Premier League preview - 17. kolo

15.12.2007, 10:11, aktualizováno 16.12.2007, 08:18
Previews
Lepší víkend si v Anglii snad ani nemohli přát, týmy elitní čtyřky si to rozdají mezi sebou. Liverpool hostí Manchester United a vedoucí Arsenal vyzve Chelsea. To však až v neděli, sobotní předkrm obstarají například duely Manchester City - Bolton, Portsmouth - Tottenham nebo West Ham - Everton.
West Ham United - Everton FC  (sobota 16:00)
Po pár dnech se Everton opět střetne s West Hamem United. Nyní však v ligovém zápase, který slibuje vyrovnané představení a bude pro oba týmy nesmírně důležitý. Toffees pro zatím okupují sedmé místo, Kladiváři jsou na tom o něco hůř, nacházejí se přesně ve středu tabulky, tedy na desáté pozici.

Trenér hostů Alan Curbishley žádá od svých svěřenců po pohárové prohře okamžité zlepšení, jelikož dnes mají příležitost vrátit Evertonu porážku 1:2 i s úroky. Anglický kouč na lavičce londýnského klubu byl po středečním zápase ze hry týmu Davida Moyese velmi frustrován, jelikož podle něj soupeř hrál velmi tvrdě a agresivně.

"Everton je velmi silný tým. Porazit ho je velmi obtížné," okomentoval Curbishley svého soka. "Víme, že jim máme po pohárovém zápase co vracet."

V dresu West Hamu by do utkání neměl zasáhnout pouze Carlton Cole, naopak po zranění je fit Solano.

Porazit slavný klub z Liverpoolu je v současné době téměř nemožné. Everton vyhrává jedno utkání za druhým a díky šestizápasové sérii bez prohry poskočil až na sedmé místo s pouze tříbodovou ztrátou na svého odvěkého úspěšnějšího rivala – Reds. Ovšem záložník Tim Cahill své spoluhráče varuje: "Musíme se držet při zemi." Hosté se budou spoléhat především na útočníka Yakubu, který v posledních zápasech chytil vynikající formu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wigan Athletic - Blackburn Rovers  (sobota 16:00)
Wiganští hráči si určitě k Vánocům nepřejí nic jiného než konečně tři body. Zatím jsou předposlední a zdatně sekundují nováčku s Derby. To Blackburn odstartoval do sezony famózně, v posledních zápasech však lze zaznamenat menší úpadek formy, nicméně stále jsou Rovers na přijatelné deváté příčce.

Už třináct zápasu nepoznal Wigan sladkou příchuť vítězství. Právě proto jsou Bruceovi svěřenci tam, kde jsou. Steve Bruce se připojil k mužstvu teprve nedávno, přesto své nové ovečky přeci jen trochu pozvedl. Velkým úspěchem byla hlavně remíza s Manchesterem City, ale hned poté přišel tvrdý pád na zem v podobě porážky 1:4 od Boltonu. Nyní je Wigan 4 body od záchranného kruhu – 17. příčky.

Jednoznačně největším tahounem mužstva je doposud Velšan Jason Koumas. Po zranění ho doplní další hráč zvučného jména Emile Heskey. Ten by mohl Wiganu dopomoci k většímu počtu vstřelených branek, který nyní převyšuje jen ten Derby County. Kromě Heskeyho se po zranění do tréninkového cyklu již zapojil i Aghahowa a také zkušený stoper Bramble. Start Francouze Sibierskiho je nejistý. Kvůli zlomenině nohy určitě nenastoupí Carlo Nash.

Jen výhra v předposledním kole nad Newcastlem byla světlým bodem mezi posledními výsledky Rovers. Ti se teď na půdě papírově jasně slabšího soka pokusí vrátit na starou vítěznou vlnu. Mark Hughes byl ještě nedávno pasován mezi nejlepší kouče v Premier League nyní už se o něm zas tolik nemluví, přesto by právě jeho trenérský um měl Blackburn vyšvihnout zpět tam, kam asi patří, tedy mezi prvních osm týmů. Minulý víkend, který nebyl pro Blackburn šťastným, citelně hře Rovers scházel ve výtečné formě hrající Bentley, jenž se také velkou měrou zasloužil o výhru nad Strakami. Teď už však nebude jeho jméno na soupisce chybět.

Blackburn je společně s Aston Villou zatím zraněními nejméně postiženým týmem v lize. Nyní je na marodce akorát zkušený bek Ooijer, jehož návrat se plánuje na 2. února. Na druhou stranu, přestože Blackburn netrpí absencemi způsobenými zraněními, se může spolehnout na karetní hříšníky. Hráči Rovers už celkově viděli 4 červené karty.

Historie hovoří jasně ve prospěch hostí, ti vyhráli tři z pouhých čtyř vzájemných soubojů. Zbývající jeden nevyhrál nikdo. Wigan má tak zvláštní motivaci – porazit konečně Blackburn.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Portsmouth FC - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Velice zajímavý souboj je na programu i v sobotu, přestože je jednoznačně zastíněn nedělními duely Arsenalem s Chelsea a Manchesteru United s Liverpoolem. Na Fratton Park totiž přijede sice až třináctý, ale určitě silný, Tottenham. Domácí Pompey se zatím vyhřívají na páté příčce s dobrým výhledem na silnou první čtyřku.

Portsmouth doteď v lize prohrál jen dvakrát, doma dokonce zůstává neporažen. V kádru jsou navíc hráči, kteří by mohli tuto pozici udržet až do 38. kola. Ve Fratton Parku zkrátka zažívají snový vstup do sezony. Jak už bylo zmíněno, Portsmouth je na domácí půdě stále neporažený, ale vyhrál jen dvakrát a z celkových sedmi remíz na domácí půdě uhrál pět. Naopak na hřištích soupeřů jsou Pompey nejúspěšnějším týmem Premier League s dosud nastřádanými 19 body. Na obranu statistiky Pompey z domácích zápasů musíme říct, že už na svém hřišti přivítali i Liverpool či Manchester United. Na druhou stranu už tři kola diváci po debaklu Readingu 7:4 neviděli na Fratton Parku ani gól.

Vítězství nad Manchesterem City v minulém kole posunulo Spurs o tři místa výš a momentálně je na stále nelichotivé 13. příčce. Letos tak zatím Tottenham výrazně zaostává za minulými ročníky, kdy dokonce bojoval o Ligu mistrů. V posledních dvou venkovních utkáních Spurs remizovali, a tak je dost pravděpodobná remíza z měření sil s remízovým králem. Kohouty jako by v tomto ročníku položilo hlavně velké množství absencí zejména v zadních řadách. Hlavně levá strana hodně trpí. Mimo hru jsou Ekotto, Bale, Gardner a suspendovaný Keane, od začátku nenastoupí uzdravený Rocha. Blízko návratu do základní sestavy je King

Portsmouthu budou v sobotu určitě chybět Cranie (zlomená noha) a Primus (koleno). Velice nepravděpodobný je návrat Seana Davise, stejně tak jako Laurena. Tréninkovou zátěž už v klidu snáší i Kanu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sunderland AFC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Dnešní soupeři se nacházejí v dost odlišných postaveních a v tabulce je dělí propastných čtrnáct bodů. Ovšem Sunderland je na domácím hřišti mnohem silnější než venku a právě tohoto bude chtít proti Aston Ville využít.

Hosté poslední dobou ztrácejí po sérii výborných výsledků dech. Kvůli dvěma porážkám na domácím hřišti, nejprve s Arsenalem a v posledním kole s Portsmouthem, klesli v tabulce na osmé místo, s pohárovými příčkami však stále drží kontakt. Jenže v posledních třech podzimních zápasech je čeká náročný program. Po zápase s Black Cats hostí na svém hřišti Manchester City a následně zavítají do Londýna, kde sehrají utkání proti Chelsea.

Radostnou zprávou pro kouče Martina O’Neilla může být alespoň marodka. Mimo hru by měl mít pouze jednoho hráče – a to bulharského záložníka Petrova. Je velmi pravděpodobné, že do utkání od začátku zasáhne také český záložník Patrik Berger, jelikož jeho konkurenti ze zálohy se v minulém zápase zrovna nepředvedli.

Pro Sunderland jsou body z tohoto utkání nesmírně důležité, jelikož svěřenci Roye Keanea se propadli do sestupových vod. Navíc z posledních deseti zápasů vyhráli pouze jednou, naposledy si poradili s Derby County. Co se týče zraněných je na tom Sunderland o poznání hůř. Mimo hru stále zůstává Nyron Nosworthy a Carlos Edwards. V průběhu týdne se pro změnu do tréninku vrátil mladíček Kieron Richardson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.05 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Manchester City přivítá v sobotu tápající Bolton, který však v posledním kole snadno přehrál Wigan a věří si i na doma zatím stoprocentního soupeře, přestože on sám venku ještě nevyhrál.

Bolton se zlepšuje, přesto je nutné jedním dechem dodat, že Manchester City nadále drží skvělou pozici mezi elitní šestkou a v případě vítězství se může klidně vyhoupnout před Liverpool a Portsmouth na čtvrtou příčku. Citizens mají sice rozrostlou marodku, jenže klíčový středopolař Elano se vrací do boje, a to je asi pro Erikssona hlavní. Bez něj totiž hra Manchesteru postrádala nápad a vůbec nějakého dirigenta. Pokud vyléčí včas svůj zdravotní neduh i Mpenza, mimo hru už budou jen Bojinov a Sturridge.

Výsledky Boltonu se v posledních utkáních znatelně zlepšily, a pokud bychom nepočítali porážky od favoritů, v "řadových" zápasech neprohrál Bolton od 15. září, kdy podlehl v 6. kole Birminghamu. Venku je ale Bolton opravdu velmi špatný a jeho výlety na hřiště soupeřů nijak nepřispěly jeho posunu už na 14. příčku. Fanoušci Boltonu již netrpělivě vyhlíží starou formu Nicolase Anelky, ten sice přispěl gólem k debaklu Wiganu v posledním kole, ale stále to není ono. Přesto bilance osmi gólů ze 14 utkání není k zahození. Navíc bude mít v sobotu francouzský kanonýr zvláštní motivaci proti svému bývalému zaměstnavateli. V dresu Boltonu se na City of Manchester Stadium nepředstaví určitě duo útočníků Helguson – Vaz Te, ale nelze vyloučit návrat Joeyho O’Briena.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.73 - 3.35 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Derby County - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Také duel dvou mužstev bojujících více či méně o záchranu nabídne sobotní odpoledne. Jedním z nich bude ten mezi posledním Derby a 16. Middlesbrough, které ovšem v minulém kole šokovalo celou Anglii výhrou 2:1 nad Arsenalem.

Derby je zatím letos jakožto nováček v Premier League jen do počtu. Svým soupeřům rozdává jeden bod za druhým. Výkony Jewellových svěřenců ani příliš nenaznačují nějaké brzké zlepšení a obrat k lepšímu. Nadějnou porážku od Sunderlandu jen 0:1 a ještě předtím prohru s Chelsea pouze 0:2 zastínila prohra s Manchesterem United 1:4. Přeci jen ale nutno podotknout, že s příchodem Paula Jewella přišel i svěží vítr do kabiny Beranů, který by mohl přivanout i nějaký ten bodík. Právě třeba v sobotu na svém hřišti může Derby senzačně obrat o body přeci jen až 16. Boro. Trenér Jewell může vybírat z takřka kompletního kádru, s pohmožděnými zády pouze válčí Todd.

Hra Middlesbrough proti Arsenalu minulý víkend byla zaslouženě mnohými po utkání vyzdvihována do výšin, ale nabízí se otázka: Nestoupne tato chvilková sláva Southgatovým svěřencům do hlavy? Důležité bude, aby k utkání s posledním Derby nastoupili s pokorou. Do branky Middlesbrough by se mohl opět vrátit Schwarzer a vystrnadit z ní tedy mladou trojku Turnbulla, ten musel navíc v minulých utkáních dostávat přednost i před dvojkou Jonesem, jenž se také zranil. Stejně jako australský gólman by už mohl nastoupit i Taylor, ale i jeho start je nejistý. Stoprocentně ale nebudou hrát Bates a Mido. Zatím jen na lavičku podle všeho usedne další navrátilec Arca.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Birmingham City - Reading  (sobota 16:00)
Pro sázkaře nenajdete v 17. kole nejméně vyzpytatelný zápas. Vsadit si na domácí Birmingham nebo zvedající se Reading je neskutečný risk, jelikož oba týmy nepodávají dlouhodobě stabilní výkony, a proto bude jejich zápas nesmírně zajímavý.

Navíc trenér domácích hráčů Alex McLeish příznivcům slíbil, že se jeho tým pokud možno co nejdříve pokusí dostat pryč ze sestupových příček. Skotský kouč, který nahradil Stevea Bruce, je prozatím poměrně úspěšný. Zdolal Tottenham a v minulém kole přišel o body za remízu na hřišti Newcastlu až po gólu v nastavení.

McLeish ví, že současná atmosféra není v týmu vzhledem k postavení v tabulce nejlepší, připustil však s úspěšnějšími výkony její zlepšení. "Ve fotbale nemáte žádné záruky. Hráče jsem připravil na důležité utkání. Potřebujeme hrát ve vysokém tempu, cítit fanoušky v zádech, hrát na vyprodaném stadionu, pak můžeme uspět. Je to pro mě první domácí zápas a neskutečně se na něj těším. Chci vyhrát, i když je Reading opravdu silný tým," prozradil skotský taktik.

The Royals si v minulém kole připsali velmi cenný skalp, na svém domácím hřišti roznesli tým Liverpoolu 3:1. Díky těmto třem bodům se sice opět vzdálili sestupovým místům, avšak v klidu stále být nemohou, jelikož na 18. Sunderland mají prozatím jen čtyřbodový náskok. Navíc mezi zraněnými zůstává obránce Ibrahim Sonko, Graeme Murty a John Oster. Do tréninku se naopak zapojili Michael Duberry a Glen Little.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Newcastle United  (sobota 18:15)
Fulham se nyní nachází v nebývalé krizi a v případě prohry by se mohl objevit až v sestupových příčkách. Proto trenér Lawrie Sanchez věří, že jeho svěřenci v následujících dvou utkáních zaberou a nakonec si užijí klidné Vánoce.

Pro Cottagers je to první zápas z pěti, který musí sehrát v dost krátkém čase – v průběhu sedmnácti dnů. Kromě Newcastlu se například střetnou s Wiganem, Tottenhamem nebo Birminghamem, což jsou týmy, které se nacházejí v obdobné pozici.

"Prosinec je složitý měsíc, v něm se rozhodne, zda se v letošní sezóně zvedneme nebo ne," řekl Sanchez. "Věřím, že v předvánočních zápasech budeme úspěšní," pokračoval severoirský kouč, jenž také našel hlavní příčiny současných neúspěchů Fulhamu. "Potřebujeme na hřišti více vůdců a zřejmě bychom měli změnit i taktiku. Chybí nám více psychické odolnosti, ale pokud na sobě zapracujeme, můžeme jít výkonnostně značně nahoru," dodal.

Zdá se, že krize Newcastlu je už zažehnaná. Po sérii značně nevydařených výsledků (4 prohry a 1 remíza) se Straky vzpamatovaly a v minulém kole v utkání s Birminghamem City rozhodly o zisku tří bodů až v nastaveném čase. Nyní je navíc čeká snadný los, takže úkol určitě zní jasně – následující tři zápasy vyhrát. Ovšem s velkou pravděpodobností se na tom nepodílí Stephen Carr a Peter Ramage. Otazník visí i nad startem Michaela Owena, Damiena Duffa a Abdoulaye Faya.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.15 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Manchester United  (neděle 14:30)
Druhým největším šlágrem 17. kola je hned po londýnském derby Arsenalu s Chelsea bezesporu střetnutí druhého Manchesteru United se čtvrtým Liverpoolem. Právě pro Reds bude tento zápas nesmírně důležitý, jelikož v případě prohry by se jim vidina zisku titulu opět značně vzdálila.

Střetnutí Liverpoolu s Manchesterem United vždy nabídne pohledný a pro diváky atraktivní fotbal a nejinak by tomu mělo být také nyní. Oba týmy mají velkou chuť získat všechny tři body, a proto se máme opět na co těšit.

Po nedávných rozepřích trenéra Rafaela Beníteze s liverpoolskými vlastníky Tomem Hickesem a Georgem Gillettem není pozice španělského kouče zrovna ideální. Tým 47letého taktika navíc v minulém kole nestačil na Reading a ztráta jeho svěřenců na vedoucí Arsenal narostla již celkem na devět bodů. Ovšem v Lize mistrů je na Liverpool poslední dobou radost pohledět. Parta okolo kapitána Gerrarda odvrátila hned tři mečboly vyřazení a nastřílela v nich úctyhodných šestnáct branek.

Reds se budou spoléhat především na kanonýra Torrese, který od počátku svého nového angažmá dokazuje, že mu anglický fotbal svědčí víc než španělský. Právě 23letý útočník je letošní největší hrozbou Liverpool, nastřílel celkem již 12 branek. Ovšem proti Manchesteru jej nečeká nic snadného. Jeho spoluhráči mu totiž nedokázali vstřelit gól už celkem pět zápasů v řadě, navíc naposledy jej porazili před více jak třemi a půl roky. Tenkrát rozhodl o výhře z penalty Murphy.

"Mám několik možností, jak postavit mou útočnou řadu," prohlásil domácí lodivod. "Torres má rychlost, dokáže si sám šance vytvořit a velmi mě samozřejmě těší, že si výborně rozumí s Dirkem Kuytem," naznačil koho zřejmě pošle do utkání v základní sestavě.

Síla obou týmu je letos především v ofenzívě – Liverpool vstřelil už 27 branek, Red Devils dokonce o dvě víc, ani jejich obraná činnost na tom není o moc hůř. Velmi zajímavé bude sledovat, jak si povede útočná dvojice hostů Tevez – Rooney proti výborně sehrané obraně vedené Hyypiem a Carragherem. Kvalitu v defenzívě má však také Manchester United. Ten se spoléhá především na reprezentanty Rio Ferdinanda s Nemanjou Vidičem.

Manchester se po ostudné porážce ze hřiště Boltonu opět zvedl a vyhrál dva zápasy v řadě. Nejprve zásluhou Cristiana Ronalda, nejlepšího střelce týmu, porazil Fulham a minulý víkend roznesl na kopytech další tým ze dna tabulky – Derby County. Co se týče Champions League, tak i tam jsou svěřenci trenéra Fergusona úspěšní. Bez jakýkoliv problémů postoupili do další části, dokonce ztratili pouze dva body z osmnácti možných, a to až v posledním utkání ve značně kombinované sestavě na hřišti AS Řím.

Kouč Benítez může být klidný. Nikdo z jeho klíčových hráčů by neměl být mimo hru. Zranění sice stále trápí Aggera, Pennanta a Finnana, ovšem návrat hlásí po dvou měsících marodění se zraněným kolenem záložník Xabi Alonso.

To United jsou na tom o poznání hůř. Bolavé lýtko stále nepustí na trávník zkušeného Garyho Nevilla, s kolenem laboruje Paul Scholes a nenastoupí ani další dlouhodobě zranění Park Ji-Sung a Michael Silvestre. Ovšem Manchester bez nich hraje již dlouhou dobu a ukázal, že je dokáže nahradit. Dále je nejistý start Johna O'Shea, jehož trápí natažené tříslo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.05 - 2.70
více informací
Arsenal FC - Chelsea FC  (neděle 17:00)
Velké londýnské derby má na programu 17. kolo Premier League. Hlavními aktéry tohoto duelu budou hráči Arsenalu a Chelsea. Přestože souboje těchto dvou anglických gigantů nedosahují popularity duelů Arsenalu s Tottenhamem, stojí rozhodně za to!

Arsenal soupeřům v minulých zápasech dovolil poněkud ukrojit z jeho vcelku slušného náskoku, když zaváhal v utkáních s Newcastlem (1:1) a Middlesbrough (1:2). Nyní má jen jednobodový náskok před Manchesterem United, který také v neděli narazí na silný Liverpool. Je tedy dost možné, že toto kolo výrazně zamíchá s pořadím v popředí tabulky Premier League.

Chelsea s nástupem Avrama Granta pomalu dotahuje manko, které nabyla při špatném startu do sezony. Nyní je na třetí příčce a zařadila se tak po bok Liverpoolu a Manchesteru k pronásledovatelům zatím odolávajícího Arsenalu. Teď mají Blues jedinečnou příležitost dotáhnout se bodově na první Kanonýry.

Historie vzájemných střetnutí nám toho asi v tuto chvíli příliš nenapoví. Před Mourinhem totiž Blues prakticky pravidelně s Arsenalem prohrávali, vždyť také předtím, než začal do Chelsea Abramovič pumpovat své miliony, patřili mezi průměrná prvoligová mužstva. Po prohře 0:1 v září roku 1995 na Stamford Bridge držel Arsenal deset let – 19 ligových zápasů (!) - s Chelsea neporazitelnost. Vše se zlomilo na stejném místě v roce 2005, kdy už Blues vedl Mourinho. Právě pod vedením tohoto muže pak Chelsea nikdy s Gunners neprohrála! V minulé sezoně se obě mužstva spolu střetla třikrát, a přestože Kanonýři pokaždé vedli, ani jednou nevyhráli. Nechme se překvapit, jak svou bilanci v utkáních s tímto neobyčejným soupeřem načne současný izraelský lodivod Blues Avram Grant.

V minulosti se duely mezi Arsenalem a Chelsea nesly v duchu menších slovních rozmíšek mezi Wengerem a Mourinhem. Nyní naopak kouč Arsenalu nešetřil vůči svému protějšku slovy chvály: "Avram Grant je úplně odlišný typ člověka, než byl Mourinho. Není tolik výřečný. Jeho tým hraje efektivně a to je důležité. Jeho výsledky hovoří pro něho. Vede si velice dobře. Chvála jemu." Úspěšný Grant také nedávno prodloužil v Chelsea smlouvu o 4 a půl roku. "Pro mě je skvělé, že mohu trénovat Chelsea a jestli to bude rok, dva nebo pět, to už je jedno. Pokračuji v mé práci."

Stejně jako Wenger, i manažer Blues pochválil práci Gunners v letošním ročníku Premier League. "Mají velice kvalitní tým. Mám rád jejich fotbal, je skvělé se na něj koukat a oni navíc vyhrávají i zápasy. O Arsenalu můžu říct jen dobré věci."

Většina spekulací, které se před nedělním utkáním vedou, poukazuje na poměrně široké marodky obou mužstev. Je tu ovšem jedno velké ale! Zatímco Chelsea má jistotu, že do zápasu nezasáhne hned trojice důležitých borců, Arsenal by ve finále mohl být kompletní. Na straně Blues si jistě nezahrají Ballack, Carvalho a Drogba, přičemž Maloudův start je také téměř vyloučen. K tomu navíc musíme připočítat i Essiena v trestu. Na opačné straně hřiště by se však mohli před utkáním rozcvičovat všichni rekonvalescenti. Flamini, Hleb i Fabregas už polehoučku trénují s mužstvem a zvláště návrat Fabregase se zdá být reálný. Už ve středečním utkání se Steauou si zahrál dlouho absentující Van Persie a podal obdivuhodný výkon, stejně tak jiný navrátilec Diaby, jenž dokonce i skóroval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.05 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC16114133:1437
2.Manchester United16113229:836
3.Chelsea FC16104224:934
4.Liverpool FC1586127:930
5.Portsmouth FC1686228:1430
6.Manchester City1693420:1730
7.Everton FC1683529:1627
8.Aston Villa1683527:1927
9.Blackburn Rovers1675420:1926
10.West Ham United1564520:1222
11.Newcastle United1664623:2622
12.Reading1652921:3317
13.Tottenham Hotspur1636728:2915
14.Bolton Wanderers1635816:2314
15.Birmingham City16421017:2614
16.Middlesbrough FC1635815:2814
17.Fulham FC1627718:2713
18.Sunderland AFC1634915:3113
19.Wigan Athletic16231112:309
20.Derby County1613126:386

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele