Primera Division - souhrn 12. kola

28.11.2009, 20:00, aktualizováno 29.11.2009, 22:54
Komentáře a souhrny
Slavné El Clásico nakonec dopadlo lépe pro Barcelonu. Jediný gól vstřelil po pěti minutách na hřišti střídající Ibrahimovič. Katalánci mají na čele dva body náskok právě na Real. Bilbao zvítězilo na hřišti Almerie, venku se dařilo i La Coruni a Osasuně. Getafe naopak doma deklasovalo Xerez. S velkým přídělem odjížděl i Espanyol z Atlética.

Sporting Gijón - Villarreal CF 1:0

28.11.2009 18:00

Góly: 75. Mate Bilić

Ani penaltový mág Diego Lopéz nepomohl Žluté ponorce navázat na výborné výsledky z posledních týdnů a i díky jediné brance Mate Biliče mohl společně se svým týmem smutnit po těsné prohře 1:0. Domácí Sporting předvedl parádní výkon, který korunoval ziskem tří bodů.

Obě mužstva ukázala nesmírnou kvalitu a odhodlání, zejména první poločas se hrál v obdivuhodném strhujícím tempu a týmy nabídly výtečným a hlasitým příznivcům na stadionu El Molinón parádní podívanou. O poznání aktivnější byla asturíijská jedenáctka, která se narozdíl od svého soupeře dokázala dostat do výraznějších šancí, branku ze hry však nevstřelila.

Zápas měl od prvopočátku spád, úžasné tempo, ale bohužel chybělo více příležitostí a branek. V prvním poločase stojí za zmínku a nesmí být neuvedena velká chyba brankáře Diega Lopéze, který špatným odkopem daroval možnost vstřelit branku Davidu Barralovi. Útočník příležitostí pohrdl a, ač se musel vyhnout vracejícím se stoperům, trefil jenom tyč Lopézovi branky. Španělskému brankáři ještě předtím provětral rukavice francouzský stoper Grégory Arnolin, jehož hlavička z rohového kopu mířila přesně do míst, kde Lopéz postával.

Druhý poločas se nevyznačoval tak svižným tempem, o to jsme však mohli vidět více zajímavých příležitostí a došlo i na dva pokutové kopy. Dlouhou dobu byla hra velmi vyrovnaná a odehrávala se pouze mezi pokutovými územími. Jakýkoliv náznak byl velmi záhy dobře hrajícími obranamy řešen razantním odvrácením míče, žádný tým se do šance nedostával. Až nastala 74. minuta, kdy dezorientovaný Gonzalo zbytečně fauloval de la Cuevase a známý karbaník Clos Goméz neváhal vytáhnout červenou kartu a ukázat na penaltový puntík. Alberta Riveru sice Diego Lopéz výborně vychytal, ale s rychlou odpovědí na výtečný zákrok přispěchal Mate Bilič, který umístil míč do sítě osamoceného brankáře.

Sporting vedl a dočkal se další šance na zvýšení náskoku. Sebastian Eguren fauloval v šestnáctce Mate Biliče, který tentokrát rychle spěchal k samotné exekuci pokutového kopou. Diego Lopéz opět čaroval, tentokrát spoluhráči nedovolili míč dorazit a rychle jej odvrátili. Nic naplat, matnému Villarrealu to nestačilo a připsal si, dovolím si tvrdit, zaslouženou porážku od velmi aktivního a dobře hrajícího Sportingu Gijón, který se rázem posunul blíž pohárovým příčkám.

Více informací k zápasu

Valencia CF - RCD Mallorca 1:1

28.11.2009 20:00

Góly: 48. David Villa - 85. Borja Valero (pen.)

Po čtyřech ligových výhrách v řadě tentokrát Valencie utrpěla dvoubodovou ztrátu, když doma jen remizovala 1:1 s Mallorcou. Hosté mohou mluvit o velkém štěstí, neboť zejména ve druhé půli přežili hned několik vyložených šancí domácího týmu a k pózdnímu vyrovnání navíc přišli jako slepý k houslím.

Favorizovaní domácí vstoupili do utkání aktivněji a už ve čtvrté minutě zaznamenali první příležitost, když po centru Bruna pálil nad branku Villa. Domácí kanonýr byl v centru dění také o pět minut později - tentokrát zabránil ve skórování spoluhráči Silvovi, jehož střelu mířící do sítě ještě tečoval, a jelikož stál v ofsajdu, byl rozhodčí González nucen branku neuznat.

Hráči Valencie tím ale výrazněji poznamenáni nebyli a i nadále se tlačili dopředu, hostující obrana si ale v drtivé většině případů věděla rady. Po necelé půlhodině navíc musel střídat Silva, jehož úlohu na hřišti převzal Joaquín. Tři minuty před přestávkou se o slovo přihlásila také hostující ofenziva, Víctor ze solidní pozice ale střílel příliš vysoko na to, aby Césara vystrašil.

Po obrátce vletěli Netopýři na svého soupeře ve velkém stylu a vedoucí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Padla ve 48. minutě, kdy domácí rozehráli pozemi rohový kop, následně se míč dostal do jádra šestnáctky, kde úřadoval Villa zakončující k levé tyči - 1:0. Tentýž hráč mohl přidat pojistku po hodině hry, kdy mu centrem nabil Pablo, tentokrát ale španělský reprezentant našel svého mistra v hostujícím brankáři Aouatem.

Valencie měla v těchto chvílích až drtivý nápor, v 72. minutě vysunul Villa Matu, ten ale napoprvé ztroskotal na pohotovém zákroku Aouateho a dorážkou trefil jen boční síť. Takřka vzápětí předvedli domácí úžasnou akci - Villa našel dlouhým centrem Matu, ten z první přiťukl Joaquínovi a jeho volej skončil jen na levé tyči hostující branky.

Mallorca byla z nejhoršího venku, v 84. minutě navíc ve vlastní šestnáctce nesmyslně naskočil Bruno na Castra a po zásluze se pískal pokutový kop. K němu se postavil Valero a bez potíží ho proměnil - 1:1. Ze závěrečného tlaku domácích už vzešly jen dvě simulace v podání Villy a střídajícího Žigiče, které na konečné dělbě bodů již nic změnit nemohly.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Málaga CF 2:2

28.11.2009 22:00

Góly: 58. Luís Fabiano, 72. Luís Fabiano - 22. Fernando, 45. Duda

Dvě branky Luise Fabiana zajistily fotbalistům Sevilly alespoň bod v andaluském derby s poslední Málagou. Ta dokonce v poločase o dvě branky vedla, slibný náskok se jí ale nakonec udržet nepovedlo.

Hosty sice tato remíza vzhledem k průběhu utkání asi příliš těšit nemůže, na druhou stranu je však vytáhla z poslední příčky tabulky a zdá se, že se začíná blýskat na lepší časy. Domácí i přesto neprožili zrovna špatný vstup do utkání. Jenže Negredo s Fabianem své příležitosti nevyužili. A tak překvapivě udeřili outsideři. Brankář Varas sice Bahovu střelu s vypětím všech sil vyrazil, na dorážku Fernanda byl ale krátký.

Sevillu tato branka nijak nevykolejila. I nadále si s lehkostí vytvářela gólové šance. Hlavičku Luise Fabiana ze 36. minuty zastavila tyč, Negreda pak včasný zásah jednoho ze stoperů. Frustrace domácích tak byla dokonána v závěru první půle. Nutno dodat, že v tom nemalou roli sehrála také pořádná dávka štěstí. Fernandův pokus z pětadvaceti se nezdál být nijak nebezpečným a směřoval někam k rohovému praporku, jenže do dráhy letu míče se postavil Duda a střelou do vzdálenějšího koutu branky zvýšil vedení hostujícího celku.

Ačkoliv se zdálo, že psychika účastníka letošního ročníku Ligy mistrů bude na bodě mrazu, opak byl pravdou. S pokusem Perottiho měl gólman Munua plné ruce práce. Sevilla svou smrt přežila krátce poté, gól Bahy nebyl vinou jeho ofsajdového postavení uznán. Skóre se tak měnilo na druhé straně. Rohový kop zahrávaný Navasem přesně našel hlavu nabíhajícího Luise Fabiana a ten hlavičkou do horního růžku nedal Munuovi žádný nárok.

Právě tento moment odstartoval bláznivou závěrečnou půlhodinu, v níž měly oba celky velké šance. Proti perfektní ráně Apona zasahoval doslova zázračně jednou rukou gólman Varas a uchránil tak domácí naděje na bodový zisk. Ty se přetavily ve skutečnost v 72. minutě. Střídající Kanoute našel ve vápně neobsazeného Luise Fabiana a ten přízemní ranou srovnal svým druhým zásahem na 2:2.

Příznivci Sevilly hnali svoje miláčky za ziskem bodového kompletu a hráči jejich přání málem vyslyšeli. Několik minut před uplynutím normální hrací doby hlavičkoval Squillaci a jen výtečný zákrok Munuy mu zamezil ve skórování. Oba týmy se tedy rozešly smírně 2:2.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - CA Osasuna 0:1

29.11.2009 17:00

Góly: 26. Javad Nekounam

Přesná hlavička Javada Nekounama z prvního poločasu zajistila Osasuně nesmírně cenné vítězství na hřišti Zaragozy. Byl to teprve druhý tříbodový zisk na soupeřových hřištích v této sezoně.

Na druhou stranu Zaragoza si příliš domácích porážek nepřipisuje. Ta proti celku z Pamplony tedy bolí o to více. Minulý ročník totiž Real na svém stadionu La Romareda zvítězil hned v patnácti z jednadvaceti možností, přičemž prohrál pouze jednou. Letos z pěti předchozích zvítězili hned ve třech případech, prohráli pouze jednou.

Tento souboj ale jejich příznivce příliš nepotěšil. Už během úvodních deseti minut musel domácí gólman Valejo zneškodnit dvě velké šance, které měli Aranda a Juanfran. Na druhé straně zahrozil Lafita a přivolal tak sérii čtyř velkých příležitostí v krátkém sledu. Jeho hlavičku zneškodnil Ricardo, další dvě střely šly těsně mimo. Neuspěl ani Leo Ponzio, jehož rána prolétla těsně nad břevnem.

Udeřila tedy Osasuna. Postarali se o to poněkud netradičně dva fotbalisté íránské národnosti. Přímý kop od pravé postranní čáry zahrával Masoud, k hlavičce se propracoval Nekounam a ke vzdálenější tyči otevřel skóre. To, že to byl nejdůležitější okamžik utkání, asi nikdo netušil. Zvlášť, když se příval šancí i nadále nezastavoval. Vyrovnat mohl Aguilar, nicméně trefil pouze tyč.

Rovněž druhá půle se nesla ve znamení mnoha šancí. Diváci si úroveň zápasu užívali, gólmani byli zjevně jiného názoru. Hned dvě minuty po příchodu ze šaten nebezpečně zahrozil střídající Ewerthon, ani jeho pokus k vyrovnání nevedl. Tentýž hráč se vzápětí obtáhl kolem Sergia, jenže jeho střela letěla těsně vedle. Zřejmě největší příležitost měl Lafita, ale ani jemu nebylo přáno. Výborným zákrokem se proti jeho bombě vytáhl Ricardo. Na opačné straně sice Nekounam ve velké příležitosti netrefil, výhru už to však hostující tým nestálo.

Více informací k zápasu

UD Almería - Athletic Bilbao 1:4

29.11.2009 17:00

Góly: 84. Kalu Uche - 37. Javi Martínez, 41. Ustaritz, 60. Fernando Llorente, 77. Óscar de Marcos

Fotbalisté Bilbaa pokračovali ve svém obrození rovněž na hřišti Almerie, kde zaznamenali vůbec nejvyšší venkovní výhru od roku 2003. V deštivém počastí zdolali domácí tým poměrem 4:1.

Hosté navíc zvítězili už potřetí ze čtyř utkání, přičemž proti Barceloně uhráli nesmírně cennou remízou. Ve všech soutěžích včetně poháru či Evropské ligy tak odešli už šestkrát v řadě neporaženi. Právě tato výhra znamená setrvání Atletika v elitní osmičce ligové tabulky a zvýšení sebevědomí před důležitým soubojem v EL na půdě Austrie Vídeň.

Almeria naopak ztratila už pátý zápas ze sedmi a jejími dalšími soupeři budou La Coruňa a Real Madrid. Z toho se budou body dolovat jen těžko. Přesto to byla právě ona, kdo si vytvořila první velkou šanci. Piatti vyzrál na ofsajdovou past a pohromu musel hasit až hostující gólman Iraizoz. Krátce nato se neujal ani Cismův přímý kop, na druhé straně mířil Orbaiz v akrobatické pozici jen do tyče.

Hosté se tak dočkali až ve 37. minutě. Mladý záložník Martinéz si na zadní tyči počkal na přesný centr Yesteho a přesnou hlavičkou překonal Alvese. Čtyři minuty poté slavil Atletic druhý gól. Ustaritz ideálně zasáhl míč po Gurpegiho rohovém kopu a způsobil soupeřům další pohromu.

Druhá půle sice začala tlakem Almerie, uklidňující třetí zásah však zaznamenal opět hostující hráč. Opět se u této trefy podílel Yeste, jehož přesný centr dokázal usměrnit za Alvésova záda Llorente. Snížit mohl Uche, vylámal si však zuby na výtečném Iraizozovi. Skóre se tak opět měnilo na druhé straně. Zdálo se, že Susaetův dlouhý míč do vápna skončí až za autovou čárou, jenže do těžkého voleje se nádherně opřel De Marcos a zvýšil už na rozdíl čtyř branek.

Almeria se svého četného úspěchu dočkala šest minut před závěrečným hvizdem. Lertxundi nedovoleně zastavil ve velkém vápně pronikajícího Ortize a z nařízené penalty se nemýlil Kalu Uche. V závěru to ale bylo opět Bilbao, které mohlo vsítit další gól. Susaetu zastavila až tyč, Lopeze vychytal Alves a jeho další střela z nadějné pozice branku minula.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Deportivo La Coruña 0:1

29.11.2009 17:00

Góly: 76. Alberto Lopo

Deportivo La Coruňa nesmírně těžce vydřelo důležitou výhru na hřišti Santanderu. Její zásluhou se ale dostává bodově na úroveň čtvrté Valencie.

Právě ta v sobotu promarnila mnoho brankových příležitostí v souboji s Mallorcou a uhrála pouze jediný bod za remízu 1:1, což znamenalo, že v případě vítězství by se La Coruňa na celek kouče Emeryho dotáhla. Racing tak stále v letošním ligovém ročníku vyhrál jen jednou a zatím mu nepomohl ani příchod nového trenéra Portugala. Ten vedl tým už minulý týden na San Bernabeu, kde ovšem prohrál 0:1.

Proti Deportivu chtěl zaznamenat svůj první úspěch v novém angažmá, jenže hosté zde neprohráli od roku 1996 a tuto obdivuhodnou sérii neporušili ani tentokrát. Na soupeře se vrhli bez respektu a už od úvodního hvizdu ho začali přehrávat. Přesto na svou první velkou příležitost museli čekat až do poloviny úvodního dějství. Rikiho tvrdý pokus levou nohou ale pouze prosvištěl kolem pravé tyče.

Domácí gólman Tono se vyznamenal o čtvrthodiny později, když bravurně zneškodnil přímý kop Gonzaleze. Zbytek první půle ale Santander zvládl v obraně na výbornou a do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu. Krátce po návratu zpět pořádně vylekal gólmana hostí Geijo, jenže ani nadvakrát Arazubiu nepřekonal.

K vidění podobně jako v prvních pětačtyřiceti minutách příliš gólových šancí nebylo. Jediný gólový moment se tak narodil v 76. minutě. Guardado z levé straně nebezpečně odcentroval, Riki lehkou tečí posunul míč přímo na nohu Alberta Lopa, a ten s přehledem poslal Deportivo do vedení. Vyrovnal mohl pět minut před koncem Colsa, jeho radost ale zhatila dobře postavená tyč. I vinou této porážky zůstává Santander se ziskem sedmi bodů v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Xerez CD 5:1

29.11.2009 17:00

Góly: 44. Roberto Soldado, 45. Roberto Soldado (pen.), 57. Dani Parejo, 58. Roberto Soldado, 60. Javier Casquero - 33. Aythami

Getafe rozdrtilo nováčka soutěže Deportivo Xerez a rázně se oddálilo od sestupových příček. Velkou zásluhu na tomto výsledku má kanonýr Roberto Soldado, který se prezentoval již druhým hattrickem sezóny. Kromě něj má na skóre podíl také chybující a nedůrazná obrana Xerezu, která v prvním poločase během dvou a ve druhém během tří minut Getafe nechala pětkrát skórovat.

Zigangovi svěřenci přitom nezačali utkání špatně, po brance Aythami dokonce vedli, ale naprosto pokažený závěr prvního poločasu, kdy během několika minut inkasovali dvě branky a přišli o vyloučeného Davida Prieta, naprosto obrátil vývoj utkání. Ve druhé půli si již Getafe jen navyšovalo skóre, Xerez byl doslova i do písmene bez šance.

První půlhodina utkání stála za starou Belu, byl to spíše boj, nežli úchvatné fotbalové představení, bez větších příležitostí a zajímavých momentů. Až poté se obě mužstva trošku rozehřála a o potřebný náboj se postarala první branka utkání, o kterou se postaral přesně hlavičkující Aythami.

Míchelovi svěřenci rázem zvýšili obrátky a zejména v závěru poločasu svého soupeře přimáčkli u jeho šestnáctky. První branky a zaslouženého vyrovnání se dočkali ve čtyřiačtyřicáté minutě. Dobře hrající Javi Casquero vybídl parádní přihrávkou za obranu si nabíhajícího Roberta Soldada, který sice s problémy, ale překonal osamoceného Renana Brita.

Neuběhla ani minuta a David Prieto fauloval Daniho Pareju v pokutovém území a Muňíz Fernández neváhal vytasit červený kartónek a ukázat na bílý puntík ve středu šestnáctky. K exekuci se postavil Roberto Soldado, a jak již statistiky napovídají, nemýlil se.

Po obrátce se fanoušci Getafe dočkali brankových hodů a nebýt výborného Renana, Xerez by odjížděl s ještě větším přídělem. V sedmapadesáté minutě rozjela domácí jedenáctka vražednou tříminutovku, během níž se radovala ze tří branek.

Nejprve se po šikovně rozehraném přímém kopu radoval Dani Parejo, záhy dovršil v těžké pozici střílející Soldado hattrick a konečně krátce po hodině hry dokonal popravu Xerezu po výtečné akci parádní střelou Javi Casquero. Do konce poločasu ještě měla domácí jedenáctka šance na zvýšení náskoku, ale dobře chytající Renan Brito ještě větší pohromě zabránil.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - CD Tenerife 3:3

29.11.2009 17:00

Góly: 27. Diego Costa, 35. Fabián Canobbio, 49. Diego Costa - 63. Nino, 72. Ángel Rodríguez, 84. Ayoze

Real Valladolid nepochopitelně ztratil tři body v zápase proti Tenerife, které během druhého poločasu povstalo z popela a dokázalo odvrátit téměř jasnou porážku. Slovo nepochopitelně možná není na místě, důvodů zejících za pěkným vyrovnáním je hnedle několik - špatná obrana domácích, zbytečná blaženost domácích hráčů při stavu 3:0, ale také bojovnost a odhodlanost hostujících hráčů, kteří si bod nakonec zasloužili a v závěru dokonce sahali po vítězství.

Od úvodních minut měl zápas velmi slušné tempo a kvalitou hry obou mužstev převyšoval jejich postavení v tabulce. Útočná kopaná musela fanoušky na relativně zaplněném stadionu určitě bavit, zvláště když se do ofenzívy tlačila zejména domácí jedenáctka, která si vytvořila několik dobrých šancí, jejichž potenciál zůstal nevyužit.

Při chuti byl zejména Diego Costa, který se teprve zacvičoval, jeho momenty ještě měly přijít. Hosté se co se ofenzívy týče moc nepředváděli, jedinou vážnější šanci měl Alfaro, jehož střela z dálky byla před brankářem zablokována. I proto se mohla dostat ke slovu domácí jedenáctka, která se před půlhodinou hry radovala z první branky.

Borja dlouhým nákopem nalezl nepřipraveného Mikela Alonsa, který dovolil Diegu Costovi ukradnout míč a dostat se do rychlého úprku na branku, jejíž síť následně rozvlnil. O několik málo chvil později zvýšil vedení Fabián Canobbio, který úspěšně proměnil pokutový kop. Vše nasvědčovalo jasnému vítězství domácích, zvláště když si vytvářeli i další šance a po obrátce brzkou brankou zvýšili již na propastných 0:3 z pohledu ostrovanů.

Radoval se opět Costa, který umístil roh přesně tam, kam se od něj očekává, tedy do šibenice bezmocného Aragonesese. Jenže na tuto branku přišla rychlá odpověď, která hosty nakopla a vlila jim síly do žil. Nino využil obrovského zaváhání Luíse Prieta, který svou hlavičkou vyslal hostujícího útočníka do šance, kterou proměnil a dal hostům naději.

O necelých deset minut později to bylo již jen o jednu branku. Obrana domácích opět zaváhala, když nedokázala přesně odvrátit míč ze standardní situace, mičuda se dostala k v pokutovém území neobsazenému Ángelovi, který jí poslal do sítě bezmocného Villara. Tlak hostí se stupňoval a nabíral na obrátkách a hosté se v závěru utkání přece jen dočkali. Nino odcentroval do pokutového území, kde míč možná ani Ayoze, uvedený jako střelec branky, nezasáhl, jeho radost po vstřelené brance byla i tak obrovská. Hosté nakonec k vytouženému a zaslouženému bodu dokráčeli i přesto, že byl v závěru utkání vyloučen po druhé červené kartě Luna.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Madrid 1:0

29.11.2009 19:00

Góly: 56. Zlatan Ibrahimović

Souboj dvou nejúspěšnějších španělských rivalů zvládlo lépe katalánské mužstvo, které díky parádní brance střídajícího Zlatana Ibrahimoviče udolalo svého nenáviděného soka a konkurenta v boji o španělský titul těsně 1:0.

El Clásico nezaujalo a mnoho fanoušků nachází jen slova zklamání. Líbivou hru nahradilo vysoké nasazení a množství osobních soubojů, na brankové hody se pak čekalo marně. Velmi dobrý výkon předvedla hlavně obrana Barcelony, v jejíž řadách vyčníval zejména kapitán Carles Puyol. Hosté se prezentovali spíše týmovým výkonem, i proto marně nalézámě fotbalistu, jehož výkon bychom mohli vyzdvihnout.

První půle byla z obou stran trochu nevýrazná, a ačkoli měl zápas od úvodních minut strhující tempo a jaksepatří vyhecovanou atmosféru, nedočkali jsme se mnoha pěkných fotbalových akcí, šancí a v neposlední řadě ani branek. Více ze hry a aktivněji působila hostující jedenáctka, která si vytvořila i dvě velké šance.

Od prvopočátku se velmi dobrým výkonem prezentoval domácí brankář Victor Valdés, který nejenže zlikvidoval tutovku Cristiana Ronalda, ale taktéž pomáhal obráncům dobrými výběhy. Sedmadvacetiletý brankář zachránil Barcu ve dvacáté minutě, když pravou nohou odvrátil prudkou ránu Cristiana Ronalda, kterému namazal po skvělé individuální akci Kaká. O pár minut později musel hasit další nebezpečí Carles Puyol, který zablokoval Marcelovu střelu z vně pokutového území.

V dalších minutách už jsme žádnou výraznější příležitost vidět nemohli, i proto rovnou přejděme ke druhému poločasu, který již nebyl tolik svázán taktikou a nabídl mnohem kvalitnější a lepší podívanou, nežli poločas první. V třiapadesáté minutě přispěchal s dalším důležitým skluzem jeden z nejlepších hráčů na hřišti Carles Puyol, který se na poslední chvíli vrhl do Higuaínovi a zabránil téměř jisté brance.

Pep Guardiola v jednapadesáté minutě vystřídal matného Thierry Henryho a na hřiště se při svém debutu v El Clásicu dostal vyhladovělý Zlatan Ibrahimovič, který se velmi záhy po svém příchodu radoval i ze své premiérové branky do sítě Realu Madrid. Dani Alvés na pravé straně potáhl míč a poslal parádní centr na za obranu si nabíhajícího Zlatana Ibrahimoviče, který div, že neprotrhl síť za zkoprnělým Ikerem Casillasem.

Zápas nabral na obrátkách, rázem se zrychlilo tempo a osobní souboje se vyznačovaly ještě větším důrazem. Když se poté fušoval Sergi Busquéts do brankářského řemesla a z blízka si prohlédl druhou žlutou kartu za úmyslnou ruku, utkání dostalo nový náboj a hráči Realu Madrid vycítili, že by šlo s nepříznivým vývojem utkání něco udělat.

Problémem a největším nedostatkem Merengues bylo neproměňování šancí, které si Pellegriniho mužstvo sice dokázalo vytvořit (zejména po rohových kopech), ale špatné zakončení ničilo naděje na vyrovnání. Ve velké šanci byl Benzema, ale nedokázal se dostatečně rychle zorientovat na malém čtverci, kam se k němu dostal míč po nepřesné hlavičce Raúla. Barcelona zahrozila z několika rychlých brejků. Do listiny střelců se mohl zapsat Éric Abidal, ale Casillasovu svatyni levačkou minul. V závěru utkání musela jednička královského klubu a La Roji vytasit jeden z těch lepších zákroků proti střele Lionela Messiho, který na penaltě zcela osamocen po nádherné přihrávce Daniho Alvése nepochopitelně zklamal.

Úrovní jistě lepší druhý poločas uzavřela červená karta Lasse, kterému došla trpělivost a nevybíravě naložil Xavimu. Rozhodčí stejně jako u Busquétse neváhal a hráče poslal do sprchy. Barca se nakonec mohla radovat z dalšího domácího vítězství, které klubu pomohlo přehoupnout se právě přes v dnešním zápase dobře hrající Real Madrid do čela La Ligy.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 4:0

29.11.2009 21:00

Góly: 27. Diego Forlán, 62. Sergio Agüero, 85. Sergio Agüero, 89. Maxi Rodríguez

Že by první vlaštovka předznamenávající návrat starého dobrého Atlética? Možná i tak můžeme chápat dnešní přesvědčivé vítězství proti katalánskému klubu RCD Espanyol. Domácí okořenili výborný výkon čtyřmi brankami a potěšili značně prořídlé tribuny Vicente Calderóna. Po dlouhé době se tak tým vedený Quique Floresem dostal z míst přinášejících smutek a bolest.

Po dlouhé době se trefil loňský Pichichi Diego Forlán, kterého dnes zastínil jeho kolega z útoku Sergio Agüero, který vstřelil dvě branky a na jedné se pěknou přihrávkou podílel. Domácímu mužstvu může také pomoci fakt, že po dlouhé době pracovala dobře defenzíva, která nepustila Espanyol do žádné šance.

První větší příležitost zahodil Simao, poté už exceloval kamerunský brankář Carlos Kameni, který se vytáhl dvěma povedenými zákroky proti střelám Reyese, který předvedl stejně jako jeho spoluhráči velmi dobrý výkon. Před půlhodinou hry poslal domácí do vedení Diego Forlán, který byl na konci brilantní spolupráce Reyese a Agüeram kteří výtečnou souhrou vyřadili ze hry obranu Espanyolu.

I poté pokračoval domácí tlak, v další šanci se objevil opět uruguayský kanonýr, i tentokráte však úřadoval skvělý Carlos Kameni, který stále držel naděje hostujícího mužstva. Přenesme se již do druhého poločasu. Po hodince hry zvýšil vedení velmi dobrou střelou z přímého kopu Kun Agüero. Carlos Kameni si možná mohl lépe postavit zeď, tak jako tak, u přední tyče byl pozdě a postupu míče do sítě nezabránil.

Atlético zápas opanovalo, nedávalo Espanyolu příležitost a srovnalo účet Katalánsko - Madrid na 1:1. V čtyřiaosmdesáté minutě se musel se zápasem po druhé žluté kartě rozloučit Roncaglia, o minutu později zvýšil skóre svou druhou brankou v zápase Agüero. V závěru utkání si připsal branku i Maxi Rodríguez, který nemohl neminout branku po skvělé přihrávce nejlepšího hráče zápasu Sergia Agüera. Atlético v pohodě a míru dotáhlo zápas do vítězného konce a ta rána, když spadlo všem fanouškům Atlética Madrid tíživé břemeno ze srdce, byla slyšet až na Vysočinu. Naskýtá se však otázka, zda Atléti dokáží svou formu a předvedený výkon potvrdit v dalších zápasech.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona1293030:830
2.Real Madrid1291227:928
3.Sevilla FC1282223:1026
4.Valencia CF1274123:1225
5.Deportivo La Coruña1281317:1225
6.RCD Mallorca1263322:1521
7.Sporting Gijón1255213:1020
8.Athletic Bilbao1262416:1520
9.Getafe CF1260619:1718
10.CA Osasuna1243513:1515
11.Espanyol Barcelona123458:1613
12.Villarreal CF1233617:1612
13.UD Almería1233612:1912
14.Real Zaragoza1233615:2312
15.Real Valladolid1225518:2311
16.CD Tenerife1232711:2411
17.Atlético Madrid1224617:2410
18.Málaga CF1214713:187
19.Racing Santander1214710:217
20.Xerez CD121474:217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (237)

Přidat komentář
smazaný uživatel

GIJON!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Clasico je na Sport 1 nebo 2?

Reagovat
smazaný uživatel

sport 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je ale hodně v .......

Reagovat
mickey mouse

stanice sport

Reagovat
smazaný uživatel

A má to někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Na sportu TV pracují D E M E N T I

Reagovat
Shevchenko

Hoši klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se to sledovat někde na netu ? Když nemám satelit nebo kabel...

Reagovat
Kily

nemít dluhy, tak by pro vedení Valencie mělo být povinností platit fanouškům prášky na uklidnění, dneska další z řady vyhraných zápasů, které nakonec skončily remízou...

Reagovat
irik

Bilić .

Kdo střílí góly v Rapidu, střílí je i jinde .

Reagovat
Godwinson

co ta Sevilla dělá?

Reagovat
smazaný uživatel

dneska je skvelej fotbalovej den! ted uz jen aby se preneslo i do zitrka!

Reagovat
smazaný uživatel

Až už je dneska včera ...

Reagovat
smazaný uživatel

Borja Valero je pravej madridista .

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak koukám na ty výsledky, tak předpokládám, že dneska všude po světě hořely tikety

Reagovat
madridcan

ani nehovor

Reagovat
smazaný uživatel

Na výsledky sa netipuje, ale na počty gólov

Reagovat
smazaný uživatel

zejtra jich bude plapolat jeste vic. kolik tak lidi po celym svete muze mit vsazeno na vyhru realu madrid v classicu?

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten duel vsádzajú len dobrodruhovia.

Reagovat
smazaný uživatel

na ten duel sazi spousty lidi. stejne jak u nas na derby prazskych S...

Reagovat
smazaný uživatel

ale i tak souhlasím, že všichni, kdož si na to vsadí, jsou fakt dobrodruzi (jsem mezi nima )

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda. profesionalni tiper by si na tenhle mac asi nevsadil, tady to jde spis od srdicka...

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som si vsadil na počet gólov +2,5 a som kľudný.

Reagovat
smazaný uživatel

na to by si profik vsadil v klidu mohl...

Reagovat
smazaný uživatel

Štatisticky vsádzanie na počty gólov vychádza oveľa úspešnejšie. Každý víkend je niečo na neuverenie!

Reagovat
Tsigi

já něco vsadím asi zkusím 0:0 za dvacku, bude to mít dobrej kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

dělám to často, dneska jsem to měl na Villareal a debil se nechá vyloučit

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 to nebude určite, aj keď v týchto zápasoch je to vždy opatrnejšie, ale dám tutovku , že padne dosť gólov. Ani jednému nevonia brániť, lebo ak už majú slabiny, tak je to hlavne v defenzíve a ak majú niečo silné, je to práve ofenzíva, aj keď papierovo má v strede formácie Real trochu navrch, myslím, že fasznú.

Reagovat
madridcan

aspon nehodia tikety do kosa Mozno tak NHL im odfajci

Reagovat
Godwinson

na výhru Realu zase tolik racionálně uvažujících lidí asi nemá ...

Reagovat
smazaný uživatel

No ono dost lidí bude mít určitě i výhru Atlética s Espanyolem Ve znamení hesla jednou už to přijít musí Ale ono třeba taky nemusí ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

mě dnešek stál 400, když se nezadaří NHL, tak to bude smutná situace

prostě sázení po netu je zlo, když jdu na pobočku, tak mi to většinou vyjde, protože si vážím tý cesty, tak nad tím uvažuju ale jak sázím bezmyšlenkovitě z baráku, tak má úspěšnost je na bodu mrazu

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to úplne rovnako, akurát aj doma nad tým popremýšľam a to sa potom čudujem, čím to asi tak bolo. Klasika je proste klasika.

Reagovat
Tsigi

nejhorší je že jsem s nějakou tou korunou počítal minulej víkend jsem se hrozně vožral a napadlo mě že vystříkám hasičák na jednom koncertu, kamarádi říkali, že to byla jako dobrá šou ale teď mě někdo udal a já ho musím zaplatit

Reagovat
smazaný uživatel

No, podobnú šou si pamätám zo strednej, penovú chatu som dovtedy ešte nevidel a spolužiačku, ktorá sa o to pričinila taktiež dobrý mesiac nie...

Reagovat
Tsigi

,hasičáky a nákupní košíky jsou během jakýchkoliv akcí největší zlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to naprosto přesně tak. Akorát teda já jsem ZATÍM vcelku úspěšný i z baráku. Jak už jsem popisoval - hodně sázím na to, který tým dá v dané situaci gól a jak. Zatím mi to vycházelo. Každopádně i já měl dnes špatný den, ač jsem sázel jen na zápas Bohemka - Sparta. Sice jsem uhádnul, že dá Sparta dva góly, nicméně je dala v nepravé chvíle ...

Reagovat
smazaný uživatel

Negredo 932 minut a 3 góly , zatím to nevypadá na návrat.

Reagovat
barcelona17

Sevilla jedina chyba na tiketu obrovska skoda toto, nemeli si nechat dat ten druhy gol v prvnim polocase to by jeste otocili dnesni prohra obzvlast stve... ukazalo se ze sevilla doma na malagu asi fakt moc neumi z poslednich 9 zapasu 8x nevyhrali... dneska sem to ovsem fakt necekal

Reagovat
smazaný uživatel

no to jsme na tom stejně člověče-ale já to navíc dával jako konstantu

Reagovat
F.Torres

už se těším na zítřejší foto Ronalda jak se usmívá, když dává rozhodující gól v 95 minutě

Reagovat
smazaný uživatel

vlastni...

Reagovat
F.Torres

nestraš

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra hraje i Corinthians?

Reagovat
F.Torres

ty hrajou Primera Division?

Reagovat
smazaný uživatel

nie..ale Ronaldo tam hra

Reagovat
F.Torres

nepovidej

Reagovat
smazaný uživatel

a Ronaldo hraje Primeru?

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě. Proti Flamengu (Adriano)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to Ronaldovi tu trefu přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli všechna utkání, co se doposavad odehrála měli být El Clásicu předkrmem, máme se na co těšit

Reagovat
smazaný uživatel

EC tenhle rok nic moc...remiza by byla spravedlivejsi ale co se da delat barcelona udelila lekci z efektivity...akorat to simulovani to bylo strasny za to barce jasne palce dolu

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím...dokonce bych napočítal i více potenciálních šancí na straně realu-marcelo, higuain, kaka, benzema a ronaldo i když u posledních jim to vždycky ukopl puyol nebo piqué...na straně barcelony gol a ta messiho tutna na konci

Reagovat
smazaný uživatel

gol z ofsajdu si zabudol dodat..

Reagovat
smazaný uživatel

pravda...jestli tohle má být ta barcelona co má znovu získat treble tak silně pochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ten offside...kdyby takhle dal gol real tak by sem se nezlobil takze tam bych mlcel tohle se ma poustet...ale sanci bylo urcite vic...co me ale zralo nejvic bylo to jak rozhodci zral Iniestovi a Alvesovi (coz me u nej prekvapilo) tu simulaci...to bylo hrozny vazne

Reagovat
smazaný uživatel

pustat by sa malo ked su narovnako.. tuto bolo vidiet ze Ibra je o neco dalej..

Reagovat
smazaný uživatel

ale rozhodcom to ani nevycitam.. lebo na prvy pohlad to musi byt hrozne tazke rozpoznat..

Reagovat
smazaný uživatel

no prave...nejspis to offside byl ale na tohle se prece neda vymlouvat...nebyt obetavosti obrancu barcelony tak si vezem tři body domů...Puyol - Piqué dneska neskutecni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak teraz som vazne zvedavy na com sa smejes..

Reagovat
smazaný uživatel

když to nebyl ofsajd....

Reagovat
blaugrana

offsajd

Reagovat
smazaný uživatel

jaký ofsajd proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

No Ibra měl vepředu možná tak hlavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Barcáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

anooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

BARCAAAAA OLÉ!!! VISCA EL BARCA Y VISCA CATALUNYA!!! Catalunya is not SPAIN!!

Reagovat
smazaný uživatel

MORAVA is NOT czech republic!!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda...nemám slov

Reagovat
blaugrana

Valdes, Pique, Puyol, IBRAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

skoda.. remiza by tomu sadla viacej.. aj ked bol Real o neco lepsi.. a zase sa ukazalo jako ovplyvnuju rozhodcovia vysledok ked nemaju k dispozicii video.. Ibrov gol bol ofsajd .. inak ale hrac zapasu Puyol.. ten tam zachranil nejake 3 tutovky... ale neva, ukazali sme ze sa nemusime bat nikoho

Reagovat
smazaný uživatel

bal jsem se, že to ofsajd nebyl, ale po pečlivém prostudování pravidel ofsajd byl. Spíše mě trápí nepísknutý faul tuším na higuaina předtím.

Reagovat
smazaný uživatel

stažovať sa na takéto že to je ofsajd je choré..

http://www.youtube.com/watch?v=oqHPwIeT5rE

Reagovat
smazaný uživatel

neni to chore, bol to proste ofsajd.. to je fakt a dost dolezity..

Reagovat
smazaný uživatel

ja vidím útočníka a obrancu v jednej línii, čo vidíš ty je mi záhadou..

Reagovat
smazaný uživatel

Ramenem góla dát nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Resp. rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd to nebyl, tak ticho uplakánku

Reagovat
madridcan

najvacsi uplakanec nadava do uplakancov Cez Clasico je vsetko mozne

Reagovat
smazaný uživatel

tichučko, já nemám proč plakat, leda štestim protože tech trefoji a nádherných zapasu je ažaž, o tom si mužeš jen nechat zdát...

Reagovat
madridcan

nefandim atleticu madrid,ale realu cize neviem co to bol za trapny pokus o vtip.A nikto nepovedal,ze teraz places,ale places tu vzdy najviac

Reagovat
smazaný uživatel

a kolik ma real v posledni dobe titulu lamko (vezmi tri posleni roky )

Reagovat
smazaný uživatel

ked ratas aj superpohar tak 3.. ale mam taky pocit ze ty to sledujes len od minulej sezony..

Reagovat
madridcan

ja si osobne myslim,ze dlhsie ani nezije ako ten jeden rok rozumovo urcite nie

Reagovat
smazaný uživatel

bol to velice tesny ofsajd.. a ja tu nikde neplacem..

Reagovat
berger321

v cem ste byli lepsi hra se vyrovnala jak dostal busquets cervenu ale lepsi ste nebyli

Reagovat
smazaný uživatel

vidim, ze sa nema cenu bavit s tebou.. tak ani nebudem stracat cas..

Reagovat
smazaný uživatel

no tak lebo bavit sa s tebou rozhodne vyznam ma

Reagovat
berger321

a ofsajd to rozhodne nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem zvedav na tu diskuzi zatim je tu klid...jiri doufam ze ses koukal chci aspon s nekym rozumnym o tom pohovorit

Reagovat
smazaný uživatel

ked chces rozumneho tak na toho radsej necakaj

Reagovat
smazaný uživatel

no rozumneho spis nekoho kdo mi nebude tvrdit ze barca zaslouzene vyhrala a podobne zvasty teda doufam ze nezklame

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol

Reagovat
smazaný uživatel

nerad to hovorim.. ale dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od tebe mě to dost překvapuje

Reagovat
C0br

Az na ty letecke momentky a hereckybolestive vyrazy ve tvari...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale řekni mi, kterej hráč to za takovýho stavu v takovýmhle zápasu trošku nezdrží?

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecne co dnes predvadel vazne me dohanel k silenstvi ukazal jak moc bije jeho srdce...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacne lepsi Real Madrid, Barcelona po vetsinu zapasu simulovala a nebyt Puyola, tak je to minimalne 1:3... Ibrahimovic ukazal, ze je to nejlepsi utocnik na svete, bohuzel na strane Barcelony. Benzema se ukazuje jako velice spatny kup, jedinou vyhodou je jeho drzeni mice, ale jeho rychlost, to je k placi. Jsou to ale jen dva body a stale je o co hrat, porad je pred Realem jeden vzajemny zapas na domacim stadione, tezke zapasy proti Atleticu, Villarrealu a Seville venku ma za sebou, takze myslim, ze je brzo pokladat zbrane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nabidka vsem plakajicim fandum realu: prodam kapesniky za 30 dollaru ze zlatyho rouna, nabidka plati do doby, kdy ronaldo prestane plakat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no jo tohohle pubertaka nevnimej ten se na LS ukazal az kdyz dala barcelona gol

Reagovat
smazaný uživatel

a hraci barcy trapne padat

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsi "kusok" predviedol Iniesta v prvom polcase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

byl to dobrej mač..na šance vyrovnaný, v poli ale byla lepší Barca a i v 10 to dokázala slušně protáčet, takže myslím výhra zasloužená

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní nick..

Reagovat
smazaný uživatel

Real se hodně zlepšil. Dostat 1:0 nebo 2:6 je hodně velký rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ze by general franco vstal z mrtvych??

Reagovat
smazaný uživatel

na co narážíš?

Reagovat
smazaný uživatel

na korupcni aferu realu za generala franca

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo Už jsem myslel že na to, co jsem napsal na fcbarcelona.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

me by zajimalo kolik ti je ale fakt hrozne by me to zajimalo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak těch 250 mega se muselo aspon trochu projevit

Reagovat
Swarley

já si myslím, že fanoušci obou klubů si nemají co vyčítat...pro nezaujatého fanouška, těžká nuda...

Reagovat
smazaný uživatel

žiaľ aj pre zaujatého

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés Pique Puyol Iniesta Messi Ibra VISCA EL BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta? a hlavne Messi ?.. ani by som nepovedal..

Reagovat
smazaný uživatel

tak Iniesta ani nahodou...jestli se za tohle u vas davaji palce nahoru tak to se teda musim smat

Reagovat
smazaný uživatel

druhý poločas hrál docela dobře, držel míč a tak ale celkově na jeho poměry slabé...

Reagovat
smazaný uživatel

jojo...a hlavne opet predvedl svou pravou tvar - simulovani...proto nikdy nebude lepsi nez Xavi pac ten to nema zapotrebi a radsi to vyjadruje svoji hrou a ne plakanim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

reknes mi prosim svuj pravy vek? ja jen jeslti to ma cenu se hadat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak padá docela často no

Reagovat
smazaný uživatel

no jo kazdy tym ma svoji Kristynu u barcelony je to Iniesta...ale ze bude simulovat Dani Alves to me teda prekvapilo takhle ho vubec neznam

Reagovat
Potty

. Klasický Alvés.

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho znam spise jako nervacka nez jako simulanta

Reagovat
Al Capone

Messi byl tragický

Reagovat
smazaný uživatel

tragický? Vždyť si vás tam točil jak malá děcka, bohužel vepředu hrál jakoby sám. Iniesta? Dokázal podržet míč, hrál dobře...naproti tomu Xavi a Keita mě hodně zklamali...

Reagovat
Al Capone

podržet balon to mu šlo, ale dopředu nic moc

Reagovat
cubinho

Řekni mi, kdo mu z madridčanů vzal za celý zápas alespoň jednou balon?

Reagovat
Al Capone

Raúl

Reagovat
cubinho

A nikdo víc, co?

Reagovat
Al Capone

však jsem taky napsal, že držení balonu mu šlo

Reagovat
smazaný uživatel

raul ho obral jak male decko...

Reagovat
cubinho

Škoda pro vás, že ho nikdo další takhle obrat nedokázal za celý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Puyol a Ramos nejlepší hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos hral vyborne, toho som zabudol pochvalit .. vlastne zahral dobre skoro kazdy.. hlavne Xabi, Kaka, aj Ronaldo aj ked nebol este uplne fit.. a Iker pekne vychytal Messiho.. no skoda.. ale su to len 2 body

Reagovat
Al Capone

pořád to máme ve svých rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Barca, druhý poločas už byl v naší režii, ani v 10 sme je moc k ničemu nepustili, nádherny gol...Ibra Puyol Guardiola. Tabulka zas vypadá tak jak má ...Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

"druhý poločas už byl v naší režii, ani v 10 sme je moc k ničemu nepustili".. .. prvy polcas lepsi Real, v druhom na zaciatku Barca, potom sa to postupne vyrovnalo.. vo vasej rezii nebol urcite.. a ze ste nas k nicomu nepustili je tiez blbost.. nebyt Puyola tak Barca padne..

Reagovat
Al Capone

vysvětluj to tak někomu tak slepenému jako je miguel

Reagovat
One-Real

moc bych tohle neřešil, osobně proti Miguelimu nic nemám, o fotbale nějaký ten přehled má..ale to, že i někteří fanoušci stejného klubu ho nemají moc v lásce a leze jim, tak trošku na nervy.. už o něcěm svědčí....nebudu uvádět jména, protože to by moc taktní odemně nebylo..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo tahle slepota me prave stve...proto zatim cekam na Jirika a sem zvedav jaky bude mit nazor on...nebo kyslik ze by neco rekl?

Reagovat
smazaný uživatel

druhý poločas me byli lepší, po te červené se to vyrovnalo, ale Real kromě hodně rohů neměl moc šanci. Messi mohl přidat druhy gol a byl by klid...

Reagovat
smazaný uživatel

to říká ten pravý

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Puyol tam byl

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapuje me vyjadrovani uzivatele Raul07 ,podle nicku to bude asi madridista...ale ze by prvni,ktery ma v hlave neco jinyho nez hovno ? Snad vas tu je vic :)

Reagovat
smazaný uživatel

dekuji no

Reagovat
smazaný uživatel

až môžem zhodnotiť tak zapas bol slaby z obidvoch stran u nas som to chapal a skôr som myslel že sa budeme snažiť dať gol z protiutoku ale barca nehrala bohviečo a naši noumove boli zaskočeny vysledkom čoho bol myšmaš ....každopadne zas sa mi potvrdilo že sme si mali nechať negreda ale my sme radšej vyhodili peniaze za nejakeho frantika , higuain slaby, kaka hmm snažil sa...po odchode cristiana (nechapal som vyzeral na to že by radšej dohral ) už naša hra až sa to tak dalo nazvať nemala iskru vrchol bol benzema.....takže gratulujem barce dala gol a tim si vyslužila 3 bodiky ...dufam že na jar na santiagu to bude inak

Reagovat
cubinho

Slabý? Nevím, na co jsi zvyklý z Corgoň ligy, ale mně ten zápas přišel vcelku povedený

Reagovat
smazaný uživatel

ja corgon ligu moc nepozeram ale videl som vela lepšich zapasov a aj dnes.... arsenal-chelsea tento zapas trumfla....ale každy mame pravo na nazor moj je napisany vyššie čakal som viac aj za cenu prehry

Reagovat
cubinho

Arsenal-Chelsea? Si děláš srandu? Ani náhodou...Já si představujupod pojmem fotbal přesně to, co dneska předvedla Barca s Realem - rychla hra s míčem, plná narážeček, šancí...Arsenal dneska nevystřelil snad na bránu, Čhelsea se dostala 3x za půlku a dala 3 góly - nuda...

Reagovat
smazaný uživatel

rychla kombinačna hra? ty voe pozeral som niečo ine...tempo zapasu bolo slabe...ale každy môžme mať svoj nazor

Reagovat
cubinho

Tak tak, každý máme jiný názor

Reagovat
smazaný uživatel

tak urcite nie

Reagovat
smazaný uživatel

neviem na čo chcel basnik poukazať ale aspon že vieš reagovať

Reagovat
smazaný uživatel

tak takto ma vyzerat futbal z jednim vylucenim a uhrali to barca su krali real je len balet sheat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Puyol dneska zachránil min. tři jasný góly...jinak nechápu Real, že si proti deseti lidem nedokáže vytvořit větší tlak. Hodně mě dneska zklamal Kaká a Marcela měl vystřídat už tak v 30. minutě. A Benzema? Škoda mluvit...

Reagovat
smazaný uživatel

s temi hraci mam podobny nazor Marcelo naprosto tragicky Kakaho jsem snad nevidel rozdat presne jediny mic...Benzema bojoval ale Puyol s Piquém maji neskutecnou formu a ani se mu nedivim ze nic nezvladnul...

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka ani jeden mic?.. to nemyslis vazne.. ten patril podla mna k najlepsim hracom.. casto musel ist sam a celkom mu to slo.. pripravil tam aj 2 golovky pre Ronalda a Benzemu

Reagovat
smazaný uživatel

kolik micu ale ztratil? ano neco pripravil ale urcite nepripominal Kakaho ktery v milane rozebiral obranu za obranou...me se teda vubec nelibil dnes

Reagovat
Kokesh

Njn ale kolikrát třeba zrychlil hru? Od takovýho hráče vždycky budeš čekat nejlepší výkony...a to dneska určitě nebylo..

Reagovat
smazaný uživatel

kam zmizlo to preview ?

Reagovat
smazaný uživatel

chlapce uc sa

Reagovat
smazaný uživatel

Preview máš u zápasu, navíc už není potřeba ....

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se tady vůbec neřeší Cristiano? Mně se dneska líbil fakt hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

hral dobre, ale keby bol 100 percent fit tak by to bolo lepsie, a nemuseli by ho ani striedat.. smola no..

Reagovat
smazaný uživatel

Zvlášť u těch patiček docela bavil, vážně super hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

A co říkáte na Ronalda? Možná jej vezmou i do cirkusu Takhle se kroutit jak hovno pod splavem, když kolem něho nikdo není Vždyť je to k smíchu!

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze nekteri hraci barcelony mu dnes byli skvelou konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl jsem na mysli padání

Reagovat
smazaný uživatel

ty si neni normalny..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Nejsem. Barca přece vyhrála

Reagovat
smazaný uživatel

za to ty si ze

Reagovat
Al Capone

slabá provokoce

Reagovat
smazaný uživatel

To nebyla provokace

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

měli fans barcy nějaký choreo, jak slibovali?

Reagovat
smazaný uživatel

byla mozaika

Reagovat
smazaný uživatel

No nic jde se slavit, mějte se Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé oslavení 110. výročí založení!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Barca! Konecne je na cele tabulky klub a nie cirkus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Snad více než klub, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

pesne to me napadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Puyola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético Konečně!

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je snad nejlepsi fotbalovej vikend, co pamatuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že z ofsajdu, ale trefil to parádně Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejtrapnější je to, jak tu někteří brečí, že to byl gól z ofsajdu. To si snad děláte srandu už ne? Pry ofsajd no jo, někteří lidi si své komplexy musí léčit i vymyšlenou blbostí...jestli tohle byl ofsajd, tak to potom zlatý míč vyhraje nějaký vagabund z gambrinus ligy. Fakt trapné

Reagovat
smazaný uživatel

jestli koukáš na fotbal, tak víš, že se pískaj i jinačí situace

Reagovat
cubinho

To má být jako argument? Ofsajd to nebyl ani náhodou...a pokud tam třeba byl Ibrahimovič jen o 5cm dřív, tak byste tady všichni měli vědět (snad v každém přenose, kde se vyskytne hraniční zapískání ofsajdu, tak to ten komentátor řekne), že UEFA apeluje na rozhodčí, aby při hraniční situaci upřednostňovala útočícho hráče Takže ofsajd se správně nepískal

Reagovat
smazaný uživatel

v první řadě jde o ty přehnaně obranné/útočné reakce fandů FCB na lehce nevinnou provokaci

Reagovat
cubinho

Tak to potom chápu

Reagovat
smazaný uživatel

lehce nevinná provokace? Už jsem četl hodně keců, že to byl gól z ofsajdu. Nechápu jak si někdo může vymyslet takovou blbost

Reagovat
smazaný uživatel

dat takovy gol treba Raúl to by bylo kecu ale je pravda ze na tohle se vymlouvat neda proste to byl regulerni gol to uznavam chyba byla nekde jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo...byl to jasný regulérní gól, proč by potom byly kecy

Reagovat
smazaný uživatel

19:48 Primera Division - ideální sestava

Ideální sestava 12. kola španělské Primera Division podle serveru www.goal.com: Victor Valdes (Barcelona) - Andoni Iraola (Athletic), Carles Puyol (Barcelona), Alberto Lopo (Deportivo), Tomáš Ujfaluši (Atletiko) - Javad Nekounam (Osasuna), Kaká (Real Madrid), Ever Banega (Valencia) - Luis Fabiano (Sevilla), Roberto Soldado (Getafe), Sergio Agüero (Atletiko).

Ujfaluši??..fáákt?? ..není to chyba??

Reagovat
smazaný uživatel

vtipalku... vcera hral fakt dobre, dopredu jako vzdy skvely a vzhledem k tomu, ze espanyol nic dopredu nevymyslel, tak byl spolehlivy i smerem dozadu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele