12. kolo
29.11.2009 17:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Getafe CF - Xerez CD 5:1

Getafe rozdrtilo nováčka soutěže Deportivo Xerez a rázně se oddálilo od sestupových příček. Velkou zásluhu na tomto výsledku má kanonýr Roberto Soldado, který se prezentoval již druhým hattrickem sezóny. Kromě něj má na skóre podíl také chybující a nedůrazná obrana Xerezu, která v prvním poločase během dvou a ve druhém během tří minut Getafe nechala pětkrát skórovat.

Zigangovi svěřenci přitom nezačali utkání špatně, po brance Aythami dokonce vedli, ale naprosto pokažený závěr prvního poločasu, kdy během několika minut inkasovali dvě branky a přišli o vyloučeného Davida Prieta, naprosto obrátil vývoj utkání. Ve druhé půli si již Getafe jen navyšovalo skóre, Xerez byl doslova i do písmene bez šance.

První půlhodina utkání stála za starou Belu, byl to spíše boj, nežli úchvatné fotbalové představení, bez větších příležitostí a zajímavých momentů. Až poté se obě mužstva trošku rozehřála a o potřebný náboj se postarala první branka utkání, o kterou se postaral přesně hlavičkující Aythami.

Míchelovi svěřenci rázem zvýšili obrátky a zejména v závěru poločasu svého soupeře přimáčkli u jeho šestnáctky. První branky a zaslouženého vyrovnání se dočkali ve čtyřiačtyřicáté minutě. Dobře hrající Javi Casquero vybídl parádní přihrávkou za obranu si nabíhajícího Roberta Soldada, který sice s problémy, ale překonal osamoceného Renana Brita.

Neuběhla ani minuta a David Prieto fauloval Daniho Pareju v pokutovém území a Muňíz Fernández neváhal vytasit červený kartónek a ukázat na bílý puntík ve středu šestnáctky. K exekuci se postavil Roberto Soldado, a jak již statistiky napovídají, nemýlil se.

Po obrátce se fanoušci Getafe dočkali brankových hodů a nebýt výborného Renana, Xerez by odjížděl s ještě větším přídělem. V sedmapadesáté minutě rozjela domácí jedenáctka vražednou tříminutovku, během níž se radovala ze tří branek.

Nejprve se po šikovně rozehraném přímém kopu radoval Dani Parejo, záhy dovršil v těžké pozici střílející Soldado hattrick a konečně krátce po hodině hry dokonal popravu Xerezu po výtečné akci parádní střelou Javi Casquero. Do konce poločasu ještě měla domácí jedenáctka šance na zvýšení náskoku, ale dobře chytající Renan Brito ještě větší pohromě zabránil.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele