12. kolo
29.11.2009 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 4:0

Že by první vlaštovka předznamenávající návrat starého dobrého Atlética? Možná i tak můžeme chápat dnešní přesvědčivé vítězství proti katalánskému klubu RCD Espanyol. Domácí okořenili výborný výkon čtyřmi brankami a potěšili značně prořídlé tribuny Vicente Calderóna. Po dlouhé době se tak tým vedený Quique Floresem dostal z míst přinášejících smutek a bolest.

Po dlouhé době se trefil loňský Pichichi Diego Forlán, kterého dnes zastínil jeho kolega z útoku Sergio Agüero, který vstřelil dvě branky a na jedné se pěknou přihrávkou podílel. Domácímu mužstvu může také pomoci fakt, že po dlouhé době pracovala dobře defenzíva, která nepustila Espanyol do žádné šance.

První větší příležitost zahodil Simao, poté už exceloval kamerunský brankář Carlos Kameni, který se vytáhl dvěma povedenými zákroky proti střelám Reyese, který předvedl stejně jako jeho spoluhráči velmi dobrý výkon. Před půlhodinou hry poslal domácí do vedení Diego Forlán, který byl na konci brilantní spolupráce Reyese a Agüeram kteří výtečnou souhrou vyřadili ze hry obranu Espanyolu.

I poté pokračoval domácí tlak, v další šanci se objevil opět uruguayský kanonýr, i tentokráte však úřadoval skvělý Carlos Kameni, který stále držel naděje hostujícího mužstva. Přenesme se již do druhého poločasu. Po hodince hry zvýšil vedení velmi dobrou střelou z přímého kopu Kun Agüero. Carlos Kameni si možná mohl lépe postavit zeď, tak jako tak, u přední tyče byl pozdě a postupu míče do sítě nezabránil.

Atlético zápas opanovalo, nedávalo Espanyolu příležitost a srovnalo účet Katalánsko - Madrid na 1:1. V čtyřiaosmdesáté minutě se musel se zápasem po druhé žluté kartě rozloučit Roncaglia, o minutu později zvýšil skóre svou druhou brankou v zápase Agüero. V závěru utkání si připsal branku i Maxi Rodríguez, který nemohl neminout branku po skvělé přihrávce nejlepšího hráče zápasu Sergia Agüera. Atlético v pohodě a míru dotáhlo zápas do vítězného konce a ta rána, když spadlo všem fanouškům Atlética Madrid tíživé břemeno ze srdce, byla slyšet až na Vysočinu. Naskýtá se však otázka, zda Atléti dokáží svou formu a předvedený výkon potvrdit v dalších zápasech.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele