prvního poločasu vyloučit za faul na Paredese, za který uviděl druhou žlutou a musel předčasně do kabin.

Po pomalejším rozjedu v druhém poločasu z obou stran, začala postupem času přebírat aktivitu Zaragoza. S hlavičkou Roberta Ayaly si poradil Sorrentino před tím, než Oliveira pálil z blízka nad hostující branku. Definitivní klid na kopačky domácího celku přinesl v 78. minutě agilní Oliveira, jenž dopravil do hostující sítě pěkný pas Gabiho. Nic na vítězství Zaragozy nezměnila ani dvě vyloučení v závěru utkání, nejprve uviděl sedm minut před koncem červenou kartu Pascual a o pět minut později Ayala.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 0:0

19.04.2008 20:00

Góly: -

Barcelonská mizérie pokračuje, tentokráte nedokázali Blaugranas porazit na domácím hřišti městského rivala Espanyol. Semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru, které se hraje ve středu, tak rozhodně nezachytne Katalánce v nejlepší formě. Espanyolu se urputnou defenzivou podařilo utnout sérii čtyř porážek v řadě.

Espanyol nastoupil v očekávané sestavě, naproti tomu Frank Rijkaard překvapivě nasadil Gudjohnsena místo Iniesty a Giovaniho místo Henryho. První poločas příliš šancí nenabídl, domácí byli o něco lepším týmem, ale těch pár příležitostí, k nimž se dostali, využít nedokázali. Očividné byly pokyny obou trénerů k častější střelbě, ovšem pokusy hostů byly v drtivé většině zblokovány a Barce chyběla větší přesnost.

Nejaktivnějšími hráči domácích byli v první půli Bojan a Samuel Eto’o, stříleli, centrovali, ale do gólové šance se nedostali. Narozdíl od Eidura Gudjohnsena, který si připsal vůbec největší příležitost v celém prvním poločase. Byl to právě Eto’o, který Islanďana vybídl ke skórování, ale ten tísněn jedním z obránců z úhlu Kameniho nepřekonal. Hned v zápětí pálil skvěle Zambrotta a míč olízl břevno. To však bylo v první půli vše, Espanyol byl totiž jinak vzadu pozorný, vepředu naopak bezzubý.

Ve druhém poločase byla převaha Blaugranas mnohem jasnější, ale v koncovce to nebylo to pravé ořechové. Na hřišti se objevili Messi s Iniestou, což ofenzivě Barcelony značně pomohlo, Espanyol navíc zcela rezignoval na jakékoli útočné choutky, a tak byla k vidění jednostranná podívanná. Messi hned v první minutě předvedl skvělé sólo, ale Kameni včas vyběhl, a zamezil tak zázračnému Argentinci ve skórování.

V dalších šancích se ocitl Eto’o, ale vynikající Kameni byl jednoznačně proti jakýmkoli změnám ve skóre. Jenže aktivní začátek do druhé půle opadl a jelikož Espanyol směrem dopředu neexistoval, zajímavé momenty se vrátily až ke konci utkání, kdy se Barca přichystala na závěrečný tlak.

V šancích byl opět Eto‘o, jednou o miliemtry nedosáhl na perfektní centr Iniesty, podruhé si sice skvěle narazil se Sylvihem (jenž podal výborný výkon), ale v závěru se ještě snažil najít Bojana, který se však k míči tak tak nedostal. A to bylo vše, Espanyol nepředvedl žádný zázračný fotbal, ale na bod to stačilo, Barcelonu nechává snít o Lize mistrů snad jen Lionel Messi.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - UD Almería 1:4

19.04.2008 22:00

Góly: 73. Frédéric Kanouté - 24. Dani Alves (vl.), 47. Álvaro Negredo, 62. Juanma Ortiz, 66. Álvaro Negredo

Almería šokovala Sevillu, zvítězila na jejím hřišti vysoko 4:1. Sevillští si tak rázně zkomplikovali cestu do Ligy mistrů, Almería naopak přiživila možnost skončit šestá, na Sevillu totiž nyní ztrácí jen tři body. Domácí nastoupili v osvědčené sestavě s dvojčlenným útok Kanouté a Fabiano, v dresu hostí nahradil levé křídlo Crusata Mané.

Přitom se domácí pustili do svého soupeře od samého začátku, už ve druhé minutě minul cíl v dobré situaci Luis Fabiano. Ve 12. minutě se slova ujal útočník Frederic Kanouté, ale gólman Diego Alves střelu kryl. Stejně tak hlídal v další šanci před Kanoutém Diego Alves. Do vedení šla ale Almería, Soriano centroval na zadní tyč, ale Daniel Alves si srazil míč do vlastní sítě. Brzy to mohlo být o dvě branky. Po faulu Prieta na Ortize kopal Negredo penaltu, ale zahodil ji, trefil jen tyč. Bývalý kanonýr West Hamu Kanouté pak zase hlavičkoval v dobré příležitosti vedle.

Úvod druhého poločasu vyšel skvěle Almeríi. Uběhly jen dvě minuty, když se do míče z velké dálky opřel Soriano, Palop je vyboxoval a Negredo pohotově dorazil. Hosté byli na koni, domácí gólman Palop zneškodnil dělovku Negreda. Domácí se snažili dostat do zápasu,ale po hodině hry si dostatek času našel Ortiz a prostřelil Palopa potřetí. Krátce po vyloučení sevillského Adriana pro nesportovní chování, dal ještě po centru Corony svůj další gól Negredo. Bylo to 0:4! Po faulu Carlose Garcíi na Dani Alvese se kopala penalta, ale Diego Alves dokázal střelu Kanoutého krýt. Kanonýr Mali Kanouté přesto ještě alespoň snížil, když o chvilku později doklepl míč do branky z malého vápna.

Více informací k zápasu

Real Murcia - RCD Mallorca 1:4

20.04.2008 17:00

Góly: 88. Fernando Baiano - 7. Daniel Güiza, 18. Juan Arango, 46. Daniel Güiza, 85. Daniel Güiza

Dani Guiza nasázel hattrick a jeho Mallorca zvítězila na půdě Realu Murcia 4:1. Guiza se tím značně přiblížil koruně pro nejlepšího střelce ligy, Murcia pro změnu pozicím zaručující účast v Segunda División, ztráta na sedmnácté místo je pár kol před koncem osmibodová.

Zápas nicméně začal dobrou šancí domácích, když gólu zabránil až na poslední chvíli Nunes. Nadějný úvod se však brzy změnil ve vlnu deziluze, první akce Mallorky totiž skončila golem. Centroval Webó a kanonýr Guiza hlavou poslal svůj tým do vedení.

O deset minut později už byl náskok dvojnásobný, centrování si tentokráte vzal na starosti sám Guiza, našel hlavu Aranga a ten nezaváhal. Dvě šance hostů, dva góly a zápas prakticky rozhodnutý sotva po čtvrthodině hry.

Svěřenci Gregoria Manzana skutečně ovládali hřiště, zvýšit na 3:0 mohl Webó a hned dvakrát Guiza. Hráči Murcie si vyslechli nějaký ten pískot domácího publika, ale přece jenom si dvě šance vypracovali – v takřka ideálních příležitostech nicméně selhali jak Kabous tak Aquino. Tím také skončil první poločas.

Na domácích byla znát snaha, ale fotbalová kvalita zkrátka scházela. Mallorca vstoupila do druhé půle jako uragán, hned v první minutě měl Guiza dvě šance, přičemž z té druhé přišla po pasu Webóa branka na 0:3.

Vzhledem ke stavu se hráči hostů přestali soustředit a Murcia vycítila šanci na zredukování výsledku. Štěstí zkoušeli Iván Alonso a Baiano, ale další gól přidal zase Dani Guiza, jenž tak završil svůj hattrick. Čestný a zasloužený zásah za Murcii v závěru zaznamenal Baiano hlavou po Abelově centru.

Více informací k zápasu

Levante UD - Getafe CF 3:1

20.04.2008 17:00

Góly: 41. Juanma, 43. Mathieu Berson, 54. Pedro León - 59. Rubén de la Red (pen.)

Levante překvapivě porazilo na domácím stadionu 3:1 Getafe, a uchovalo si tak teoretickou naději na záchranu. Valencijský tým, jenž je stále na posledním místě v tabulce tak vyhrál podruhé v řadě, poté co minulý týden porazil Betis Sevilla. Naopak třinácté Getafe čeká na výhru již pět zápasů.

První šanci utkání měli domácí, když v šestnácté minutě Pedro Leon zkoušel svoje štěstí střelou z dvaceti metrů, brankář Azulones Roberto Abbondanzieri byl na místě. O tři minuty později Levante znovu zahrozilo, Leon vyslal útočníka Gieja, jenž ale mířil nepřesně. Domácí byli aktivnější, s pokusem Geija si poradil Abbondanzieri. Klubu z provincie Valencie vyšel závěr prvního poločasu, nejprve ve 41. minutě Juanma obešel obránce Getafe a přesnou střelou poslal Levante do vedení, aby o dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Berson, který dorazil do hostující branky vyražený pokus od Abbondanzieriho, jenž neudržel v rukavicích pokus Leona z přímého kopu.

Getafe působylo velice unaveně po náročném programu v posledních týdnech, a tak se nezmáhalo na velký odpor. V 54. minutě to bylo dokonce už 3:0, to když si Leon pohrál s Belenguerem a uklidil míč za záda bezmocného Abbondanzieriho. Getafe sice o šest minut později snížilo, když Braulia fauloval v pokutovém území brankář Reina a nařízený pokutový kop proměnil De la Red, do konce utkání se však unavené Getafe na nic nezmohlo.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Deportivo La Coruña 0:1

20.04.2008 17:00

Góly: 64. Sergio González (pen.)

Osasuna si zahrává s ohněm, prohrála doma s Deportivem, na domácím hřišti nezískala ani bod již potřetí v řadě a od sestupu ji znovu dělí jen tři body. To La Coruňa potvrdila famózní formu z posledních kol, jedná se již o čtvrtou výhru posobě a vypadá to na účast v Intertoto.

Průběh zápasu měl vcelku očekávaný děj, Osasuna dominovala, měla i šance, ale hosté směrem dozadu fungovali spolehlivě a sem tam se vydali k nebezpečným protiútokům. Jeden takový přišel již v šesté minutě, hlavičku Luise Filipeho kryl Ricardo.

Domácí mohli jít do vedení hned dvakrát v sedmnácté minutě, když nejdříve dobrou střelu Juanfrana vyrazil na roh Dudu Aouate a z následující standardní situace zabránil gólu na brankové čáře Sergio poté, co Aouate už byl překonán. Vůbec největší příležitost první půle přišla po akci Miguela Flaňa, jehož gólovou přihrávku trestuhodně nevyužil Kike Sola.

Průběh druhé části hry byl velmi podobný, ovšem se zásadní změnou, kterou obstaral rozhodčí. Ještě předtím však stihl Astudillo orazítkovat tyč a Carlos Vela zase prověřit Aouateho pozornost.

Rozhodující moment utkání přišel v 63. minutě, to se po údajné zákroku Cruchagy na Filipeho odpískala penalta, i když se následně ukázalo, že žádný kontakt mezi oběma hráči nebyl. Sergio pokutový kop bez problémů proměnil, a zařídil tak hostům tři body.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Valladolid 2:0

20.04.2008 17:00

Góly: 16. Nihat Kahveci, 46. Santi Cazorla

Villarreal porazil Valladolid a je velmi blízko k Lize mistrů. Valladolid naopak bude ještě tvrdě bojovat o záchranu. V domácí brance nahradil v posledním utkání vyloučeného Diega Lópeze Viera, stopera vedle Gonzala hrál Godín. Útok byl klasický - Nihat a Rossi. I hosté nastoupili v obvyklé sestavě, jen ve středu zálohy se opět objevil Borja, v obraně Alexis

Jako první zahrozil hostující Sisi, ale halvičkoval slabě a Viera míč chytil. Po zmatcích v domácí obraně pak hosté šli málem do vedení, ale na poslední chvíli odvrátil střelu nohou jeden z Villarrealských. Valladolid byl při chuti, centr Sisiho doletěl na nohu Llorentemu, ale ten jej v jasné šanci těsně před brankářem špatně trefil a balon se odkutálel do zámezí. Villarreal ale kontroval v 16. minutě a to hned gólem. Nihat se zbavil snadno svého obránce a tvrdou střelou prostřelil Asenja. Bylo to 1:0. Ve 22. minutě šel do sóla opět Nihat, obešel i gólmana, ale sudí akci pro ofsajd zastavil. Villarreal po gólu převzal výrazně iniciativu. Ve 34. minutě ale Pires střílel jen slabě a do středu branky, ve 41. zase proti Nihatovi včas vyběhl Asenjo a střelu zablokoval. V nastaveném čase první půle pálil z trestného kopu nad opět Nihat.

Villarreal měl i výborný vstup do druhé půle. Nihat zprava přihrál nabíhajícímu Cazorlovi a ten dal druhý gól svého týmu, tentokrát do poloprázdné branky. Hosté reagovali střídáním, na hřiště přišli Vivar Dorado a Bartholomew Ogbeche. Tempo hry ale po druhém opadlo. V dresu Villarrealu zase nahradil Rossiho Matías Fernandez. Valladolid se osmělil až v 66. minutě. Sisi přetáhl centr a Víctor zkusil vystřelit z voleje. Míč ale šel výrazně nad. Další velkou šanci spálil hostující Llorente, opět míč špatně trefil a minul odkrytou branku. Na druhé straně našel ve vápně Javi Venta Fernandeze, ten se obtočil kolem obránce ale jeho střelu pak Asenjo kryl. Obrovskou šanci pak spálil i domácí Senna, ale Asenjo dobře vyběhla skvěle jeho ránu vyrazil. Spojnici tyče a břevna pak z trestného kopu trefil agilní Nihat.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Real Madrid 0:2

20.04.2008 19:00

Góly: 13. Raúl, 90. Gonzalo Higuaín

Real Madrid si poradil v obtížném utkání na hřišti Santanderu a po vítězství 2-0 se opět odpoutal od svých pronásledovatelů. Góly vítězů vstřelili Raúl a střídající Higuaín. Racingu se tak nejméně do dalšího kola vzdálila šance na Ligu mistrů v příštím roce.

Zápas se Santanderem byl v kuloárech Realu Madrid považován hned po "El Clásico" za nejobtížnější ze zbytku sezóny. Triumfem na stadionu "El Sardinero" udělal úřadující šampion velký krok k obhajobě titulu, z kterého se může radovat již příští týden, pokud zvítězí nad Bilbaem a jeho nejbližší konkurenti, Villarreal a Barcelona, nevyhrají.

Domácí nastoupili s cílem získat body a vyhoupnout se na místo zaručující účast v prestižní Lize mistrů. Do sestavy se vrátil Argentinec Duscher, v útoku dostala šanci tradiční dvojice Munitis – Tchité. Real se musel obejít bez Gutiho, který si odpykává trest za žluté karty. A i tentokrát se potvrdilo, že bez druhého kapitána Bílý balet vždy vyhrává. Až na drobné výjimky zahrála Realu výborně obrana v ideálním složení Ramos – Pepe – Cannavaro a Heinze. Místo Gutiho se staral o cirkulaci míče Sneijder a vůbec si nevedl špatně. Obstojný výkon předvedl po delší době Mahamadou Diarra.

Oba mužstva se zpočátku oťukávala, avšak poměrně rychle přišel první z klíčových bodů střetnutí. Ve 13. minutě se po levé straně uvolnil Robinho, nacentroval do vápna a kapitán Raúl byl opět tam, kde má být, a špičkou kopačky usměrnil míč do sítě. Domácí odpověděli střelou Colsy nad.

Bílý balet držel míč většinou ve své moci a kontroloval vývoj zápasu. Santander se tak dostal do větší šance až ve 36. minutě, kdy Tchité po pasu Munitise střílel mimo. Na druhé straně střílel Toňovi do rukavic Sneijider. Před přestávkou měl dvě veliké šance stoper César Navas, ale jeho střely skončily vždy těsně mimo. Neujala se ani skákavá střela Tchitého, kterou Casillas vyrazil, ale domácí toho nedokázali využít. Před přestávkou se domácí marně dožadovali ruky Diarry v pokutovém území.

Po pauze nápor Racingu opadl, oživení nepřinesl ani vystřídavší Smolarek. V 60. minutě měl přiležitost po přihrávce Diarry Robinho, ale jeho střelu vyrazil nohama brankář Toňo. Na druhé straně se o čtyři minuty později blýskl nůžkami Tchité, ale branku Ikera Casillase netrefil.

Velké příležitosti Realu přišly v poslední čtvrthodince, nejprve po protiútoku netrefil branku Robben a poté po střele Raúla a dorážce Higuaína neuznali rozhodčí mladému Argentinci gól pro faul Raúla na brankáře Toňa. A tak se rozhodlo až v nastavení, když po kombinaci náhradníků Baptisty s Balboou, prostřelil levačkou brankáře Racingu Higuaín. Real má po 33. kole náskok deset bodů na druhý Villarreal a jedenáct na třetí Barcelonu.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Valencia CF 5:1

20.04.2008 21:00

Góly: 19. Javi Martínez, 49. Fernando Llorente, 66. Fernando Llorente, 85. Andoni Iraola, 90. Aritz Aduriz - 74. David Villa

Valencia počtvrté v řadě prohrála, když podlehla na San Mamés Athleticu Bilbao 1:5. Na šestnácté pozici mají Los Ches pouhý dvoubodový náskok na sestupové příčky, do konce sezony tak čeká netopýry tvrdý záchranářský boj. Baskové si v tabulce o hodně polepšili a poskočili na osmou pozici.

Valencia nastoupila do utkání s brankářskou dvojkou Morou, jenž nahradil zraněného Hildebranda. Zkušený španělský gólman neměl na kontě v 19. minutě utkání jediný vážnější zákrok a už musel lovit míč ze své branky, to když neměl ani nejmenší šanci zasáhnout proti tečovanému pokusu Javiho Martineze - 1:0. Valencia poprvé zahrozila až ve třicáté minutě, kdy pálil do boční sítě domácí branky z přímého kopu David Villa. Na druhé straně pálil Etxeberria z dvaceti metrů levačkou těsně vedle levé tyče hostující branky. Do konce poločasu viděli fanouškové na San Mamés jen další dvě nepřesné střely Exteberrii.

Baskům se povedl vstup do druhého dějství, ve 48. minutě našel Etxeberria skvělou přihrávkou útočníka Llorenteho, který z první a velmi pohotově uklidil míč za záda brankáře Mory - 2:0. O deset minut později mohli Valencijští snížit, Joaquinuv pěkný pas doletěl na kopačky Morientese, s jehož střelou si poradil brankář Bilbaa Armanda. I u další akce netopýrů byl střídající Joaquin, jenž mířil po přihrávce Barajy těsně vedle domácí branky. V 66. minutě zvýšil už na 3:0 Llorente, který dostal pěknou přihrávkou za obranu hostí a nadvakrát překonal brankáře Moru. O osm minut později se ještě pokusil zdramatizovat utkání David Villa, španělský kanonýr dokázal brankáře Armanda překonat z přímého kopu tečovanou střelou mířící k tyči a snížil tak na 3:1. V 85. minutě však definitivně rozhodl utkání Iraola, který zblízka překonal bezmocného Moru. V samém závěru utkání korunoval vítězství Basků střídající Aduriz, jenž si naskočil na centr Etxeberii a přesnou hlavičkou upravil skóre na konečných 5:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid33233768:3072
2.Villarreal CF33195954:4062
3.FC Barcelona331710662:3161
4.Atlético Madrid331661158:4354
5.Racing Santander331581037:3353
6.Sevilla FC331631464:4851
7.UD Almería331391136:3648
8.Athletic Bilbao3312101136:3346
9.Deportivo La Coruña331371343:4346
10.Espanyol Barcelona331371340:4446
11.RCD Mallorca331014956:4744
12.Real Betis331281342:4544
13.Getafe CF331181438:4241
14.CA Osasuna331171533:3540
15.Real Valladolid331091439:5339
16.Valencia CF331161636:5439
17.Real Zaragoza339101444:5437
18.Recreativo Huelva339101435:5437
19.Real Murcia33781829:5329
20.Levante UD33742229:6125

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
Slejdy

doma nedaji levante a na atleticu vyhrajou no a k vykonom atletica se nebudu vyjadrovat

Reagovat
M11

dmce

Reagovat
smazaný uživatel

Řeči o titilu jsou už hezkejch pár tejdnů pasé! Boj o druhý místo bude nakonec asi urputnej, protože s timhle, co předvádíme, si druhý místo možná ani nezasloužíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta koncovka , herně to bylo celkem dobrý, vzadu v pohodě, šance byly, ale chybí to nejdůležitější - góly.

Kolik jsme letos dali gólů z přímých kopů a standartek celkově? Bez Ronaldinha to nikdo kopnout neumí a rohy či nepřímé kopy jsme taky letos využili jen minimálně.

Reagovat
smazaný uživatel

A Sylvinho doufám bude hrát proti ManU, dneska hrál opět dobře, stejně jako celá defenziva.

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvinho musí cítit hroznou křivdu, když místo něj většinou hraje tragický Abidal.

Reagovat
-Kopy-

Už rači přestanu sázet...

Reagovat
$dolar$

to si rikam taky porad , ale stale prohravam a prohravam ...

Reagovat
Slejdy

to je nas asi vic

Reagovat
M11

to jo a neni to dobre vyhazovat penize oknem

Reagovat
$dolar$

jenze stale tam vidim to ze vyhraju ...

Reagovat
M11

napodobne... nejhorsi je ze jeste sem ani nevyhral a uz si predstavuju kam budu investovat..

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Cagliari - Empoli (1 X 2) Cagliari Cagliari

Newcastle United - Sunderland (1 X 2) Newcastle United Newcastle

Villarreal - Real Valladolid (1 X 2) Villarreal Villarreal

Slovan Liberec - FK Jablonec (1 X 2) Slovan Liberec Liberec

40.00 8.99 359.68 Kč

Reagovat
M11

pekne.. preju ti to...no me dnes jedine lazio dal sem na to ze da gol... a bral bych 800 za kilco..

Reagovat
-Kopy-

nj, pech, to mě za poslední měsíc asi 4krát unikl tiket vždy o zápas.

Reagovat
M11

to me celkem pravidelne ale to asi vsem.. neda se.. nadavat uz nebudu..

Reagovat
-Kopy-

Jn, tak se měj, čao...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi sám

Reagovat
smazaný uživatel

D.Alves

Reagovat
smazaný uživatel

přesně k tyči

Reagovat
fantomas

ty vole Almeria

Reagovat
smazaný uživatel

este nedali penaltu

Reagovat
fantomas

a ted to mohlo bejt 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Slejdy

vidim ze vysledky almerie nejsou jen nahoda

Reagovat
smazaný uživatel

copa ta Sevilla dělá??

Reagovat
smazaný uživatel

omg penalta...

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla se asi zbláznila!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla - Almeria 0:4

Lidi, reknu vam, takovou PD, jako je ta letosni, uz asi nikdy nezazijeme

Reagovat
smazaný uživatel

to si snad dělaj prdel ne?atletico doma prohraje,mohli to stáhnout tu ztrátu na LM,ale oni do LM nechcou.sakra Sevilla budíček,už by bylo na čase.ikdyž je pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem teda zvědavej, jak se zejtra předvede Santander...

Reagovat
smazaný uživatel

Santander remiza a Vale "prekvapi" a vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim teda Valencie moc "nepřekvapuje"...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to nevidím. To musí být zápas, pět golů, dvě neproměněné penalty...kéž by tak vypadaly zápasy Barcelony, v poslední době je to hrozná nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra ve 13.15 na Sportu 1 .

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhém poločase se Valverde vyloženě předvedl.

Reagovat
Shevchenko

Máte někdo nový hattrick? Šokovaly mě nejlepší jedenáctky podle českých "odborníků". Bílek a Jarolím znají jen Premier League a ostatní ligy je nezajímají. Jarolím tam dal Kaká a Messiho jen z poviností, Bílek ani toho Kaká ne. Se sestavami Táborského, Straky nebo Vízka by zápasy končily 7:5 apod. Nejvíc mě ale dostal Pulpit: Buffon - Alves, Nesta, Ferdinand, Zanetti - Ronaldo, Lampard, Kaká - Messi, Totti - Drogba.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě dostal nejvíc asi Straka s Joaquínem na levým bekovi, to už jsem jenom čekal na toho Kaká napravo...

Moje: Frey - Alvés, Nesta, Rio, J.Zanetti - Cambiasso, Cesc - Messi, Kaká, Ronaldo - Torres

Reagovat
Slejdy

cambiasso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

copak ?

Reagovat
smazaný uživatel

Frey - Alvés, Ferdinand, Carvalho, Evra - Messi, Essien, Iniesta, Ronaldo - Torres, Eto´o

Reagovat
Radin

sterdo ty si se zbláznil ne?Messi a Ronaldo a k nim tvořivej iniesta fajn a jedinej bourač essien,dobrej průchoďák,zvlášť když napravo by byl Dani Alves a před ním messi nebo Ronaldo,kdo by bránil nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to kvalitní sestava, měnil bych možná akorát Carvalha.

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquin levy bek?

Moje (kdybych moc nehledel na aktualni formy): Cech - Sergio Ramos, Albiol, Ferdinand, Alves - Ronaldo, Gerrard, Van der Vaart, Kaka - Villa, Torres.....takovou jedenactku bych si pral trenovat. Na lavicce pak Canizares, Kompany, Messi, Silva a Walcott

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou sestavu bych snad nepřál ani Schusterovi.

Reagovat
smazaný uživatel

cech?wole

Reagovat
smazaný uživatel

Je strašně pěkný,jak sem všichni házej sestavy bez DM,všichni záložníci ofenzivní,k tomu ofenzivní Alves... Ten tým by vám sotva sotva udržel 1. ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Straka má přehled ( Jpaquin )

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě Joaquin

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes jsem dostal vydatne fotbalove menu.Jako predkrm odchozneny 1.polocas M.B. ve Zline a aby ve 2.domaci nebyly za blbce tak vraceli stejnou minci vcetne inkasovane branky.Po nem nam hned zamorfoval rozhodci,a z nevidomeho krtka se stal razem ostriz,ktery po zasluze odmenil Boleslavskou fotbalovost.Dale byla na taliri zabi polevka dovezena primo z Auxere.Hlavni chod byl spanelsky ptacek,z Betisu bohuzel byl uz tyden stary tak sel trosku hur pokousat.Na dezert uz v mem zaludku nezbylo prazadne misto jelikoz jsem jeste musel travit tech par knedliku z Dortmundu.Nutno dodat ,ze jsem z toho mel pekne vetry az do 2 do rana.

Reagovat
smazaný uživatel

Střelecký prach si šetříme na Manchester. BARCA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Většina lidí tady volá po krku Abidala. Já jsem v jeho případě ještě docela v klidu, na podzim hrál skvěle... ale kdyby přece jenom odešel, jak by se vám na levym beku líbil Taye Taiwo? Podle by na to měl, je vysoký, celkem rychlý, mladý, perspektivní a v Marseille hraje dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Chcete Alvése napravo a máte Zambrottu. Proč hledat horšího hráče? I když odchod Zambrotty je možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zambrotta půjde podle mě do toho AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Se Zambrottou není spokojeno vedení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, já bych byl orpavdu velmi rád, kdyby Zambrotta zůstal, ale s tím se bohužel počítat nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Dřív mě zaujal, teď jsem ho moc nesledoval, tak nevím...jeho styl se mi ale líbí. Dělovky z 25 m by oživily hru

Reagovat
-Kopy-

Ten ale bude náš.

Reagovat
smazaný uživatel

taky se mi zamlouvá, i když jeho technika není bůhvíjaká

Reagovat
Radin

Upsal se Marseille teď,tak že by stál víc peněz :-D

Reagovat
M11

tu LM snad taky nikdo nechce.. aby jim ju nevyfoukl Santander

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jsme doma v lize už potřetí nedokázali dát gól, to loni i předloni bylo nemyslitelné.

Reagovat
M11

vlastne jn

Reagovat
smazaný uživatel

A taky nedali,to bylo loni taky nemyslitelné

Reagovat
Shevchenko

-------------------------- BUFFON ---------------------------

ALVES ------- TERRY ------- FERDINAND ----- MALDINI

--------------- GATTUSO ------ ESSIEN --------------------

MESSI ------------------- KAKÁ ---------------- RONALDO

-------------------------- DROGBA --------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

maldini je klasickej stoper, jestli tam chceš dát levýho beka z AC tak dej Jankula a nebo když už tak levá je A. Cole ale jinak pěknej DT

Reagovat
smazaný uživatel

Maldini odehrál 90% svojí kariéry na levém beku a i letošní nejlepší výkony podával tam.

Reagovat
smazaný uživatel

no vidiš..... Italskou ligu a už vůbec ne AC nesleduju a nikdy sme nesledoval takže sem tipoval z jednoho zápasu, ale aspoň jsem zas o něco chytřejší

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard? Torres?

Reagovat
smazaný uživatel

dal bych místo Drogby Torrese .. ptže letos je Drogba jalovej .. a Gattuso taky nevim , spíš Cambiaso - ač ho nemám rád

Reagovat
Shevchenko

Pravda, Gattuso nemá teď na jaře formu, ale za poslední roky si to prostě zaslouží. A narážky na Drogbu jsem čekal. Rozhodoval jsem se právě mezi ním a Torresem, nakonec rozhodly trošku sympatie a hlavně Drogba umí v pokutovém území předvést neuvěřitelné kousky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou za rok nestačí... Torres by byl lepší...

Reagovat
rufus

Když by Villarreal skončil na druhým místě a Barca vyhrála LM, hrála by pak Barca předkolo LM na příští sezonu? A když by Barca předkolo nehrála a měla LM jistou, hrál by pak předkolo místo ní Villarreal nebo taky ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že by šli oba přímo...

Reagovat
rufus

Díky a dík i Wozymu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vítěz jde přímo ať je z jakýkoli země, stejný pravidla pak platěj v jakýkoli lize že dou ty, který sou nejvejš, akorát že kdyby tam byla barca tak by se nejspíš tam posunulo mužstvo za ní

Reagovat
smazaný uživatel

hala madrid

Reagovat
M11

10 bodu to uz je slusna propast

Reagovat
-PeCa_08-

Real

Reagovat
Marv

Parada 10 bodu behem 5 kol uz neztratime

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu ligu asi naozaj vyhrame.Ked ju vyhrame s 15 bodovym naskokom,tak...tak neviem.Pripada mi to az komicke

Reagovat
Gazza.8

škoda že atletico nevyhrálo...ještě by mohli dotahnout barcu a nakonec ji třeba jeste přeskočit

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia .. v Segundě se bude vyjímat ... jinak Dani Güiza

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nechápu Vyhraje Copu del Rey, zjebe Madrid i Barcu, ale jinak všechno prohraje, to není normální!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zjebe Madrid?Myslíš tu pětku nebo haluz na Bernabeu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Ronald Koeman.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos v prekvapivich vysledcich jasne dominuje Primera Division.Nahrava tomu hlavne tuhy boj o titul jinak by liga prece nebyla tak vyrovnana ba co vic podle Fernanda Toréše jeste kvalitnejsi nez Anglická.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe to ještě pořád trápí?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to trápí jako sázkaře... Jedinej španělskej tým - Sevilla - a on mi to zkazí Na španělsko sázím,až se stabilizuje špička...

Reagovat
Shevchenko

Tak před měsícem byl pro mě sestup Valencie do SD nemyslitelný, ale teď je to dost pravděpodobné.

Reagovat
M11

neskutecne... stale tomu nejak nemuzu verit ze takovy tym je v takovych srackach na dnesni zapas cumim opet jako vyorana mys

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak se mi zdá že tuto sezonu ronald asi nedotrénuje, jinak hodně si přeju aby vale spadla, za ty výkony si to zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby sestoupila,aspon se ozdraví... Zbaví se Koemana,stabilizují tým a budou mít chut bojovat.. Mě přijde,že už rezignovali...

Reagovat
-Kopy-

Valencie nesestoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

to si myslím taky ale přeju si opak

Reagovat
-Kopy-

Já teda opravdu ne.

Reagovat
-Kopy-

Ježiš, škoda že se nehrálo na Mestalle.

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně stylový poslední hřebíček do Koemanovy rakve!

Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 ? To už snad jen Nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu se dočkat středy, to bude PARÁDA!

Reagovat
smazaný uživatel

No bude to hodne zajimave.Huelva ma Levante.I kdyz u nich clovek nikdy nevi osobne si myslim,ze tentokrat pojedou domu s 3.Osasuna opet stratila a na kom si s prominutim zvednout sebevedomi nez na Vale.Espanyol na jare rozdava navic ted ukopal 0:

na Barce...

Reagovat
-Kopy-

Tak si kluci poblejte a posmějte.

Reagovat
Shevchenko

Tebe už to ani netrápí, co ?

Reagovat
-Kopy-

Tak prohra byla jasná, když už sem viděl sestavu. No a jakmile jsme dostali první gól tak to bylo v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

ta Valencia to je teda síla

Reagovat
smazaný uživatel

Jedina jejich vyhoda=porad to maji na svych kopackach!

Reagovat
-Kopy-

Los taky není nejhorší, až na tu Barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych že je to zrovna výhoda

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych že zrovna v případě valencie je to výhoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm vypada to ze Koeman neni dobry psycholog takze spis nevyhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

3 zápasy doma, to nevypadá s vale dobře, tam rozdávají víc než bill gates na charitu

Reagovat
Slejdy

Reagovat
-Kopy-

Příště porazíme doma Osasunu, tím sem si jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia bože ...poslední zápas na tiketu ...a ješte dostanou takovou sadu ...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Slejdy

Reagovat
-Kopy-

počkej, ty si na ní vsadil ?

Reagovat
Slejdy

ja mel 02 .. veril jsem jim po tom poharu no ale asi sem se mylil

Reagovat
smazaný uživatel

Vsázet na Valencii pod Koemanem? Bláznovství..

Reagovat
-Kopy-

Vždyt byli unavení, navíc Bilbao hraje dobře na jaře.

Reagovat
Slejdy

nj ale vale o zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

no mě nepřipadá že by si to uvědomovali, alespoň podle toho nehrají, možná si myslí že valencia prostě sestoupit nemůže...

Reagovat
Slejdy

jn aby se pak nedivili...ale podle me to uhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

no tak pokud nemá jejich vedení až moc dlouhé vedení tak v týdnu vyhodí koemana a udrží se, v opačném případě bych se začal dívat na segundu s kým budou další sezónu hrát

Reagovat
Slejdy

nedovedu si predstavit ze by spadli...to je neco jak PSG...snad to oba zachrani

Reagovat
smazaný uživatel

tak PSG to je tragédie sama o sobě valencia má výhodu v tom že u ní je to v trenérovi, zato u PSG v hráčích, u vale je mi to jedno ale celkem jí to přeju, ale u psg bych chtěl aby se udrželo

Reagovat
M11

oba sou jednoznacne ligovy

Reagovat
Slejdy

snad to oba daji...PSG taky patri do ligue 1 vzdyt je to hlavni mesto jeste k tomu...u te vale to bude asi fakt v tom koemanovi...nechapu kadr maji vcelku a takove vykony

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna kdyz jsem to psal tak mi dosla SMS.Polil me pri ni pocit strachu a nervozity tak si rikam koho zabili?A ono mu utekl 1 zapas Bilbao-Vale.Jestli oni ti hraci Vale se neciti taky tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se tak cítil po zápase Sevilly... Když jsem zjistil,že 4 litry zmizeli v dálce

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna kdyz jsem to psal tak mi dosla SMS.Polil me pri ni pocit strachu a nervozity tak si rikam koho zabili?A ono mu utekl 1 zapas Bilbao-Vale.Jestli oni ti hraci Vale se neciti taky tak?

Reagovat
smazaný uživatel

FANTAZIE!!!!!

skoda ze jsme letos nehrali vic zapasu s Valencii...skore 8:1

naposledy jsme vstrelili 5 golu v kvetnu 2003 v Pamplone a doma to bylo v roce 1999 s Alavesem...takze dneska mame lehce historicky vecer

Reagovat
-Kopy-

Jn, dobrý kádr s dobrou formou momentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

no dal sem tam 02 ..veril sem po tom poharu ze proti Bilbau ..aspon remizu ukopou ...ale ty vole co to bylo.....sem mohl vsadit na neprohru Kladna treba.....

Reagovat
smazaný uživatel

to je něco jako sázet na Barcu poslední dobou... Může to udělat jen sadomasochista...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

Vale se zachrani.. oni to nejak ukopou

Reagovat
smazaný uživatel

jezisi to je tragedie, sice valencii nefandim, ale sestup bych ji nepral...a co to bylo za sestavu, koeman je docela psychopat...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych jim objednal Psychologa a jak prohrajou i priste tak rovnou Psychiatra,nebot je ceka Zaragoza!

Reagovat
M11

Koeman...jako ja dodrzuju spaci rezim

Reagovat
smazaný uživatel

Ouha jeste tam budou mit Katalance.No nemyslim si,ze ti by si od nich chteli nechat zas nasrat na hlavu.

Reagovat
Radin

Valencie má tvrdej los,Osasuna potřebuje hrát,aby se nedostala do těžkého průseru,protože je pak čeká Real Madrid a náskok na sestup je jen 3 body.Pak čeká Valencii Barcelona hmm,pak asi klíčovej zápas se Zaragozou,kdo by to byl před začátkem sezony řekl,derby s Levante,když bude Valencia v tu chvíli v těžkém průšvihu,třeba se hecne Levante a dají je,už z principu že by je vzali s sebou,nakonec Atletiko Madrid ,které třeba bude ještě hrát o 4 místo,shrnuto,je to průser,Vale hraje vážně o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

sem dlouho neviděl, aby tým ze druhý ligy hrál evropu ještě by mohl vyhrát Cardic FA a mohli by se utkat dva druholigový evropský týmy paradox jak sviňa, málo sem čuměl na ten vejprask 5:1 vale asi končí....

Reagovat
Radin

Jinak Sevilla mě hodně zklamala 48 golů je fakt moc na 6 tým ligy,sice druhej nej utok,ale golů dostává fakt moc.Jinak celkově zase nedostávaj týmy tolik golů,poslední Levante má zhruba průměr dva goly na zápas obdržené a to není zase tak moc,když se kouknu třeba na Derby v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

Písni mi sem tvůj mail, dík.

Reagovat
Radin

RadinElNino@seznam.cz ten mám za účelem fotbal:-))

Reagovat
smazaný uživatel

Co si budeme povídat,Derby se bude zachranovat i v championship... Ten tým se ani jako prvoligový označit nedá...

Reagovat
smazaný uživatel

To se hluboce mýlíš, i přes tragické výsledky letos Derby hodně posílilo a do C'ship jde s o dost lepším kádrem, než z ní vzešlo a nezapoměň, že byli třetí. Navíc Derby letos kromě potřebné kvality neměli ani to potřebné štěstí, což se týká výsledků kolem vánoc, potom jim ten vlak už ujel a oni věděli, že je to marné. Návíc si pomohli i na postě manažera a já nepochybuju, že budou bojovat o postup

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 16 vstřelených golů za celou sezonu? Tým před nimi dal 32 golů...

76 obdržených? Víc než 2 goly na zápas,skoro o 20 víc,než tým nad nimi...

11 bodů?Tým nad nimi má o 16 víc.

Ano,posilovali... ale pokud to stačí na jednu výhru za sezonu,myslíš,že v championship budou bojovat o postup?

Reagovat
smazaný uživatel

Championship je nesmírně nvyzpytatelná soutěž,tam může bojovat o postup téměř kdokoliv,včetně Derby

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia si zahrává s ohněm.

Reagovat
smazaný uživatel

Koemane......................už prosím tě táhni

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se tady fandům Netopýrů posmívat, ale oproti nim je naše barcelonská krize jen procházkou růžovou zahradou ... Co se tam proboha děje?

Reagovat
smazaný uživatel

to bych taky rád věděl

Reagovat
Kapřík

Já mám pocit, že tam už každej nesnáší každýho...chápu že to není jenom Koemanova vina, ale už měl být dávno venku, protože pochybuju že on evidentně ten tým nezvládne uzdravit.

Reagovat
smazaný uživatel

všem týmům bych nepřál koemana... co ten dokáže s týmem světový třídy udělat je nemožný... z bojů o titul je boj o primera division... neuvěřitelný a nepochopitelný... Ale na druhou stranu zato jenom on určitě nemůže... ¨Vedení taky asi nebude uplně v pořádku... Prostě hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

Sem nevěděl, že když sem napíšu kritiku na zpracováíní reportu ze zápasu Sevilla - Almeria, tak to admi hned maže...njn přijmout kritiku je holt umění

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka to je tým a hlavně má nejlepšího útočníka Guizu,který je spolehlivy a padá mu to v kažém utkání!!!!Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to fakt borec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele