Sinama Pongolle si stěžuje na rasisty z Madridu

05.05.2008, 10:11
Aktuality
Francouzský útočník Recreativa Huelva Florent Sinama Pongolle si po utkání na Estadio Vicente Calderon v Madridu stěžoval na rasistické chování příznivců domácího Atlétika. Nepřípustné chování domácího publika postřehl také rozhodčí Miguel Angel Perez Lasa a zaznamenal ho do zápisu o utkání.

Atlétiko s největší pravděpodobností bude čekat trest od fotbalového svazu. Rozhodčí totiž do zprávy o průběhu utkání uvedl, že příznivci Atlétika vydávali opičí skřeky pokaždé, když se Sinama Pongolle přiblížil k postranní čáře.

Navíc to není poprvé, co jsou příznivci Atlétika v podezření z rasistického chování. V minulých letech obdrželo Atlétiko za podobné incidenty několikrát finanční pokutu.

Je s podivem, že terčem útoků se stal právě Sinama Pongolle, který byl v minulosti několikrát spojován s přestupem do týmu Rojiblancos.

"Nechápu, že dnes ještě pořád existují lidé, kteří jdou na fotbal proto, aby mohli urážet člověka jiné rasy," uvedl Sinama Pongolle.

"Atlétiko bylo zaslouženým vítězem zápasu, ale jsem moc zklamaný z chování jeho příznivců. Rasistické chování není správné," dodal francouzský útočník.

Autor: Jiří Fišara / goal.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Holt nekteří fanoušci sou proste Burani !! Tohle se nedeje jen na Atletiku ... Nechapu ty zakomplexované ,asi trochu zaostalé radoby fandy Nevim mohlo by se to uz konecne nejak řešit !!!!! pořadne tresty ,pokuty, nebo tak !!!!!

Reagovat
Langi

taky si myslím...klub by měl dostat pokutu a neukázněný fanoušek zákaz vstupu na stadion...Lidé by měli pochopit že nezáleží na barvě pleti ale na barvě dresu

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu proc jim černoši vadí

Reagovat
smazaný uživatel

závidí jim tu jejich "výbavičku"....

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo to je dost možnéé.!

Reagovat
smazaný uživatel

aj biely moze mat podobnu napr ja

Reagovat
M11

tady neni rec o hrackach na piskoviste...

Reagovat
smazaný uživatel

uuu velky odpis si mi dal

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jn...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prečo s tým majú problémy vždy len v Španielsku, to je veľmi zaujímavé. V Anglicku sa také niečo takmer nevyskytuje.

Reagovat
smazaný uživatel

A to sem nedávno čet, že ho chtěj...NJN

Reagovat
božský John

V Anglii tohle neni..tam jak udelas pruser tak zacalujes pokutu a na fotbal uz nejdes..tohle by jim tam taky pomohlo...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ze jim nevadi ze maji v tymu hrace jine barvy (Perea) jsou trochu napalici Zjevne daval naklep jejich obrane a fanousci to nezvladli

trest na ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele