Primera División - preview 27. kola

10.03.2012, 09:00, aktualizováno 12.03.2012, 11:04
Previews
Villarreal stále musí vážně řešit sestupové starosti. V minulém kole nečekaně podlehl poslední Zaragoze a toto zaváhání bude chtít Žlutá ponorka napravit v pondělní dohrávce proti Getafe. Hosté na tom nejsou o mnoho lépe, i jich se týkají záchranářské práce.
Villarreal CF - Getafe CF  (pondělí 21:00)
Villarreal stále musí vážně řešit sestupové starosti. V minulém kole nečekaně podlehl poslední Zaragoze a toto zaváhání bude chtít Žlutá ponorka napravit v pondělní dohrávce proti Getafe. Hosté na tom nejsou o mnoho lépe, i jich se týkají záchranářské práce.

Domácí jsou momentálně tři body nad sestupem, což není nijak komfotní pozice. "Prohra s posledním byla velká rána, především co se týče psychiky. My ale musíme jít dál, máme hned ideální možnost zapomenout," říká obránce Gonzalo Rodriguez.

"Zápasy proti přímým konkurentům musíme vyhrávat. Teď je pro nás každý zápas klíčový," dodal Gonzalo. Pokud Villarreal Getafe porazí, posune se v tabulce před něj, hosté totiž mají na kontě jen o dva body více.

Hosté si uvědomují, že jejich situace taktéž není nijak růžová. Getafe čeká na ligovou výhru už pět zápasů, ze kterých získalo jen dva body. Madridský klub naposledy doma nestačil na Malagu, které podlehl 1:3.

"Zatím to není žádné drama, drama bylo loni, kdy jsme se zachránili o bod," prohlásil trenér Luis Garcia. "Je ale jasné, že to s námi dobré není. Potřebujeme sbírat body, což se nám nedaří. Je nutné se zlepšit ve směrech, jen tak můžeme myslet na výhru."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Granada CF  (neděle 12:00)
Neobvykle hned dvojici zápasů s výkopem v přesné nedělní poledne si pro nás tentokrát připravila španělská Primera División, v jednom z nich přivítá Atlético Madrid na stadionu Vicente Calderóna Granada. Jedná se o souboj devátého celku ligové tabulky s šestnáctým, favorita bychom tak našli poměrně snadno.

Domácí Atléti sice v lize zatím nezáří, bojují však na dvou frontách a na té druhé se jim zatím vede skvěle. Potvrdili to také ve čtvrtek, kdy v osmifinále Evropské ligy zdolali doma turecký Besiktas 3:1 a vytvořili si tak dobrou pozici do odvety. Na vítězství měli největší podíl Eduardo Salvio a Adrián Lopez, první jmenovaný dal dva góly, ten druhý přidal jeden zásah a byl zřejmě nejlepším hráčem na hřišti. A přestože se tentokrát střelecky neprosadil kanonýr Falcao, právě na spolupráci těchto dvou útočníků se valí chvála ze všech stran.

Není divu - Adrián dal letos ve všech soutěžích jedenáct branek, Falcao hned dvacet. "Mám obrovskou radost z toho, jak jim to spolu funguje. Je skvělé, pokud se můžete spolehnout na to, že i když se zrovna jednomu z nich nebude dařit, tomu druhému pravděpodobně ano. Jejich spolupráce je naší největší zbraní, proto doufám, že jim to vydrží co nejdéle," hodnotil sám kouč Atlétika Diego Simeone.

Přesto se rojiblancos z nějakého důvodu v lize nedaří, na výhru čekají už pět utkání. Hned čtyřikrát skončil zápas remízou, jediná porážka pak přišla s Barcelonou. "Potřebujeme se znovu nakopnout, věřím, že když jednou vyhrajeme, začněme hrát znovu lépe. Tak doufejme, že to přijde už v neděli, potřebujeme body v boji o evropské poháry jako sůl," ví Simeone.

Granada v poslední době trochu odpadla, stále ji alespoň občas drží ve hře domácí duely, na hřištích soupeřů ale strádá a hlavně proto je až na šestnáctém místě. Náskok na osmnáctý Racing momentálně činí čtyři body, takže Andalusané ještě v žádném případě nejsou zachráněni. "Čeká nás velký kus práce, já ale pořád nepřestávám věřit, že ze nám záchrana povede," řekl Abel Resino. Granadu v současnosti trápí také hrozivá marodka. "Je pravda, že zranění a karetní tresty nám situaci komplikují, ale máme celkem široký kádr na to, abychom to zvládli," věří hlavní kouč Granady.

Abych byl konkrétní - Resinovi budou v utkání v Madridu chybět Franco Jara, Dani Benítez, Fran Rico, Guillherme Siqueira, Roberto, Pape Diakhaté, Carlos Martins a Jaime Romero. Příznivcům španělské kopané se tak vůbec poprvé představí talentovaný brazilský záložník Henrique, jedna z hvězd loňského mistrovství světa dvacetiletých přišla do Granady v zimě ze Sao Paula a proti Atlétiku bude moci ukázat své kvality. Domácím chybí pouze Filipe Luis a Diego, s jejich absencemi by si však Adrián, Falcao a spol. měli poradit a zvítězit.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Domínguez - Salvio, Suárez, Gabi, Koke - Adrián, Falcao
Granada CF - pravděpodobná sestava:
César - Nyom, Iňigo, Gómez, Cortés - Abel, M.Rico - Jaime, Henrique, Uche - Ighalo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 5.25 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano  (neděle 12:00)
V neděli v pravé poledne přivítá jedenáctý celek tabulky Espanyol na domácí půdě nováčka z Vallecana. Ten je na tom o tři pozice lépe, ale na Espanyol má náskok pouze jednoho bodu. To svědčí o veliké vyrovnanosti celé tabulky. Pokud Espanyol doma jako favorit zvítězí, dostane se o dva body před svého soupeře a vrátí se do boje o poháry. Stejný cíl má však také Rayo.

Espanyol v posledních zápasech neoplývá zrovna ideální formou a z pátého místa se propadl až na zmiňovanou jedenáctou pozici. Už pět zápasů nepoznal méně slavný barcelonský celek chuť vítězství. V posledním kole navíc utržil debakl na půdě Realu Madrid v poměru 0:5 a proti nováčkovi tak má co napravovat.

Rayo je naopak v úplně opačné situaci. Z posledních pěti zápasů čtyřikrát zvítězilo a propracovalo se po právu do elitní desítky La Ligy. Jediná porážka navíc byla proti prvnímu Realu Madrid a pouze 0:1. V posledním kole Rayo přivítalo na domácí půdě Racing Santander a po skvělém ofenzivním výkonu vyhrálo 4:2. O dva góly se postaral záložník Michu.

Domácí celek bude chtít navázat na vzájemné utkání z úvodu sezóny. Tehdy na půdě nováčka zvítězil Espanyol 1:0 díky gólu Romarica a získal všechny tři body. Rayo by naopak chtělo na tento výsledek zapomenout a oplatit svému soupeři tuto porážku. Očekává se tak vyrovnaný souboj, ve kterém budou rozhodovat maličkosti.

Zápas bude pikantní pro útočníka Raya Raúla Tamuda, který velikou část své kariéry strávil právě v Espanyolu. Tamudo je navíc jedním z klíčových mužů sestavy Vallecana a se šesti góly je druhým nejlepším střelcem svého celku. Čtyřiatřicetiletý útočník přišel do Vallecana loni v létě po neúspěšném angažmá v Realu Sociedad. V Espanyolu strávil dlouhých 14 let.

Nyní se Tamudo těší na emotivní návrat. "Je pro mě zvláštní vrátit se na stadion Espanyolu. Pokud se mi podaří skórovat, určitě nebudu slavit, protože na můj čas strávený tam se nedá jen tak zapomenout. Espanyolu jsem stále hodně dlužný, protože díky němu jsem se stal profesionálním fotbalistou."

Útočník Raya je přesvědčený, že jeho nový tým může na půdě Espanyolu uspět zejména díky své současné formě. "Espanyol má pochopitelně velmi dobrý tým, ale v posledních týdnech se nám daří a jim nikoliv, to by měla být naše výhoda. Pokud se nám v neděli podaří zvítězit, jednou nohou už budeme zachráněni a to je náš hlavní sezónní cíl," pokračoval Tamudo.

V minulém zápase proti Racingu se zranil Diego Costa, ale do zápasu proti Espanyolu by pravděpodobně měl být fit. Na straně domácího celku budou chybět Thieva Bifouma a také Raúl Rodriguéz, který se zranil v zápase proti Realu Madrid.

Na straně domácího Espanyolu před utkáním hovořil útočník Sergio García. "Vysoká porážka na půdě Realu pro nás nebyla ostudou. Tímto způsobem tam prohraje každý druhý tým. My se navíc momentálně nenacházíme v úplně nejlepším rozpoložení. S podporou domácích fanoušků se nyní musíme soustředit na zápas proti Rayu a pokusit se zvítězit."
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Amat, Moreno, Dídac - Baena, Romaric - García, Verdú, Coutinho - Álvaro
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Joel - Tito, Arribas, Pulido, Casado - Fuego, Movilla - Piti, Michu, Armenteros - Tamudo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - RCD Mallorca  (neděle 16:00)
Ze šíleného závěru čtvrtečního osmifinálového zápasu Evropské ligy s PSV se bude chtít v lize oklepat Valencia, která hostí Mallorcu. Třetí celek španělské nejvyšší soutěže vedl nad nizozemským týmem už 4:0 a v poklidu si kráčel za postupem, jenže nakonec zvítězit pouze 4:2 a v odvetě se dost možná pořádně zapotí. Mallorca je zatím čtrnáctá a momentálně se jí hodí každý bod.

Ještě v sedmdesáté třetí minutě svítilo na ukazateli skóre na Mestalle skóre 4:0, jenže pak se začaly dít věci. Nejprve v pokutovém území fauloval Mathieu a následnou penaltu proměnil Toivonen, v devadesáté minutě pak na rozdíl dvou branek snížil Wijnaldum a šance Eindhovenu na účast ve čtvrtfinále najednou nejsou tak nízké. "Před zápasem bych vítězství o dva góly možná bral, ale vzhledem k průběhu utkání je to špatný výsledek. Je trestuhodné, že si dokážeme do té doby tak dobrý výkon úplně pokazit. Pořád můžeme být považováno za favority na postup, ovšem je jasné, že jsme dali PSV šanci," uvědomuje si Unai Emery, lodivod Valencie.

Důležité byl čtvrteční souboj hlavně pro záložníka Daniho Pareja, který nezažívá příliš dobrou první sezonu v klubu, potýká se se zraněními, a tak je jeho devadesát odehraných minut dobrou zprávou. "Jsem moc rád, že jsem u toho mohl být, myslím si, že jsem si nevedl špatně. Teď doufám, že nastoupím i o víkendu v lize, potřebuji hlavně zápasovou praxi, abych pak mohl být důležitým článkem týmu i v Evropské lize," řekl Parejo.

Jen pozitivní nálada v týmu Netopýrů rozhodně nepanuje, Valencii se totiž v lize příliš nedaří a z velkého náskoku na třetí příčce jsou po sérii nepřesvědčivých výkonů už jen tři body. V klidu ale nemohou být ani hosté, které od sestupu stále dělí jen pět bodů a tento náskok se jim nedaří zvětšit. Může za to především útočná fáze hry, Valencia dala například o 14 branek více. Co však celek z Baleárských ostrovů netrápí, to je rozhodně marodka, na které se momentálně nachází pouze Pina. Domácí jsou na tom o něco hůře, ovšem také ne nijak tragicky, zranění trápí Miguela, Banegu a Canalese.

Valencia vyhrála pouze jeden ze sedmi posledních vzájemných zápasů, třikrát remizovala a stejný počet duelů skončilo úspěchem soupeře. Přesto mají domácí kvalitu na svojí straně a měli by si dojít pro tři body, které by jim pomohly k upevnění třetí pozice i zvýšení sebevědomí před odvetou s PSV.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Bruno, Rami, Dealbert, Alba - Albelda, Costa - Feghouli, Jonas, Mathieu - Soldado
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Cendrós, Nunes, Ramis, Cáceres - Pereira, Tejera, Martí, Castro - Víctor, Hemed
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.90 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - FC Barcelona  (neděle 18:00)
Obhájce tituly z Barcelony znovu před svým zápasem ztrácí na Real už třináct bodů, k udržení naděje na obhajobu tak musí bezpodmínečně zvítězit. Tentokrát Barcu čeká venkovní duel se slabým Racingem, na hřištích soupeřů se však Blaugranas vůbec nedaří, a tak bude zajímavé sledovat, jak si po výprasku uštědřeném v Lize mistrů Leverkusenu povedou.

Vůbec nedaří... Pro většinu týmů by dvacet bodů za pět výher, pět remíz a dvě porážky znamenalo skvělou formu mimo vlastní stadion, vždyť to také znamená druhé místo v tabulce výjezdů. Jenže ztráta na Real v tomto ohledu činí propastných čtrnáct bodů (před začátkem kola 11), je tedy jasně zřetelné, kde se utvořil ten největší rozdíl mezi oběma giganty. Barca ale od zaváhání na půdě Osasuny šlape, vyhrála všechny tři ligové zápasy a k tomu přidala i úspěšné osmifinále Ligy mistrů.

To se zapsalo do historie! Katalánci vyhráli už v Německu poměrem 3:1 a do odvety proti Leverkusenu se šlo za rozhodnutého stavu, co se však na Nou Campu dělo, to nečekal asi nikdo. Neuvěřitelný koncert Lionela Messiho zařídil drtivé vítězství 7:1, sám nejlepší fotbalista světa pak překonal další rekord, jako první hráč v historii Ligy mistrů vstřelil v jednom utkání hned pět branek!

A chvála se na něj opět valí ze všech stran. "I bez Messiho je Barcelona nejlepším týmem na světě, s ním je nejlepší v historii," řekl například trenér poraženého Bayeru Robin Dutt. "Hráli jsme proti deseti fantastickým fotbalistům a jednomu z jiného světa," tvrdil zase Simon Rolfes. "Je úžasné trénovat takového hráče, neskutečně si to užívám. Momentálně na světě nemá konkurenci a patří i k nejlepším fotbalistům vůbec," chválil svého svěřence Pep Guardiola. A anglický útočník ve službách Manchesteru United šel ještě dál. "Messi je snad vtip. Pro mě je jasně nejlepší v historii," napsal na svém twitteru.

Barca tak s přehledem prošla mezi nejlepší osmičku milionářské soutěže a těší se na los, který jí přiřkne dalšího soupeře. Pokud však chce ještě pomýšlet na ligový titul, nesmí si už dovolit ztratit. "Ten boj nevzdáme do doby, kdy nebude už ani teoretická šance. Pořád věříme, že to můžeme dokázat, čeká nás i vzájemný zápas s Realem na Nou Campu a pokud ho zvládneme, budeme stále ve hře," věří Guardiola.

Racing se stále nepřestává trápit, už dlouho se nedokáže vyhrabat ze sestupového pásma a patří mu osmnáctá příčka, na Villarreal ztrácí tři body. Proto v pátek přistoupil už ke druhé změně trenéra v sezoně, Juana Josého Gonzáleze nahradil na lavičce Álvaro Cervera a jeho úkol je jasný - zachránit v Santanderu prvoligovou příslušnost.

"Je to pro mě velká výzva, navíc když hned v první zkoušce mě čeká Barcelona. Mám před sebou těžkou práci, ale věřím, že na jejím konci bude úspěch. Nejsem tu od toho, abych obdivoval Barcelonu a Messiho, chci je obrat o body a začít úspěšně," prohlásil Cervera. Statistiky jsou však proti němu, Racing vyhrál vzájemný souboj naposledy v roce 2004, od té doby už ale uplynulo šestnáct zápasů a pouze tři skončily smírem, jinak se vždy radovala Barca. Zajímavé je také to, že v posledních pěti případech nebyl rozdíl ve skóre menší než tři góly, Blaugranas tedy s Racingem výrazné problémy nemají.

Problémy zato budou mít se složením obrany, Gerard Piqué si bude muset odpykat trest za červenou kartu v minulém kole, Carlese Puyola zase trápí zranění a jeho start je nejistý. Není tedy vyloučeno, že ve stoperské dvojici se vedle sebe představí dva záložníci - Sergio Busquets a Javier Mascherano. Mimo hru je i levý bek Abidal, toho nahradí Adriano. A aby toho nebylo málo, zdravotní neduhy trápí také Alexise, Villu a Afellaye. Racing nemůže počítat s minule vyloučeným gólmanem Toňem, jinak je kompletní. Barcelona je obrovským favoritem zápasu a bylo by velkým překvapením, kdyby Messi a spol. nezvítězili vyšším rozdílem.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Fernández - Álvaro, Torrejón, Bernardo, Cisma - Diop, Colsa - Arana, Adrián, Jairo - Stuani
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Mascherano, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Fábregas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 19.00 - 6.75 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Athletic Bilbao  (neděle 21:30)
V nedělním utkání 27. kola La Ligy se na hřišti Osasuny představí hráči Athleticu, kteří bojují o čtvrtou pozici, která zajišťuje účast v Lize mistrů. Na tu Baskové ztrácí pouhé tři body, a tak se budou chtít vyrovnat momentálně čtvrté Málaze. Ani Osasuna ještě není mimo hru o Ligy mistrů, neboť je hned za Athleticem, na který ztrácí 2 body.

Hráči Athleticu jsou zajisté ještě plni dojmů ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy, kdy se jim podařilo zdolat silný Manchester United 3:2, a to přímo na slavném stadionu Old Trafford. Nyní se ale musí duchem rychle vrátit zpět do své domácí ligy, kde je čeká Osasuna. Ta jim šlape na paty a v případě výhry v derby by se dostala právě před svého nedělního soupeře.

Iker Muniain, který vstřelil jeden z důležitých čtvrtečních gólů, neváhal a rychle zdůraznil, že na úspěších jeho i celého klubu má velký podíl argentinský trenér Marcelo Bielsa, který se týmu ujal minulé léto:

"Ze začátku jsme měli trochu problém adaptovat se na jeho technické nápady a požadavky, ale pak jsme si zvykli, že vyžaduje větší důraz na hru s míčem u nohy, a postupně se vše lepšilo a nyní to přináší své ovoce. Hrajeme velice pěkný fotbal a doufám, že trenér u týmu ještě nějakou dobu zůstane, neboť spolu můžeme dokázat velké věci."

Ani Osasuna ale nemá malé plány. Damia Abella se na tiskové konferenci vyjádřil, že doufá, že Athletic porazí rozdílem minimálně jedné branky: "Prožíváme skvělou sezónu a já věřím, že ji zakončíme na příčce, která zajišťuje evropské soutěže. Důležité je teď porážet soupeře, které máme v bezprostředním dosahu, a Athletic je jedním z nich."

"Je pravda, že Athletic má za sebou skvělý zápas, ve které porazil Manchester United, ale na druhou stranu budou možná více unavení než my. Každopádně je nesmíme podcenit, neboť to je jeden z nejlepších týmů ligy. Mají výborný tým a v každém zápase jsou velice nebezpeční."

Velký problém však musí řešit trenér Osasuny José Luís Mendilibar, kterému bude chybět až osm hráčů základní sestavy včetně brankáře Ricarda a Masouda Shoajeiho, Marca Bertrana, Kikeho Soly a Lola.

To Bielsa váhá pouze nad Muniainem, který měl určité zdravotní problémy již před čtvrtečním utkáním.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Sergio, Flaňo, Raitala - Puňal, Nekounam - Cejudo, García, Lamah - Nino
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe - Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Llorente, Muniain
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Zaragoza  (sobota 18:00)
V jednom ze čtyř sobotních utkání se třináctý Real Sociedad na domácí půdě jako favorit postaví proti poslední Zaragoze. Mezi oběma celky je v tabulce dvanáctibodový rozdíl a podle papírových předpokladů by měl San Sebastian získat tři body. Zaragoza však v posledním kole předvedla výborný výkon proti Villarrealu a brousí si zuby na dalšího favorita.

Ještě devět bodů ztrácí Zaragoza na záchranu a zatím je nejhorším celkem v celé Primera Division. Z posledních čtyř duelů však dvakrát vyhrála a ukázala, že se s ní musí stále počítat. O největší překvapení se postarala v minulém kole, ve kterém si doma pohrála s Villarrealem v poměru 2:1 a získala velmi cenné a nečekané tři body. Nečekané vzhledem k průběhu utkání, ještě krátce před koncem totiž prohrávala.

Real Sociedad střídá v posledních kolech vítězství s porážkami. V posledních osmi kolech čtyřikrát vyhrál a čtyřikrát prohrál, přičemž všechny výsledky se zrodily tak, že vždy prohrál a pak vyhrál. Podle této statistiky by teď měl Real Sociedad zvítězit, protože v minulém kole prohrál 0:2 na půdě silného Athleticu.

Oba celky spolu pochopitelně v letošní sezóně už jedno vzájemné utkání sehrály. V rámci 8. kola se Zaragoza doma postavila proti Realu Sociedad a získala jedno ze svých mála vítězství, když přehrála Sociedad 2:0. V minulé sezóně to bylo tak, že si oba celky pohlídaly své domácí utkání a letos je zatím tato možnost také dost pravděpodobná.

Trenér domácího týmu Philippe Montanier varuje před na oko slabým soupeřem a chce v utkání získat tři body. "Každý zápas v lize je velmi těžký a nic na tom nemění fakt, že hrajeme proti poslednímu celku tabulky. V posledních zápasech se jim navíc poměrně daří a tak nás čeká velmi složitý zápas. Pokud se nedopustíme žádných chyb a zahrajeme náš standard, můžeme zvítězit," řekl Montanier.

Naopak trenér Zaragozy Manolo Jimenez nabádá své hráče, aby zopakovali výkon z minulého týdne proti Villarrealu. "Musíme hrát proti Sociedadu tak, jak jsme hráli v posledním zápase proti Villarrealu. Utkání pro nás je velikou motivací a my chceme nyní začít získávat body pravidelněji, než tomu bylo v dosavadním průběhu sezóny."

Na straně domácího celku nebude moci nastoupit Liassine Cadamuro a na jeho místo pravděpodobně nastoupí Alberto de la Bella. Naopak od sestavy se vrací Asier Illarramendi. Na straně hostujícího celku chybí pouze zraněný Maurizio Lanzaro, jinak nejsou hlášeny žádné absence.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Estrada, González, Martínez, La Bella - Elustondo, Aranburu - Vela, Zurutuza, Griezmann - Agirretxe
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Obradovič, Silva, Lanzaro, Álvarez - Abraham, Apoňo - Lafita, Micael, Luis García - Aranda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Málaga CF - Levante UD  (sobota 18:00)
Ve 27. kole La Ligy přivítá ambiciózní Málaga hráče z Levante, kteří neprožívají vůbec špatnou sezónu a v lize si drží skvělé čtvrté místo. Svoji pozici si budou chtít pojistit další výhrou, ale andaluský tým jim rozhodně nic nenechá zadarmo, vždyť sám bojuje o čtvrtou příčku, a tak půjde také střemhlav za třemi body.

Levante se většinu sezóny pohybuje na čtvrtém místě a na tom je s 38 body i před zápasem s Málagou. Ta z šesté příčky ztrácí na valencijský tým pouhý jeden bod, a tak trenér Manuel Pellegrini prohlašuje, že ten, který v sobotním zápase vyhraje, udělá velký krok k tomu, aby si vybojoval účast v Lize mistrů:

"Bude to velice těžký zápas. Čeká nás tým, který je čtvrtý v tabulce a který tam není pouhou náhodou. Stále mě udivují ohlasy některých fanoušku, kteří se diví, jak je možné, že je Levante stále tak vysoko. Vždyť se mezi nejlepšími týmy tabulky drží již 25 zápasů a podává stabilní a kvalitní výkony, díky kterým získává body. Rozhodně tento zápas nesmíme podceňovat, Levante je velice silné."

Slova chilského trenéra potvrzují výsledky z posledních dvou kol, kdy Levante zvítězilo jak nad Espanyolem, tak Realem Betis. Vzájemná statistika týmů navíc také vyznívá pro hosty, kteří v prvním utkání v říjnu dokázali vyhrát 3:0.

Pellegrini však tvrdí, že na vzájemné statistiky příliš nehledí: "Nad zápasem nepřemýšlíme v tom smyslu, že jim chceme vrátit porážku a dát jim také minimálně tři góly, ale čistě pragmaticky, tedy tak, že nejdůležitější je získat tři body, a dostat se tak právě před Levante."

V minulém kole si Málaga poradila s Getafe 3:1, přičemž na lavičce zůstaly sedět takové hvězdy jako Ruud van Nistelrooy, Martín Demichelis či Joaquín. Zdá se tedy, že některé letní posily se příliš neosvědčily a místo nich dostávají příležitost jiní hráči, kteří se budou moci s největší pravděpodobností blýsknout právě i proti Levante.

Levante se po sérii nevydařených zápasů vrací do formy a určitou zásluhu na tom může mít i nedávná posila Abdelkader Ghezzal, která se dostala do základní sestavy a klub si velice pochvaluje: "Hned jak jsem přijel, padl jsem si do oka s Arounou Koném. Jsme jako dva bratři a na hřišti si výtečně rozumíme."

I alžírská posila si přeje, aby Levante vydržela forma a na konci sezóny skončilo na čtvrtém místě: "Stále nás ještě čeká dlouhá cesta. Ještě zbývá hodně zápasů, ve kterých se toho může stát hodně. Přesto doufám, že se nám to podaří, protože zahrát si Ligu mistrů, to je sen pro každého hráče. A nejen pro hráče, také pro fanoušky a celý realizační tým."

V útoku tedy nastoupí Ghezzal a Arouna Koné, zato Juanfran a Vicente Iborra jsou suspendováni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Sevilla FC  (sobota 20:00)
Ve 27. kole La Ligy se na hřišti Sportingu Gijón představí hráči Sevilly. Ani jednomu týmu se sezóna nedaří podle představ, přesto je na tom mnohem lépe Sevilla, která se pohybuje na 10. příčce, zatímco Sporting je až předposlední a s největší pravděpodobností ho čeká nemilý souboj o setrvání v La Lize i pro příští rok.

Domácím se sezóna vůbec nedaří a zdá se, že ani v novém roce nedojde k nějakému rapidnímu zlepšení. Z posledních pěti zápasů se svěřencům trenéra Clementeho nepodařilo ani jednou vyhrát, a tak si Sporting připsal pouhé tři body za tři remízy. Zdá se, že ani domácí prostředí příliš nepomůže, neboť Gijón má hned po Zaragoze nejhorší domácí statistiky.

Clemente se na oficiálních stránkách svého klubu nechal slyšet, že ačkoli jeho svěřenci nejsou v nejlepší formě, zápas se Sevillou by měli vyhrát. Jedině vítězství nad silným soupeřem podle něj může opět nastartovat tým, což je více než nutné. Ovšem zápas proti Seville nebude vůbec jednoduchý. Té se sice po celou probíhající sezónu nedařilo, ale z posledních tří zápasů dokázala vytěžit hned 7 bodů, a to za vítězství 2:0 nad Osasunou, 2:1 nad silnou Valencií a remízu 1:1 s dalším těžkým soupeřem Atléticem Madrid.

Sevilla je tak nyní na 10. příčce, tedy v přesné polovině tabulky, ale na pohárové příčky ztrácí pouhé 4 body, což lze za dobrých výkonů velice rychle stáhnout.

Trenér Míchel říká jasná slova: "Pokud chceme hrát v evropských soutěžích, musíme nejdříve prokázat, že na to máme dostatečně silný tým. Musíme se snažit navázat na výkony z minulých tří zápasů, a tím získat další důležité tři body."

"Nesmíme ale podceňovat Gijón. Je sice až za námi, ale již několikrát předvedl, že si dokáže poradit i se silnějšími týmy, tak jako tomu bylo před třemi koly, kdy Sporting uhrál bod za remízu 1:1 s Athleticem."
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
J.Pablo - P.Orfila, Botía, Gregory, Canella - Gálvez, A.Castro - Mendy, De Las Cuevas, Colunga - D.Barral
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - F.Navarro, Escudé, Spahič, Coke - Fazio, Rakitič - Reyes, M. Del Moral, J.Navas - Babá
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Real Madrid  (sobota 22:00)
Ve 27. kole přivítá Real Betis suverénní Real Madrid, který poráží jeden celek za druhým a hodně jistě směřuje za ziskem španělského titulu. Na druhou Barcelonu si drží vysoký náskok deseti bodů a Betis by mu neměl být velkou překážkou k zisku dalších tří bodů.

Svěřenci Josého Mourinha vyhráli již deset ligových zápasů v řadě, přičemž v posledním kole doslova deklasovali Espanyol 5:0. Drží si tak nadále desetibodový náskok na Barcelonu, která se je snaží zatím jen marně stíhat.

Pro Real Betis, který je 12., to tak bude velice těžký oříšek porazit klub z hlavního města, který navíc vyhrál 10 z 12 venkovních zápasů. Trenér sevillského celku Pepe Mel tak má nelehký úkol - najít slabou stránku soupeře.

"Většina fanoušků si myslí, že hrát proti velkým favoritům je obtížné jak fyzicky, tak psychicky. Já s tím ale nesouhlasím. Hráči sice musí podat excelentní výkon, aby sehráli vyrovnaný zápas, ale na druhou stranu žádnému hráči nechybí motivace. Každý se chce blýsknout a každý chce věhlasnějšího soupeře porazit. Z tohoto pohledu to mám jako trenér ulehčené. Rozhodně nemusím přemýšlet, jak své hráče navnadit a přimět je k dobrému výkonu."

"Pevně věřím, že se nám nakonec podaří získat nějaké body. Hanibal kdysi řekl, že jestli je mezi Alpami cesta, najde ji. Stejně tak já najdu cestu, jak porazit Real," dodává.

Betis v minulém utkání prohrál 1:3 s Levante, ale Mel si z toho příliš těžkou hlavu nedělá: "V letošní sezóně Real porazily jen dva týmy, a tak si myslím, že je úplně jedno, jestli jsme minulý zápas vyhráli, či ne. Pokud chceme vyhrát, musíme předvést výkon na hranicích našich možností."

Čeho se ovšem Mel obává, je Cristiano Ronaldo. Dle jeho názoru bude Portugalec chtít odpovědět na středeční výstup svého největšího konkurenta Lionela Messiho, který jako první hráč v historii Ligy mistrů vstřelil v jednom zápase 5 gólů. Mel zdůrazňuje, že když v nějakém zápase Messi zazářil, dokázal Ronaldo vždy kontrovat podobným výkonem.

"Cristiano nás může zničit svojí rychlostí a dychtivostí po titulech. Ale v sestavě není sám, má kolem sebe plno dalších skvělých hráčů. Musíme si dávat pozor na každého z nich."

Trenér Betisu ještě stále váhá, zda do zápasu postavit Paulaa, který se teprve vrací po zranění, zatímco Mourinho se může spolehnout na Karima Benzemu, který doléčil svalové zranění. Kvůli svalovým zraněním jsou naopak mimo hru Ángel di María a Fabio Coentrao.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Nelson, Paulao, C.Dorado, Nacho - Beňat, Iriney, S.Sevilla - R.Castro, J.Molina, J.Montero
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, S.Ramos, Pepe, Arbeloa - X.Alonso, Khedira - C.Ronaldo, Kaká, Özil - Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 4.40 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid25221285:2167
2.FC Barcelona25176273:1957
3.Valencia CF25127638:2943
4.Levante UD25115937:3638
5.Athletic Bilbao25910641:3237
6.Málaga CF251141036:3737
7.CA Osasuna25811629:3935
8.Rayo Vallecano251041136:3834
9.Atlético Madrid2589834:3133
10.Sevilla FC2589827:2833
11.Espanyol Barcelona25961027:3433
12.Real Betis25931329:3530
13.Real Sociedad25861127:3630
14.RCD Mallorca25781024:3029
15.Getafe CF25781025:3429
16.Granada CF25841322:3528
17.Villarreal CF25691026:3827
18.Racing Santander25412921:3524
19.Sporting Gijón25561423:4821
20.Real Zaragoza25461521:4618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real Betis - Real Madrid = 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja to skôr vidím takto:

espanyol - vallecano x2

sociedad - zaragoza 1

malága - levante 1

gijon - sevilla 2

betis - real 2

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga jasná jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza jak vyšitá

Reagovat
Israha

Málaga je doma hodně silná, Levante porazí o dva góly, řekl bych...

Reagovat
Kily

Reagovat
miky10

Reagovat
Kenneth

Taky si myslím že je zničí . Tip 4.0

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda že sú doma silný a majú formu, ale aj tak mi tam dnes smrdí remíza. Levante sa toho 4. miesta len tak nevzdá.

Reagovat
alcantara

Skoncia v strede tabulky.

Reagovat
JacoBee

Ale to už se tu psalo na začátku,že do 5 kol jsou dole...a ejhle.

Reagovat
Kily

to ale není ani tak jejich zásluha, jako totální neschopnost dalších klubů za nimi, když se nedokáží dostat před klub s tak mizernou formou

Reagovat
miky10

Reagovat
JacoBee

Ale prosimtě.

Reagovat
Israha

Má pravdu. 9 bodů z posledních osmi zápasů...kdyby se ta liga vyvíjela aspoň trochu logicky, už je Levante dávno někde kolem 10. místa.

Reagovat
Kyrill

Reagovat
Kyrill

Po tomto kole už by mimo ty poháry být měli, doufám.

Reagovat
Kily

no je pravda, že s tebou se o výsledcích Levante třeba já už dohadovat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Snad Betis nebude nejak moc vzdorovat. Ale urcite necekam nejakou kanonadu, kazda vyhra dobra.

Reagovat
Infi

Betis - Real 2:1

Reagovat
Kokesh

Nečekaný tip od tebe.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (15. Molina - 88. a 90+1 Ronaldo, obe z penalty)

Reagovat
JacoBee

Reagovat
Kenneth

Slušná zoufalost. 10 bodů se holt na psychice projeví.

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme

Reagovat
vocasisko

Když si přejeme ztrátu Realu, zajímáme se víc o Real, než o Barcu. Když naopak tipujeme výhru Realu, tak jsme zoufalci. Tak mají tu fanoušci Barcy nějaký práva?

Reagovat
Kenneth

Podívej se na střelce golů. Jestli ti tohle přijde jako nějaký normální tip a ne jako trolling.

Reagovat
vocasisko

ano je to Ronaldo a nepříjde mi to jako nenormální tip vzhledem k tomu, že dal Ronaldo v této sezóně 1/3 svých gólů z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Tretinu gólov dal z penált, štatisticky to nie je až tak nepravdepodobné. Navyše hráte dosť mizerne v poslednej dobe ale vždy nejak ten víťazný gól uhaluzíte, tak som si tipol, že dnes to bude takáto haluz

Reagovat
JacoBee

Jistě protože Cristiano penalty nekope a realu žádnou v sezóně nepískli.

Reagovat
Kenneth

Jo a jaká je šance že je bude kopat v posledních 5 minutách? Obyčejná laciná provokace. Docela by mě zajímala vaše reakce kdyby tu někdo napsal Santander Barcelona 2:1 (25. Messi nedal penaltu, 92. Messi dal gol rukou)

Reagovat
vocasisko

vzhledem k tomu, že Messi letos ještě nedal ani jeden gól rukou, tak je to.... pičovina

Reagovat
Losinho

Ale taky moc dobře ví, jak na to.

Reagovat
vocasisko

je prostě komplexnější fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Není, jen tim vyrovnává Ronaldův o parník lepší výskok, kterej je pro hráče na jejich pozici tolik důležitej a ve kterym za nim tak zaostává, a tak je horší fotbalista

Reagovat
vocasisko

umí si chlapec vypomoct, to svědčí o genialitě

Reagovat
smazaný uživatel

stupiditě,když je to proti pravidlum..

Reagovat
Losinho

Volejbalista. Unikát při jeho výšce.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, že ze všech tří příspěvků s argumentama reaguješ zrovna na ten od toho nejhloupějšího možnýho uživatele

Reagovat
Kenneth

Jojo zato vocas a jožko, to jsou hotový Einsteini. Neměl sem náhodou reagovat na všechny tři? Ta reakce měla bejt na všechny 3.

Reagovat
smazaný uživatel

No i ty musíš uznat, že tenhle je o parník i za vocasem ve formě(trollingový)

Reagovat
JacoBee

Tohle tady píšeš furt dokola,očividně se to projevuje na tobě,jednou za tři roky jste první a jseš tady z toho vypleskanej.

Reagovat
Kenneth

První byl Real i v předminulé i minulé sezoně.

Reagovat
Losinho

To by tu bylo zase nablito. Takže proč ne...

Reagovat
One-Real

Betis je pry jediny tym proti kteremu Ronaldo v PD hral a nedal gol, tak snad to prijde dnes.

Reagovat
JacoBee

2:1

a oba budem spokojení

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Při jednom zápasu neskórovat zase není takový terno

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla taky bude muset zabrat, poslední zápasy ale hraje dobře

Reagovat
Israha

Gijón porazí určitě, tipuju 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://login.oursurvey.biz/4379

Vliv domácího prostředí na amatérské sportovce

Prosím Vás o vyplnění tohoto dotazníku. Není to konečná verze, jen potřebuji vědět jak to funguje.

PS: Kdyby Vás napadla další otázka, tak se nebojte ji napsat.

Reagovat
miky10

Hmm, celkem zajímavě se jeví sázka na výhru Sociedadu o dva góly, kurz skoro 3..

Reagovat
smazaný uživatel

dnes nudné zápasy akurát ropáci X s Levante

a Real by mohol dať nejaký bodík Betisu

Reagovat
Kokesh

Prej je nějaká šance, že by Karim mohl nastoupit...doufám, že se tak nestane a od začátku půjde Pipita s tím, že Benzema přijde podle průběhu zápasu se rozehrát. Každopádně ty tři, čtyři dny do LM mu můžou ještě prospět, jeho chci vidět určitě v základu proti CSKA.

Reagovat
Kily

je v nominaci, ale podle mě určitě začne na lavičce a tipl bych si, že v ideálním případě ho Mourinho při vzpomínce na Di Mariu bude chtít nechat celý zápas sedět a nasadí ho jen v opravdu akutním případě

Reagovat
Kokesh

Logicky by to tak mělo být. Ale to se mně u Mourinha líbí, nikdy si nemůžeš být ničím jistý.

Reagovat
Kenneth

Mourinho zase není takový lišák, dá se předvídat kdo nastoupí. Dneska to bude určitě Higuaín. Má formu, venku je platnější než Karim. Navíc je Karim po zranění.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

S Pipitou proti CSKA by ses aspoň zasmál, s Karimem budeš jenom bědovat

Reagovat
Kokesh

Smát se nebo bědovat, hlavně že se vyhraje a postoupí.

Reagovat
miky10

Agirretxe!

Reagovat
smazaný uživatel

Socky si to zatial dávajú s prehladom

Reagovat
miky10

Velaaa!

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadený hcp?

Reagovat
miky10

Jj.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Vitolo!

Reagovat
Kyrill

Tak Zara může boj o záchranu asi definitivně zabalit (nebo už ho zabalila?). Do Primery ale patří a tak doufám, že jim ta roční očista v Segundě prospěje a vrátí se zpět.

Reagovat
Kily

jen aby to s těmi očistami nepřehnali, už dvakrát po návratu zachraňovali Primeru tím, že v zimě nakoupili hromadu hráčů, tam ta první očista spíš uškodila

Reagovat
Kily

i když je pravda, že tady by ta očista už nemohla dopadnout hůř, koncepce tam není žádná

Reagovat
Carlos Juan Pablo

kéž by je kvůli dluhům poslali rovnou ještě o soutěž nebo dvě níž

Reagovat
vocasisko

Puyolův zítřejší start nejistej, takže se můžu od teď strachovat, že nastoupí stoperská dvojice Mascherano-Sergio .

Reagovat
smazaný uživatel

Nemají šanci ani tak, doma dávají nejméně gólů. Nám tam stačila dvojka Varane - Carvalho, vůbec je neprověřili.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak Puy nebude moct nastupit tak sa strasne moflim nech uz konecne Pepka osvieta a postavi Bartru

Reagovat
miky10

Rondon!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Komentáře s informační hodnotou fakt

Reagovat
miky10

Jj, informuje to všechny, který ten zápas nezajímá (všechny tady) o výsledku.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Já myslel, že jen o střelcích, když jsi vynechal druhýho Imanola

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jsem napsal kravinu. Takže to neinformuje ani o střelcích, ani o výsledku, když jsi ho vynechal. Jsme zpátky: opravdu informační hodnota

Reagovat
miky10

No protože mi na livesportu pořád svítí 2:0.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jj, mně dlouho taky, tam měli ňákou chybu...

Reagovat
miky10

Agirretxe!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Starej lišák Guerrero ho tam musel šoupnout. Snad se už tentokrát vyhraje i venku a dotáhne se Numantzia

Reagovat
Kenneth

Základní sestava:

Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Alonso - Özil, Kaká, Cristiano Ronaldo - Higuaín.

Lavička: Adán, Benzema, Granero, Albiol, Varane, Callejón, Lass.

Reagovat
Al Capone

Vyhrajem 3:1

!HALA MADRID!

Reagovat
Infi

Jožko Muríň

10.03.2012 12:10

1:2 (15. Molina - 88. a 90+1 Ronaldo, obe z penalty)

Zatím asi nejblíž

Reagovat
smazaný uživatel

takze to mam v 86 min zapnut nech si to uzijem

Reagovat
Infi

Tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

link na Real? pls

Reagovat
Kokesh

Pokud nebudeme praktikovat celoplošný presing, tak nám budou dělat potíže i týmy jako Betis. Nebaví mě skoro zápas co zápas otáčet výsledek až druhý poločas...

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni pulka des hruza plany nestovice! skoro reklama pro nezaujatyho divaka proc prat Realu mene nez Barce...zadna mezihra presing balony vzduchem. kluci byli vcera nekde na tahu asi...Marcelo ma jeste dojezd, Khedira zas nevi ci je a zbytek tymu tezkej podprumer jeste ze to Pipita trefil z prvni sance...doufam ze je Mourek v kabine sereze bicem a zacnou hrat fotbal...v druhe puli Callejon a Granero na plac, Benzina nechat az na lm. !HALA MADRID!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
vocasisko

Vy to vidíte zase černě, párkrát je vám soupeř vyrovnaný a hned máte potřebu nadávat na polovinu kádru. 3 body máte, tak kde je problém. Já si naopak myslím, že právě takové zápasy zvedají úroveň ligy, protože na pohled to byl pěknej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

problem je v tom ze jsem to psal po prvni pulce ktera byla z nasi strany priserna proto nejspis ta kritika kdyz si ji nepochopil priste zkus mrknout na cas nez zacnes neco psat

Reagovat
vocasisko

Dneska je potřeba vyhrát a nejlíp debaklem. Racing je v krizi, mají novýho trenéra a my máme v týdnu pauzu a tak do toho můžeme dát vše. Ideální by byl hattrick Lea,

Jinak to ti mezigalaktičtí čůr*ci ze SportTV nedávají živě, místo toho tam dávají Slovenskou extraligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenská extraliga tak to je slušný vtip. To je snad nejhorší liga světa

Reagovat
smazaný uživatel

ako vidíš barcelona nikoho nezaujíma

Reagovat
Kily

play off nějaké ligy > základní část nějaké ligy, ve které navíc v zápase jde jenom o záchranu

Reagovat
vocasisko

Tak určitě, ale myslím že by programového ředitele měla zajímat poptávka. A samozřejmě si víc lidí pustí Barcelonu než nějakej hokej. Ale aspoň jde vidět jak jim to je u zadku, protože na tom jen vydělají.

Reagovat
Kily

tak ten jejich přístup ke španělské lize nemá smysl vůbec rozebírat, před dvěma týdny to demonstrovali naprosto názorně. A je pravda, že dneska by ten fotbal byl asi sledovanější, slovenská Extraliga zajímá jenom slovenské hokejové fanoušci, ti čeští budou koukat na naší a maďarští si najdou něco jiného

Reagovat
smazaný uživatel

maďarský ligový pohár

Reagovat
Kily

koukám, dneska tam mají šlágr Diósgyőr - Videoton, lákavé

Reagovat
smazaný uživatel

oficiálna zostava na dnes, akurát ten Raúl Bravo

Joel, Tito, Arribas, Pulido, Raúl Bravo, Movilla, Javi Fuego, Trashorras, Michu, Armenteros y Tamudo

Reagovat
Kily

koukám, že i Rayo má svého Ricarda Costu

Reagovat
smazaný uživatel

kua, tréner chce skúseného obrancu a donesú mu Raúla Brava...

Reagovat
Kily

my takhle dostali Helgueru, holt nám Real nemůže pořád vychovávat jenom Maty nebo Soldada a sem tam se nějaké poškozené zboží taky dostane na výchozí linku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Dneska dá Messi "jen" dva

Reagovat
herbage

... hattricky

Reagovat
vocasisko

Espanyol proti Realu x Espanyol proti Rayu

Reagovat
smazaný uživatel

hopááá

mare, 10 nám nedajú

Reagovat
Kily

koukám, že se s tím Sandoval nepáral

Reagovat
raduinho

Zkuste sem někdo něco psát o protěžování Barcelony zase. Včera Real 2 jasné ruky ve vápně a nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabiho bola jasná, tá druhá dosť ťažko posúditeľná.

Reagovat
CHONG

http://www.fotbalnaplno.cz/content/real-mourinhovi-hr%C3%A1%C4%8Di-si-proti-betisu-popletli-fotbal-s-volejbalem-sud%C3%AD-jim-toleroval

Tak takové "objektivní" články mě fakt "baví": Ramosův zákrok naprosto neprůkazný ze všech opakovaček, z žádného pohledu není jasně vidět, jestli to bylo nohou nebo rukou. Ruka Xabiho Alonsa sice evidentní, ale o tom, že první gól Betisu padl po zpracování rukou ani zmínka. Autor článku by si zasloužil, aby mu někdo přilepil americkou vlajku na zadek a poslal ho do Íránu.

Reagovat
JacoBee

Pentle tam měla být a tečka,real se štěstím vyhrál asi jako v Rayu...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Neschopnost Iturraldeho začínáte nazývat štěstím jen proto, že jde o Real? Kouzelný

Reagovat
JacoBee

Ty si kouzelnej prosimtě

Reagovat
JacoBee

v týhle sezóně už byli 3 zápasy který real neměl vyhrát,

Rayo

Betis

Ajax

minimálně

Reagovat
X-bano-X

+ Mallorka, Levante a Getafe. A v podstate je to rovnako zbytočné, ako celé toto vlákno na čele s týmto komentárom

Reagovat
smazaný uživatel

a Barca ich mala kolko ?.. hned ma napada napr Atletico ci Betis... to sa mozme bavit do vecera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele