Primera División - preview 18. kola

07.01.2012, 08:41, aktualizováno 08.01.2012, 08:50
Previews
Barcelonu dnes čeká v letošní sezoně klasický úkol - snižování náskoku Realu Madrid. Tentokrát v městském derby na stadionu Espanyolu. Valencia hraje ve Villarrealu, který čeká náprava nepodařeného podzimu, Sevilla a Athletic mají na programu venkovní zápasy, Betis hostí Gijón.
Rayo Vallecano - Sevilla FC  (neděle 12:00)
První zápas v novém roce čeká na dvojici Rayo Vallecano - Sevilla. Na půdě sedmnáctého celku, tedy Vallecana, se představí hráči Sevilly, kteří se nachází na sedmé příčce. Domácí se nenachází ve zcela dobré formě, neboť prohráli čtyři utkání za sebou, a tak se budou snažit konečně bodovat. Stejně tak hosté příliš neoslňují svými výsledky, když prohráli své dvě poslední utkání, a tak pokud chtějí pomýšlel na pohárovou Evropu, měli by své výkony poněkud vylepšit a stabilizovat.

Největší zajímavostí zápasu je zajisté návrat útočníka Antonia Reyese do řad Sevilly. Bývalé útočné křídlo Atlética Madrid se nechalo slyšet, že zpět do andaluského týmu přestupuje proto, aby získalo trofeje. Fanouškům se představí již v nedělním duelu proti Rayu.

Svůj návrat do týmu, ve kterém začínal svoji fotbalovou kariéru, si Reyes užívá a chce týmu pomoci udělat nějaký výrazný úspěch: "Všichni vědí, že Sevilla je velký a velice ambiciózní klub, který vždy dychtí po trofejích. Doufám, že svým dílem pomůžu k získání některých z nich."

"Předně bych chtěl poděkovat všem, kteří mě podporovali, i když jsem ze Sevilly předstoupil do jiného klubu a kteří mi tleskali, když jsem sem přijel v dresu například Atlética. Věřím, že tuto podporu teď budu moci splatit svými dobrými výkony na hřišti,"
uvedl na oficiálních stránkách Sevilly.

Svůj staronový debut si odbude v zápase s Rayem, do které bude Sevilla vstupovat z pozice šestého týmu v tabulce, zatímco Rayo až z příčky sedmnácté. Přesto hráči Sevilly nemohou být zcela spokojeni, neboť prohráli své poslední dva zápasy, včetně vysoké prohry 2:6 s Realem Madrid. Seville se celkově venku příliš nedaří, neboť ze sedmi venkovních zápasů vyhrála pouze jednou, přičemž hned pětkrát remizovala.

Prioritou Vallecana je jednoznačně se udržet v nejvyšší španělské soutěži a zatím se mu to daří, ačkoli na poslední tři týmy má pouze jednobodový náskok. Navíc jeho forma není nejlepší, neboť hned čtyřikrát po sobě prohrál, přičemž obdržel 12 gólů. Rayo se také bude muset obejít bez klíčového hráče Daneila Pacheca, který je mimo hru kvůli zranění.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Tito, Arribas, Jordi, Casado - Movilla, J. Fuego - Piti, Michu, Trashorras - Lass
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
J.Varas - F.Navarro, Spahič, Fazio, Coke - Perotti, Rakitič, Medel, Reyes - Trochowski - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (neděle 16:00)
V dalším utkání španělské nejvyšší soutěže po vánoční přestávce se domácí Getafe představí na svém stadionu proti Athleticu. Getafe stále střídá výhry s prohrami a s devatenácti body nyní útočí na elitní desítku soutěže. Athletic má ještě o tři body více a stále má pohárové ambice.

Oba celky jako poslední utkání sehrály pohárový duel Copa del Rey. Getafe se ve čtvrtém kole představilo proti Málaze a nedokázalo postoupit, protože v prvním zápase na domácí půdě prohrálo 0:1 a o pár dní později dokázalo v Málaze pouze remizovat, což na postup nestačilo. Poslední ligový duel však skončil pro Getafe vítězně, když dokázalo vyhrát 2:1 na půdě Mallorky.

Athletic měl mnohem nabitější program. Do osmifinále Copy se dostal přes Oviedo a v něm se zatím představil v posledním hraném zápase na půdě Albacete, odkud si svěřenci trenéra Bielsy odvezli bezbrankovou remízu. V lize Athletic v posledním duelu před Vánocemi porazil na domácí půdě Zaragozu 2:1.

Vzájemné zápasy z posledních sezón byly dosti vyrovnané. V minulé sezóně Athletic doma vyhrál 3:0 a v Getafe se hrálo 2:2. V předminulé však zvítězilo zase doma Getafe a remíza se uskutečnila v Bilbau. Podle této statistiky je tak na řadě s vítězstvím Getafe.

Obránce domácího Getafe Juan Valera doufá, že v dalším průběhu sezóny bude mít jeho celek jiné starosti než ty záchranářské. "Pokud se nám podaří uhrát další tři nebo čtyři dobré výsledky, budeme schopni bojovat o zajímavější pozice, než tomu bylo doposud. Nikdy není příjemné bojovat o záchranu a tomu se chceme tuto sezónu vyhnout," řekl Valera na internetových stránkách klubu.

"Zápas proti Athleticu je vždycky velmi těžký a jinak tomu nebude ani nyní. Pokud bychom však uspěli, dokázali bychom si, že máme na vyšší příčky. Navíc by se snížil tlak na náš tým," pokračoval Valera. Do sestavy Getafe se po přestávce vrací Diego Castro a Michel, tedy dva hráči ze základní sestavy. Opora Pedro Leon však pravděpodobně ještě nenastoupí kvůli zranění kolena.

Na druhé straně trenéra Marcela Bielsu může těšit to, že se po problémech s kolenem zapojil do tréninku útočník Fernando Llorente. Do sestavy může naskočit Javi Martinéz, kterému byl zrušen jednozápasový trest. Chybět bude kapitán Andoni Iraola. Záložník Ander Herrera doufá v úspěšný zápas proti Getafe. "Po přestávce je vždy těžké uhrát dobrý výsledek, protože všechny týmy jsou připraveny na další část sezóny. Na půdě Getafe však chceme uspět a zvítězit."

"Getafe se dokázalo v nejvyšší soutěži udržet už několik sezón v řadě a to svědčí o jejich kvalitě. Mají svůj určitý styl hry, který je nepříjemný každému soupeři, ale my je musíme nechat přizpůsobit se našemu stylu, který je také velmi silný. Pokud se nám to podaří, o tři body se nebojím,"
dodal Ander.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Valencia CF  (neděle 18:00)
V jednom ze šlágrů kola se Žlutá ponorka z Villarrealu na domácím stadionu El Madrigal představí proti silné Valencii. Bude velmi zajímavé sledovat, jak si trápící se Villarreal poradí s novým trenérem Molinou na lavičce. Umístění v tabulce jednoznačně favorizuje hostující Netopýry, kteří mají na třetím místě na Villarreal náskok osmnácti bodů.

Villarreal zažívá jednu z nejhorších sezón za poslední roky, což dokazují poslední odehrané zápasy klubu ještě pod taktovkou odvolaného trenéra Garrida. Villarreal už nevyhrál osm zápasů v řadě a vše vyvrcholilo fraškou v poháru, ve kterém Villarreal vypadl s třetiligovým Mirandésem. V posledním ligovém kole prohrál 1:2 na půdě Osasuny.

Valencia dokázala na závěr roku 2011 alespoň částečně zachránit nepovedenou sérii zápasů po prohře v Lize mistrů na půdě Chelsea a v lize si poradila ve velmi těžkém utkání 2:0 s Málagou. V poháru nejprve postoupila ze čtvrtého kola přes Cádiz a v prvním osmifinálovém zápase zdolala na domácí půdě Sevillu 1:0 díky gólu Jonáse.

Statistika vzájemných zápasů z posledních sezón je velmi vyrovnaná. V té minulé Valencia doma dokázala zvítězit a ve Villarrealu uhrála remízu. Za zmínku stojí debakl 5:0, který Valencia Villarrealu uštědřila na domácí půdě. Svému rivalovi tak vrátila dřívější vyřazení z poháru.

Fanoušci Žluté ponorky doufají, že pod novým trenérem se jejich borci zvednou a uhrají důstojně zbytek letošní sezóny. Villarreal už hraje pouze v jedné soutěži a může se tak plně soustředit na ligové výsledky. Valencia hraje stále na třech frontách, což by mohla být pro domácí tým mírná výhoda.

"Není to pro mě nijak zvlášť speciální zápas jen pro to, že se jedná o mojí premiéru. Z týmu mám dobrý pocit a atmosféra tu vzhledem k výsledkům je výborná. Ihned jsem se pustil do práce, všichni v týmu chtějí začít sbírat body a vyhrávat," řekl pro internetové stránky domácího klubu nový kouč José Molina.

"Navzdory naší situaci jsem velmi vzrušený a moc se těším na zápasy. Proti Valencii to budeme mít na úvod nového roku velmi těžké, ale jsem připraven bodovat s týmem proti jakémukoliv soupeři," dodal sebevědomě Molina. Ten bude v utkání postrádat hlavně kanonýra Rossiho, který stále nedoléčil své zranění. Hrát by neměli ani Wakaso Mubarak a José Catala. Otazník visí nad Musacchiem.

Na straně Valencie se k rozhovoru před utkáním dostal gólman Diego Alves, který je v posledních zápasech oporou Netopýrů. "Naším cílem v lize je udržet třetí místo a teď v neděli nás čeká důležitý zápas proti Villarrealu, který chceme vyhrát. Velmi kvalitní výkony podává v poslední době Jonas. Na něm stojí naše hra a doufám, že i proti Villarrealu se mu podaří skórovat," pochválil Alves svého krajana a spoluhráče.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - Mario, Zapata, Gonzalo, Oriol - Pérez, Valero, Bruno, Cani - Nilmar, Rubén
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Diego Alves - Alba, Ruiz, Rami, Bruno - Banega, Topal - Pablo Hernández, Jonas, Feghouli - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Betis - Sporting Gijón  (neděle 19:45)
Spíše souboj o záchranu se očekává v duelu mezi Betisem a Sportingem Gijón. Betis se díky třem posledním povedeným zápasům vyšvihl na jedenáctou pozici a osmnáctou pozici má nyní náskok čtyř bodů. A třetí od konce je právě Gijón.

Gijón má na svém kontě jako poslední duel čtvrtého kola poháru. V něm se postavil Mallorce a po velmi slibném prvním zápase, ve kterém vyhrál v Mallorce 1:0, stejně nepostoupil. Doma totiž podlehl 0:2. V lize se naposledy Gijón představil 17. prosince proti Espanyolu, ale prohrál doma 1:2.

Betis vyhrál poslední dva ligové zápasy a díky nim se znovu odrazil od sestupových příček. Tyto zápasy navíc byly proti Valencii a Atléticu Madrid, což jsou velmi cenné úlovky. V poháru však Betis vypadl proti druholigové Cordobě a zápas proti Gijónu tak ukáže, jakou formu si Betis přinesl do nového roku.

Poslední vzájemné zápasy obou celků jsou ze sezóny 2008/2009, ve které se oba dva utkaly v nejvyšší soutěži. Tehdy byl úspěšnější Betis. Ten dokázal na domácí půdě vyhrát 2:0 a v podzimní části sezóny si odvezl tři body z Gijónu za vítězství 2:1.

V pozitivní výsledek doufá útočník Betisu Jorge Molina, který by rád navázal na výsledky z posledních dvou ligových zápasů Betisu. "Když už to vypadalo, že horší to být nemůže, přišly dva úžasné výsledky v řadě proti Valencii a pak proti Atléticu Madrid. Pokud by se nám podařilo navázat na tyto zápasy a Gijón porazit, bylo by to skvělé."

"V poháru se nám zápasy proti Cordobě nepodařily, ale v lize se chceme soustředit na co nejlepší výkony a držet si pozici kolem středu tabulky. Gijón je v tabulce dole a rozhodně tak chceme v zápase vyhrát. Já doufám, že se mi podaří skórovat a mé výkony se ještě zlepší,"
reagoval Molina na svůj střelecký půst v letošní sezóně.

V zimní přestávce skončilo hned několik trenérů na lavičkách prvoligových španělských celků a dlouho se mluvilo také o Manuelu Preciadovi, tedy trenérovi Sportingu Gijón. Nakonec mu vedení vložilo důvěru a jeho cílem bude nyní zvednout tým ze sestupových pozic. Ani jeden z týmů nehlásí výraznější zdravotní potíže a oba celky by tak měly do zápasu naskočit v silných sestavách.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Espanyol Barcelona - FC Barcelona  (neděle 21:30)
V 18. kole La Ligy a v prvním ligovém zápase nového roku se setkají městští rivalové, neboť Espanyol Barcelona přivítá na své domácí půdě slavnější FC Barcelonu. Espanyol se pohybuje na 8. příčce a má reálnou možnost zaútočit na příčky, které zajišťují pohárovou Evropu, zatímco Barcelona musí znovu dotahovat šestibodový náskok svého největšího soka, a to Realu Madrid.

Ačkoli jde o městské derby a zároveň o dlouhodobý souboj na dálku mezi Barcelonou a Realem Madrid, je to Pep Guardiola, který v poslední době strhává největší pozornost. Na začátku sezony totiž lodivod barcelonského týmu podepsal novou smlouvu, která má ale pouze roční trvání, a tak se vyrojily spekulace o jeho možném odchodu.

Guardiola zaznamenal u kormidla Barcelony od roku 2008 mnoho významných úspěchů od ligových titulů přes pohárové tituly až k titulům v Lize mistrů. Poslední trofejí je momentálně ta za vítězství na světovém poháru klubů, kdy si katalánský klub ve finále hravě poradil s brazilským Santosem. Byla to třináctá trofej do sbírky Guardiolových úspěchů.

Hráčská ikona Barcelony z devadesátých let se po rozhodnutí podepsat novou smlouvu pouze na jeden rok dostala do víru spekulací, zda za tímto krokem nestojí touha odejít do jiného klubu. Ačkoli se může zdá být téměř nepochopitelné z vlastní vůle opouštět jeden z nejlépe šlapajících týmů na světě a vůbec v historii, ta možnost zde je.

V této souvislosti se nejvíce mluví o možném nahrazení sira Alexe Fergusona na lavičce Manchesteru United. Tento legendární manažer řídí anglický tým již dvacátou šestou sezónu, ale dosti možné, že jde již o sezónu poslední, a tak hledá svého nástupce.

Současný hráč Barcelony Sergio Busquets ale věří, že Pep Guardiola zůstane věrný svému domovskému týmu a katalánský klub povede ještě několik úspěšných sezón. "Věřím, že zde zůstane ještě dlouho, a to nejen kvůli současnému týmu, ale pro dobro celého klubu. bylo by skvělé, kdybychom měli trenéra, který by na lavičce vydržel tak dlouho jako například Alex Ferguson," říká.

Nedělní zápas bude první po zimní přestávce, ačkoli Barcelona si již v lednu zahrála, a to ve Španělském poháru proti Osasuně Pamplona, kterou porazila 4:0.

Cíl Guardiolových svěřenců je jasný - podávat co nejstabilnější výkony, aby v druhé polovině sezóny dokázali stáhnout šestibodový náskok jejich úhlavního soupeře Realu Madrid. A právě zápas proti Espanyolu bude více než zatěžkávací test. Espanyolu se totiž první část sezóny docela povedla, hráči se navíc nachází v dobré formě a pohodě, neboť se jich podařilo vyhrát několik zápasů těsně před zimní přestávkou.

Busquets varuje své spoluhráče, aby městské rivaly nepodcenili, a zároveň dodává, že velkou roli v nedělním utkání může sehrát jejich nedávná výhra nad Osasunou: "Vždy je těžké se vrátit na trávníky po delší přestávce. My si ale naštěstí tuto premiéru odbyli již před pár dny, a to ještě úspěšně, a tak se nachází v malinko lepší pozici. Samozřejmě ale nevyhrajeme jenom na základě rozehranosti a dobré morálky. Jde o derby, které je vždy vyhecované, a každý hráč tak chce předvést to nejlepší, co v něm vězí. Proto je důležité Espanyol nepodcenit. Jeho hráči nebudou chtít před zraky svých fanoušků prohrát a nám darovat vítězství bez boje."

Espanyol je sice šestý, ale ve Španělském poháru se mu podařilo prohrát 1:2 s Córdobou. Trenér Mauricio Pochettino ale říká: "Tato prohra naše hráče nijak špatně nepostihla. Všichni jsou odpočatí a nemohou se zápasu s Barcelonou dočkat. Věřím, že máme šanci na úspěch."
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
C.Álvarez - J.López, R.Rodríguez, M.Moreno, Dídac - Forlín, Romaric - S.García, Verdú, Weiss - Álvaro
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
V.Valdés - Abidal, Piqué, Puyol, D.Alvés - Thiago, Busquets, Xavi - Fábregas, Messi, Alexis Sánchez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 13.00 - 5.75 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Santander - Real Zaragoza  (sobota 18:00)
Klasický zápas o šest bodů uvidí Estadio El Sardinero, kde domácí Racing Santander přivítá ještě více ohroženou Zaragozu. Dojde tak na přímý střed posledních dvou celků tabulky, přičemž hostující tým na svého soka dohlíží se čtyřbodovým odstupem.

Realu se ani v letošní sezóně nedaří podle očekávání, doposud si na své konto zapsal pouhých deset bodů, a tak není divu, že v tradiční fotbalové baště Primera División došlo ke změnám. Tou první a na první pohled nejzásadnější by měla být změna na postu trenéra, kdy častokrát bezradného Javiera Aguirreho nahradil bývalý kormidelník Sevilly Manolo Jiménez.

Sevillský odchovanec přichází do Zaragozy z řeckého AEK, kde skončil po neúspěšném play-off a hned na úvod se ujistil, že ho v zadluženém celku nečeká žádná selanka. I přesto se však chce poprat o co nejlepší výsledky, které by znamenaly záchranu. "Držíme při sobě, všichni do jednoho se pokusíme Zaragozu zachránit. Potřebujeme, aby se věci konečně pohnuly kupředu," jasně apeluje Jiménez.

Domácí tak jdou bezesporu do utkání jako favorit, i když právě tato úloha může být v těchto případech dosti zrádná. "Povětšinou jsme se starali sami o sebe a dělali věci dobře, pokud tak učiníme i teď, jsem si jistý, že můžeme zvítězit," pronesl Juanco Gonzáles.

Právě tento zápas již může hodně napovědět o konečných ambicích obou celků, ale ani na opačné straně barikády nechtějí házet flintu do žita předčasně. "Hrajeme s přímým sokem, utkání bude důležité, avšak zdaleka ne klíčové," dodal domácí lodivod, jemuž se po zranění vrací dvojice Diop - Gonzáles, klíčový středopolař se poté v podobě Micaela Rúbena vrací i hostům.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toño - Torrejon, Espinoza, Álvaro, Cisma - Colsa, Tziolis - Arana, Kennedy, Munitis - Stuani
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Juárez, Lanzaro, Pintér, Paredes - Barrera, Tomás, Zuculini, Lafita - Postiga, García
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - RCD Mallorca  (sobota 18:00)
Levante, kometa letošní sezóny, vyzve v následujícím souboji další z nevyzpytatelných celků - ostrovní Mallorcu. Dojde tak na konfrontaci mužstev, jež kromě jiného trápí značně nevyrovnané výkony, i tak ale mohou být spokojenější domácí, kteří mají na rozdíl od svého protivníka nahráno.

Svěřenci Ignacia Martíneze prožili doslova snový úvod sezóny, který se jim navíc několika povedenými duely povedl ještě vyšperkovat. Skromný celek tak překonal očekávání všech, i sebe sama. "Máme určitý celoroční plán, který se nám zatím daří plnit na jedničku, tím pádem vládne spokojenost, i když musíme být neustále na pozoru," zůstává při zemi Martínez.

Domácí však půjdou do zápasu značně oslabeni. Od pohárového utkání s La Coruñou zůstává mimo hru nejlepší střelec Juanlu, jehož zlomená lýtková kost nepustí do hry minimálně po dobu dalších čtyř měsíců. Připraveni poté nebudou ani zkušení Javi Venta a Nano, ohrožený je potom i nástup Valda, kterého trápí svalové zranění.

Nejlepší rozpoložení právě nezažívá ani Mallorca, která v týdnu nezvládla pohárové vystoupení v San Sebastianu, kde podlehla místnímu Realu Socedad 2:0. Po tomto výsledku vládlo v hostujícím táboře pochopitelné zklamání. "Ve druhé polovině sezóny se musíme zlepšit," prohodil ještě nedávno kouč Xamaxu Joaquín Caparrós.

Za hosty by si mohl odbýt očekávanou premiéru Marvin Oqunjimi, jenž se do Mallorcy vrací z Genku, tedy svého bývalého zaměstnavatele, kam byl na krátko zapůjčen. Vynucenou pauzu si naopak bude muset udělat Cáceres, kterého do hry nepustí disciplinární trest.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - López, Ballesteros, Cabral, Juanfran - Torres, Farinós - Barkero, Iborra, El Zhar - Koné
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouaté - Cendros, Ramis, Chico, Crespí - Tissonne, Martí - Alfaro, Perreira, Castro - Ogunjimi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - CA Osasuna  (sobota 18:00)
Osmnácté kolo Primera División nám naservíruje i zápas dvou celků, jimž se v poslední době začalo až nebývale dařit. Jak domácí Real, tak především potom Osasuna prokázali příjemné zlepšení a v tomto trendy by oba jistě rádi pokračovali.

Baskové odehráli během týdne, podobně jako většina španělských mužstev pohárové utkání v Copa del Rey a nutno podotknout, že si nevedli vůbec špatně, právě naopak. Mallorca na srdnatý domácí celek nestačila a odvezla si porážku 2:0.

Teď už však na svěřence Philippeho Montaniera čekají opět všední ligové starosti, kde musí být Real taktéž v pozoru. I přes zlepšené výsledky ho totiž od sestupových míst dělí pouhopouhé dva body. To jen zvyšuje fakt, o jaký, že to jde zápas. "Samozřejmě budeme chtít bodovat, ovšem máme proti sobě velmi těžkého protivníka. Nečeká nás snadný úkol," prohlásil domácí kouč.

Osasuna již drží pětizápasovou sérii bez porážky, a kdekdo už ji začal pasovat na velkého aspiranta pro evropské poháry, hosté ovšem podobné úvahy rychle klidí od stolu. "Cílem pro rok 2012 je udržet se v Primera División," vyhlásil José Luis Mendilibar.

Opatrnost je pak v hostujícím táboře patrná i z důvodů hned několika absencí. Mimo hru jsou už z různých zdravotních důvodů Raúl García, Roversio a Rubén Gonzáles. Na druhé straně nebyl do nominace na Africký pohár národů nominován Ibrahima Baldé a může tak v poklidu myslet na své povinnosti v klubu.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C. Martínez, Gonzáles, Demidov, I. Martínez - Aranburu, Zurutuza - Prieto, Agirretxe, Griezmann - Vela
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Damiá, Flańo, Sergio, Satrustegui - Puńal, Lolo, Nekounam - Nino, Baldé, Lamah
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Granada CF  (sobota 20:00)
Ještě před večerním vrcholem v Málaze nám Primera División nabídne bohatý předkrm v Madridu, kam na slovutné Santiago Bernabéu dorazí nováček z Granady. Nicméně ono někdy zdání na první pohled klame, andaluský celek si na premiéru nevede vůbec špatně, i když současný Real je zřejmě nad síly Fabriho svěřenců.

Bílý balet si v dosavadním průběhu sezóny počíná, až na domácí ostudnou porážku od úhlavního rivala na jedničku. Konečný výsledek pak kalí už jen nepřesvědčivý pohárový postup přes silnou Málagu, po kterém byl trenér José Mourinho na své ovečky řádně rozezlený. Postupem času však na celou situaci nahlíží opačnou optikou. "Máme být na co hrdí, z posledních dvaceti zápasů jsme neuspěli jenom jedinkrát," prohlásil Mourinho.

Real myslí v této sezóně skutečně vysoko, do karet mu nahrává i fakt, že jeho úhlavní a největší rival z Barcelony na něj ztrácí tři body. Ten odstup může být po utkání klidně vyšší, FCB totiž čeká městské derby s Espanyolem až v neděli. "Titul, který mě nejvíce zaujal je ten z Primera División. Všichni potom chtějí vyhrát i Ligu mistrů, ale tam už záleží na mnoha dalších okolnostech," přidal bývalý kormidelník Porta.

Pro hostující celek bude výlet na Santiago Bernabeu doslova svátkem. A i přes dosavadní lichotivé výsledky mají granadští před utkáním poměrně jasno. "Ten tým nemá prakticky slabinu. Mají kvalitní obranu, rychlý přechod do útoku, neskutečnou ofenzivní sílu, a když se tohle všechno spojí ještě s neutuchajícím tempem a napadáním, tak potom už nezbývá moc způsobů, jak na takovýto tým vyzrát," vysvětlil Fabri.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Diarra, Albiol, Ramos, Marcelo - Khedira, Alonso - Özil, Callejón, Ronaldo - Benzema
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Nyom, Diakhaté, López, Siqueira - F. Rico, M. Rico, I. Uche, Abel - Inghalo, Jara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.05 - 11.50 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Atlético Madrid  (sobota 22:00)
Trenér Diego Simeone začíná svou vládu v klubu z hlavního města zápasem v Málaze, vzrůstajícím a nově skládajícím se týmu budoucnosti. Hráči Rojiblancos by rádi zahájili novou etapu vítězstvím.

Diego Simone prostředí stadionu Vicente Calderóna velmi dobře zná, vždyť v dresu Atlética strávil dlouhá léta coby hráč, na svém kontě má přes 125 zápasů.

Do Madridu přichází s jasným, ale velmi složitým úkolem - pozvednout slávu španělského klubu, jemuž se v této sezoně velmi nedaří. Atlético vyhrálo pouze pět zápasů z celkových šestnácti. Záložník Salvio proto doufá, že trenér Simeone vnukne do madridských žil nový impuls.

"Všichni chceme vidět mnohem silnější, agresivnější Atlético, které by bylo těžkým konkurentem pro ty nejlepší týmy Španělska," říká mladý záložník. "Proto chceme pod novým trenérem začít co nejlépe. Na zápas jsme dobře připraveni, ale víme, že nás čeká velmi těžký zápas. Soupeř má mnoho dobrých hráčů, ale přesto chceme podat výborný výkon."

Přes pozitivní pocity z angažování Argentince si ale mladý záložník nemyslí, že bude nějak upřednostňován.

"Budu pracovat stejně aktivně jako pod trenérem Manzanem. Trenér Simeone mě sice zná, ale každý trenér v Argentině je jiný. Možná že mě uvidí v lepším světle než předchozí trenér, každopádně jsem mu plně k dispozici."

Málaga mohutně přes léto posilovala, hráči se postupně aklimatizují a bohatý klub se pomalu vzmáhá. Sedmý tým tabulky v týdnu prohrál s Realem Madrid v utkání Copa del Rey. Zprvu sice vedl, ale výborně zahraná desetiminutovka Bílého baletu utkání otočila a to znamenalo výhru 3:2.

Obránce Martin Demichelis, kterému se povedlo překonat Ikera Casillase ostatně ví, že na tuto prohru musí spoluhráči co nejdříve zapomenout.

"Po takové prohře je občas normální, že se takto cítíte. Ale musíte zůstat pozitivně naladěni, protože i v tom se můžete hodně naučit," říká Demichelis, jehož týmu ve snaze o bodový zisk nepomůže zraněný Joaquin.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gaméz, Demichelis, Mathijsen, Monreal - Toulalan, Duda - Cazorla, Fernandéz, Isco - Rondón
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Perea, Dominguez, Godin, Luis - Gabi, Thiago - Adrián, Diego, Turan - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid16131256:1540
2.FC Barcelona16114150:837
3.Valencia CF16103326:1633
4.Levante UD1692525:1929
5.CA Osasuna1667321:2825
6.Sevilla FC1666418:1724
7.Málaga CF1673620:2224
8.Espanyol Barcelona1672717:2023
9.Athletic Bilbao1657423:1922
10.Atlético Madrid1654723:2719
11.Real Betis1661917:2219
12.Getafe CF1654717:2319
13.Granada CF1654710:1619
14.RCD Mallorca1646615:2218
15.Real Sociedad1645716:2317
16.Rayo Vallecano1644817:2516
17.Villarreal CF1636713:2315
18.Sporting Gijón1643916:2715
19.Racing Santander1628611:2114
20.Real Zaragoza16241013:3110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (276)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real vyhraje tak 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID!

Reagovat
penepi

Vyhráme. Granada má minimálne vzhľadom na skóre výbornú obranu, ale takých 3:0 by mohlo/malo byť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

Ramos,Albiol,Varane,Marcelo ... takhle by to mohl být slušnej průchoďák, takže těch 30korun na Granadu se vyplatí.

Reagovat
Jerichoo

Až na to, že to bude Lass, Sergio, Varane, Marcelo

Reagovat
Jerichoo

alebo miesto Varana bude hrať Albiol

Reagovat
Manik...

proč nehraje Arbeola??

Arbeola-Ramos-Albiol-Marcelo

Reagovat
vocasisko

šetří síly do reprezentace

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slušnej zářez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

není nominovaný..

Reagovat
smazaný uživatel

Si to radšej mohol dať do kostola.

Reagovat
vocasisko

proč bych měl podporovat bandu bláznů?

Reagovat
Kily

svůj ke svým

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Footballer

Reagovat
valloire

Šetři si je radši na doktora.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mimo chlapci ne? Prvně udávají zápas Realu na neděli, když hrají v sobotu, myslím zápas poháru, ted tady píšou jak ten je zranenej, ten hrát nebude a pak je dají do pravděpodobný sestavy? kluci, trochu čtěte co píšete myslím ze bude hrát Concentrao na kraji a Ramos , Varan (Albiol) střed.. Další jasný Marcelo.. A určitě Calejlon, Ozil a Ronaldo.. Škoda ze vedle Alonsa nedá Sahina.. mohl se pěkne rozehrát proti slabymu soupeři.. Určitě by byl lepší jak Khedira a Lass.. Jen mu dat víc prostoru..

Reagovat
vocasisko

Contreao není v nominaci, takže si svým způsem mimo i ty, řízku.

Reagovat
smazaný uživatel

*Coentrao

Reagovat
penepi
Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy pobavi,ale trochu zarazi,ze neumi vyslovit jmeno spoluhrace i z repre

Reagovat
penepi

Čo? Veď práve, že Ronaldo vie a on opravoval toho novinára predsa.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem se na to podival znova. Pravda,ze neholduju portugalstine. Ale sranda.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
penepi

Iker - Lass (Altintop), Varane, Ramos, Marcelo - Xabi, Khedira (Sahin) - Callejón, Ozil, Ronaldo - Higuaín (Benzema)

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni dve zavorky a obsah v nich mas navic - o stovku se vsadim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sorry :-) místo něj teda Lass no :-) ale jinak si stojím za svým.. Ze jsou chlapci mimo :-D

Reagovat
vocasisko

OT: nevíte co se stalo s Kennethem? dlouho jsem tu neviděl jeho nadělení

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřivolávej ho prosím.

Reagovat
One-Real

Kurz že dá CR fíka 1,35. Btw před pár dny na tréninku ve Val 7000, to je pěkné číslo. Snad si dneska nebudeme dělat výraznější problémy a dáme co nejdřív první gól, jestli do poločasu půjdeme si min. 2 brankovým náskokem, tak by to mohlo skončit pěknym výsledkem.

Iker,Lass,Sergi,Varane,Marcelo...Sahin/Xabi-Khedira...CR-Ricky-Benzín/Callejón...Higuaín

takhle nějak bych to viděl, Ricky by po tý hrůze mohl dostat šanci..naopak si myslím, že možná Callejón zůstane sedět a půjde na záverečný minuty..

Reagovat
smazaný uživatel

5,5 že dá hattrik, už to mám aj na tikete. Toto je ako stvorený zápas pre Ronaldovu gólovú potenciu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bys váhal s Karimem? Dvakrát v řadě bych ho doma sedět nenechal, je naším nejlepším domácím střelcem a na Santiago Bernabéu má obvykle největší šanci být Mužem zápasu. Naopak venku od Cristiana dostává 15:2 na góly, tam má velké problémy. Když není Di María, tak on nebo Özil musí být v sestavě určitě, aby tam byl i nějaký asistent a ne jenom běžci jak v úterý.

Reagovat
One-Real

mám to špatně napsané, Karim měl bejt ještě v té druhé závorce u Higuaína...jakože bude hrát místo Pipity s tím že na "křídle" bude Mesut nebo Callejón a nebo bude hrát takové to falešné křídlo právě místo Callejóna

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak bych to asi chtěl, Pipita hrot, Cristiano nalevo a Mesut s Karimem všude.

Reagovat
Al Capone

jsem přesvědčený, že vyhrajem a Cristiano dá hattrick

!HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

Nuri musí nastoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že bude hrať v základe jak Benzema tak i Pipita

Reagovat
stas87

ozil sa zas rozohral a dostal do formy?

Reagovat
smazaný uživatel

neviete niekto ci bude Barca - Espanyol na SPORT TV??..zatial som to nenasiel

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol- Barca ..pre puntickarov

Reagovat
smazaný uživatel

jo bude to na sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte si, že Levante bude pokračovat ve výtečných výkonech a udrží si postavení v tabulce zaručující evropský poháry pro příští rok???

Reagovat
smazaný uživatel

Ukážou hned první týdny, pokud bude liga nadále neschopná, tak třeba jo. Ale spíš si myslím, že budou hrát trochu jinou roli a rozdílným přístupem k jednotlivým zápasům můžou hodně ovlivnit například boj o sestup. A třeba na tom finančně získat, pokud jim budou mančafty nabízet pozitivní motivaci.

Reagovat
vocasisko

no loni měli jaro mnohem lepší jak podzim, tak se uvidí, jestli to zopakují

Reagovat
Kyrill

ani náhodou

Reagovat
X-bano-X

Nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jo.

Reagovat
madridcan

Nieco mi vravi, ze to moze byt zapas pri ktorom na nich vybehneme, nahrame si svoje a potom to nejak v klude dohrame. Kazdopadne budem rad za akukolvek vyhru. Najradsej by som bol, keby sa potvrdili tipy ako CR hattrick a 4:0, ale predsa len tu je este pohar, kde budeme musiet hrat, takze setrit sily bude treba.

Reagovat
madridcan

http://www.youtube.com/watch?v=54GU-t60t2U

Dneska Marcelo slavi 5 rokov v Reale Madrid Ked striedal v Deportive Salgado, tak mozno malokto cakal, ze sa vypracuje na jedneho z najlepsich krajnych obrancov na svete. Este zlepsit obrannu cinnost a charakter(podavat ruku po zapase) a bude najlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Real vyhraje minimálním rozdílem tří branek .

Reagovat
vocasisko

10:0

Reagovat
madridcan

1,6 kurz

Reagovat
smazaný uživatel

já snad začnu toho messiho mít rád

http://www.youtube.com/watch?v=Gh36IkoyMvs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho žáby

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola s přehledem nejlepší klubový trenér dle IFFHS

Reagovat
smazaný uživatel

Iker s prehladom najlepsi brankar na svete podla IFFHS

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych mu to dal..

Reagovat
Godwinson

Absence Llorise v Top10, s přehledem nejserióznější žebříčky dle IFFHS.

Reagovat
smazaný uživatel

3. miesto valdesa sa mi zda jak este vacsia sranda nez s tym Llorisom.Proste tieto hlasovacie ankety su o nicom.

Reagovat
Godwinson

Je to tak, ten žebříček gólmanů mě obzvlášť zklamal, ale nemá cenu to rozebírat, nemůžou být všichni spokojeni, no :))

Reagovat
smazaný uživatel

keby tam Valdes nebol vobec tak by to bolo najobjektivnejsie ze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Výsměch

Reagovat
X-bano-X

Narozdiel od Ikera to Guardiola dostal zaslúžene.

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si facku

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Kily

tak zaslouženě to vyhráli oba, což jenom potvrzuje fakt, jak se fanoušci Barcelony snaží shodit výhru Ikera a ti druzí snižují první místo Guardioly

Reagovat
Al Capone

ale Guardiola si to fakt nezasloužil vyhrát

Reagovat
Kily

já vím, protože trénuje Barcelonu, kterou na základě jeho prvního místa najednou všichni uznávají za nejlepší klub světa, jelikož tak mohou snížit první místo Guardioly, místo něhož by tam mohl být kdokoli jiný a Barcelona by i s ním v pohodě získala všechny ty trofeje

Reagovat
Al Capone

doufám, že jsi pochopil ironického smajlíka

Reagovat
Kily

pochopil a rozhodl jsem se to ještě trochu rozvinout

Reagovat
Kily

no i když rozvinout, no

Reagovat
Al Capone

ještě jsi zamněl na to, že je vesmír pořád v rovnováze

Reagovat
Kily

no jelikož počítám s tím, že na můj příspěvek bude bez potřeby dočíst to vlákno celé reagovat ještě minimálně pár lidí, tak si to nechávám s rukávu jako tradiční tajný trumf

Reagovat
Al Capone

zkušený

Reagovat
X-bano-X

Tak to je celkom blbosť. Čo dokázal Iker v roku 2011? Neuer mal sezónu snov, neviem čo by mal spraviť viac aby tu cenu získal. Iker mal kiksy ako v repre zápasoch tak v Reale. Nikde som si nevšimol aby Neuer vybehol mimo vápno, blbo si výbeh vypočítal a potom sťal súpera. Iker šiel za posledné roky výkonnostne výrazne dolu. Všimni si jeho rozohrávku a výkopy. Prakticky v každom zápase má výkop, ktorým netrafí ihrisko o nájdení spoluhráča ani nehovoriac. Keď vychytal Španielom titul nedalo sa proti nemu ani pípnuť, pretože to proste vychytal, ale v tomto roku to na víťazstvo nebolo. Už mi to príde ako Mr.Olympia kde stará garda vyhrávala pokiaľ neskončila s kariérou, aj keď každý videl pri vyvolávačkách že súper bol lepší. Tým že sledujem španielsku ligu vidím Ikera jednoznačne viackrát ako Llorisa resp. Neuera a tým vidím aj viac jeho chýb, ale pre mňa nemôže byť najlepším brankárom človek, ktorý má viditeľné nedostatky, kór keď je na tomto poste konkurencia najsilnejšia za posledné roky. Iker je jednoznačne najsilnejší na čiare, kde je jeho reflex neuveriteľný, ale tým sa výpočet jeho kladov skončil. Nábehy na centre, čítanie hry, rozohrávka v tomto ho súperi v tomto roku prevalcovali na celej čiare.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Např. http://www.youtube.com/watch?v=NZpI0YEaOV8&feature=related

Asi by se na toto téma taky něco našlo, nikdo není bezchybný. Ale souhlasim, vyhrát to Neuer asi měl.

Reagovat
Kily

Neuer se přetahuje o rekord v počtu gólů z dálky s Inigem Martinezem

Reagovat
X-bano-X

Neviem, ja tam vidím perfektný zákrok Neuera a ešte lepšie zakončenie Stankoviča. Viniť za toto Neuera je podľa mňa blbosť.

Reagovat
asskicker

Na co im tu nieco vypisujes, ved vidis ich obmedzene argumentacne schopnosti, bud napisu daj si facku alebo tam len daju smajlika, viac od nich necakaj

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
asskicker

http://www.youtube.com/watch?v=2z3mh9HAz0g

Brankar je stale TOP, ale uz 2-3 roky je poslabsi ako predchadzajuce sezony a najlepsi v roku 2011 ani nahodou nebol....a naco sa tu ohanas Valdesom? ved ten to nevyhral, takze komplex mas skor ty

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=inUE3dE74sk

"2-3 roky je poslabsi ako predchadzajuce sezony".. no to je tvoj nazor... a Valdesom sa ohanam preto, lebo on poukazoval na chyby a pride mi to pokrytecke ked ma vo svojom tyme takeho brankara..

Reagovat
X-bano-X

Ideálne by bolo vytiahnuť na Valdesa hrubky 20 rokov staré, nie len 10 ako sa vraví topiaci sa stebla chytá A čo je pokrytecké na tom kritizovať brankára za chyby, ktoré spravil? Podľa tvojej teórie nikto z pusiniek nemôže kritizovať žiaden tvrdý zákrok alebo simuláciu, keďže v tíme máte simulantov a vymleté hlavy?

Inak ma baví ako málo obdržaných gólov v Barcelone pripisujú fanúšikovia Realu kvalite obrany, ale zároveň dodávajú že najlepší pravý bek je Ramos, najlepší ľavý bek je zas Marcelo a sám veľký Pepe zas patrí medzi najlepších stopérov + ako bonus najlepším DM je Xabi Alonso. Niečo mi v tejto rovnici nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

tak tu je napr z minulej sezony .. http://www.youtube.com/watch?v=UKtTj3T-2J8

Reagovat
X-bano-X

No to by sme mali jednu. Ešte pridaj posledné clasico a už by si možno mal aj komplet

Reagovat
smazaný uživatel

no aspon nieco si pametas.. este pridaj AC Milan v LM, zavinenu penaltu v repre.. alebo minulu sezonu toto http://www.youtube.com/watch?v=yYkozNC3hls

Reagovat
X-bano-X

19.9.2010 máš problém s chápaním? A vôbec neviem čo tu vyťahuješ Valdesa. Nikto ho na prvé miesto nedával. Nie že melieš celú diskusiu úplné kraviny, ešte si aj niekde úplne mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

zase si nesklamal.. .. vytiahnes nieco z pred 3 rokov, a dalsie z coho nebol gol ani sanca..

Reagovat
asskicker

ale ved chyba sa naposudzuje podla toho ci to bol gol alebo sanca, chyba je proste chyba, si nechapavy?

Reagovat
smazaný uživatel

to viem, ty genius.. ale ked by sme mali brat aj tie tak Valdes je na tom este horsie... zabudol som napr na to jako nedavno s Getafe pustil loptu na roh a bol z toho vitazny gol.. alebo aj toto s AC Milan.. www.youtube.com/watch?v=tLUX2o4cOaU

Reagovat
asskicker

tak nech je, ja ich tu neporovnavam, gro debaty je to, ze to Iker vyhrat nemal, kedze najlepsi za rok 2011 proste nebol, to je vsetko, snad si to pochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Cože mám za to, že všetko čo som postol je z roku 2011

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Typujem, že si Neuera videl chytať akurát jeho životný zápas v LM hm?

Reagovat
X-bano-X

Či už Neuera, LLorisa alebo Hartha som videl v minulom roku len cca 12 krát, čo zas nie je ani polka toho čo Ikera či Valdesa, ale na porovnanie a utvorenie si obrazu to bohate stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nábehy na centre, čítanie hry, rozohrávka v tomto ho súperi v tomto roku prevalcovali na celej čiare."... z celeho tvojho prispevku je vidiet ako si zaujaty a tymto si to len podskrtol.. .. Iker mal slabsiu sezonu este 08/09, ale odvtedy je zase spicka.. chyby robi kazdy brankar, a napr vas barcelonsky ich narobil viac tuto sezonu, takze sa s tym neohanaj.. sice je pravda ze napr Neuer to kludne mohol dostat, ale ten sposob jakym to pises a robis z Ikera nejakeho upadajuceho brankara len svedci o tvojich komplexoch..

Reagovat
X-bano-X

Ako inak. Mám rád takýchto chudáčikov ako si ty. Ktorý sa zmôžu tak na opísanie komentu na ktorý reagujú a to je tak všetko. Iker ma rozohrávku najslabšiu zo všetkých top brankárov. Napr. včera proti Granade za CELÝ zápas nemal ŽIADEN výkop, ale len rozohral najbližšiemu hráčovi. To isté s výbehmi na centrované lopty - stačí si spomenúť na Malagu, center-3 kroky dopredu-3 dozadu-vyberá loptu zo siete. O výletoch mimo vápno( čítanie hry) sa nemá cenu baviť. Kto chyby nechce vidieť, ten ich neuvidí. A mimo to Valdes v roku 2011 určite nespravil viac chýb ako Iker. Síce riadne pohnojil záver roka, ale to nemaže ten zvyšok v ktorom bol perfektný.

Reagovat
smazaný uživatel

a ja zase nemam rad takych chudacikov ako ty, ale tak kazdy ma rad ine.. .. proste co si napisal je blbost.. a ze Iker ma najslabsiu rozohravku to je len dalsia tvoja perlicka, si zaujaty jak svina tak si to uvedom.. ze proti Granade nemal ziadny vykop to pochybujem .. a co je na tom vlastne zle ked brankar rozohra na obrancu.. nerobi to na 99 percent aj Valdes ?? :D... no centrovane lopty dalsia vec, Iker spravil pri centri chybu asi po roku aj pol ty šašo.. odkedy je tam novy trener brankarov tak ich zbiera s prehladom, a ani predtym na to nebol taky tragicky ako tu pises.. naopak ked sa bavis o centroch tak s tymi ma problem hlavne Valdes, dobre si pametame ako mu v Clasicu vypadol a musel stiahnut Ronalda... vylety mimo vapno a citanie v tom patri Iker k najlepsim, aj ked jasne ze par chyb sa najde, ale u koho nie ?.. uz x krat tak zabranil nejakej sanci, ved to je u spanielskych dost normalne, neviem co z toho tu robis... ku chybam tolko ze zapasy Barcy som sledoval a za 2011 mal urcite viac chyb, minuly rok napr Van Persieho gol v LM, ci to jako zostrelil hraca Kodane napr, to bol teda super vybeh.. pametam si aj viac golov po rohu co isiel po lopte a vobec ju nemal, take Iker nemal hadam ani 1 za minuly rok.. a tento rok si uz dobre pametas jake mal chyby

Reagovat
X-bano-X

Čo veta to perla. Tak si ži v tej predstave, mne je to v podstate jedno, len si doplň znalosti: Barcelona hrala s Kodaňou v roku 2010, tiež neviem o tom, že by v roku 2010 Valdes zavinil penaltu stiahnutím Ronalda, ale chápem, že aby sa tie chyby vyrovnali, tak zvyšným brankárom ich budeme počítať súhrnne za pár rokov

Inak trafiť sa do daného roku 1 krát z 3 pokusov je obdivuhodné. Aspoň už všetci vidia, že tvoje vyjadrenia by si mali deliť tromi aby dostali reálny výsledok

Reagovat
smazaný uživatel

ale s Kodanou hrali v minulej sezone ty mudrc, ze to bolo 2010 je pravda.. Van Persieho gol bol uz vo vyradovackach cize 2011.. a Ronalda si z 2010 nepametas lebo to bolo tuto sezonu v Supercope ty sklerotik..

Reagovat
X-bano-X

Cena bola na rok 2011 nie sezónu. Valdesov "faul" na Ronalda nebol pískaný, ale samozrejme chápem že je to potrebné spomenúť aby sa nejaké tie chyby našli V roku 2011 Iker najlepší nebol, dokonca si myslím že nebol ani najlepší v Španielsku.

Reagovat
smazaný uživatel

faul sice nebol piskany, ale to nic nemeni na tom ze ho potkol.. navyse predtym mu vypadol center takze uz tam bola chyba..

Reagovat
X-bano-X

tiež som si všimol, že keď vychádzal z tunela, ak sa potkol, síce sa ešte nehralo ale za chybu by sme to považovať mohli

Reagovat
smazaný uživatel

dosli argumenty..

Reagovat
asskicker

este raz, naco to porovnavas s Valdesom? Tu sa riesi, ci bol za rok 2011 najlepsi....a on najlepsi proste nebol, co na tom nechapes?

A tie tvoje sracky su na zamyslenie, ako tak citam vo vsetkom je Iker najlepsi, ci uz centre, vybiehanie atd

Je to TOP brankar, ale robit z neho boha, ktory je suverenne najlepsi v celej galaxii vedia robit iba zadubeni fans RM, ty normalnejsi si aj vsimli ze zo svojej neskutocnej formy, ktoru mal pred 3-4 rokmi stratil podstatny kus....

Reagovat
smazaný uživatel

nepisem ze je najlepsi vo vsetkom.. v centroch medzi top nepatri, ale zlepsil sa v tom a urobil na to chybu po dlhom case.. na vybiehanie za vapno ale uz do top patri... a to ze stratil na forme si hovoria urcite hlavne cules ako vy

Reagovat
asskicker

samozrejme, ze stratil, to nevidia len zadubenci a je jedno komu kto komu fandi

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme..

Reagovat
asskicker

Tak specialne pre nechapaveho sulina ako si ty. Myslis, ze je Iker stale rovnake dobry, alebo nebodaj lepsi ako tak 4 roky spat?

Reagovat
smazaný uživatel

ano je na tom podobne.. hlavny rozdiel je ten ze vtedy musel Real casto zachranovat lebo obrana horela.. to uz nejake posledne 3 sezony neplati

Reagovat
X-bano-X

"no centrovane lopty dalsia vec, Iker spravil pri centri chybu asi po roku aj pol ty šašo.. odkedy je tam novy trener brankarov tak ich zbiera s prehladom"

Vlastne ty si tu nič podobné nenapísal

A k tomu vybiehaniu : http://www.youtube.com/watch?v=obdPc0fnC2E asi toľko

Reagovat
smazaný uživatel

k tomu vybiehaniu.. http://www.youtube.com/watch?v=056q2UeaV_s&feature=related ... ten hrace Kodane mohol kludne zomriet, mimochodom.. Gronkjaer mu musel chytit jazyk.. tak nielenze debilne vybieha ale je to aj psychos

Reagovat
X-bano-X

Tak ešte raz pre menej chápavého - zápas s Kodaňou sa hral v roku 2010 a táto cena je za ROK 2011 nie za sezónu ale za ROK. Dúfam, že už KONEČNE chápeš, že zlé vybehnutie či zlý odkop v ROKU 2010 na túto cenu nemá žiadny vplyv.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v tom pripade to mohl dostat i Palicka

Reagovat
culé

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic jinýho se čekat snad ani nedalo

Reagovat
vocasisko

ne jen dle IFFHS

Reagovat
JacoBee
Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš jak se jmenuje ten orchestriální remix Adele?

Jinak některé ty přihrávky jsou jednoduše mistrovské dílo

Reagovat
JacoBee

nevím nevím ale tohle je podobné

http://www.youtube.com/watch?v=lUjWJSnGVB0

Reagovat
frankiefcb

jj to je boží

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kilečko pro šampiony z klubu FC Barcelona.

Reagovat
vocasisko

hajzle, ale

Reagovat
smazaný uživatel

ten palec měl bejt k Xavimu.

Reagovat
vocasisko

stejně to bylo podlý

Reagovat
smazaný uživatel

celý já.

Reagovat
vocasisko

100. pro Pepa Guardiolu-nejlepšího trenéra na světě

Reagovat
smazaný uživatel

nemá cenu opakovat stále dokola to, co všichni ví ...

Reagovat
smazaný uživatel

To že není.

Reagovat
vocasisko
Reagovat
smazaný uživatel

od kdy je pravda trolling?

Reagovat
One-Real

Tak jestli skutecne koukam dobre, tak se mi ta sestava libi.

Iker,Lass,Ramos,VARANE,Marcelo..Xabi,Khedira..Karim,Ozil,CR...Pipita

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá slušně

Reagovat
herbage

Je Sahin alespoň na lávce? Docela mě Mourinho štve, jak mu nedá ani příležitost

Reagovat
smazaný uživatel

je

Reagovat
jv

Reagovat
One-Real

jemu nejvic uskodila neucast v priprave pristi rok snad absolvuje celou a melo by to byt o necem jinem

Reagovat
Kily

super, na čtvrtý pokus se mi konečně povedlo našetřit si ve fantě na útočníka Realu, který nastoupil v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Mou, ideální antibusová sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička je fakt kouzelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska derby venku. Druhý nejtěžší zápas sezony (po Mestalle) je před námi. Oproti Espanyolu jsme měli jeden den na přípravu víc. Navíc se nám vrací Legenda a navíc se dobře střelecky vrátil i Messi. Naopak Espanyol bude hrát zase jako o život. Klasika. Hrozně těžkej mač.

Tip: 2:3. Góly: Alexis, Messi a Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

A sestavu bych dal max. Čili: Vicky - Dani, Piq, Puy, Abi - Xavi, Sergio, Legenda - Alexis, Messi, Cesc.

Reagovat
frankiefcb

bude to fajný mač. Snad blanquiazul nezklamou, protože na Espanyolu bývá vždy parádní atmosféra.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím jaký je rekord v počtu nastřílených gólů za sezonu jedním týmem? Real by to mohl překonat, zdá se mi

Reagovat
vocasisko

Most league goals scored in a season: 107, Real Madrid (1989–90)

Reagovat
vocasisko

ten rekord s nejvyšší pravděpodobností letos padne a řekl bych i dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nevíš. Loni měla Barca po 18. kole 57 gólů, což je skoro stejné. Jaro přináší Copu a LM. Tříští se síly.

Reagovat
vocasisko

tak jasně, ale loni šlo prostě vidět, že nám ten podzim vzal hodně sil a na jaře to vypadalo, že většina hráčů už mele téměř z posledního, taky to bylo zapříčiněný mistrovstvím, loni ovšem MS nebylo a mám takovej dojem, že minimálně my jsme na tom se silami hodně dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Dneska to bude těžké, moc se ale těším...hlavně se těším na představení božské trojice Banega, Jonas a Soldado.

tip 1:2

Reagovat
blaugrana

Taste meče s pošiev a povstaňte proti mestskému rivalovi a nečakaným zásunom do análu ho pošlite do kolien.

Reagovat
blaugrana

z pošiev*

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Ačkoliv to bývá vždycky těžký mač, ne nepodobný utkáním například s Athleticem, dneska bych si vsadil na vysokou výhru Barcy. 343 je už lépe zažité, hráči jsou poměrně ve formě, Iniesta je vyléčený, Alexis je motorka, Xavi si okusil jaké to je opět vysílat kolmice dopředu a Messi je nažhavený na fotbal

0:2 do poločasu a pak se uvidí, jak se jim bude chtít

Reagovat
smazaný uživatel

Vladko pojde do Barcelony miesto Affelaya po sezone.

www.youtube.com/watch?v=SZ4tyjJCfgI

Reagovat
vocasisko

kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

dneska verim ze rozhodne derby

Reagovat
Jerichoo

vtedy hral celkom slušne, oživil im ofenzívu aj ked to nestačilo

Reagovat
smazaný uživatel

----------------------------------------?-----------------------------------

Sanchez--------Demichelis----------------Mathijsen----------------?

-------------------Toulalan------------------Apono-----------Cazorla

Weiss-----------------------------Isco----------------------------------

----------------------------------Barrios---------------------------------

Semifinale Lm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Malaga sa do LM nekvalifikuje. Teda aspoň nie v aktuálnej sezóne.

Reagovat
smazaný uživatel

semifinále Copy možná

Reagovat
smazaný uživatel

Pod Pellegriniho vedeni s kvalitnym kridelnym obrancom, brankarom a Iscom ako 15-20 golovym podhrotom Semifinale LM

Reagovat
Kily

současná Malaga potřebuje k semifinále LM mnohem, mnohem, mnohem víc, než jenom tohle

Reagovat
smazaný uživatel

2 roky suhry a poctivej prace na treningu, inak co ?

Reagovat
Kily

to bude stačit tak na postup do základní skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, no, nepresvedcil som ta. Ale mam pravdu.

Reagovat
X-bano-X

Tak hlavne pod Pellegriniho vedením. Videli sme tú úžasnú taktiku na SB. Od 46 minúty len odkopávať lopty je na semifinále LM trošku málo.

Reagovat
smazaný uživatel

No o polcase viedli 0:2, este 2 roky a !

Reagovat
smazaný uživatel

este 2 roky a 150 mega a potom mozno to semifinale LM

Reagovat
smazaný uživatel

Preco ?

Ten kader je viac nez dobry, len to z neho dostat.

Reagovat
X-bano-X

Taktika na druhý polčas bola vyslovene zlá. S tým to proti tak kvalitnému súperovi nešlo udržať. bola to jasná Pelleho minela.

Reagovat
smazaný uživatel

Podobne ako Mourinhova v prvom polcase, to sa stane.

Reagovat
DreamTeam

pellegrini je nymand se kterym Malaga zadny uspech slavit nebude

Reagovat
Xavi

Klidně bych nechal v bráně Willyho a Monreala vlevo.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Xavi

Akorát tomu Weissovi bych tak nevěřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze je to Slovak.

Reagovat
Xavi

Ne, jen mě zatím nepřesvědčil, protože se pořádně nedokázal prosadit ani v Espanyolu, jinak si ale nemyslím, že by byl špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol je pre Weissa brzdou.

Reagovat
smazaný uživatel

jaj tak preto nehrava poriadne ani tam ze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zavist.

Reagovat
smazaný uživatel

aka zavist ? ako mozes povedat ze ho brzdi espanyol ked tam ani pravidelne nehra v zaklade a ani cele zapasy , rovnako tak to bolo v Rangers a v City nemal vobec sancu sa presadit tak o akej zavisti hovoris ?

Reagovat
smazaný uživatel

V poslednych 7 zapasoch hral 6 krat. Patril k najktivnejsim a najlepsim hraco na ihrisku. Espanyol je menej priamociary a viac kombinacny. Weissovi by sa hodil opak. Inak je to hrac uplne niekde inde nez hraci Espanyolu.

Reagovat
smazaný uživatel

to aby ho kupil klub ktory hra zasadne na protiutoky

Reagovat
herbage

Almunia, Capdevila

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Bráně mají lepší eso, než je Almunia. A na levýho beka ještě ne tak dobrýho, ale mnohem mnohem perspektivnějšího. Ty dva otazníky jsou trochu mimo, toho se nechytej

Reagovat
herbage

já si dělal hlavně srandu, což jste oba nepochopili

Reagovat
Carlos Juan Pablo

já tvojí srandu rozvedl, což jsi rovněž nepochopil

Reagovat
herbage

aha, já to podrobně nečetl

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Xavi

Capdevila byl špatný už i ve Villarrealu, proto odešel. Almunia nevím jak na tom je, ale Willy je dobrý brankář, ikdyž je pravda, že letos nějak dobrou formu nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole! Ti byl výkon z říše snů. Rozhodně si samostatnou kompilaci zaslouží!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Zatial mi vadi jeho mensie sustredenie pocas zapasu, vela zbytocnych gest, rozculovania, rozcarovania, chce to viac chladnu hlavu. Taktiez mi chyba vacsi pohyb bez lopty, v Barcelone asi naozaj nie. Futbalovostou si ale dava spanielsku ligu s prehladom.

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Mourinha

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Mistr taktiky

Reagovat
smazaný uživatel

to skoro vypadá, že za ním stojíte

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jak v čem.

Reagovat
smazaný uživatel

řekni mi upřímně, kdyby jsi věděl, co všechno se za dobu jeho působení stane, chtěl by jsi ho k vám?

Reagovat
madridcan

mna osobne a vyslovene nasral iba raz-v kauze Valdano.

Reagovat
smazaný uživatel

A to jeho večné plakanie a smiešne poznámky na rozhodcov a pod. ? Či aj ty v tom vidíš geniálne odpútavanie pozornosti od médií?

Reagovat
madridcan

Ja to vo veľa veciach vidim aj doteraz Ale prave v takychto veciach ani nie. Mne uz bol sympaticky v Chelsea a ja niesom z tych co riesia kazdu tlacovku, kazde jeho slovo, kazdy jeho krok. Mna zaujima hlavne to, co robi s hracmi na ihrisku,lebo to je napln jeho prace. Aj ked samozrejme niektorymi vyjadreniami hadze zle svetlo na klub, ale casto( nie vsak vzdy) povie nieco, co si mysli vacsina(aj ked da sa to povedat aj miernejsie a hned utocit na najvyssie mety a rovno hladat vinnikov)

Reagovat
madridcan

*a nie hned utocit

Reagovat
smazaný uživatel

takže jsi za něj rád? jako je to těžky, ale i pokud se oprostíš od jakéhosi sympatizantství k čemukoliv z Realu..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

I tohle je docela na zamyšlení. Neskutečně pozvedl tým, dal mu jasný řád, všechno až na malý výjimky klape, dělá z týmu jednu velkou rodinu, s hráči si rozumí, poměrně se mi líbí i styl hry, jakým teď Real hraje atd. Jenže se dostáváme k tomu ostatnímu - jeho výstupy. Mám rád, jak je živej a dokáže si vyskočit na Callejóna. Mám rád, že se dokáže rozeběhnout ke kotli soka a vrátit jim jejich bučení. Ale hnusí se mi způsob, jak se chová na tiskovkách a podobně. I když zase v něčem má pravdu a fanouškům se to nelíbí už jen z principu... Dále se mi nelíbí, že nedává šance odchovancům. Pokud někdo zmešká větší část přípravy a potom hraje sebelíp, tak už stejně nemá šanci pravidelně nastupovat.

Můžeme se dostat k další věci - úspěchy. Je pravdou, že ty milióny, za který byl přiveden a který narval Pérez do týmu (zejména do posil), absolutně nevystihujou to, co je cíl Realu. Za xxx eur vyhrát jednu Copu je prostě k smíchu. Je ale pravda, že měl skoro vždycky v cestě Barcelonu, která zažívá největší éru ve svý historii, ale i tak by měl být schopen vytěžit z týmu něco víc.

Je pravdou, že týmu hodně dává, ale zároveň mu hodně ubližuje. Pokud by šlo něco jako jeho přestup na rok, během kterýho udělá pro tým to, co pro něj udělal doposud, a potom přenechá tým třeba del Bosquemu nebo zase Pellemu, tak to beru. Jestliže jsi položil otázku takhle, musím odpovědět ne.

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to stejně, dík

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nemáš zač. Plus bych ještě zmínil odchod Valdana, jak píše madrid. To mělo docela hořkou příchuť

Reagovat
smazaný uživatel

nj dva kohouti na smetišti, Florentino se rozhodl vsadit na Mourinhovu kartu, pro mě docela překvapivě...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To moc překvapivé podle mě nebylo. Mourinho potřebuje mít všechno ve vlastních rukou a pokud ho někdo zprava nebo zleva omezuje, tak je jasné, že vznikne nějaký spor. A bylo by pro Péreze mnohem trapnější, kdyby vyhodil trenéra, kterýho před pár měsíci koupil za několik miliónů než dobrou duši, která snad ani nedostala odstupný.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem to nemyslel, bylo asi jasný, že Mourinha nevyhodí, ale stejně tak neměl vyhazovat Valdana. Překvapilo mě, že v tomhle ustoupil, měl si dupnout a říct, že struktura je taková a taková, Valdano pro Real dýchá atd...

Pokud Real neudělá velkou trofej, tak to jednoznačně padá na hlavu Florena...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nikdy nechceš mít problémy uvnitř týmu, mezi zaměstnanci. A pokud by to ohrožovalo chod týmu, tak prostě musíš zakročit. Valdano měl takovou pozici, Mourinho takovou, musel se rozhodnout. A v souvislosti s jeho minulým rozhodnutím bylo tohle nejspíš to nejlepší možné, bohužel. A myslím, že v případě velkého propadáku nejbližšího roku (dvou) to padne samozřejmě na hlavu Mourinha, kterýmu se všechno přizpůsobilo. Pérez pro něj udělal všechno, Mourinho neuspěl.

Reagovat
Rssa

A co myslíš, že by se stalo, kdyby ani letos teoreticky Real nezískal nějakou hodnotnou trofej (liga a LM)? Šel by Mourek od válu?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nešel. Zaručeně ne. On sám odejde tehdy, až vyhraje nějakou trofej (ať je to LM nebo PD). A pan prezident by ho, troufám si tvrdit, nevyhodil...

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, jak by se v případě výbuchu Pérez zachoval, jestli by odstoupil, všechno hodil na Mourinha, nechal ho ve funkci s příslibem lepších zítřků..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Businessman. Tipoval bych příslib

Reagovat
Rssa

Davídek nezklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

potřeboval bych s Tebou probrat ten výlet do Paříže, chci tam vzít přítelkyni a hodilo by se mi pár tipů, nevadilo by to?

Reagovat
Rssa

Nevadilo

Reagovat
smazaný uživatel

výborně

v prvé řadě otázka finanční, na kolik vás to přišlo? Rád bych se vlezl do cca 12 000 za oba za 3-4 dny...

Předpokládám, že jste letěli, sehnali jste si letenku dopředu, aby jste ušetřili? Ubytování jste sháněli na místě? Nemáš tip na nějaké dobré stránky, kde bych mohl to ubytování zařídit? Na netu je toho tuna, chci ale něco s referencí od zkušeného

Reagovat
Rssa

Heh, tak to tě možná zklamu, to bylo na poslední chvíli (cca polovina prosince), byl to organizovaný zájezd od cestovky. Stál 2680 Kč pro 1 osobu - v ceně doprava, jedna noc v hostelu F1. Doprava autobusem trvala 19 hodin. Útrata pak závisí na tom, co chcete navštívit, kde se stravovat atd. My se stravovali v McDonaldu, protože na Silvestra to bylo jediné místo permanentně otevřené a relativně rychlé (protože se muselo pokračovat v exkurzi dále), až večer byl čas na nějakou večeři, kafíčko v kavárně...

Vstupné na Eifelovku bylo 8-9 euro do 2.patra a 14 euro až na špičku, Louvre 10 euro...ale pokud ti je do 25ti let, tak vstupy do muzeí máš zadarmo. Já už musel bohužel platit. Další vstupné většinou kolem 6ti euro - Invalidovna, Orsay, Notre Dam (nahoru na věž).

Doprava po Paříži je celkem v pohodě, metro levné (na Silvestra od 5ti hodin zadarmo ), ale i pěšmo se toho dá hodně stihnout, to centrum, které stojí za to, je celkem malé (oproti Londýnu a jiným metropolím).

Hlavně si dej bacha na (a teď to možná vyzní rasisticky) přistěhovalce - černoši ti budou nutit všechno možné, arabové a další muslimové jsou ale nebezpečnější - mě bohužel okradli a to dost profesionálně - ukradli mi foťák ze 3x zabezpečené tašky přes rameno.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to cestu nevyřeším..19 hodin? to jste museli být pěkně rozlámaní, ne?

no kua, přítelkyně chce chodit hlavně po muzeích a je nám čerstvě 25, já měl vždycky vhodné načasování

každopádně díky za tipy..kde se vám líbilo nejvíc? kamarádka mě hrozně odrazuje od eifelovky, prý je to jen hnusná hromada železa..

z přistěhovalců mám taky trochu obavy, snad nebudeme vypadat moc turisticky

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Na Ajfelovku běžte. Ale dejte si pozor na černochy, kteří obcházej s miniaturama věže na prodej. Sice je s nima sranda, někteří umí česky a dá se pěkně smlouvat, ale taky dokážou pěkně šidit!

Reagovat
smazaný uživatel

miniautury ať si strčí do nejtmavších zákoutí, my budem šetřit

původně jsem chtěl na eifelovce přítelkyni požádat o ruku, ale asi by to bylo moc kýčovitý, dost na tom, že to bude v Paříži

Reagovat
Rssa

Pokud můžu poradit, tak lepší místo je ten Montmartre a místní uličky. Eifelovka je přílišný kýč a jsou tam davy turistů. Večer na Náměstí umělců je to mnohem hezčí.

Reagovat
smazaný uživatel

předběžne bych to tak taky viděl

Reagovat
Rssa

Na nás křičel jeden - "Čéééésko, dobré cholky, dobré hulení. Kup si, kup si, bandičko jedna!!".

Reagovat
Rssa

Rozlámaní ani ne, pokud si schrupneš v buse, tak pak první den určitě přežiješ. Další dny už je to lepší, to ti závidím, že si můžeš určovat svůj program sám, mě jako geografa a historika zároveň to lákalo neskutečně

25let včetně

Montmartre jednoznačně - úzké uličky, klid, výhled na osvětlenou Paříž, Sacre Coeur, historie, kabarety, kavárničky, umělci, pouliční kreslíři, Moulin Rouge ( i když v té ulici je hodně takových prťavých bister, kde pracují indové, arabové atd., tady ale celkem útulné a bezpečné, horší jsou ti v centru.

určitě Louvre, ale ten je tak na 1 den, abys ho prošel celý, to je neskutečný kolos. Užitečná rada - nevstupujte vstupem do té skleněné pyramidy (jestli víš, co to je), ale vstupem u menší kopie vítězného oblouku opodál. U pyramidy stojíš i přes hodinu v řadě, u oblouku nečekáš. Řady jsou totiž na bezpečností rám a rentgen, vstupenky se kupují uvnitř.

Eifelovku doporučuji, je to zážitek a technicky dokonalé dílo, dýchne to na tebe. A ani závratě nemáš, je to stabilní a největší zaznamenané vychýlení od osy bylo něco kolem 7 cm na špici, což je absolutně nic.

Oni si vás vyhlédnout, pokud neokradou, tak určitě budou nabízet malé eifelovky, všelijaké náramky (to ihned odmítni!!! protože oni kecají u toho, dělají náramek, smějou se, ale pak požadují 5 euro za jeden a když se cukáš, tak si všimneš, že kolem tebe v rozemezí tak cca 10 metru stojí jen černoši, organizovaná skupina...ja naštěstí měl jen půl eura, tak jsem je nasral . ale černoši jsou spíš jen dotěrní, snaží si vydělat, arabové a spol. jsou zákeřnější, organizovaněji kradou a dělají bordel.

Reagovat
smazaný uživatel

Louvre je důvodem, proč chci alespoň na tři dny, očekávám, že tam zkysnem dlouho, už teď mě bolí nohy

A policajti jsou tam též v hojném počtu? Hrozí, že člověk přijde snadno k úrazu? Jako já vyjdu snad s každým, ale jelikož mám nervy taky jen jedny, tak se obávám, že ke konci bude mou obvyklou odpovědí na nabídky obchodníků lehce podrážděné "Fokof!"

Reagovat
Rssa

Tak já tam byl na Silvestra, takže nevím, jak to vypadá běžně...teď tam byli posilněné hlídky i těžkooděnci (a to byly fakt korby!, že by se i Kličko posral...).

Fokof klidně říkej, tam nikdo neumí anglicky a pokud jo, tak ji stejně nepoužívají. I na Eifelovce angličtinu skoro neuvidíš, vše francouzsky. Policajti anglicky neumí, obchodníci jen naučené fráze a odpovídat ti neumějí.

Jich si hlavně nevšímej, pokud neuvidí zájem nebo půjdeš kolem bez povšimnutí, tak se hned přeorientují na někoho jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

ty se francouzsky domluvíš? já jsem bez angličtiny nahraný..

Reagovat
Rssa

Nedomluvím, stačilo pár slovíček se naučit, ukazovat rukou co chceš a poděkovat Jako při vstupu do muzeí, Eifelovky, MCDonald ti rozumět budou, lístky ti prodají, ale nějakou složitou větu, kdy se na něco ptáš nebo tak, to spíš už nebudou vědět. Ale toho se rozhodně neboj!

Reagovat
Rssa

Ale pokud bych to plánoval jako ty - tak bych si zajistil letenku (když chceš po vlastní ose a letecky) na určitou dobu dopředu (cca 2 měsíce), pokud bych ji už měl v kapse, tak hostel někde v centru (nebude drahý, čím dřív = tím levnější, cca 10 euro na osobu - třeba na www.hostels.com, www.hostelbookers.com ...to není problém najít, ale hlavně v centru!).

Pečivo tam moc nevedou, snad jen ty bagety jsou čerstvé a zbytek je balený.

Důležitá věc - veřejně se nesmí pít alkohol a policajti ti klidně flašku vezmou a vylijí.

Souhrně - zajistit si to dopředu je mnohem lepší, i vstupenku na Eifelkovku si můžeš zabookovat dopředu a pak nemusíš stát 3hodinovou řadu (i když my jsme předběhli a stáli jen hoďku).

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Carlos Juan Pablo

My jsme si nakoupili v místních obchodech flašky vína, který jsme měli v batůžku a všechny nám je zabavili. Když jsem je chtěl po sestupu vrátit, tak nikdo o ničem nevěděl a poslali mě... A to jsem tam měl nechat ještě původně i peněženku, řetízek a pásek, protože to při průchodu pípalo

Reagovat
smazaný uživatel

tak tobě to zabavili kvůli tomu, že jsi nezletilý, ne?

a ty jsi letěl? či něco podobného jako Rssa?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Všude mi bez problému nalejou, tak asi zrovna na 12 nevypadám. Ani nechtěli vidět občanku a mám pocit, že to brali všem, nejen nám. Rosáka jsem nečetl, tak nevím Ale jeli jsme autobusem s průvodkyní...

Reagovat
Rssa

Stejně

Reagovat
Rssa

Já jsem pípal 4x a pak nade mnou mávl rukou a já šel. Přitom nevím, co to mohlo způsobit.

A mám skvělou fotku, kdy v koši u chlapa, co kontroluje tašku u vstupu na Eifelovku jsou asi 3 plechovky Radegastu, taková škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to musí byť plná paľba, Espanyol bude ako besný pes, hlavne s pocitom, že môžu Barcu vzdialiť od prvenstva o šesť bodov. Bude to ťažké, nie som vôbec optimista, ale snáď to o ten jeden gól nejak ukopeme

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečná smůla provází v posledních dnech Lionela Messiho z Barcelony, po chřipce, kterou prodělal v minulých dnech si dnes na dopoledním tréninku zlomil obě nohy, ruku a dvě žebra, nicméně dnešní barcelonské derby by hrát měl..

Reagovat
blaugrana

Skoro ma jeblo od smiechu.

Reagovat
Rssa

Feghouli

Reagovat
blaugrana

Cristian Álvarez; Raúl R, Amat, Sergio, Verdú, Romaric, H. Moreno, Weiss, Forlín, Dídac, Thievy

Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi, Alexis

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

Mám 2 otázky na miestnych znalcov PD... 1. Weiss hra tak dobre a tak dobre sa mu darí v Espanyolu, že hrá základ proti Barce? 2. Ako hrá Dídac v Espanyole? Je dobry? Som fanusik AC tak preto ma zaujíma..

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss je velky talent, ale moc sa na tom ihrisku nepretrhne, ani proti Barce.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
FCSL

Espanyol

Reagovat
FCSL

Barca

Reagovat
FCSL

Barca

Reagovat
blaugrana

Dneska tlieskam....postranným rozhodcom a hlavnému. S veľkým štýlom...

Reagovat
FCSL

Nemůže za to,že Barca hraje na 1-0,dobře jim tak,zasloužená remíza! Vamos Espanyol!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele