Názory a komentáře

Události Ligue 1: Další tradiční značka na hraně, senzační Clermont i senegalský snajpr

Loni ztratila Ligue 1 hned dva tradiční kluby v podobě Bordeaux a Saint-Étienne, letos je v ohrožení další velké jméno. Nantes dohrává sezonu v katastrofální formě a tři kola před koncem mu velmi reálně hrozí sestup o patro níž.

Ozvěny z Bundesligy: Vypěnil, aby poté slavil? Glasner hraje o svůj odkaz

Oliver Glasner je znám především jako přemýšlivý kouč. Alespoň tak vypadá ve většině případů, kdy stojí u hrací plochy. Poslední dobou je ale rakouský stratég poněkud neklidný. A v sobotu vybuchl naplno. Snad to nebyl jeho poslední zapamatováníhodný moment ve službách Frankfurtu.

Zbrojovka se propadá aneb Události 1. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

V 1. kole nadstavby FORTUNA:LIGY deklasovala Slavia 6:0 Bohemians, když se čtyřmi přesnými trefami blýskl Václav Jurečka. Druhé pražské "S" mělo o poznání vyrovnanější zápas, Sparta však v Olomouci dokázala zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Slalomář McNeil a čaroděj Ramsdale: 35. kolo Premier League v kostce

Uplynulý víkend naznačil, že líté boje o titul i o záchranu se nejspíše rozseknou až v posledním kole. Arsenal s famózním Aaronem Ramsdalem v brance totiž vyhrál na stadionu třetího Newcastlu 2:0 a udržel krok s vedoucím Manchesterem City. Obhájci titulu nezaváhali s Leedsem, stále mají jednobodový náskok a navíc utkání k dobru. Na opačném pólu se blýskl nečekanou loupeží Everton, který k vítězství 5:1 v Brightonu dotáhl nezastavitelný Dwight McNeil.

Události Serie A: Omlazená Stará dáma, změna v sestupovém pásmu a tajemný kouč Spalletti

Čerstvě mistrovská Neapol porazila na pozadí mohutných oslav doma Fiorentinu 1:0, ale kouč Luciano Spalletti (64) svými prohlášeními ohledně svého pokračování v klubu zavdal prostor spekulacím. Přípravu na semifinále Ligy mistrů zvládly úspěšně oba milánské celky, zatímco v boji o první čtyřku zaváhaly oba římské kluby. A co dalšího přineslo 34. kolo italské Serie A?

Události Ligue 1: Lens na prahu Ligy mistrů, Lyon předvedl comeback sezony

Víkendové 34. kolo Ligue 1 nabídlo dost možná klíčový moment v boji o Ligu mistrů. RC Lens doma porazilo Marseille 2:1 a posunulo se na druhé místo, jež zaručuje postup do milionářské soutěže. Ještě nedávno druholigový klub je blízko senzačnímu úspěchu.

Mabil má pevné nervy aneb Události 30. kola FORTUNA:LIGY

Ve 30. kole FORTUNA:LIGY se rozhodovalo o podobě nadstavbové části. Sparta v nastaveném čase dokázala otočit nepříznivý vývoj a v Liberci vyhrála 3:1. Slavia naopak v posledním kole ztratila, když doma pouze remizovala 1:1 s Hradcem Králové a přišla tím o prvenství.

Ozvěny z Bundesligy: Všichni, a zároveň nikdo. Stuttgart marně hledá viníka

Tak trochu v pozadí stížností Dortmundu na sudího Saschu Stegemanna se o víkendu odehrála bouřlivá fotbalová debata. Netýkala se ani jednoho z aktérů dramatického boje o titul, nýbrž celku, jenž se druhou sezonu v řadě strachuje. Kdo může za trable Stuttgartu? To se stoprocentně neví. Každá strana říká něco jiného.

Události La Ligy: Netopýři nad propastí. Dolétnou si v těžkém programu pro záchranu?

Ve španělské La Lize zbývá odehrát už jen šest kol, což může a zároveň nemusí být dobrou zprávou pro fotbalisty Valencie. Klub s ohromnou tradicí a hned šesti ligovými tituly totiž hazarduje nad propastí.

Události Bundesligy: Sudí pod palbou kritiky. Místo arbitra pískali fanoušci

Čelo bundesligové tabulky se opět proměnilo. Dortmund nezvládl páteční předehrávku 30. kola a přepustil první místo Bayernu. Svůj neúspěch Borussia do značné míry svádí na rozhodčího. To v Mnichově si na arbitra nikdo moc nestěžoval, samotným hráčům to však "dali sežrat" fanoušci.

Události Ligue 1: Lorient překvapil i v Paříži, Lille dramatizuje boj o TOP 4

Kvůli pohárovému finále se víkendový program Ligue 1 omezil jen na 8 zápasů, na zajímavosti mu to ale nijak neubralo. O největší senzaci kola se postaral Lorient, který šokoval výhrou 3:1 v Paříži. Co dalšího se událo v nejvyšší francouzské lize?

Události Serie A: Doktor Mourinho, čtyřminutový boj o LM i Dia a jeho (boží) ruka

Na pozadí nesmírně vyrovnaného boje o první čtyřku, ve kterém se Inter bodově dotáhl na své soky z AC Milán a AS Řím, překazila Salernitana plánované velkolepé oslavy mistrovského titulu v Neapoli. Změny jsou na spadnutí také v bitvě o záchranu.

Jurásek zachránil Slavii aneb Události 29. kola FORTUNA:LIGY

Ve 29. kole FORTUNA:LIGY Sparta v nervy drásajícím závěru porazila Viktorii Plzeň 2:1, když ve 114. rozhodl zápas z penalty kapitán Letenských Ladislav Krejčí mladší. Díky tomu udržela krok se Slavií, která vyhrála 2:0 na půdě Baníku Ostrava díky skvělému představení Matěje Juráska.

Thor a KDB vystřelili Manchester City do pole position: 33. kolo Premier League v kostce

Nejočekávanější zápas letošní sezony se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch Manchesteru City. Obhájci titulu deklasovali před vlastními příznivci Arsenal 4:1, mají už jen dvoubodové manko, a navíc dvě utkání k dobru. Do hlavních rolí středečního šlágru se obsadili Kevin De Bruyne s Erlingem "Thorem" Haalandem. Jejich spolupráci tleskal beznadějně vyprodaný Etihad Stadium vestoje a nutno podotknout, že zcela po zásluze.

Události LaLigy: Valencie utíká ze sestupových vod, Atlético dostalo šanci na titul

Real Madrid nechal zazářit gironského Tatyho Castellanose (24) a přišel o možnost stáhnout ztrátu na svého věčného rivala. Barcelona tak má navzdory prohře ve Vallecanu ligovou trofej blíž a blíž. Potichu se však za oba rivaly vkrádá třetí vzadu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele