9. kolo
17.10.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lyon poprvé padl. Sochaux si domů veze výhru 2:0

Lyon poprvé v sezoně poznal hořkost porážky. Překvapivě se o to postaral průměrný celek - Sochaux, které vyhrálo teprve počtvrté v této sezoně. Rozhodující branku vstřelil Jacques Faty.

Olympique Lyon sice nezahájil sezonu nejlépe, když pouze remizoval s Le Mans, od té doby ale působil až nedobytně. V lize ztratil pouze jednou, když remizoval s Paris Saint-Germain, v Lize mistrů je stoprocentní. O to více je překvapivá ztráta s týmem, kterému se proti favoritům obvykle nedaří. Na Lyon se tak v čele tabulky bodově dotáhl Montpellier, nováček Ligue 1. Sochaux vyhrálo podruhé v řadě, díky čemuž je nyní na jedenácté pozici.

První branka zápasu padla již v 18. minutě. Nebyl to ale žádný z hráčů domácích, který se radoval z úvodní branky, nýbrž Jacques Faty, minulou sezonu ještě obránce Marseille. Definitivní podobu pak výsledku dal minutu před koncem Sloan Privat, jenž deset minut před koncem vystřídal nevýrazného Svěrkoše.

Lyon zahrozil jako první. Byl to kanonýr Lisandro López, který pořádně provětral defenzivu Sochaux. Jeho ránu ale dokázal vyrazit brankář Richert, odražený balon se pak odrazil od obránce Fatyho těsně mimo branku. Promarněná příležitost mohla hráče mrzet o to ví, když v 18. minutě rozvlnil síť za zády Llorise Jacques Faty. Ten využil srážky Jeremyho Toulalana s brankářem Llorisem při rohovém kopu a z bezprostřední blízkosti rozepsal účet zápasu - 0:1.

Dvakrát během tří minut se představil útočník Bafetimbi Gomis. Jeho první pokus zlikvidoval brankář Richert, na druhou střelu byl již krátký. K jeho štěstí se ale rána odrazila pouze od levé tyče jeho branky. Za hosty kontroval solidní šancí Vincent Nogueira, svou střelou z poměrně malé vzdálenosti ale branku nepochopitelně minul.

Krátce poté se opět připomenul Lisandro López. Ani jeho druhá šance ale neskončila branku, tentokrát navíc ani netrefil branku - míč skončil těsně vedle pravé tyče. Domácí vstoupili aktivněji i do druhého poločasu. Z voleje se pokoušel prostřelit brankáře Richerta Miralem Pjanić, stejně jako Lisandro ale ani on mezi tři tyče nezamířil. Své schopnosti poté dokázal brankář Richert, jenž si skvěle poradil s jedovkou brazilského záložníka Edersona.

Tlak domácích byl místy až drtivý, hosté se uchylovali pouze k nakopávaným balonům na osamocené útočníky. Střelo-centr Yannise Tafera nedokázal doklepnout do branky Gomis, následný pokus Michela Bastose pak skončil pouze na břevnu. Přestože byl Lyon jasně lepším týmem a zdálo se, že je již jen kousek od vyrovnání, nakonec opět udeřili hosté. Yassine Mikari poslal Sloana Privata do rychlého protiútoku a mladý slovinský útočník již sám před brankářem Llorisem nezklamal.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
cerwi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele