Ligue 1 - souhrn 9. kola

17.10.2009, 20:59, aktualizováno 18.10.2009, 22:57
Komentáře a souhrny
Toulouse večer porazilo PSG. Nene svými dvěma góly zařídil výhru Monaka nad Lens 2:0, Lorient zvítězil jasně 4:1 nad Nice a vyhoupl se na šestou pozici. Montpellier porazil doma St Etienne a bodově se dotáhl na vedoucí Lyon, který překvapivě nestačil na Sochaux. Bez bodu odjíždí z Auxerre Bordeaux, Marseille naopak nezaváhala a zvítězila v Nancy...

Valenciennes FC - Grenoble Foot 38 2:0

17.10.2009 19:00

Góly: 18. Mahmadou Samassa, 24. Fahid Ben Khalfallah

Trápení, mizérie, katastrofa, všechna tato a další jiná podobná slova vystihují účinkování fotbalistů Grenoblu ve druhé sezóně Ligue 1 od postupu do francouzské nejvyšší soutěže. Ani napodeváté se jim nepodařilo bodovat a zůstávají s nulou na kontě na dně tabulky. VA díky brankám Samassy s Ben Khalfallahem vyhrálo 2:0.

Až na dobrou střelu Ljuboji byli hosté v první půli vždy o krok pozadu. A především pak při bránění gólových situací, které vlastně rozhodly o vítězství domácího Valenciennes. Grenoble znovu ukázal, že první poločasy nejsou vůbec jeho silnou stránkou. Vstupy do zápasů prostě nezvládá. Z devíti utkání jich prohrál sedm, v zatím žádném nevyhrál a ani jednou nevedl.

Stoper Biševac byl do 18. minuty dobrým pilířem grenobelské obrany. Tehdy však po pravém křídle utekl Ducourtioux, Pujolova přihrávka našla přesně Samassu, na něhož zapomněl právě srbský strážce, a domácí se ujali jednobrankového vedení. O sedm minut později přišla další pohroma pro GF 38. Danic dodal Ben Khalfallahovi a ten skvělou střelou vymetl pavouky v šibenici Le Cromovy branky.

Hosté tak museli stejně jako v předchozích všech zápasech pouze dotahovat. O snížení se pokoušel Akrour, nicméně v pohodě hrající VA dále vesele tvořilo šance. Dvakrát pálil nebezpečně Danic, do druhé rány se pořádně opřel z voleje, zastavila se však jen na boční síti.

Pro zvýšení na 3:0 měl tu nejlepší příležitost znovu Samassa. Pujol si vymodlil penaltu, jenže francouzského útočníka vychytal gólman Le Crom. Domácí to ovšem nemusí vůbec mrzet, do konce zápasu udrželi příznivý stav a zaslouženě se radovali ze tří bodů.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 2:1

17.10.2009 19:00

Góly: 55. Karim Aït-Fana, 61. Souleymane Camara - 71. Gonzalo Bergessio (pen.)

Start nováčka soutěže Montpellieru do Ligue 1 začíná ve Francii rozhodně budit velkou pozornost. Díky šesté výhře v sezóně se dokonce dostal na druhé místo tabulky a je jen o skóre horší než vedoucí Lyon. Další, kdo se musel sklonit před HSC, byli fotbalisté St. Étienne.

První šanci utkání si vytvořili domácí. Spahič poslal míč spoluhráčovi Montaňovi, ale Kolumbijcova střela letěla jen nad. Teenager Riviere se na druhé straně ukázal po půlhodině hry, prošel montpellierskou defenzívou, naštěstí pro domácí za ní zaskočil gólman Jourdren, jenž mladíka vychytal.

O sedm minut později si sáhl na míč i hostující brankář Janot po střele Aït Fany. Ve 41. minutě zakombinoval dobře Dernis s Montaňem, ve skórování Jihoameričanovi ale zabránil znovu Janot. Vyrovnaný poločas nakonec skončil bez branek a pytel s góly se roztrhl až po přestávce.

Přesto se ještě těsně před přestávkou v první minutě nastavení rozdala červená karta, která ovlivnila právě druhé dějství. Hostující Andreu si vyšlápl na Aïta Fanu a po druhé žluté kartě se musel poroučet do útrob stadionu.

I v deseti St. Étienne dokázalo zahrozit, Bergessio vyzkoušel štěstí z vápna, narazil ovšem na dobře připraveného brankáře Jourdrena. V 55. minutě padla první branka utkání. Na dlouhý aut nedosáhl Benalouane, Montaňo tak našel čas přihrát Aït Fanovi, jenž by snad nejradši propálil vše, co by mu stálo v cestě.

Les Verts měli velkou šanci na vyrovnání a chyběl opravdu jenom kousek. O tři minuty později Benalouane dobře hlavičkoval po rohovém kopu Fernandeze, z brankové čáry však balón vytěsnil střelec úvodní branky Aït Fana.

Montpellier v 61. minutě zvýšil své vedení. Camara a Montaňo založili protiútok a senegalský rodák přesně zacílil. St. Étienne skórovalo zásluhou proměněné penalty Bergessia, nařízené za faul Dzodiče na samotného exekutora, nicméně domácí si další gól dát nenechali a udrželi před dotírajícím sokem jednobrankový náskok.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille 0:3

17.10.2009 19:00

Góly: 5. Mathieu Valbuena, 79. Brandão, 81. Fabrice Abriel

Marseille po dvou prohrách konečně zabrala a v Nancy předvedla suverénní výkon vedoucí k zaslouženým třem bodům. Zdá se, že reprezentační pauza přišla trochu tápajícímu mužstvu velmi vhod. Už zezačátku se podařilo skórovat Valbuenovi, deset minut před koncem přidali další dvě branky Brandao a Abriel.

Marseille má letos ve zvyku vlétnout na soupeře hned od začátku. A i spící ASNL chtěl dostat do svých spárů už od úvodních minut. Podařilo se, v 5. minutě typická agresivní hra Nianga vytvořila šanci pro Valbuenu a ten svým prvním gólem v sezóně ve svém prvním zápase v základní sestavě neměl problém sám překonat gólmana Gregoriniho.

Ubohá domácí defenzíva nabízela dominantně hrající Marseille další příležitosti. Dvakrát byl ve skvělých pozicích Brandao, jeho nebezpečnější hlavičku na zadní tyči vytáhl s vypětím všech sil za gólmana Gregoriniho z brankové čáry až Sami. Chvíli před přestávkou domácí obránce opět zaskakoval v podobné situaci jak za děravou domácí defenzívu, tak za brankáře, a nebýt jeho zákroku, šlo by Nancy do kabin ještě s jedním gólem navíc.

Aš někdy domácí zahrozili, Olympique držel taktovku hry i ve druhém dějství. A když se v 79. minutě trefil Brandao, jenž levačkou zužitkoval dobrý pas Koného, nemohl ASNL prakticky pomýšlet na bodový zisk. O chvilku později, přesněji o dvě minuty později, rozdal Koné další přihrávku a Abriel nakonec upravil na konečných 0:3.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Sochaux 0:2

17.10.2009 19:00

Góly: 17. Jacques Faty, 89. Sloan Privat

Lyon poprvé v sezoně poznal hořkost porážky. Překvapivě se o to postaral průměrný celek - Sochaux, které vyhrálo teprve počtvrté v této sezoně. Rozhodující branku vstřelil Jacques Faty.

Olympique Lyon sice nezahájil sezonu nejlépe, když pouze remizoval s Le Mans, od té doby ale působil až nedobytně. V lize ztratil pouze jednou, když remizoval s Paris Saint-Germain, v Lize mistrů je stoprocentní. O to více je překvapivá ztráta s týmem, kterému se proti favoritům obvykle nedaří. Na Lyon se tak v čele tabulky bodově dotáhl Montpellier, nováček Ligue 1. Sochaux vyhrálo podruhé v řadě, díky čemuž je nyní na jedenácté pozici.

První branka zápasu padla již v 18. minutě. Nebyl to ale žádný z hráčů domácích, který se radoval z úvodní branky, nýbrž Jacques Faty, minulou sezonu ještě obránce Marseille. Definitivní podobu pak výsledku dal minutu před koncem Sloan Privat, jenž deset minut před koncem vystřídal nevýrazného Svěrkoše.

Lyon zahrozil jako první. Byl to kanonýr Lisandro López, který pořádně provětral defenzivu Sochaux. Jeho ránu ale dokázal vyrazit brankář Richert, odražený balon se pak odrazil od obránce Fatyho těsně mimo branku. Promarněná příležitost mohla hráče mrzet o to ví, když v 18. minutě rozvlnil síť za zády Llorise Jacques Faty. Ten využil srážky Jeremyho Toulalana s brankářem Llorisem při rohovém kopu a z bezprostřední blízkosti rozepsal účet zápasu - 0:1.

Dvakrát během tří minut se představil útočník Bafetimbi Gomis. Jeho první pokus zlikvidoval brankář Richert, na druhou střelu byl již krátký. K jeho štěstí se ale rána odrazila pouze od levé tyče jeho branky. Za hosty kontroval solidní šancí Vincent Nogueira, svou střelou z poměrně malé vzdálenosti ale branku nepochopitelně minul.

Krátce poté se opět připomenul Lisandro López. Ani jeho druhá šance ale neskončila branku, tentokrát navíc ani netrefil branku - míč skončil těsně vedle pravé tyče. Domácí vstoupili aktivněji i do druhého poločasu. Z voleje se pokoušel prostřelit brankáře Richerta Miralem Pjanić, stejně jako Lisandro ale ani on mezi tři tyče nezamířil. Své schopnosti poté dokázal brankář Richert, jenž si skvěle poradil s jedovkou brazilského záložníka Edersona.

Tlak domácích byl místy až drtivý, hosté se uchylovali pouze k nakopávaným balonům na osamocené útočníky. Střelo-centr Yannise Tafera nedokázal doklepnout do branky Gomis, následný pokus Michela Bastose pak skončil pouze na břevnu. Přestože byl Lyon jasně lepším týmem a zdálo se, že je již jen kousek od vyrovnání, nakonec opět udeřili hosté. Yassine Mikari poslal Sloana Privata do rychlého protiútoku a mladý slovinský útočník již sám před brankářem Llorisem nezklamal.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Girondins Bordeaux 1:0

17.10.2009 19:00

Góly: 72. Valter Birsa (pen.)

Bordeaux v minulém kole prohrálo poprvé po sedmi měsících. Nyní ale přišla druhá porážka, kvůli které se tým propadl již na třetí místo. Překvapivou výhru Auxerre zařídil z penalty jedinou brankou Valter Birsa.

Girondins začali sezonu sice opět výborně, nyní ale jako by týmu začal docházet dech. Poslední dvě utkání prohrál a v tabulce ho předskočil rozjetý nováček z Montpellieru. Naopak Auxerre si připsalo další cenný skalp. Po výhře nad Rennes si tým připsal další tři body a v lize neprohrál již šest zápasů v řadě; posunul se tak již na sedmou příčku.

Překvapivý výsledek zápasu určil až ve druhém poločase domácí záložník Valter Birsa. Mladý slovinský útočník se v 72. minutě postavil k penaltě za faul Michaela Cianiho a výhodu svého týmu proměnil.

Hosté byli prakticky po celou dobu zápasu lepším týmem, vytvořili si více šancí, doplatili ale na koncovou fázi svého útočného snažení. První šance spadla do klína záložníkovi Wendelovi, s jeho nepříliš razantní střelou si ale brankář Olivier Sorin poradil bez větších problémů. Gólman Auxerre se ale v bráně spíše nudil, o čemž by mohl vyprávět také jeho stínový kolega na druhé straně - Cédric Carrasso. Girondins se do většího tlaku dostali opět zhruba po půlhodině hry. Jaroslav Plašil využil dobré přihrávky Marouane Chamakha, jeho střela ale nakonec zamířila pouze do rukavic brankáře Sorina.

Ve 32. minutě dostali navíc hosté výhodu pokutového kopu. Dariusz Dudka si v pokutovém území pomohl faulem a rozhodčí s rozhodnutím neváhal. Ve prostřed vápna zůstal pouze Fernando Cavenaghi. Argentinskému útočníkovi se ale střela vůbec nepovedla, brankář Sorin vystihl směr a skóre se tak neměnilo.

Zatímco Bordeaux bylo lepším týmem v první části utkání, domácí převzali iniciativu v té druhé. Po padesáti minutách se ke střele odhodlal Niculae, jeho pokus znamenal vůbec první zákrok brankáře Carrassa. Do mnohem lepší pozice se poté dostal Ireneusz Jeleń, jenž si to mířil sám na brankáře. Polský internacionál ale jako by během zranění zapomněl střílet branky - tentokrát mířil mimo. Auxerre si užívalo svůj tlak až do 73. minuty. To se v pokutovém území prosmýkl Hengbart. Michael Ciani nechtěl riskovat další nebezpečí, svým skluzem ale situaci příliš nepomohl. Za jeho zákrok zapískal rozhodčí zaslouženě penaltu - tentokrát se střelec nemýlil, Valter Birsa tak mohl slavit první gól v sezoně.

Bordeaux se po inkasované brance do žádného většího tlaku nedostalo, naopak to byli opět domácí, již se málem dočkali druhého gólu. Jeleń ale ani tentokrát nerozjásal příznivce AJA, když svou střelu opřel pouze do břevna Carrassovy branky.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - US Boulogne 1:1

17.10.2009 19:00

Góly: 63. Roland Lamah - 90+2. Fabien Robert

Le Mans nad Boulogne dlouho vedlo. O zisk tří bodů ale nakonec přišlo - v devadesáté minutě zařídil hostům alespoň jeden bod střídající Fabien Robert.

Nováček z Boulogne tak po nadějném startu pokračuje v nevýrazných výkonech. V nejvyšší lize nevyhrál již sedm zápasů, přesto se díky získanému bodu posunul o jednu příčku výš - na patnáctou příčku. Le Mans navázalo na solidní výkon proti Sochaux, nyní k tomu navíc přibyl i bodový zisk. Díky němu se červeno.žlutí konečně vyhrabali ze sestupového pásma, přestože před předposledním Nice má výhodu pouze lepšího skóre.

Góly padaly až ve druhém poločase. K nadšení domácích příznivců se jako první trefilo Le Mans. Po hodině hry poslal svůj tým do vedení Roland Lamah, mladý útočník z Belgie. Hosté se ale nakonec přeci jen dočkali vyrovnání, ve druhé minutě nastaveného času se trefil Fabien Robert, který se v lize trefil vůbec poprvé.

Hosté spoléhali od začátku zápasu především na defenzivu a následné protiútoky. Domácí se tak nedostávali do žádných vážnějších šancí; ta první přišla zhruba po deseti minutách. Vcelku pochopitelně vzhledem k pojetí hry Boulogne se jednalo o střelu ze střední vzdálenosti. Fréderic Thomas ale zamířil těsně nad branku. Z podobné pozice pálil těsně před koncem poločasu také Anthony Le Tallec, stejně jako jeho kolega ale branku netrefil.

Nejvážnější šanci domácích si ale do deníčku mohl zapsat Fousseyni Cisse, který mohl jednoduše doklepnout míč za Valverdeho po tvrdé ráně Thomase. Mladý útočník ale trefil pouze brankáře hostů. Po změně stran se ke střele překvapivě dostali také pasivní hráči Boulogne. Nebezpečně střílel Jeremy Blayac, nejlepší hráč hostů v zápase. Především v úvodu druhé půle bylo UBSCO lepším týmem. Ducatel pálil těsně nad branku, ještě lépe se předvedl Cuvillier, který ale trefil pouze břevno.

Nakonec to ale byli paradoxně domácí, kteří se ujali vedení. Sebastian Corchia svým přímým kopem našel hlavu střídajícího Rolanda Lamaha, který měl již jednoduchou práci. Brankář Valverde centr podcenil a belgický útočník tak po pěti minutách na hřišti vstřelil svůj premiérový gól. Inkasovaný gól zbrzdil Boulogne, které se nedokázalo dostat do žádné větší příležitosti. Ta nakonec přišla až v nastaveném čase, kdy se jednoduchým zakončením prosadil Fabien Robert, jiný střídající hráč.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 0:0

17.10.2009 21:00

Góly: -

Fotbalisté Rennes nadále pokračují v matných výkonech. V sobotu nedokázali vstřelit gól do sítě Lille. Domácí však na tom byli stejně a tak výsledkem vzájemného střetnutí je bezbranková remíza.

Zápas byl festivalem zahozených šancí, každé z mužstev mohlo několikrát strhnout vítězství na svou stranu, ale oboustranná neschopnost v koncovce nakonec znamenala dělbu bodů.

Domácí měli v úvodu hned dvě vyložené šance, nejprve gólman Rennes Douchez zlikvidoval hlavičku Ramiho, o pár chvil později si poradil se střelou Fraua. Hosté se osmělili až po půlhodině hry, ale brankář Lille dobře zasáhl proti střele z dílny Théophileho. Na konci prvního poločasu mohli jít do vedení obě mužstva. Nejprve domácí Gervinho přestřelil branku, o pár minut později zlikvidoval Butelle v domácí svatyni pokus Leroye.

Ve druhém dějství byli mírně aktivnější domácí, ale jejich snaha ztroskotávala na mizerné koncovce. V obrovské příležitosti se objevil Chedjou, ale situaci nevyřešil dobře. O chvíli později se mezi tři tyče nevešel pokus Dumonta.

Rennes zahrozilo ke konci zápasu, ale Sow nedokázal překonat domácího gólmana. V úplném závěru mohl rozhodnout střídající Ekoko, ale domácí strážce byl připravený i tentokrát a změnu stavu nepřipustil. Bezbranková remíza tak vydržela až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

AS Monaco - RC Lens 2:0

18.10.2009 17:00

Góly: 9. Nenê, 66. Nenê (pen.)

Monako oprašuje svou starou zašlou slávu. Díky dnešní výhře nad Lens se knížecí klub posunul již na čtvrté místo, když za sebou nechal třeba Marseille. Oba góly vstřelil Brazilec Nene.

Nový kouč Guy Lacombe zatím Monaku pouze prospívá. Knížecí tým v minulém utkání překvapivě porazil Marseille, dnes výsledek potvrdil proti nováčkovi z Lens. Ten kvůli třetí porážce v řadě zůstává na osmnácté, sestupové příčce. Racing navíc v lize nevyhrál již šest zápasů v řadě a pod koučem Jeanem-Guyem Wallemmem se začíná pohupovat lavička.

Utkání nabralo rychlý spád. Již v deváté minutě otevřel skóre brazilský záložník Nene. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč nakonec zařídil i druhou branku svého týmu, když po 67 minutách proměnil nařízenou penaltu. Díky dalším dvěma trefám nyní Nene se sedmi brankami dokonce kraluje tabulce střelců.

Zápas nabral na obrátkách od prvních sekund. Během úvodních šedesáti sekund se totiž do vcelku nebezpečného zakončení dostal Nene, jenž využil dobré práce Park-Chu Younga. Útočník Jižní Korey se zapletl také do brankové situace z osmé minuty, když si naskočil na centr Mathieuho Coutadeura z přímého kopu a pořádně vylekal brankáře Runjeho. Ten míč vyrazil pouze před sebe, kde už číhal dorážející Nene. 1:0 pro domácí.

Sedmibrankový střelec byl při chuti i nadále. Těsně před koncem prvního poločasu si naběhl na přesný centr Adriana, jeho hlavičku ale na brankové čáře dokázal zlikvidovat chorvatský gólman Runje. V podobné situaci se o pár minut později ocitl i Mathieu Coutadeur, nová posila Monaka. Yohann Mollo ho našel svým centrem z levé strany, ne ale příliš přesně; mladý záložník tak rybičkou branku netrefil.

Po hodině hry se opět připomněl Park-Chu Young. Jeho pokus zpoza šestnáctku ale brankář Runje bez větších problémů kryl. Rozhodující moment utkání přišel dvacet pět minut před koncem. Park se opět probíjel pokutovým územím, nedovoleným zákrokem ho ale skosil Romain Sartre a rozhodčí bez delšího váhání nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor - Nene, jenž propálil brankáře Lens i podruhé - 2:0.

Největší šance hostů přišla až tři minuty před koncem. Razak Boukari nebezpečně pálil z dvaceti metrů, Stéphane Ruffier si ale s jeho ranou poradil. Poslední útok stál ale Ruffiera téměř čisté konto - ve třetí minutě nastavení z dálky napřáhl Lukman Haruna a gólman Monaka jen s problémy vytáhl jeho pokus na břevno.

Více informací k zápasu

FC Lorient - OGC Nice 4:1

18.10.2009 17:00

Góly: 39. Arnold Mvuemba, 47. Marama Vahirua, 75. Sigamary Diarra, 87. Kévin Gameiro - 62. Loïc Rémy

Fotbalisté Lorientu pokračují ve skvělých výkonech. Po výhře v Toulouse si doma s přehledem poradilo s Nice a slavilo hladké vítězství 4:1. Soupeř se naopak s osmi body na kontě krčí na předposlední příčce tabulky. Hrdinou utkání se stal domácí forvard Kévin Gameiro, jenž měl prsty u všech čtyř branek Lorientu.

Zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že by v zápase mohly padnout čtyři branky. Až v 18. minutě si domácí vytvořili první velkou šanci utkání, když Diarra dodal Amalfitanovi, na jehož volej nedosáhl ani brankář Ospina, naštěstí pro Nice za něj zaskočilo břevno, od kterého se pumelice odrazila.

Na druhé straně vyzkoušel svou tvrdost rány Remy, gólman Audard si však s jeho pokusem poradil. Lorient ovšem dál vysílal soupeři varování, Diarra podruhé v utkání rozezvonil horní konstrukci branky. Zaslouženého vedení se domácí dočkali šest minut před pauzou. Gameiro skvěle operoval na levé straně, poslal míč do vápna, kde skóroval pravačkou Mvuemba.

Ve 48. minutě zvyšoval na 2:0 Vahirua. Ten vybojoval ve středu hřiště balón, rozehrál doleva na rozeběhnutého Gameira, který vypálil na Ospinu, a ten ač jeho střelu vyrazil, na dorážku Vahiruy už neměl. Nice se vrátilo do utkání po hodině hry, Remy totiž mistrně zakroutil míč z přímého kopu do levého horního rohu.

Domácím však pojistil vítězství v 77. minutě Diarra. Gameiro znovu hezky vystřelil a lorientskému útočníkovi už nedělalo problém dorazit do sítě. Na konečných 4:1 upravil sám muž utkání Gameiro, jenž prošel kolem hostujícího kapitána Echouafni a zamířil přesně do sítě.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 1:0

18.10.2009 21:00

Góly: 74. Albin Ebondo

Tři body na své konto si za zasloužené vítězství připsali fotbalisté Toulouse. Ti v posledním utkání devátého kola nejvyšší francouzské soutěže díky brance Ebonda porazili Paris Saint-Germain 1:0.

Domácí byli v úvodních chvílích zápasu lepším týmem, hned ve třetí minutě o sobě dal vědět Gignac, ale s jeho slabou střelou neměl Coupet sebemenší problém. S ubíhajícím časem se hra začala vyrovnávat a do šancí se dostávali i Pařížané. Poprvé zahrozil Luyindula, který přinutil domácího gólmana Pelého ke skvělému zákroku. Těsně před poločasovým hvizdem se Gignac zbavil hostujících obránců, ale jeho přihrávka do pokutového území nenašla žádného ze spoluhráčů.

Gignac byl aktivní i na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky, ale střela z jeho kopačky opět skončila v náručí gólmana Coupeta. V 55. minutě se domácí dostali do rychlého brejku, na jehož konci byl Sessegnon, se střelou však váhal a ta nakonec byla zablokována obranou PSG.

Jediný gól padl dvacet minut před koncem utkání. Machado se elegantně obtočil kolem středních záložníků PSG a do brejku poslal Sissoka. Ten v pokutovém území přihrál míč Ebondovi, který prostřelil padajícího Coupeta. Hosté mohli vyrovnat v závěrečných pěti minutách, ale projektil střídajícího Sankharého bravurně vyrazil domácí brankář Pelé. Pařížané se tak do hlavního města Francie vracejí bez jediného bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon962115:720
2.Montpellier HSC962117:1020
3.Girondins Bordeaux961216:719
4.AS Monaco960313:918
5.Olympique Marseille952216:917
6.FC Lorient952214:917
7.AJ Auxerre94237:714
8.Stade Rennes934212:613
9.Paris Saint-Germain934213:1013
10.Valenciennes FC941417:1513
11.FC Sochaux940510:1312
12.Toulouse FC93248:711
13.AS Nancy-Lorraine932413:1411
14.AS Saint-Étienne93159:1210
15.Lille OSC92438:1110
16.US Boulogne92347:129
17.Le Mans UC 72922510:138
18.RC Lens92258:168
19.OGC Nice92259:208
20.Grenoble Foot 3890094:190

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tomu říkám šetřit se na Ligu Mistrů.

Reagovat
Arne

Snad jo. I když rád bych viděl jako postupující Lyon a Liverpool, takže úkol zní jasně: hlavně vyhrát ve Florencii.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je hlavní záruka úspěchu neprohrát s Liverpoolem, pak bych v to 1. místo a jistotu lehčího losu do osmifinále i věřil.

Reagovat
domingo

pro Frankieho s Mártym:

chá chá

Reagovat
smazaný uživatel

pro dominga:

tyyyy jo..

Reagovat
božský John

Pro mě

mrdyyyyyy

Reagovat
Radar

"Sošó"

Reagovat
smazaný uživatel

sverky

Reagovat
smazaný uživatel

Vrátil se po zranění, to je celkem pochopitelné.

Reagovat
domingo

Jinak jsem zvědavej, co se bude dít v Grenoble... tohle už vážně není sranda ještě že tam nešel ten Coupet, ten by si tohle nezasloužil

Reagovat
smazaný uživatel

to teda.. tohle je az neuveritelny.. po deviti zapasech ani bod..

Reagovat
honziss

Wow, vždyť Montpellier hrál ještě loni druhou ligu, ne? To jsou v takové euforii nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

hral no.. taky me dost udivujou..

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

Nice je letos hrozně tragický, těžko uvěřit, že loni touhle dobou bojovali o LM.

A Nené je fakt borec, uměl bych si ho představit místo Govoua, i když už neni nejmladší..:)

Reagovat
$dolar$

Monaco ty vole to jsem teda necekal

Reagovat
smazaný uživatel

Měl bys víc sledovat Ligue 1.

Reagovat
$dolar$

Nemam na to ted vubec cas, minulou sezonu jsem jeste stihal, ale ted je to spatny, uz se nedivam krom nasi GL skoro na nic

Reagovat
$dolar$

PS: a tim ze jsem to necekal jsem nemyslel dnesni zapas, ale celkove letosni vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco má hodně dobrý kádr, to, jak si loni vedli nebylo proto, že by na to neměli, naopak by se se svým týmem měli při konstatní výkonnosti pohybovat kolem pohárových příček, přece jen neni to tak dávno, co se dostali do finále LM. :) Lacombe holt opět potvrzuje svojí kvalitu, z nemastných Rennes dokázal udělat tým bojující o poháry a jsem si jistý, že s Monacem si povede podobně. :) Viz letošní skalpy špičky Ligue 1, chce to ještě k tomu i porážet slabé týmy a současný flek udrží.

Reagovat
$dolar$

Jo tenkrat pod Deschampsem jsem jim hodne fandil a Morientes byl super Nevadilo by mi kdyby se opet dostali na spicku

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdá jsem měl nejradši Giulyho, v Monacu býval skvělý. koda, že v Lyonu nevydržel déle. :) A Plašil byl snad nejmladší Čech, co hrál finále LM.

Reagovat
Tomanatura

Jenže Plašil do toho finále nikdy nenastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

Máš recht, moje chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Minulej rok hráli s tím kádrem úplně otřesně..

Reagovat
smazaný uživatel

Vida a přišel Lacombe a hned je to znát. :) Navíc v horizontu pár let se bojím Monaca ještě víc, těch talentů tam mají fakt hodně a pokud se s nimi bude dobře pracovat, určitě se tam vyloupne několik potenciálních hvězd Ligue 1. A to nemluvim o již současných hvězdách jako je Park nebo Nené. Třeba na takového Mongongua jsem hodně zvědavý. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nené se mi teď s Lens moc nelíbil.. Park se mi zdál lepší, a to není ani v ideální 11 kola.. Ale jinak máš pravdu N´Koulou, Coutadeur (podle mě pozvedl Monako taky velkým způsobem)

Reagovat
$dolar$

A Lille skoda ztracenych 2 bodu

Reagovat
Liquid

Co dělá Montpellier na téměř 1.místě ....

Reagovat
domingo

Příští tři kola mají Rennes venku, Bordeaux doma a Auxerre venku, z toho kouká maximálně bod, dva. Pokud to nějak přehaluzí, tak můžou začít mluvit o pohárech, ale zatím potichu.

Reagovat
$dolar$

Tak Rennes bod, Bordeaux nic a Auxerre 3 a maji krasne 4 bodiky

Reagovat
domingo

Na Abbé-Deschamps nevyhrajou. Navíc už by mohl být Licata, trapnej Niculae vysmahne na tribunu a začne jízda za poháry :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vy se soustřeďte tak na Coupe de France, tudy cesta povede. :)

Reagovat
domingo

Fernandez není pohárovej trenér, on umí uzavřít obranu, perfektně zvládá přechod obrana -> záloha, jenže na nějaký útočný manévry nemá hráče - křídla jsou vtip, AM chybí (a musí na něm hrát buď Pedretti, což jde, i když jeho místo je jinde - Birsu nepočítám) a jedinej slušnej hrot se do šancí sice dostává, ale zatím není schopnej je proměňovat. Což jsou ideální atributy pro ligu, kde on to zavře a spolíhá na to, že se to přes Pedrettiho centr odrazí od někoho do brány - vzhledem k ambicím klubu přijatelnej stav, protože obrana vážně šlape a nějaká dlouhodobější krize spojená s pravidelným přídělem gólů je prakticky vyloučená, v tomhle je Fernandez dobrej, viz začátek sezony. Tím pádem to zase bude někde kolem 8-14 (řekněme) místa, tedy střed tabulky, možná na dohled pohárům, bez starostí se záchranou. Jenže ligu vyhrává obrana, poháry útok - a ten je v naprosto dezolátním stavu. Jestli se z Licaty vyklube druhej Kahlenberg a probudí Jeleńe (a zůstanou oba zdraví), tak na tu Evropu možná i máme - přes ligu. Přes pohár vůbec, tam stačí jeden silnější soupeř a s naším rozložením kvalit mezi obranu a útok máš jistotu betonu, brejků s Oliechem na křídle (ha ha ha) a dost pravděpodobně i penalt, kde už záleží víceméně na individuálních schopnostech of.hráčů, a ty má kdejaký nýmand ze sestupových pozic lepší než my.

Reagovat
domingo

Btw koukni na skóre, nejlepší obrana a druhej nejhorší útok... impotentnější je už jenom Grenoble

Reagovat
domingo

Tak teď koukám, že Rennes je na tom vzadu líp, sorry. Douchez umí, no. Ale pointa zůstává.

Reagovat
smazaný uživatel

Douchez Tenhle zápas zase..

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to se vysrat na toho Oliecha, prodat někam do Kataru a místo něj koupit nějaký slušně se jevící křídlo buď z Ligue 1 nebo z nějaké slabší ligy, (Teďka jsem si třeba řekl, jak by to u vás mohlo sednout takovému Zemanovi nebo Hlouškovi) jinak ten útok zas tak marný není, je tam Jeleň, za kterým bude Licata a z lávky Birsa, který je sice zatím marný, ale tomu věřím, že se časem zvedne, pořád je hodně mladý.

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre je výborný tým do středu tabulky.. Podle mě nemají dostatečný kádr na to, aby zabojovali o poháry. Ovšem to neznamená, že pokud budou kompletní nemůžou prohánět favority jako zrovna teď

Reagovat
domingo

Oliech už v tom Kataru jednou nohou byl, bylo to i na TM...jenže přišly zranění a Fernandez si ho nechal. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Paříž mě potřebuje..., to mám za to jak na ně letos kašlu

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

monakooo ted uz jenom udrzet formu a vyhravat pravidelne aj venku

Reagovat
rufus

Monaco!

Reagovat
domingo

Sorin v ideální 11

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nečekanýho ale. :)

Reagovat
domingo

Zasloužil by si to už dřív...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele