Primera Division - preview 10. kola

25.10.2011, 08:54, aktualizováno 27.10.2011, 08:50
Previews
Athletiku i Atlétiku Madrid se začátek sezony nevydařil podle představ, dnes budou mít možnost své postavení v tabulce vylepšit ve vzájemném zápase. Betis po skvělém úvodu polevil, ve druhém dnešním utkání se představí na půdě Espanyolu.
Espanyol Barcelona - Real Betis  (čtvrtek 20:00)
V jednom ze dvou čtvrtečních duelů 10. kola Primera Division přivítá Espanyol Barcelona na domácí půdě nováčka z Betisu. Hosté prohráli čtyři zápasy v řadě a čekají na svou formu z úvodu sezóny, kdy pro změnu čtyřikrát v řadě vyhráli. Oba celky mají před utkáním stejný počet bodů a očekává se vyrovnaný duel. Díky domácímu prostředí je favoritem domácí Espanyol.

Espanyol v posledních zápasech získal solidní formu a má za sebou dva úspěšné ligové zápasy, ve kterých zvítězil pokaždé 0:1 a pokaždé venku. V posledním kole do odnesl Racing Santander a o jediný gól zápasu se postaral v 59. minutě Sergio García. Díky posledním dvěma kolům se tedy Espanyol dostal na úroveň svého čtvrtečního soupeře.

Čtyři prohrané zápasy Betisu v řadě již byly zmíněny, ale trochu si přiblížíme ten poslední. Betis na domácí půdě přivítal dalšího nováčka Rayo Vallecano a byl jasným favoritem utkání. Po nepřesvědčivém výkonu a zejména špatném druhém poločase však prohrál 0:2 a prohloubil svou krizi.

Oba celky se proti sobě naposledy postavily v sezóně 2008/2009 před tím, než Betis sestoupil do druhé ligy. Tehdy zvládl zápasy lépe Espanyol, který dokázal v Betisu remizovat 1:1 a na domácí půdě potvrdil roli favorita a zvítězil 2:0. Za tento výsledek by se domácí nezlobili určitě ani letos.

Trenér domácího Espanyolu Mauricio Pochettino chce využít stávající formy a získat další tři body. "Betis se nenachází v ideální formě, ale to by pro nás mohla být spíše nevýhoda, protože oni čekají na zápas, od kterého se znovu odrazí k lepším výsledkům. My se však musíme mít na pozoru a maximálně se koncentrovat, protože je to pro nás důležitý zápas."

"Sledoval jsem zápasy Betisu od úvodu sezóny a jejich hra se od vítězných zápasů prakticky nezměnila, akorát začali mít více smůly a přestali střílet góly. Hrají rychlý kombinační fotbal a my musíme eliminovat zejména jejich krajní záložníky. Beru jakékoliv vítězství, ale v této pozici by byla škoda ztratit nějaké body," ukončil na tiskové konferenci proslov trenér domácích.

Na straně domácího Espanyolu chybí dlouhodobě zranění Juan Albín a Felipe Mattioni, ale trenér Pochettino už může počítat se stoperem Amatem, který musel kvůli zranění vynechat utkání proti Santanderu. Betis by měl do utkání nastoupit v plné sestavě včetně zotaveného Etxebarriy, který chyběl v posledním ligovém klání.

Trenér Betisu Pepe Mel dost možná poprvé v sezóně změní rozestavení, jak naznačil na tiskové konferenci. Ze svého 4-3-3 pravděpodobně přejde na klasické 4-4-2, přičemž útočnou dvojici by měl tvořit Santa Cruz s Castrem.

"Několikrát jsem si přehrával zápas proti Vallecanu a udělali jsme v něm příliš mnoho chyb. Přišlo mi, že jsme až moc chtěli dát gól a nervozita nás srazila na kolena. Šance tam byly, ale když je v takovém zápase neproměníte, vrátí se vám to v podobě trestu, jaký čekal nás. Dost často taky propadáme v defenzivní činnosti, což bylo vidět hlavně v zápase proti Realu Madrid. Na tomto také musíme zapracovat," hledal chyby manažer Betisu Pepe Mel.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Álvarez - López, Amat, Moreno, Dídac - Baena, Márquez - García, Verdú, Romaric - Álvaro
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Casto - Tosic, Mario, Amaya, Chica - Momo, Iriney, Beňat, Juanma - Cruz, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Atlético Madrid  (čtvrtek 22:00)
Po nepovedeném začátku sezóny se Athletic konečně dostal do své tradiční formy a z posledních tří zápasů získal sedm bodů. Atlético se zatím v úvodu nové sezóny také spíše hledá a mezi oběma celky je před zápasem pouze jednobodový rozdíl, přičemž lépe jsou na tom hosté z Atlética. Ti podávají velmi nevyrovnané výkony a díky tomu zatím jsou za očekáváním. Na půdě Athleticu čeká svěřence trenéra Manzana velmi těžký zápas.

Domácí Athletic už neprohrál už šest mistrovských zápasů v řadě a připsal si například skalp silného soupeře z Francie, Paris Saint-Germain. V posledním kole sehrál velmi těžký duel na půdě Valencie a dlouhou dobu sahal po všech třech bodech po gólu Muniaina. V závěru však Athletic zaváhal a Soldado vyrovnal na konečných 1:1.

Atlético Madrid v posledních třech kolech získalo pouze tři body za tři remízové výsledky. Tuto nepříznivou bilanci chce vylepšit na půdě Athleticu, ale bude to mít velmi těžké, protože momentální forma domácího celku je na velmi vysoké úrovni. V posledním kole Atlético doma přivítalo Mallorcu a nedokázalo potvrdit roli favorita, když remizovalo 1:1.

V minulé sezóně oba soupeři lépe zvládly duel na horké cizí půdě. V podzimní části sezóny se Atlético Madrid představilo na půdě Athleticu a zvítězilo v poměru 1:2, když vítězný gól vstřelil v 80. minutě Tiago. Na jaře však Atlético doma prohrálo 0:2 a vynulovalo tak cenné vítězství.

Za očekáváním zatím hraje letní posila Atlética Madrid Brazilec Diego, který hovořil před utkáním s Athleticem sebevědomě. "Už jsem podobné situace zažil. Jsme v tom všichni společně a všichni se z toho musíme taky vyhrabat. Za špatné výsledky nenese odpovědnost pouze trenér, ale i hráči. Momentálně se nám pár zápasů nezadařilo, ale takový je fotbal. Musíme nadále pracovat, zlepšovat se a výsledky také přijdou."

"Zápas na Athleticu bude pro nás obrovskou zkouškou. Víme však, že můžeme uspět i na hřišti tak silného soupeře a uděláme pro to všechno. Pokud budeme trpěliví a zůstaneme v klidu, výsledky určitě přijdou," ukončil Diego.

Pozitivní zprávou pro Atlético je fakt, že tým zatím nesužují výrazná zranění. Malé problémy měl v poslední době útočník Falcao, ale do utkání proti Athleticu by měl v pohodě nastoupit v základní sestavě. Na straně domácích chybí pouze Carlos Gurpegi, který má poraněné vazy v koleni a bude chybět delší dobu.

Pod velikým tlakem byl v úvodu sezóny také trenér Athleticu Marcelo Bielsa, který s týmem v úvodních zápasech nepředváděl výsledky, jaké se od něj očekávaly. Dokázal se však z krize dostat a nyní je Athletic znovu ve formě.

Za trenérem Athleticu Bielsou však stál celý tým a díky tomu se tým dostal zpět nahoru, jak řekl jeden z klíčových hráčů týmu útočník Llorente. "Nikdy jsme nepřestali věřit a i když jsme nepředváděli dobré výsledky, stáli jsme všichni za trenérem. Společnou prací se nám podařilo znovu začít sbírat body a jsem rád, že máme v týmu tak super partu. Trenér Bielsa komunikuje s každým hráčem a umí obrovsky namotivovat. Jsme rádi, že pod ním můžeme působit," řekl Llorente za celý hráčský kádr.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, San José, Amorebieta, Marcos - Iturraspe, Javi Martínez - Susaeta, Ander, Muniain - Llorente
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Luis, Domínguez, Miranda, Sílvio - Assuncao, Gabi - Turan, Diego, Reyes - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.40 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Valencia CF  (středa 20:00)
Využít zaváhání Sevilly a dostat se zpět na čtvrté místo bude dnes chtít Valencia, která cestuje do Zaragozy. Los Che dva zápasy v řadě nevyhráli a musí tak konečně zabrat. Zaragoza se zatím pohybuje ve spodní části tabulky, jenže dnes ji čeká soupeř z nejtěžších.

I domácí každopádně mají hodně co napravovat, vždyť o víkendu utrpěli debakl od Osasuny, když podlehli 0:3. "Byl jsem hodně zklamaný, věřil jsem, že si dokážeme odvézt nějaký ten bod. Jenže výkon, který jsme předvedli, byl katastrofální, takhle bychom neporazili ani týmy ze čtvrté ligy. Neměli jsme příliš mnoho času na přípravu, a tak jsem se snažil spíše jen hráčům připomenout, o co hrajeme. Ten incident po zápase nám nepřidal, ale už je to za námi, více se k tomu nebudu vyjadřovat," řekl trenér domácích Javier Aguirre a poslední větou připomněl to, že po cestě z Pamplony napadli neznámí vandalové s kameny týmový autobus.

Hosté se po skvělém startu do sezony zasekli, z posledních pěti duelů dokázali zvítězit jen jednou a k tomu ještě přestali dávat góly. O prakticky veškerou střeleckou potenci se stará Roberto Soldado. "Je přirozené dostat jeden gól za zápas, jenže vždy musíte mít připravenou ofenzivní odpověď, a to nám momentálně chybí. Teď začneme úplně od začátku, na neúspěchy zapomeneme a vyhrajeme nad Zaragozou," věří Aguirreho protějšek Unai Emery.

Valencia cestuje k zápasu bez Sergia Canalese, který utrpěl vážné zranění kolena a chybět bude až půl roku. Druhou a zároveň poslední část svého disciplinárního trestu si odpyká stoper Rami, zraněný je pak ještě další defenzivní hráč Maduro. Domácí se budou muset obejít bez Pintera a Tamase.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Juárez, Mateos, Da Silva, Paredes - Ponzio, Meira - Barrera, García, Lafita - Postiga
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Bruno, Dealbert, Ruiz, Alba - Albelda, Banega - Pablo, Jonas, Piatti - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - CA Osasuna  (středa 20:00)
V 10. kole La Ligy přivítá domácí Getafe hráče Osasuny Pamplona. Zatímco domácí se v lize trápí a s 6 body jim patří až 17. místo, hosté po dlouhé době zvítězili 3:0 nad Zaragozou, a jsou tak po osmi odehraných zápasech na 10. příčce.

Manažer Getafe Luis García si uvědomuje, že v nadcházejícím zápase půjde o hodně. Jeho tým nemá dobrý start do sezóny a nyní již nutně potřebuje získat tři body, aby odskočil od sestupové zóny, od které ji momentálně dělí pouhý jeden bod.

V minulém kole uhrálo Getafe bezbrankovou remízu na hřišti Realu Sociedad, čímž získalo první body z venkovních utkání. Ani domácí zápasy nejsou bodovou jistotou, neboť svěřenci Garcíi zatím vyhráli pouze jedinkrát, a to 1:0 nad Betisem. Na tiskové konferenci Luis García řekl: "Půjde o velice důležitý zápas, který může změnit plno věcí. Pokud vyhrajeme, důvěra v naše schopnosti vzroste a my se budeme snažit propracovat se v tabulce na prestižnější místa. Jenže zápas to nebude vůbec jednoduchý. Osasuna nemá vůbec špatné hráče."

García, který ještě v létě trénoval Levante, komentoval také vývoj na předních příčkách tabulky. Tu momentálně vede o bod právě tým s netopýrem ve znaku před královským Madridem. Na třetím místě v těsném závěsu stojí Barcelona. "Jsem rád, když vidím Levante v čele ligy. Má skvělé hráče, kteří spolu již dlouho hrají, a tak jsou skvěle sehraní a ví o každém pohybu spoluhráčů. To je momentálně největší rozdíl mezi kádrem Levante a Getafe. Nám tu chybí ona kontinuita, kterou teprve vytváříme," vysvětluje.

Ve středečním zápase se Getafe bude muset obejít bez Tsepa Masileli a Jaimieho Gavilana, ale na druhou stranu obránce Rafa López se do sestavy vrací po zranění kolena .

Manažer Osasuny José Luis Mendilibar konečně dokázal se svým týmem přerušit sérii bez výhry, a to když v posledním kole porazili Zaragozu 3:0. I proto se očekává, že Mendilibar nechá hrát stejnou jedenáctku jako v nedělním zápase. "Říká se, že přivést body z venkovního zápasu je mnohem cennější než je získat na domácí půdě. Ale já s tím nesouhlasím. Podle mě tým musí předvést kvalitní hru a je úplně jedno, jestli to je doma nebo venku," interpretuje svůj názor.

"Zápas s Getafe bude určitě těžký. Mají o čtyři body méně než my, a tak se nás budou samozřejmě snažit dotáhnout. Jejich tým je velice kvalitní, chce vyhrávat, ale my mu to musíme znemožnit. Musíme hrát soustředěně, dát gól a nejlépe žádný neobdržet," doplnil Mendilibar.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moya - Valera, Díaz, Lopo, Mané - Perez, Lacen - Leon, Sarabia, Castro - Miku
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandéz - Bertrán, Lolo, Sergio, Raitala - Nekounam - Damía, Puňal, García, Cejudo - Nino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Real Sociedad  (středa 20:00)
Španělsku vládne Levante a svou prozatímní dominanci by rádo potvrdilo i v desátém kole, kdy na domácím trávníku přivítá trápící se Real Sociedad. Ten jde do zápasu až jako patnáctý tým tabulky, přesto cítí šanci na body.

Domácí jsou neuvěřitelní. Po dvou venkovních remízách na úvod soutěže se vzchopili a od třetího kola neztratili ani bod. To logicky znamená, že se díky zaváháním Barcelony a Realu dostali na první místo, a to poprvé ve své pětasedmdesátileté historii. "Pro celé město je to obrovský svátek, všichni si to tu naplno užívají. Fanoušci vědí, že ligu nevyhrajeme, proto jsou nyní šťastní za takovéto úspěchy. Je neuvěřitelné podívat se na tabulku a vidět první Levante, až pak Barcelonu a Real," popsal pocity nejen své gólman Munúa, jeden z pilířů současné sestavy.

Levante se navíc zápas od zápasu zlepšuje, nejprve vyhrávalo jen o gól, jenže v posledních dvou utkáních smetlo třígólovou lavinou silné kluby - Málagu a Villarreal. Sociedad o víkendu remizoval doma s Getafe a byl to pro něj první bod po čtyřech zápasech.

"V prvních čtyřech kolech jsme hráli velmi dobře, byl jsem moc spokojený. Jenže jsme se zasekli a nyní nepředvádíme dobré výkony. Mrzí mě to hlavně kvůli fanouškům, kteří nás nepřestávají podporovat a my jim pak předvedeme takový výkon. Cítím, že je potřeba promluvit k mužstvu, takhle to dál nejde," prozradil na tiskové konferenci kouč Philippe Montanier.

Domácím k návratu na první místo nepomůže Farinos, hosté se budou muset obejít bez Illarramendiho a nejspíše také Vely a Gorky, oba poslední zmínění mají problémy s kolenem. Levante je velkým favoritem zápasu, motivace je obrovská a forma ještě větší.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Venta, Ballesteros, Nano, Del Horno - Torres, Iborra - Valdo, Barkero, Juanlu - Koné
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C.Martínez, Demidov, I.Martínez, De La Bella - Aranburu, Mariga - Prieto, Zurutuza, Griezmann - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Málaga CF  (středa 20:00)
Třinácté Rayo proti šesté Málaze - to je další ochutnávka před večerním šlágrem mezi Realem Madrid a Villarrealem. Domácí v minulém kole konečně po dlouhé době zvítězili, hosté se naopak i nadále trápí a pomalu padají tabulkou níže.

I Rayo mělo problémy se ziskem tří bodů v jednom utkání, nováčkovi soutěže z Madridu se to nepodařilo hned čtyřikrát v řadě. V neděli však důležitý moment přišel a v souboji na půdě Betisu odešli nečekaně poraženi domácí Andalusané. "Jsem na svůj tým pyšný, předvedli jsme skvělý týmový výkon a zasloužili si vyhrát. Jsem rád, že to konečně přišlo, už bylo načase," hodnotil nedělní úspěch svých svěřenců José Ramón Sandoval.

Málaga sice nezvládla úvodní kolo na půdě Sevilly, pak se však rozjela a pětkrát za sebou zůstala neporažena, přičemž hned čtyřikrát vyhrála. Rozjetý stroj se ale znovu zasekl, poslední dva duely znamenaly pro Málagu nulový bodový zisk a nelichotivé skóre 0:7.

"Je neuvěřitelné, co se stalo. Máme ambice hrát na čele tabulky a dvakrát v řadě dostaneme takový příděl. Dokážu pochopit porážku od Realu, i když i tam jsme měli podat konkurenceschopnější výkon. Prohrát o tři góly s Levante, aniž bych ho chtěl nějak urazit, je ale nepřípustné. Pravděpodobně z toho vzejdou nějaké tresty," řekl Manuel Pellegrini, trenér hostů. "Teď už se minulostí nezaobíráme, musíme na zaváhání rychle zapomenout a orazit Rayo, nic jiného nepřipadá v úvahu. Vím, že nás nečeká snadný zápas, ale jednoduše už musíme zvítězit," dodal.

Domácí útočník Alhassane Bangoura, známý spíše jako Lass, zaznamenal na půdě Betisu svůj premiérový gól za seniorský tým, když deset minut před koncem otevřel skóre zápasu nádherným lobem a rozhodl. "Jsem šťastný, myslím si, že jsem nezklamal, navrch sem přidal takto důležitý gól. Je to jako sen," řekl Lass. A i dnes by měl nastoupit v základní sestavě. Narozdíl od Arribase, jenže je po operaci zraněného kolena. Málaze bude i nadále chybět dvojice Baptista - Duda, která nemohl nastoupit už o víkendu.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dani - Tito, Arribas, Jordi, Botelho - Movilla, Fuego - Piti, Michu, Lass - Tamudo
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Demichelis, Mathijsen, Eliseu - Toulalan, Apoňo - Joaquín, Seba, Cazorla - Van Nistelrooy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.30 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Sporting Gijón  (středa 22:00)
V 10. kole španělské ligy se v Mallorce představí hráči Sportingu Gijón. Zatímco domácí jsou v tabulce 12., a nemusí si tak dělat přílišnou hlavu se sestupovými příčkami, Sporting je na tom výrazně hůř. Se 4 body je na předposledním místě, a musí tak zabrat, chce-li mít jistotu setrvání v La Lize i pro příští rok.

Obránce Mallorcy José Flores věří v tři body a v nic jiného. Výhra by se totiž po sérii remíz více než hodila. Bod ze zápasu s Valencií a Atléticem Madrid je sice skvělý, ale tři body by mohly dpmáácí posunot dál. Zdá se tedy, že tah s najmutím nového hlavního trenéra Joaquína Caparrose, který po reprezentační přestávce nahradil Michaela Laudrupa, se povedl a nakopl tým k dobrým výsledkům.

Flores je přesvědčený, že právě takovéto zápasy mohou rozhodnout o finálním postavení týmu, a tak nechce nic nechat náhodě: "Hrát proti Barceloně, Realu Madrid, Valencii a dalším je opravdu velice těžké a já takové zápasy beru spíše jako takový bonus, zatímco na soupeře ze středu a dna tabulky nastupujeme tak, jako by šlo o finále mistrovství světa," říká.

Obránce Mallorcy však do samotného zápasu nenastoupí. V minulém utkání totiž viděl svoji pátou žlutou kartu sezóny, a tak je v trestu. Caparros nebude moci počítat ani s Jose Nunesem, Giannim Zuiverloonem, Pablem Caceresem a Kevinem Garcio, a tak dostanou šanci opět mladí.

Sporting se v sezóně prozatím trápí, ale v sobotu si spravil chuť výhrou 2:0 nad Granadou. Přesto má na kontě pouze 4 body, a tak bude usilovat o druhé vítězství v řádě.

Manažer Sportingu Preciado hned do tří po sobě jdoucích utkání postavil úplně stejnou jedenáctku, ale tentokrát již dojde k několika změnám, neboť někteří hráči potřebují trochu delší čas na regeneraci. Do zápasu nastoupí například Sebastian Eguren, Luis Moran, Sergio Alvarez a Mate Bilič.

Preciado také doplňuje, že výkon jeho mužstva byl v sobotu opravdu dobrý. Nyní nabádá své hráče, aby nepolevili a předvedli úplně to stejné. Zda se Gijónu podaří přidat druhou výhru, to je zatím ve hvězdách.

"Potřebujeme vyhrát, abychom se dostali ze sestupové zóny. Pokud se nám to povede, pak budu přemýšlet, jak to udělat, abychom vyhrávali i venkovní zápasy. Ale to je zatím příliš daleko. Nyní se musíme plně soustředit na nejbližšího soupeře," doplňuje sám sebe.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Cendrós, Crespí, Ramis, Bigas - Martí, Pina - Nsue, Tejera, Castro - Hemed
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo - Lora, Botía, Hérnandez, Canella - Rivera, Cases - Trejo, Castro, De las Cuevas - Barral
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Villarreal CF  (středa 22:00)
Na první místo se dnes po případném zaváhání Levante může dostat Real Madrid, k tomu ovšem bezpodmínečně musí porazit Villarreal. Rozjetý Bílý balet v čele se skvělým Cristianem Ronaldem momentálně válcuje jednoho soupeře za druhým, až šestnáctý Villarreal by neměl být nějak složitým soustem.

Žlutá ponorka doplácí na účast v Lize mistrů. Tam sice bojuje statečně, přesto po třech zápasech nemá na svém kontě ani bod a pokud se chce posunout alespoň na třetí místo zaručující jarní účast v Evropské lize, musí výrazně zabrat. Příležitost k tomu bude mít už za týden, kdy přivítá Manchester City. Právě vytíženost z královské soutěže však pravděpodobně ovlivňuje i ligové výkony, kde je loni čtvrtý Villarreal zatím hodně slabý. Z osmi odehraných duelů hosté jen jednou vyhráli, čtyřikrát remizovali a třikrát odešli ze hřiště jako poraženi.

"Vůbec nevím, co se to děje. Jednou jste čtvrtí, postoupíte do Ligy mistrů a každý vás oslavuje, v létě navíc prakticky neoslabíte a najednou je z toho boj o záchranu. Na sestup pořád ani trochu nemyslíme, stále známe své pravé kvality, které jsou vyšší než u většiny týmů. Jenže je musíme začít prokazovat i na hřišti, což se zatím nedaří. Musíme prostě zůstat trpěliví, pak věřím, že zlepšení co nevidět přijde," prohlásil Juan Carlos Garrido, trenér hostujícího týmu.

Real se rozjížděl pomaleji, v prvních čtyřech odehraných kolech přišly zatím obě jeho bodové ztráty, konkrétně za remízu s Racingem a porážku od Levante. Od té doby jsou však svěřenci Josého Mourinha stoprocentní, soupeře navíc přehrávají rozdílem třídy. Stačí se podívat na pár posledních utkání, vždyť všechny končí debaklem (Rayo 6:2, Ajax 3:0, Espanyol 4:0, Betis 4:1, Lyon 4:0, Málaga 4:0)!

Domácí navíc mohou být stoprocentně spokojeni s ofenzivní částí hry, při zranění Benzemy se parádně rozstřílel Argentinec Higuain, na desetigólového Messiho se pak hattrickem proti Málaze dotáhl Cristiano Ronaldo. Ten má nyní na svém kontě už 98 soutěžních branek za Real a co nejdříve by se chtěl vyrovnat stovce. "Samozřejmě mě to láká, na stovku mohu dosáhnout už ve středu. Ale hlavní bude, abychom vyhráli," řekl stručně.

"Asi teď nemohu být spokojenější. Jen je škoda, že i přes skvělé výkony nejsme první, ovšem musím přiznat, že Levante si toto umístění plně zaslouží. Jinak ale hrajeme pohledný fotbal, dáváme spoustu gólů. A starosti s výběrem sestavy? Asi nejpříjemnější, co jsem zažil," řekl José Mourinho a poukázal na to, že má do ofenzivy k dispozici fantastické Higuaina, Benzemu, Ronalda, Özila, Kaká a Di Mariu, přičemž volná místa jsou jen čtyři.

Real navíc už nemá příliš starosti ani s marodkou, z té se totiž definitivně dostal Nuri Sahin a na lavičce by měl být připraven ke svému debutu v královském dresu. Uzdravili se také Coentrao a Albiol, jediným problémem tak je absence Ricarda Carvalha a Estebana Granera. Marco Rubén, Marcos Senna a Javier Camuňas, to jsou tři nedávno uzdravení hráči Villarrealu. Chybí tak jen útočník Nilmar, který je po operaci s kolenem, Marchena a Ángel.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria, Özil, Ronaldo - Higuain
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Lopez - Zapata, Gonzalo, Musacchio, Catalá - Valero, Bruno - Cani, De Guzmán, Camuňas - Rossi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.11 - 9.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - FC Barcelona  (úterý 20:00)
Co napravovat má Barcelona. Španělský mistr vyhrál jenom pět z osmi dosavadních ligových zápasů, naposledy doma remizoval 0:0 se Sevillou. Nyní se chce vrátit na vítěznou cestu a nováček z Granady by neměl představovat nějak velkou překážku.

Barcelona byla v utkání se Sevillou lepší, nedokázala ale proměnit šance a skóre se nezměnilo ani v divokém nastavení, v němž postrach Katalánců se jménem Javi Varas zlikvidoval i pokutový kop. Barcelona tak přišla o první místo, na němž jí vystřídalo Levante, druhý je pak Real Madrid.

"Nemyslím si, že ztráta prvního místa bude znamenat nějakou nervozitu. Mohla by, ale stále se hraje o 90 bodů. Je třeba myslet tak, že pokud nejsme první, jsou zde týmy, které jsou lepší. My musíme zapracovat na tom, co jsme udělali špatně," míní trenér Pep Guardiola.

"Je to smělý, odvážný a hodně dynamický tým, který si zasloužil vyhrát oba zápasy, v nichž remizoval. Uvidíme, jak odpovíme na náš poslední zápas," vyhlíží Guardiola další zápas.

Barcelona dala letos už 42 branek, což je bilance, o níž se Granadě může jenom zdát. Nováček se trápí v útoku a zatím se prosadil jenom dvakrát, i když například v zápasech ve Valencii (0:1) nebo naposledy Gijónu (0:2) ukázal, že směrem dopředu umí být hodně nebezpečný.

"Nemožné není nic. Všichni si myslí, že je to nejlepší klub na světě. Budě těžké hrát proti klubu, který ať už nastoupí proti komukoli, drží míč v nějakých sedmdesáti procentech času," ví domácí kouč Fabri Gonzalez.

Granada má jasně nejhorší útok v soutěži, i ony dvě branky ale stačily na výhru nad Villarrealem a remízu s Osasunou. Na kontě má celkem pět bodů, ten poslední získala před reprezentační přestávkou v duelu s Atléticem Madrid.

V Barcelonské sestavě budou chybět Carles Puyol, Gerard Pique, Alexis Sanchez a Ibrahim Afellay, na domácí straně nenastoupí Richard Boateng, Carlos Martins a Hassan Yebda.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto, Nyom, Diakhate, Mainz, Siqueira, F. Rico, M. Rico, Abel, Benitez, Uche, Geijo.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdes, Alves, Mascherano, Abidal, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Messi, Villa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 19.50 - 8.50 - 1.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Racing Santander  (úterý 22:00)
Sevilla měla rovněž před letošní sezonou velké ambice a ty se jí zatím daří naplňovat. Celek z Andalusie je po osmi zápasech na čtvrtém místě, dnes má možnost se minimálně na jeden den bodově dotáhnout na Real Madrid a předskočit Barcelonu...

Domácí sehráli v sobotu večer hodně hektický zápas na půdě Barcelony, odkud si odvezli bod za bezbrankovou remízu. Za tu v nastavení zaplatili i vyloučením útočníka Kanouteho a obránce Navarra, na která dal zapomenout brankář Javi Varas. Ten předvedl fenomenální výkon a korunoval ho v nastavení, když zlikvidoval i pokutový kop.

"Každý zápas je jiný, hrajete, abyste vyhrávali. Je třeba setřást ze sebe velkou únavu ze zápasu s Barcelonou a soustředit se na další zápas. Racing dokáže soupeři věci znepříjemnit, ale se vším respektem, my musíme získat tři body," říká domácí kouč Marcelino, který se postaví proti svému někdejšímu zaměstnavateli.

Santanderu se vstup do sezony vůbec nepovedl, z osmi zápasů nevyhrál ani jeden a dal pouze čtyři branky - tři z nich přitom hned v prvním kole do sítě Valencie. Mizerná bilance stačí až na poslední místo.

"Nepochybuji o tom, že uspějeme. V Seville dobrý výsledek potřebujeme, abychom získali nějaké sebevědomí. Porážka s Espanyolem znamenala velkou ránu, po ní si další prohru nemůžeme dovolit," prohlásil kouč Hector Cuper v reakci na víkendovou domácí prohru 0:1.

Domácí nedisponují nijak vysokým počtem kvalitních útočníků a při trestu Kanouteho bude o to důležitější, že se do sestavy po svalovém zranění vrací Alvaro Negredo. Racingu budou chybět Gonzalo Colsa, Kennedy Bakircioglu, Edu Bedia a kmenový hráč Sevilly Lautaro Acosta.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Varas, Coke, Spahič, Escude, Caceres, Medel, Campana, Navas, Trochowski, Manu, Negredo.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Tono, Francis, Alvaro, Torrejon, Christian, Tziolis, Diop, Samperio, Adrian, Munitis, Kone.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.40 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Levante UD862014:320
2.Real Madrid861128:619
3.FC Barcelona853026:418
4.Sevilla FC84408:416
5.Valencia CF843111:815
6.Málaga CF841310:1113
7.Real Betis840410:1312
8.Espanyol Barcelona84047:1112
9.Atlético Madrid82429:710
10.CA Osasuna82429:1510
11.Athletic Bilbao823311:119
12.RCD Mallorca82337:99
13.Rayo Vallecano82338:119
14.Real Zaragoza82339:169
15.Real Sociedad82247:108
16.Villarreal CF81437:147
17.Getafe CF81346:106
18.Granada CF81252:105
19.Sporting Gijón81165:124
20.Racing Santander80444:134

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (603)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele