Primera División souhrn - 3. kolo

20.09.2008, 22:02, aktualizováno 21.09.2008, 23:01
Komentáře a souhrny
Barcelona zabrala a deklasovala Gijon. Real Madrid venku podruhé nezaváhal a vyhrál v Santanderu. Atlético Madrid potvrdilo aktuální dobrou formu i v prvním utkání třetího kola španělské ligy, na domácím hřišti přehrálo Huelvu a zvítězilo jasně 4:0. Espanyol potřetí v řadě nevyhrál, po remíze s Getafe se na něj bodově dotáhly Valencia, Almeria a Villarreal...

Atlético Madrid - Recreativo Huelva 4:0

20.09.2008 20:00

Góly: 8. Sergio Agüero, 53. Maniche, 78. Florent Sinama-Pongolle, 89. Florent Sinama-Pongolle

Atlético potvrdilo dobrou formu a rozmetlo Recreativo Huelva výsledkem 4:0. Vítězný gól dal už v sedmé minutě Sergio Aguero, závěrečné minuty ovšem patřily Sinama Pongollemu, který proti svému bývalému týmu vstřelil dvě branky.

Pokud měli Los Colchoneros před utkáním strach, že by se na jejich výkonech mohla negativně projevit únava z Ligy mistrů, velmi rychle to všechny přešlo. Konkrétně v osmé minutě, kdy se již tradičně prosadil Kun Aguero a Atlético bylo na koni.

Recreativo přijelo se sympatickým cílem hrát aktivní fotbal a ne jen zbaběle betonovat, ale tvrdě na to doplatilo. Maniche, Aguero či skvělý Simao roztáčeli kolotoč a Los Rojiblancos zkrátka byli o třídu lepší.

První gól přišel ze standardní situace a padl tak i gól druhý, který měl opět stejného střelce. Problémem však byl údajný faul, který rozhodčího přinutil, aby branku neuznal. To, co se mělo stát, se však stalo a tento neuznaný gól to pouze oddálil do druhé půle.

V ní se už po osmi minutách prosadil ve výtečné formě hrající Maniche, když se prosadil po rohovém kopu. V tu chvíli už bylo jasno, u koho skončí tři body. Otázkou zůstávalo pouze konečné skóre. Upravení výsledku si vzal na starosti po celý zápas aktivní Sinama Pongolle, který proti svým bývalým spoluhráčům působil skutečně motivovaný.

Bývalý útočník Liverpoolu perfektně využil zranění Diega Forlána a je v současnosti nejlepším střelcem ligy. Javier Aguirre si může mnout ruce, k dispozici totiž má trojici útočníků světové kvality. První gól Sinama dal po skvělé akci Miguela, ten druhý přidal již v závěrečných momentech, kdy sice už o nic nešlo, ale diváky další kousek jistě potěšil.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:1

20.09.2008 22:00

Góly: 57. Sergio Sánchez - 47. Manu Del Moral (pen.)

Espanyolu se potřetí v řadě vyhrát nepodařilo, na domácím stadionu remizoval katalánský celek s Getafe 1:1. Los Pericos se v tabulce i nadále drží na první pozici, madridský celek je na třetím místě.

Aktivněji začal domácí Espanyol, žádnou šanci si však v prvních deseti minutách vytvořit nedokázal. Hosté se sice rozjížděli pomaleji, s přibývajcím časem však začali být nebezpečnějším týmem na hřišti. Ve dvanácté minutě to byl Casquero, jenž mířil těsně nad domácí branku. Další šanci měl Manuel del Moral, který si naběhl za obranu domácího mužstva, dostal přihrávku od Casquera a vypálil, s jeho střelou z voleje si však dokázal brankář Kameni poradit. V závěru poločasu měl další šanci hostující útočník Manu del Moral, jenž se po centru Gavilana dostal k hlavičce, ovšem i tentokráte byl brankář Kameni na místě.

Druhý poločas začal velmi ostře, hned v úvodu Guerron obešel Berangera, jenž ho vzápětí v pokutovém území fauloval. K nařízené penaltě se postavil Manu del Moral, který bez problému překonal Kameniho. Z vedení se radovali hostující fotbalisté jen deset minut, poté Luis Garcia výborně odcentroval z přímého kopu na zadní tyč, kde po menší skrumáži dopravil míč do sítě Sergio Sánchez. Espanyol poté zatlačil Getafe, Coro poslal do šance Cortése, ten však svůj pokus mezi tři tyče usměrnit nedokázal. O pár minut později nepřesně hlavičkoval Luis Garcia, další velkou šanci už fanoušci na Estadio Olímpico neviděli a tak utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

UD Almería - Málaga CF 1:0

21.09.2008 17:00

Góly: 75. Álvaro Negredo

Almería porazila Málagu 1:0 a získala tak triumf v malém andalusském derby. Jediný a rozhodující gól vstřelil útočník Alvaro Negredo 15 minut před koncem. Oba celky dohrávaly bez jednoho vyloučeného hráče. Za domácí to byl Ortiz, za hosty Miguel Angel. Almería nasadila prakticky nejsilnější sestavu, v útoku s hvězdami Piattim a Negredem. Málaga nasadila útočnou dvojici Luque a Baha.

Domácí o sobě dali poprvé vědět v 5. minutě, ale trestný kop Maného skryl ve svém náručí Arnau. Po čtvrthodině zase hlavičkoval z blízka nepřesně Negredo. Úvodní šanci Málagy měl Pablo Paulino, ale také minul branku. To bylo na dlouho od obou týmů vše. Po změne stran rozehrál nebezpečně rohový kop domácí Corona a míč málem skončil v brance.

V 58. minutě poslal kouč Almeríe Arconada na hřiště střídající Ortize a Natalia a bylo to šťastné střídání. Natalio totiž nacentroval z pravého křídla a Negredo překonal hlavou bezmocného Arnaua. Po oboustranném vyloučení se hra rozpadla, Almería si připsala tři body do tabulky a drží se v jejím popředí.

Více informací k zápasu

CD Numancia - Villarreal CF 1:2

21.09.2008 17:00

Góly: 43. Gorka Brit - 50. Santi Cazorla, 76. Joseba Llorente

Villarreal dokázal vyhrát na půdě nováčka soutěže Numancie, a po druhém vítězství v řadě se posunul v tabulce na třetí místo. Numancie naopak podruhé v řadě prohrála a v tabulce se propadla na jedenáctou příčku.

Aktivněji vstoupili do utkání hostující fotbalisté, první šanci utkání měl hostující útočník Franco, jenž pálil těsně mimo branku. Na druhé straně měl šanci Mario, ovšem ani on mezi tři tyče nezamířil. Hosté kontrolovali hru, útočník Joseba Llorente se dostával do slušných šancí. Ačkoli byl Villarreal v prvním poločasem lepším mužstvem, z vedení se radovali domácí fotbalisté, v 43. minutě Bakero našel z přímého kopu Brita, který osamocen neměl problém překonat brankáře Deiga Lopeze.

To bylo kruté pro Villarreal, ovšem fotbalová nespravedlnost v tomto utkání netrvala příliš dlouho, již v 50. minutě Pires přihrál Llorentemu, který v pokutovém území našel Santi Cazorlu a španělský reprezentant překonal tvrdou ranou gólmana Pabla. Žlutá ponorka se ihned pokoušela dostat do vedení, Javi Venta však střílel mimo a jak Llorenteho, tak Cazorlu vychytal Pablo. Patnáct minut před koncem se hostující celek dočkal, po dobré kombinaci Nihata s Cazorlou neměl útočník Llorente problém poslat Villarreal do zaslouženého vedení 2:1. Numancie sice v závěru utkání přidala na tempu, celek Manuela Pellegriniho si však už tři body vzít nenechal.

Více informací k zápasu

Valencia CF - CA Osasuna 1:0

21.09.2008 17:00

Góly: 83. Juan Mata

Valencie vydřela na domácím stadionu vítězství nad oslabenou Osasunou, která dohrávala posledních pětadvacet minut v desíti. Netopýři se tak díky třem získaným bodům v tabulce posunuli na první místo, Pamplona se propadla na patnáctou příčku.

První velkou šanci měli hostující fotbalisté, v šesté minutě se český reprezentant Jaroslav Plašil dostal za domácí obranu a předložil idealní přihrávku Hectoru Fontovi, který z osmi metrů přestřelil branku. Domácí se sice rozjížděli pomaleji, s přibývajcím časem však měli více ze hry a dostávali se do střeleckých pozic. Po půlhodině hry pálil z pětadvaceti metrů těsně mimo Mata. Další šanci si Valencie vypracovala v závěru poločasu, kdy se její tlak zvyšoval, Villa střílenou přihrávkou hledal na zadní tyči Morientese, tomu však k balonu pár decimetrů chybělo. V samém konci poločasu pálil z hranice pokutového uzemí Mata, brankář Ricardo jeho střelu však dokázal vyrazit.

Úvodní patnáctiminutovka druhého poločasu žádný záznamu hodný moment nepřinesla, ovšem poté byl v 63. minutě vyloučen obránce Azpilicueta poté, co stáhl pronikajícího Matu a uviděl druhou žlutou kartu od rozhodčího Fernándeze Borbalána. Osasuna však byla i deseti mužích nebezpečná, nejvíce pak střídající Masoud, který dokázal udržet ve prospěch Osasuny spousty míčů a dokonce se dostal do šance, po centru Flaňa hlavičkoval pod břevno domácí branky, brankář Renan však dokázal pokus íránského fotbalisty vyrazit. Deset minut před koncem fotbalisté Valencie ještě více zvýšili otáčky, nejprve trefil agilní Mata po přihrávce Angula tyč hostující branky, aby pak v 84. minutě dostal odchovanec Realu Madrid krásný pas od Villy a levačkou z voleje uklidil míč za záda bezmocného Ricarda. Ve zbývajcích minutách už Pamplona na vedoucí gól netopýrů zareagovat nedokázala.

Více informací k zápasu

Real Betis - Sevilla FC 0:0

21.09.2008 17:00

Góly: -

Betisu se nepodařilo skórovat ani v třetím zápase v sezoně, sevillské derby tak skončilo bezbrankovou remízou. Domácí byli lepším týmem, měli šance, ale opět byli na štíru s jejich proměňováním, a to musí velmi trápit kouče Chaparra. Betis postavil netradičně Arza do obrany na místo Melliho. Sevilla hrála v poměrně netradiční sestavě, s obranou zprava s Mosquerou, Prietem, Escudém a Dragutinovičem, střed zálohy měl ovládat Romarič, levou stranu obsadil další nový hráč Acosta. Pravou zase Adriano.

Jako první dal o sobě v derby vědět nováček v dresu Beticós Sergio García. Ten prostřelil Palopa v brance, ale trefil jen tyč jeho branky. Domácí měli převahu, ale další šance už šly mimo branku Sevilly. Hosté se osmělili v 16. minutě, Romarič našel přihrávkou Davida Prieta, ale stoper, který byl volný na zadní tyče poslal míč nad. Ve 22. minutě už Betis pálil ostrými, ale zaskvěl se Palop. Nejprve zlikvidoval pokus Sergia Garcíi po rohu Capiho, poté nohou vyrazil střelu samotného Capi, kterému šikovně přihrával Emana.

Čtyři minuty před přestávkou trefil Betis opět tyč. Zelenobílí byli v tlaku, když Mark González našel Juanita, ale ten právě jen orazítkoval brankovou konstrukci. Druhá půle měla podobný průběh. Palop zneškodnil střelu Mehmeta Aurelia, mimo tyče vyrazil i nebezpečný pokus Capiho. Hosté prostřídali, když na plac přišli postupně Maresca, Jesús Navas a Diego Capel, ale ani toho zkvalitnění obraz hry nezměnilo, Sevilla prostě neměla svůj den.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - RCD Mallorca 0:0

21.09.2008 17:00

Góly: -

La Coruňa se rozešla s Mallorkou bezbrankově, ale průběh zápasu o nudné podívané nebyl.

Depor nastoupil s obvylými oporami De Guzmánem a Guardadem, v útoku s Omarem Bravem, v brance s Aranzubíou. Valerón byl připraven na lavičce náhradníků. V dresu Mallorky nastoupila od začátku ofenzivní trojice Arango, Trejo, Aduriz. Pro červené karty nedohráli domácí Omar Bravo i hostující David Navarro. Největší zásluhu na bezgólovém zápase měl výborně chytající gólman Mallorky Moyá.

Jako první udeřil Depor, Moyá ale vyrazil hlavičku Verdúa nad. V 9. minutě odpověděla Mallorka střelou pravačkou Oscara Treja, kterou zase zneškodnil Aranzubía. V rušném úvodu měl ještě možnosti Depor, když střelu jednoho z hráčů Moyá vyrazil a mimo šla dorážka Pabla Alvareze. Po čtvrthodině pálil nepřesně hostující Aduriz. Na druhé straně byl stále aktivní Bravo, ale vždy mu stál v cestě Moyá. Ve 41. minutě pálil vedle Mallorčan Cléber Santana, největší možnost první půle měl domácí Guardado, ale trefil hlavičkou jen břevno.

Po změně stran došlo brzy ke kontroverznímu vyloučení domácího útočníka Brava. Ten měl k míči stejně daleko jako Moyá, ale sudí posoudil jejich souboj jako příliš agresivní od Brava a vyloučil ho. Mallorka cítila šanci, ale Arango a Aduriz namířili své šance vedle. V 75. minutě se zase zastřeloval jejich spoluhráč Navarro, o pár minut později byl ale také vyloučen a síly byly vyrovnány. Závěrečná snaha Deporu už byla marná. Juan Rodríguez ztroskotal příznačně na Moyovi, poslední možnost měl hostující Webó, ale zakončoval neškodně nad.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Valladolid 2:0

21.09.2008 17:00

Góly: 50. Fernando Llorente, 81. Andoni Iraola (pen.)

Athletic dokázal zabrat a proti Valladolidu urval první vítězství v sezóně. Hosté tak nedokázali navázat na triumf proti Atléticu Madrid a po matném výkonu zaslouženě prohráli. Nebýt skvělého gólmana Sergia Asenja, mohlo být pro Pucelu ještě hůře.

Počátek zápasu byl poněkud vlažný. Bojovalo se převážně ve středu pole a dobře zformovaný Valladolid domácí k ničemu vážnějšímu nepouštěl. Za zmínku stojí snad jen střely Susaety a Escudera, ale ani jedna z nich neměla šanci na gól.

Baskům vydatně prospěl taktický manévr Joaquína Caparróse, který v půlce první části hry prohodil strany Susaety a Davida Lópeze. Bilbao začalo mít poté převahu a Fernando Llorente málem poslal svůj tým do vedení, jeho hlavičce chybělo pár centimetrů.

Tlak ještě zesílil poté, co rozhodčí Rubinos Pérez přehlédl ruku Marcose, za kterou se měla kopat penalta. Baskičtí lvi se dostali do mohutného tlaku, ale ani střela Lópeze ani ta od Véleze cestu do sítě nenašly.

Domácí nepolevili ani po přestávce a brzy se dočkali zasloužené odměny. První superšanci Llorenteho ještě vychytal Asenjo, napodruhé už byl ovšem hostující brankář bezmocný. Střelcem byl aktivní Fernando Llorente, pro nějž to znamenalo první ligový gól v sezóně.

Hosté zkoušeli oživit svou hru příchodem Víctora a Ogbecheho, leč marně. Athletic byl nebezpečný hlavně po levé straně, kde se navíc následně dobře chytil Joseba del Olmo a krátce po svém příchodu málem zvýšil na 2:0, proti byl excelentní Asenjo.

Druhý gól ale nakonec přece jen přišel. Centr Balenziagy srazil rukou Baraja a kopala se penalta. S tou si bez problémů poradil Iraola a tři body zůstaly na San Mamés.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Real Madrid 0:2

21.09.2008 19:00

Góly: 54. Rubén de la Red, 74. Ruud van Nistelrooy

Druhého vítězství v letošní La Lize dosáhl Real Madrid. Úřadující mistr zdolal statečně bojující Racing Santander na jeho hřišti. Góly vítězů vstřelili De la Red a Van Nistelrooy.

Stejným výsledkem jako loni skončil i duel obou soupeřů v tomto ročníku španělské nejvyšší soutěže. Domácí rozhodně nebyli horším týmem, doplatili ovšem na gólovou neefektivitu, které měl ovšem nadbytek jejich soupeř z hlavního města, jež obě branky vstřelil z rychlých protiútoků. Nepříjemností pro Bílý balet je zranění Gutiho, který opustil hrací plochu již v prvním poločase.

Domácí nastoupili v základní sestavě s Juanjem místo Tchitého, u hostů bylo překvapením nasazení De la Reda za Van der Vaarta. Po počátečním oťukávání měl v 10. minutě větší šanci Higuaín, který se elegantně u brankové čáry protáhl kolem svého strážce, ale jeho přihrávku nedokázal usměrnit do sítě Raúl. O devět minut později vyrazil umístěnou střelu De la Reda zpoza šestnáctky brankář Toňo.

Real měl víceméně po celý zápas v držení míč, domácí ovšem hrozili rychlými protiútoky, kde se ukazovali zejména Oscar Serrano a mladík Pereira. Ve 32. minutě dalekonosná střela De la Reda skončila zblokovaná na rohu. Pereira odpověděl nůžkami, které vyrazil rovněž na roh Casillas. I s další šanci Pereiry si brankář Realu poradil, když jednou rukou vyboxoval nebezpečný míč.

Ve 43. minutě se zranil Guti a byl nahrazen Van der Vaartem. Do konce poločasu se už nic zvláštního nestalo. První střelou druhého poločasu, která stála za zmínku, byl pokus Diarry, který skončil mimo. Poté však udeřilo: V 54. minutě utekl po pravé straně Higuaín, včas posunul na De la Reda a ten špičkou kopačky usměrnil míč do sítě.

O dvě minuty později se domácí dožadovali ruky Pepeho v pokutovém území, nebylo ovšem zřejmé, zda míč byl za čarou či nikoli. Racing zvýšil obrátky, na hřiště přišel Luccin, který hru oživil. Tečovaná střela Colsy šla vedle, stejně jako na druhé straně přímý kop Van der Vaarta. Do útoku domácích přišel Tchité, který zanedlouho promarnil dobrou příležitost, když předskočil Heinzeho a "koníčkem" hlavičkoval mimo.

Přes tlak Racingu se opět dokázal prosadit Bílý balet. Ruud Van Nistelrooy převzal v 74. minutě přihrávku v rohu pokutového území, oklamal obránce a střelou k bližší tyči překonal Toňa. V 77. minutě zachránil Real Van der Vaart, který po rohu Santanderu vyrazil z brankové čáry hlavičku Tchitého.

O dvě minuty později jen nastřelení Colsy spoluhráčem zabránilo domácím vstřelení gólu. Na opačné straně se zbytečně dožadoval penalty vystřídavší Robben. Střela De la Reda šla nad a stejně dopadl i poslední pokus zápasu z kopačky agilního Colsy. Racing zaznamenal první letošní ligovou porážku, naopak Real se vítězstvím posunul na dohled čela tabulky, na které ztrácí jediný bod.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - FC Barcelona 1:6

21.09.2008 21:00

Góly: 50. Francisco José Maldonado - 27. Xavi, 32. Samuel Eto'o, 49. Jorge García (vl.), 70. Andrés Iniesta, 85. Lionel Messi, 89. Lionel Messi

Barcelona porazila Sporting Gijón na jeho hřišti 6:1. O branky vítězů se postarali Xavi, Eto’o, vlastním gólem Jorge, Iniesta a dvakrát Messi. Za domácí korigoval výsledek Maldonado. Definitivně srazila Sporting do kolen červená karta pro Gerarda.

První šanci měl hostující Xavi, jeho střelu z levé strany chytil Sergio Sánchez. Na druhé straně se přes Abidala prosazoval Carmelo, centr do vápna ale nikoho nenašel, podobně dopadly na druhé straně centry Xaviho a Iniesty.

Ve dvacáté minutě chybělo pár centimetrů Messiho střele, o dalších šest minut později už se však skóre měnilo. Úspěšným střelcem byl po pasu Iniesty Xavi Hernández. Domácí se snažili reagovat vzápětí, Valdés si střelu pohlídal.

32. minuta přinesla další gól. Rohový kop našel hlavu Puyola, od které se míč odrazil směr bráně a definitivně za záda Sáncheze ho doklepl Samuel Eto’o. Pro Kamerunce se jedná o první ligový gól v sezóně.

Další góly přišly po přestávce. Ve 49. minutě si po rohovém kopu srazil míč do vlastní sítě Jorge López a bylo to 3:0. Domácím se ale podařilo ihned snížit, když se prosadil Maldonado. Šance na zvrat vzala Sportingu 56. minuta, v níž chyboval brankář Sánchez a Messiho, který se užuž řítil sám na bránu, fauloval Gerard a uviděl červenou kartu.

Využít početní převahy se Barceloně poprvé podařilo 20 minut před koncem. Na Messiho přihrávku za obranu si naběhl Andrés Iniesta a zvýšil na 4:1. I u dalších gólů byl Messi. Nejdříve využil přihrávky Iniesty, aby poslal míč do odkryté brány, a následně zakončil akci Bojana s Xavim, tentokráte pro změnu hlavou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Valencia CF32106:27
2.UD Almería32106:37
3.Villarreal CF32104:27
4.Espanyol Barcelona32103:17
5.Atlético Madrid32019:26
6.Real Madrid32017:56
7.Sevilla FC31205:45
8.Getafe CF31203:25
9.FC Barcelona31117:34
10.Athletic Bilbao31113:34
11.Deportivo La Coruña31112:24
12.CD Numancia31025:63
13.Real Valladolid31022:43
14.Recreativo Huelva31021:53
15.CA Osasuna30212:32
16.Real Betis30210:12
17.Racing Santander30212:42
18.RCD Mallorca30211:42
19.Málaga CF30120:51
20.Sporting Gijón30035:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (201)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pongolle hezky pozdravil svoje bývalé spoluhráče.

Reagovat
Tsigi

Pongolle můj oblíbenec

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tsigi

Reagovat
smazaný uživatel

moc pěknej zápas

Reagovat
M11

Atletico jen tak dale

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní Už skoro tradiční výhra 4:0, snad to vydrží...

Reagovat
Lojd

Ligu klasicky vede Barcelona a Madrid...

Reagovat
-Kopy-

Né na dlouho.

Reagovat
M11

doufam ze se zitra vytahnete i s marodkou

Reagovat
-Kopy-

Jasně, když to nepůjde, tak basketbalový útok Morientes, Žigič to jistí.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

No, kdybych neznal labilitu Atlética, tak bych si dokonce dovolil napsat, že je to jeden z horkých kandidátů na titul. Jsou neskutečně nabušení

PS: je vidět, že Ujfališi si vybral moc dobře. Konečně jeden vydařanej českej přestup

Reagovat
sosna

Já si to klidně napsat dovolím.Real a Barca letos utřou...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou šílení, opravdu mi začínají připomínat 90. léta. Skvěle posílili obranu, mají Agüera(spolu s Messim nejlepší hráč ve Španělsku a v první pětce světa), dobře vyváženou zkušenost a mládí. Zastavit je může pouze nezkušenost s hraním dvou extrémně náročných soutěží...

Reagovat
smazaný uživatel

Zastavit je může i málo bodů z venku, zatím se jim venku nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hrály tam jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Venku nedaří... Způsobeno šetřením některých hráčů na LM.

Reagovat
sosna

venku hráli taky v Eindhovenu a jak to dopadlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Venku hrají hrozně. A právě tam musí být lepší než Barca a Real, doma umíme vyhrávat taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Kun je momentálně nejlepší útočník. Jak se zdá, tak se ta obrovská suma do něho vložená, vrátí několikanásobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Zlatan...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se ukáže až po sezoně, páč si bude muset letos konečně po většinu její doby udržet výkonost a zapracovat na morálce. zatím to ale vypadá, že by moh pod Mourinhem konečně zkompletnět no. naděleno z hůry dostal každopádně neuvěřitelně...

Reagovat
smazaný uživatel

Mají z devadesátých jeden ligový titul (i když v legendární sezóně), slavná léta měli jindy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ale nebavil o Atléticu jako klubu, ale o jejich fotbale...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Prial by som im to, je to sympatický klub

Reagovat
smazaný uživatel

moc bych jim přál letos úspěch. včera jsem se na ně konečně mrknul a fakt paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Ujfaluši si vybral dobře, důvěru kouče zatím oplácí na 1čku. Hraje spolehlivě.

Reagovat
GEGE

Vydrena vyhra Valencie...Mata nejlepsi hrac na hristi...Jinak ten íranec(ted jsem zapomel jeho jmeno )si tam s nich delal pekne sasky.

Reagovat
-Kopy-

Masoud, ještě, že nehral od začátku.

Reagovat
GEGE

Jj presne ten moc sikovny fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Jinak super tři body, sice vybojované ale takové tři body se velmi cenní

Nejlepší na hřišti Mata a klasicky již Albiol. Střed zálohy Fernandes a Edu také

Gólová asistence Villy

První místo v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak. Když přihlédnu na počet absencí a únavu po PU, jsou to dobré a vydřené tři body. Mata Vale

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Higuain

Reagovat
madridcan

co spravil?akurat mi vypadol online prenos a konec prveho polcasu som nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi robil skusky na pilota.

Reagovat
smazaný uživatel

jj pekne nahral Redovi na gol

Reagovat
Shevchenko

OT: Baroš

Reagovat
Slejdy

jojo kapr

Reagovat
Oxbow

Si delate prdel dal zas 2 flastry ... delal jsem si z nej sice srandu ale moc mu to preju snad to neni jen nahoda drzim palce

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 - takto se chová pravý kanonýr

Reagovat
smazaný uživatel

Ruud opravdový zabiják

Reagovat
smazaný uživatel

Takže už len bod na prvé miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes musí Sporting Gijon padnout. Zatím v poklidu kontrolujeme a přichází šance. Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, zápas jsem neviděl, ale jsme první v tabulce a to je důležité . Jen tak dál

Reagovat
daewa

A je to smazáno, celkem rychlovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ruud to je predator

Reagovat
smazaný uživatel

100% efektivita

Reagovat
smazaný uživatel

Barca zatím naprosto fantastická. Výkon Realu je oproti tomu pouhý odvar. Bylo jen otázkou času, kdy to tam začne padat, smůly jsme si proti Santanderu vybrali na deset let dopředu (snad). Zaujal mě opět Sergi Busquets, vybojuje nespočet míčů + nekazí rozehrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

je zaujímavé že zrovnávaš Santander s Gijonom

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten Santander, který proti nám skoro neexistoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Man Utd proti Chelsea existoval ?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

napriek tomu získal bod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A opět se šesti odchovanci v základu, fenomenální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

my so štyrmi počítam aj Raúla, takže my sem nehádž zbytočné otázky

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se třemi, to je úctyhodné. Je to polovina toho, co my...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každýmu je uplně jedno kolik hraje odchovanců. Jen vy dva to řešíte

Reagovat
smazaný uživatel

Někomu s nickem "Galacticos" to je skutečně jedno, věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Velké většině lidí je to jedno, to mi věř

Reagovat
Tomanatura

I nezaujatý divák řekne, že mu to jedno není...

Reagovat
smazaný uživatel

Velké většině lidí ano, velké většině pravých fanoušků určitě ne. To vím na sto procent a zrovna ty mě v tom opravdu nemůžeš poučovat.

Reagovat
smazaný uživatel

pravý fanoušek ?

Reagovat
smazaný uživatel

JJ.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty jsi jako ten pravý fanoušek ?

Reagovat
smazaný uživatel

Začněme tím, že ty jím rozhodně nejseš.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš fanoušky a fanoušky. Jedni chodí na každé zápasy, povzbuzují svůj tým live. A ti druzi jsi hrají na pravé fanoušky na podobných webech

Reagovat
smazaný uživatel

O tom se s tebou bavit nebudu, jediné co tvrdím je, že ty nejsi pravý fanoušek.

Reagovat
Tomanatura

Promiň, ale nikdo nemůže zato, že miluje klub, který není v jeho zemi, ani poblíž. Fandovství se takto nerozděluje!

Jestli to chceš rozdělovat, tak jednoduše... Na fanoušky a idioty, co hledají svůj vlastní názor... Nepochybně víš, kam jsem tě zařadil...

Reagovat
smazaný uživatel

Ked Raul podla teba neni odchovanec tak ani Messi neni odchovanec Barcelony ale argentinskeho klubu Newell's Old Boys odkial ho kupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prosímtě neztrapňuj se.

1) Messi přišel daleko dříve do Barceloyn než Raúl do Atlética

2) Barca ho nekoupila, zjisti si info a pak tu něco piš.

3) Na oficiálních stránkách Realu je potvrzeno, že Raúl je odchovanec Atlética.

Reagovat
smazaný uživatel

než raúl do realu samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Raul hral aj za mladeznicky tym Realu uz od 15 rokov a ani zanho nic neplatili takze ja ho berem ako odchovanca.. rovnako ako napr wikipedia.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak já ádm na oficiální stránky Realu, ty na wikipedii, kde to může napsat každý šašek.

Neheldě na to, že Raúl nepřišel v patnácti ale později.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že se to tady už řešilo a dospělo se k tomu, že Raúl skutečně není odchovanec Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo to ked mal 15 rokov. Ved tam siel v roku 1992 a narodil sa 1977 tak si to vypocitaj

Reagovat
smazaný uživatel

Šel tam později, už se to tu řešilo, tak si to najdi, opakovat to celé nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Až si zjístiš, co všechno pro něj Barcelona udělala, tak změníš názor.

Reagovat
Kapřík

Tak už jsi na tomto webu tuším druhý člověk, který prohlašuje že neřeší odchovance...teda, přestaňte nám tu dělat hloučky, začínám být trochu nesvůj... . Tím, že prohlašuješ, že tebe stejně jako ostatní počty odchovanců v klubu nezajímaj jenom prokazuješ, jak moc to s fotbalem a nějakým tím klubem kterém jistě "fandíš" myslíš vážně... . Neznám jedinýho normálního fandu, který kdyby si měl vybrat mezi dvěma zhruba stejně kvalitními hráči přičemž jeden by byl odchovanec a druhej třeba naplavenina z třetího světa by nezvolil odchovance. Ale jen v tom pokračuj, je to docela vtipný...

Reagovat
smazaný uživatel

každému ne

Reagovat
smazaný uživatel

Milý Spanheli, měl by jsi pochopit jednu zásadní věc. Fotbal se hraje na goly, výkon Realu nebyl skvělý ale výhra 0:2 ze Santanderu je 10x cennější než když Farsa vyhraje třeba 0:4 v Gijoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co se týče mě, tak fotbal sleduji proto, že se jím chci bavit, výsledek můžu zmerknout na livescore.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u tebe se dá očekávat, že to napíšeš. Už s tím nickem si děláš ostudu.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
madridcan

dneska to vyzera na plny bodovy zisk barcelony,ale objektivne musim povedat,ze si to zasluzia...uz proti racingu si zasluzili.O tyzden gijon pojde na Bernabeu dole...musime uz zobrat to prve miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting porazíte, hraje útočný atraktivní fotbal proti komukoli, za což bych jim přál záchranu.

Reagovat
madridcan

nutne povedat,ze proti nam hra utocni futbal hocikto...vid priklad numancia

Reagovat
madridcan

*utocny

Reagovat
smazaný uživatel

To si skutocne ty pudingu ?

Reagovat
madridcan

jaky puding?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kto ? Zinedine ?

Reagovat
madridcan

jj this is me

Reagovat
madridcan

vsak to som ja zinedine dos_santos si namna zabudol ja som vedel,ze som nepovedal nic o tom,ze laporta kradne

Reagovat
smazaný uživatel

Hned sa mi zdalo divne, ze sekas taku dobrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho teda pod jinými nicky neznám, ale tady patří k nejmoudřejším madristům, z těch nových je takřka jediný.

Reagovat
smazaný uživatel

Sak som sa aj snazil ho na profutbale vychovat.

Reagovat
madridcan

dakujem ti...ver ci nie,ci sa to paci mojim madridskym druhom,ale nie tak ta respektujem a rominha uz dlhu dobu.Mas triezve nazory,sice niekedy proti madridu,ale mas pravdu.Ani som sa do diskusie kolo Franca nezapajal,pretoze to by bolo zbytocne si mal cistu pravdu.Moje srdce je uz dlho oddane madridu,ale barca bola skratka super aj proti sportingu,aj proti racingu aj dneska.Numancia nic moc Je to iba fandenie a k fandeniu patri aj uznanie kvalit supera

Reagovat
madridcan

co?ja som bol nahodou vzdy taky O:-D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

no tak aspon a fotbaportale.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Už jich je sedm!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem napřed myslel, že gólů, tak jsem hned přepínal na livescore.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to teda taky napadlo a to se dívám live.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si trochu dýmlí

Reagovat
smazaný uživatel

Sedm jich klidně být může. Gijon o deseti, Barca kraluje a fotbalem se baví. Gól přeju nejvíc Bojanovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyběl jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Pche .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě k tomu Busquetsovi. Je dost podobný Crosasovi, ale ač mám Crosase hrozně rád, tak Busquets je týmu prospěšnější. Nemá tak skvělou finální přihrávku, ale je výborný v obraně, jde do každého souboje po hlavě, z žádného neuhne a získává plno míčů. To je pdoel mě důvod, proč Guardiola pustil Crosase, který má v obraně nedostatky.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se Marc Crosas ještě vrátí, třeba jako nástupce Xaviho.

Busguets - Crosas, Xavi.

Reagovat
smazaný uživatel

* Xavi = Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Bylo by vtipný, kdyby posadil Tourého a Keitu na lavičku. Čím víc odchovanců v základu tím líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Tourého už posadil...

Reagovat
Tsigi

Myslíš, že dlouhodobě ? Jelikož o hráče typu Tourého bude docela zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, jak to bude, ale zatím je Touré jasným náhradníkem a Keita i Busquets jsou přednějšími voblami pro Guardiolu. Já v Yayu hodně věřím, takže doufám, že svůj prostor dostane.

Reagovat
Tsigi

Stejně je divný že se ten hráč takhle najednou vyloupne. Pokud se nemýlím nehrál ani za mládežnický nároďáky. Já právě mám Tourého hodně rád líbí se mi jeho styl, tak snad se rozehraje, ale Guardiola nemá důvod ho stavět Keita je jeho nákup a Busquets jeho objev. Takže asi tak....

Reagovat
smazaný uživatel

Já už na ty mládežnické výběry moc nedávám, spoustu hvězd zmizí, naopak se často prosadí ti, kteří třeba vůbec nominováni nebývali. Důležité je, aby tomu hráči věřil trenér a Guardiola s ním (a taky Pedritem) byl celý rok, takže to má Busquets lehčí než třeba měl Crosas.

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavé, s čím vším se barcelonští fanošuci chlubí... No, budiž jim to přáno...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pep vypadá jako by ho to už ani nebavilo

Reagovat
smazaný uživatel

to je večer podle mýho gusta. AC paráda, Barca podle ohlasů paráda .

gratulace Kataláncům .

pro Galacticos - tím se nikomu nesnažím lézt do prdele, Barcu mám prostě rád

Reagovat
smazaný uživatel

I ty čípku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

AC kralovalo

Reagovat
Radin

To by nebyla Barcelona aby v zápase nekopala penaltu nebo soupeř nedostal červenou kartu :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Nojono, ale radši bych teda ten gól, který by nebýt onoho faulu zcela jistě přišel. Ale hlavní je, že Messiho nezranil.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard měl toho gólmana vyfackovat, taková školácká chyba v rozehrávce...Zatáhl za záchranou brzdu a naštěstí to Leo neodnesl zraněním.

Reagovat
Radin

Gijonu by nepomohlo ani kdyby byli v plné palbě

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu jsme už první jupí

Reagovat
smazaný uživatel

Numancia, Santander, Sporting, Gijon. Je to zápas od zápasu lepší. Takhle hraje Barcaaaa!!! Krásně v exhibičním stylu vítězství 6:1.

Vicky 7, Danni 6, Carles 7, Rafa 7, Abidal 5 - Busquets 8, Čaviii 10, Keita 7 - Andrés 9, Sammy 7, M10 10.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůči Abidalovi bych byl tentokráte o trochu mírnější, dopředu nicmoc, ale vzadu plnil dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se jeho hra na levém beku vůbec nelíbí. A v prvním poločase měl Gijon po jeho zaváhání největší šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi povídej, mně se taky nelíbí. Ale dneska mi to nepřišlo tak špatné, tu šanci jsem asi přehlédl, každopdáně párkrát tam jako poslední zaskakoval při protiútoku.

Reagovat
fantomas

Gratulace Barce, opravdu famozni vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že hlavní rozdíl oproti předchozímu kolu bylo štěstí. Sporting byl pochopitelně otevřenější a aktivnější, ale kdyby nám tam minule padl rychle gól, jakože klidně mohl, tak to mohlo dopadnout podobně. Tentokráte jsme pro změnu štěstí měli, soupeř si dal vlastňáka, následně hloupě chyboval, když se konečně zdálo, že se zapojuje do hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový zápas jsme potřebovali.

Reagovat
smazaný uživatel

jo meli ste stesti...ale dat 6 golu to je pekny no...byl bych rad kdyby sme videli podobnej golovej nasup i od realu treba prave do site barcelony...

Reagovat
Tomanatura

Paráda Barca! Skláním se...

Reagovat
Radin

Jinak výsledkově mě zklamala PD toto kolo...Kromě těch nejlepších jsou to katastrofální výsledky,tento víkend jasně vyhrála Bundesliga

Reagovat
Tomanatura

A tým víkendu jsou Brémy

Reagovat
Radin

Hoffenheim překvapení...Atletico Madrid potěšilo :-)

Reagovat
smazaný uživatel

jo to jo taky sem cekal vic golu (krome barcelony a atletica nic moc)...

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Tak skvěl výsledek, dobrý výkon. Pořád je co zlepšovat především v defenívě.

Ten poslední gól, to byla vychutnávačka

Je taky hodně důležité, že se prosazujem po rohových kopech, což jsme loni nedokázali.

Xavi - držitel Zlatého míče 2008 , dnes hrál opět famózně.

Jinak Abidal hrál taky dobře, takže Spanheli trochu objektivity. Naopak Busquets mě dneska několikrát vystrašil tím, jak ztratil míč či jak to hasil na poslední chvíli. Přeci jen bych tam raději viděl Toureho.

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal podal průměrný výkon. Busquets hrál výborně a radši ho v základní sestavě uvidím radši než Yayu. Momentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal podal dobrý výkon a Yaya je přeci jen pořád jinde než Busqeuts.

Reagovat
smazaný uživatel

Když srovnám jejich výkony, tak si nemyslím, že by byl Yaya jinde. To je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Není.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, Yaya na lavičce mě mrzí, ale Busquets je pro mě největší překvapení sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím má Barca zajímavou vzestupnou tendenci.

Numancia 0:1 Santander 1:1 Sporting 3:1 Gijon 6:1

Kdy to skončí?

Reagovat
smazaný uživatel

no jo tak vysledkovou krizi ma asi kazdej tym jednu chvili ale barca by mela zabrat vypada to totiz ze tohle bude zase jednou sezona Netopyru....i kdyz myslim ze tenhle rok to bude mnohem vic vyrovnany nez minulou sezonu...1. Real 2.Valencie/Barcelona 3.Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy?? spíš na jakým skóre.

Reagovat
smazaný uživatel

No a? To se tam kdy nedá použít?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nemyslel šak taky zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
fantomas

To víš, že dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozum vravi ze by to malo byt 10:1

Reagovat
smazaný uživatel

Však proč myslíš,že jsem to zmínil? Uvidíme,jestli tato serie bude pokračovat,to už by bylo poněkud komické.

Reagovat
fantomas

A smrdělo by to rybinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dufam ze nie 10:1, 15:1 atd.. Mne to teda vobec nevonia Snad vrchol to uz dosiahlo a dalej to pojde klesajucov tendenciov. Nie zeby som im neprial, ale take vysledky by Realu nevyhovovali

Reagovat
fantomas

Koneckonců, kdyby Barca proměnovala ve všech zápasech veškeré šance, co si vytvoří, o podobné výsledky by asi nebyla nouze.

Reagovat
smazaný uživatel

To Arsenal taky.

Reagovat
fantomas

Popírám to někde?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem ani neřekl.

Reagovat
fantomas

Jen si to asi blbě pochopil, to neměla bejt narážka jen holé konstatování faktu. O Arsenalu sem vést řeč nechtěl. Koneckonců letos bychom se v jeho podání dočkali maximálně tak toho výsledku 10:0, a to jen tak jedinkrát (nepočítaje souboje s Twente), s Barcou nelze srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je v pořádku,Arsenal je kvalitou taková slabší Barca(neber to jako urážku,jen tak soudím dle typu hráčů),takže je logické,že si Barca většinou vypracuje o něco více šancí.

Reagovat
fantomas

Tak je to samozřejmě dáno také soupeři, a to především. Podle mě by třeba takový Wigan Barca nepřestřílela tolik jako Gijon.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tím,že kluby v PD chtějí hrát více fotbal,no. Pak taky dostanou takovou šišku,ale zase to je pěkné pro diváka. Na tom brambořišti ve Wiganu by např. remíza Barcy nebylo žádné překvapení.

Reagovat
fantomas

Přesně. Jak píšeš v uvodu, to to hodně ovlivnuje. A ten Wigan sem nemyslel nějakým hřištěm, ani na Nou Campu by to podle mého nebylo nic jednoznačného.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Nou Campu bych to viděl na dvě možnosti. Buď by dostali děsný klepec anebo utrápená remíza. Já si myslím,že by to bylo a).

Reagovat
fantomas

To těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

I když na druhou stranu z kvalitního betonu se dá leccos urobit.

Reagovat
fantomas

Tak to neni zrovna filozofie Wiganu, ale budiž. Proti Barce by se asi minimálně k pasivní hře poměrně často uchýlili.

Reagovat
smazaný uživatel

To myslím,že asi vyjma Blaugranas nikomu.

Reagovat
antimadrista

barca a fandové Gijonu

Reagovat
madridcan

Vcera tam padlo uplne vsetko,ako dva roky dozadu v atleticu a potom bol utlm...bude tomu tak aj teraz?

Reagovat
M11

Gratuluju Barcelone.. presne takovy vysledek si za vse zaslouzila..

Reagovat
smazaný uživatel

uz zadnej cristianko.. nastupuje era Lionela Messiho .. dle meho nazoru nejlepsiho hrace na svete.. na jeho hru se krasne diva.. neni co dodat.. toto kolo patroli Barce .. sice nehrali s az tak kvalitnim souperem, ale je videt, ze se o dost zlepsili.. tesim se na zapas s Realem a doufam, ze to bude ofenzivni bitva neljepe s nejakou vysokou remizou

Reagovat
Tomanatura

Xavi, Kaká...

Reagovat
smazaný uživatel

rekni mi v cem jsou lepsi?

Reagovat
Tomanatura

Xavi je zkušenější, lépe nahrává... Kaká v nejlepší formě je taky lepší.

V budoucnu se to ale změní

Reagovat
smazaný uživatel

Kun.

Reagovat
Xavi8

tomu ide len v poslednom case

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu.. na toho jsem zapomnel.. v posledni dobe podava skvele vykony.. myslim, ze se mame v budoucnu na co tesit

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm skoda ze sa premazavala diskusia chcel som vediet co mi Galaktikos odpisal, ale siel som spat a rano uz nic Skoda, ale asi to bolo stavnate ked sa to az mazalo

Reagovat
madridcan

to bolo urcite nejaka primitivita

Reagovat
Tomanatura

100. pro MUFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele