9. kolo
17.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Auxerre porazilo gólem z penalty Bordeaux 1:0

Bordeaux v minulém kole prohrálo poprvé po sedmi měsících. Nyní ale přišla druhá porážka, kvůli které se tým propadl již na třetí místo. Překvapivou výhru Auxerre zařídil z penalty jedinou brankou Valter Birsa.

Girondins začali sezonu sice opět výborně, nyní ale jako by týmu začal docházet dech. Poslední dvě utkání prohrál a v tabulce ho předskočil rozjetý nováček z Montpellieru. Naopak Auxerre si připsalo další cenný skalp. Po výhře nad Rennes si tým připsal další tři body a v lize neprohrál již šest zápasů v řadě; posunul se tak již na sedmou příčku.

Překvapivý výsledek zápasu určil až ve druhém poločase domácí záložník Valter Birsa. Mladý slovinský útočník se v 72. minutě postavil k penaltě za faul Michaela Cianiho a výhodu svého týmu proměnil.

Hosté byli prakticky po celou dobu zápasu lepším týmem, vytvořili si více šancí, doplatili ale na koncovou fázi svého útočného snažení. První šance spadla do klína záložníkovi Wendelovi, s jeho nepříliš razantní střelou si ale brankář Olivier Sorin poradil bez větších problémů. Gólman Auxerre se ale v bráně spíše nudil, o čemž by mohl vyprávět také jeho stínový kolega na druhé straně - Cédric Carrasso. Girondins se do většího tlaku dostali opět zhruba po půlhodině hry. Jaroslav Plašil využil dobré přihrávky Marouane Chamakha, jeho střela ale nakonec zamířila pouze do rukavic brankáře Sorina.

Ve 32. minutě dostali navíc hosté výhodu pokutového kopu. Dariusz Dudka si v pokutovém území pomohl faulem a rozhodčí s rozhodnutím neváhal. Ve prostřed vápna zůstal pouze Fernando Cavenaghi. Argentinskému útočníkovi se ale střela vůbec nepovedla, brankář Sorin vystihl směr a skóre se tak neměnilo.

Zatímco Bordeaux bylo lepším týmem v první části utkání, domácí převzali iniciativu v té druhé. Po padesáti minutách se ke střele odhodlal Niculae, jeho pokus znamenal vůbec první zákrok brankáře Carrassa. Do mnohem lepší pozice se poté dostal Ireneusz Jeleń, jenž si to mířil sám na brankáře. Polský internacionál ale jako by během zranění zapomněl střílet branky - tentokrát mířil mimo. Auxerre si užívalo svůj tlak až do 73. minuty. To se v pokutovém území prosmýkl Hengbart. Michael Ciani nechtěl riskovat další nebezpečí, svým skluzem ale situaci příliš nepomohl. Za jeho zákrok zapískal rozhodčí zaslouženě penaltu - tentokrát se střelec nemýlil, Valter Birsa tak mohl slavit první gól v sezoně.

Bordeaux se po inkasované brance do žádného většího tlaku nedostalo, naopak to byli opět domácí, již se málem dočkali druhého gólu. Jeleń ale ani tentokrát nerozjásal příznivce AJA, když svou střelu opřel pouze do břevna Carrassovy branky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele