Ligue 1 - preview 9. kola

17.10.2009, 10:14, aktualizováno 18.10.2009, 08:54
Previews
Několik předních francouzských týmů v sobotu prohrálo a to je šance například Pro AS Monaco, které doma přivítá Lens. Toulouse má v lize velké problémy a na vynikající loňskou sezonu se pokusí dát vzpomenout v duelu s PSG. Velmi dobře si počíná Lorient a další body může přidat proti Nice...
Valenciennes FC - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Katastrofa. Jedním slovem by se zatím dala shrnout sezona Grenoblu. Loňský nováček zatím nezískal ani bod, vypadl z poháru a vstřelil pouze čtyři branky. Dnes zajíždí do Valenciennes, které by rádo proklouzlo mezi nejlepších deset týmů Francie.

Zmar, bída, utrpení. Všechna tato slova do puntíku vystihují novou sezonu Grenoblu. Nováček z minulého roku v úvodních osmi zápasech neposbíral vůbec nic a v tabulce je tak pochopitelně na posledním místě. Na devatenácté Le Mans navíc ztrácí již sedm bodů. Série nebyla prolomena ani v posledním ligovém utkání - proti rozjetému Montpellieru. Modrobílí nakonec svému soupeři podlehli 2:3, svůj poslední gól pak vstřelili až v poslední minutě. Ani v Ligovém poháru to ale není lepší. Tým ve třetím kole podlehl prvoligovému Lorientu 0:1 a se soutěží se rozloučil již ve třetím kole.

"Jsem trochu obezřetný. Grenoble před tímto zápasem ještě nezískal ani bod, já jsem ale stále přesvědčen, že ten tým je velice kvalitní. Mají pouze obrovskou smůlu. Hráli velice vyrovnaně s Bordeaux, o jedinou branku prohráli také v minulém kole. Je to velice zvláštní. My ale máme především důvěru sami v sebe a na tom chceme nyní stavět. V miunlém utkání jsme byli lepším týmem, Nice ale nakonec vyhrálo. Tak to bývá, tato liga je velice vyrovnaná. Mezi osmým místem a pásmem sestupu je rozdíl pouhých čtyř bodů, je to velice ošemetné. Teď nás navíc čeká další složitý zápas. Nekoukáme se na tabulku, ale na týmy, jaké doopravdy jsou," říkal před zápasem kouč domácích Philippe Montanier.

Valenciennes za sebou má také vyřazení z Coupe de la Ligue. Možná ale daleko bolestnější. Tým totiž vypadl s druholigovým týmem FC Metz, navíc na svého soupeře příliš nestačil. Nakonec odjel s potupnou prohrou 0:2. Zato v lize si musí tým připadat jako na houpačce. Porážky střídá výhra a výhru opět porážka. První tři kola = nula bodů. Následující čtyři zápasy byly ale o něčem jiném - tým neprohrál ani jednou a vyšvihl se do popředí tabulky. V posledním duelu ale opět klopýtl. Nice na svém stadionu zvítězilo 3:2.

Oba týmy budou moci nastoupit v nejsilnějších možných sestavách, drobné šrámy přes reprezentační přestávku totiž vyléčili všichni hráči.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Assembe - Ducortioux, Bisevac, Abardonado, Tiene - Gomis - Saez, Sanchez - Ben Khalfallah, Audel - Pujol
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Mainfroi, Cesar, Paillot, Sauget - Battles, Dieuze - Romao, Fegnouli - Courtois, Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Montpellier nepřestává udivovat celou Ligue 1 a už se vyšplhal na třetí místo nejvyšší francouzské soutěže. V sobotu se mu do cesty postaví St. Etienne. Dokážou rozjetý vlak s logem Montpellieru zastavit právě oni?

Domácí ztratili pouze jediný zápas, když prohráli v Marseille 2:4. Je ale třeba podotknout, že právě kromě Marseille a PSG (1:1) Montpellier na další papírově silnější tým nenarazil. Hosté nezačali sezónu ideálně, poslední dvě utkání však vyhráli a vzdálili se sestupovým příčkám. Obzvláště cenná se může zdát výhra proti úřadujícímu šampionovi z Bordeaux, kterého St. Etienne před reprezentační přestávkou porazilo 3:1.

"Musíme pracovat tak, jak je tomu od začátku sezóny. To je jediná možnost, jak zůstat na vrcholu. Náš soupeř měl v úvodu velmi těžký los, takže jeho umístění může klamat. Jejich mužstvo začalo vyhrávat a hned je vidět, že si hráči opět věří. Čeká nás obtížný zápas proti kvalitnímu mužstvu," řekl obránce domácích Yanga-Mbiwa.

Domácí výběr dobře zná záložník St. Etienne Bakary Sako, který ještě v loňské sezóně hrál za druholigový Chateauroux a proti Monpellieru tak nebude hrát poprvé. "Je těžké hrát před jejich diváky, kteří jsou výborní. Tým je velmi dobrý při práci s míčem a navíc nyní se vezou na vlně euforie."

Montpellier postrádá Delayeho, kterého vyřadilo zranění stehna. Žluté karty zase vystavili stopku Belhandovi. Hostům chybí Sanogo, Perrin a Varrault.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Yanga-Mbiwa, Džodič, Špahič, Jeunechamp - Ait Fana, Marveaux, Pitau, Tino, Dernis - Montaňo
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Andreau, Benalouane, N'Daw, Dabo - Landrin, Fernandes, Matuidi, Payet - Fernandéz, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Před sezónou byla Marseille pasována do role největšího adepta na titul. Jenže mužstvo kouče Didiera Deschampse je aktuálně až páté s už šestibodovou ztrátou na vedoucí Lyon. Deschamps zůstává přesto klidným, věří, že časem se Marseille sehraje a bude sbírat body jako na běžícím páse.

Před reprezentační pauzou Olympique své zápasy vůbec nezvládl. Prohrál jak doma s Monakem, tak v Lize mistrů na půdě Realu Madrid. Z posledních pěti zápasů vyhrál jen nad nováčkem ligy z Montpellieru. "Je logické, že máme některé potíže. Naše mužstvo nemá dost času na přípravu," vysvětloval Deschamps.

Čas a budoucnost, francouzský trenér zkrátka myslí na lepší časy. "Postihly nás i neočekávané události jako například některá zranění. Vzalo nám to rytmus a soudržnost," doplnil problémy. "Málo z mých hráčů mělo plných šest týdnu přípravy. To je důvod toho, proč jsme zatím nenašli rovnováhu."

Nyní Marseille zajíždí na půdu Nancy, letos hodně nepříjemného a nevyzpytatelného soupeře. Hodně hráčů si navíc plnilo reprezentační povinnosti, a tak musí být Deschamps dvakrát obezřetnější při výběru základní sestavy. "Jsem pořád přesvědčen o schopnostech mých hráčů," uvedl. "Přiznávám, že někteří z nich zaostávali za svými výkony. Ne jeden nebo dva, ale zase ne všichni najednou. To může mít dopad na to hrát nejlepší kolektivní fotbal," dodal.

Hosté, jež čeká v rámci Ligy mistrů ve středu utkání v Curychu, se budou muset obejít bez Diawary, jenž utržil v reprezentaci nějakou tu ránu, Heinze se vrátil z Argentiny až v pátek, takže nemusí nastoupit od začátku. I start kapitána Nianga je nejistý, Brandao se však již může zapojit do hry stejně jako Koné.

Nancy si nevede vůbec špatně, po výhrách nad Monakem i Sochaux odvezlo naposledy body z Parisu SG a je na devátém místě tabulky jen tři body za svým soupeřem. S ním má ovšem doma špatnou bilanci, za posledních devatenáct let slavil výhru jen dvakrát z devíti pokusů. Domácí postrádají zraněného Lemaitreho i Chretiena.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Loties, André Luiz, Sami, Marange - Feret, Berenguer, Ca, Brison - Hadži, Bakar
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, M'Bia, Hilton, Taiwo - Ben Arfa, Cissé, Abriel, Cheyrou, Niang - Brandao
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.85 - 3.25 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Lyon věří, že i po reprezentační pauze bude sbírat body tak jako doposud. Vedoucí celek tabulky zůstává v Ligue 1 zatím neporažený a na tři poslední ligové výhry v řadě chce navázat zajisté i proti Sochaux. To stejně jako loni obsazuje jen spodní patra tabulky, takže by sesazenému králi Francie neměl dělat větší potíže.

"Bude to ale komplikované," nechce nic podcenit kouč Claude Puel. Reprezentační pauza totiž změnila zaběhlý režim a lyonský lodivod v tom vidí menší problém. "Hráči, kteří mi tu zůstali, trénovali velmi dobře. To je tak vždycky, když někdo dlouho stojí a nehraje. Avšak hráči, kteří se nám vrátili, se musí velmi rychle adaptovat," vysvětloval.

Olympique navíc už v úterý čeká nesnadné utkání Ligy mistrů v Liverpoolu."A my víme, že nejlepší způsob, jak se připravit na Anfiled, bude získat dobrý výsledek nad Sochaux," nebere nic jiného než tři body Puel. Domácí nebudou mít kompletní sestavu a marodka není malá. Boumsong s Bodmerem určitě nenastoupí, start Crise i Källströma je nejistý. López se Seguinem jsou ovšem zpět.

Reprezentační pauza citelně zasáhla do řad Sochaux. A málem až tak, že se možná proti Lyonu musela držet minuta ticha kvůli úmrtí. Americký útočník Charlie Davies měl totiž v USA vážnou autonehodu, po které zemřel jeden člověk.

Davis naštěstí vše přežil, utrpěl několik zlomenin a protrhl si močový měchýř, jeho rekonvalescence ho však vyřadí na celou sezónu. "Už takhle jsme to i s ním měli těžké, teď to budeme mít ještě těžší," uvedl hostující kouč Francis Gillot.

Svěrkoš tak ztratil vepředu svého parťáka, jenž nastřílel stejně jako český forvard zatím dvě branky. "Z psychologického hlediska šatně hodně ublížilo, co se stalo Charliemu, který je moc fajn chlap. Nejsme kompletní," hovořil sklesle Gillot. Kromě Davise mu chybějí též zranění Dalmat a Carlao, Boudebouz je vykartovaný.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Toulalan, Cissokho - Govou, Makoun, Gonalons, Ederson, López - Gomis
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Bréchet, Mikari - Maurice-Belay, Gavanon, Martin, Nogueira, Tulasne - Svěrkoš
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 9.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Pět zápasů neporažený tým proti celku, který v minulém klání prohrál. Řeč je o Auxerre a Bordeaux. Že je obhájce titulu jasným favoritem? To se říci nedá, AJA se totiž nyní veze na vítězné vlně.

Pro Auxerre to byl jeden z nejhorších startů do nové sezony. Uběhly tři kola a tým měl na svém kontě stále nula bodů. Další kulaté číslo se vyhřívalo i v kolonce vstřelených branek. Ani v dalším kole to nebylo lepší - ve Francii se zrodila první bezbranková remíza v sezoně. A kdo jiný ji mohl mít na svědomí než tým, co ve třech předchozích zápasech ani jednou přesně nezamířil.

To ale týmu chyběl kanonýr Ireneusz Jeleń, nejlepší střelec týmu z minulé sezony. Ten se týmu vrátil zhruba před měsícem. A od té doby tým ještě nepotkal nového přemožitele. Nulu ve vstřelených gólech nakonec spálil Cédric Hengbart. Ze samého dna tabulky se tak AJA vyšplhalo až do první desítky. V průběhu své rychlé jízdy skolilo třeba Nice či Rennes. Týmy, které rozhodně nepatří v Ligue 1 mezi podprůměrné.

U Bordeaux tomu bylo přesně opačně. Obhájce titulu začal sezonu přímo fantasticky. Z úvodních sedmi zápasů vytěžil téměř plný počet bodů, skvělou sérii překazila až bezbranková remíza s Marseille. V minulém kole ale Girondins tvrdě narazili. Poté, co v Lize mistrů porazili Maccabi Haifa 1:0, přišel šok. Tým nestačil ve vcelku improvizované sestavě na Saint-Etienne. Saint-Etienne, které se dlouhou dobu trápilo a až nyní ukázalo svou skutečnou sílu. Bordeaux odjelo domů s potupnou prohrou 1:3. Také kvůli tomu spadl tým z první příčky, dostal se před něho Lyon. "Určitě to nebude jednoduchý zápas. Máme kvalitu na to, abychom zvítězili. Musíme to ale potvrdit na hřišti. Budou aktivní i v útoku, hrají v domácím prostředí. My se musíme pokusit držet co nejvíce balon a nastřílet nějaké góly," říkal obránce Henrique.

"Pokud se chce dostat opět na první místo v lize a uhrát dobré výsledky v Lize mistrů, musí svou hru určitě vylepšit. Proti Saint-Etienne byla znát únava, díky reprezentační pauze ale opět nabyli kondice. Pokud budou oba celky ve stejné fyzičce, tak nebude utkání příliš dramatické. Bordeaux je o mnoho před námi," určoval favorita zápasu kouč domácích Jean Fernandez.

Domácí se ale mohou spolehnout na polského šutéra Jeleńa, který se minulý měsíc vrátil do běžného zápasového tempa. "Nemáme příliš hráčů, kteří umí vstřelit gól. Když hraje Ireneusz, je to jiné. K dispozici bude i dnes," chválil svého svěřence Fernandez. Hosté se již ale budou moci spolehnout na klíčového záložníka Yoanna Gourcuffa či útočníka Marouane Chamakha. Na hřiště by se naopak nemusel podívat obránce Carlos Henrique, který má zdravotní potíže.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Dudka - Ndinga, Oliech - Pedretti, Chafni - Jeleń, Niculae
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Diarra - Plašil, Wendel - Gourcuff - Gouffran, Chamakh
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Le Mans UC 72 - US Boulogne  (sobota 19:00)
Rychlý rozjezd, krátké přibrždění a následný náraz. Tak by asi vypadal souhrn sezony nováčka z Boulogne. Ten se nyní pokusí opět nastartovat svůj motor proti Le Mans, předposlednímu celku tabulky.

Le Mans se v minulé sezoně jen těžko udrželo v nejvyšší soutěži a nyní to nevypadá o mnoho růžověji. Francouzský celek sice začal nadějnou remízou proti silnému Lyonu, na povedený výkon ale nedokázal navázat a od té chvíle posbíral pouze šest bodů - za výhry proti Nancy a Lens. V minulém kole navíc svěřenci Paula Duarteho prohráli v důležitém souboji o udržení - ze Sochaux odjeli bez vstřeleného gólu a s jedním inkasovaným.

Tým je zatím se sedmi body na devatenáctém, tedy předposledním místě tabulky, o pouhý bod před ním je pak jeho soupeř - nováček z Boulogne. Ten sezonu začal na své poměry fantasticky - z úvodních třech kol se urodilo hned šest bodů. Poté ale jako by se tříbodový stroj zasekl. Přišla remíza s dvěma průměrnými celky - Auxerre a Valenciennes. Bodové ztráty poslaly červeno-černé do kolen. Tři prohry v lize v řadě, navíc vyřazení z Ligového poháru.

Hostům by ale v zápase mohla pomoci nová posila. V průběhu minulého týdne se k týmu připojil Matt Moussilou. Sedmadvacetiletý útočník přišel jako volný hráč poté, co mu na konci sezony skončila smlouva v Nice. Právě tento Francouz s gabonskými kořeny by měl nahradit dlouhodobě zraněného kapitána Grégoryho Thila, který si nezahraje zhruba ještě pět měsíců.

"Stále jsem mladý, mám ještě co ukázat. Musím začít zase od začátku. Na druhou stranu mi vlastně nic jiného nezbývá," přiznal bývalý mládežnický reprezentant Francie. "Jsem zodpovědný za všechno, co se mi stalo. Rozhodně z toho neviním ostatní. Určitě budu po těch zkušenostech, co se mi přihodily, silnější. Navíc začnu hrát za klub, který je pro mě ideální. Je to podobná situace, jaká byla na začátku mé kariéry v Lille. Všichni mě tu srdečně přivítali, musím jim nyní splatit jejich důvěru svými výkony," řekl hráč, který byl před několika lety považován za veliký talent francouzského fotbalu.

Kromě dlouhodobě zraněného kapitána Thila bude kouči Laurentu Guyotovi chybět také zraněné kvarteto Zargo Toure, Guillaume Borne, Fabien Robert a Damien Perrinelle. Dvojice hráčů Yoann Lachor a Laurent Agouazi je suspendovaná. Naopak Le Mans se vrací do hry paraguayský záložník Marcelo Estigarribia. Po trestu se do sestavy pravděpodobně vrátí také Guillaume Loriot.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Paulo, Cerdan, Baal - Loriot - Goulon, Thomas - Le Tallec, Lamah - Maiga
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Valverde - Lecointe, Soumare, Dembele, Rabuel - Marcq, Ducatel - da Rocha, Das Neves - Blayac, Cuvillier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.66 - 3.35 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Souboj mužstev, která jsou zatím za očekáváním. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat duel mezi Lille a Rennes. Hostům patří momentálně osmá příčka, o dost hůře na tom však jsou domácí, kteří se krčí na třinácté pozici.

Přitom před sezónou se očekávalo, že se oba týmy budou pohybovat kolem pátého místa. Lille sice poslední čtyři ligové utkání neprohrálo (dvě výhry a dvě remízy), avšak díky katastrofálnímu vstupu do sezóny (z prvních čtyř kol jediný bod) to zatím na nic lepšího než na druhou polovinu tabulky není. Rennes začalo sezónu lépe, šest ligových zápasů v řadě neprohrálo. Pak ale přišla porážka v Bordeaux a v posledním kole i překvapivá prohra před domácím publikem s Auxerre.

"Doufám, že naše série bude pokračovat. Zisk osmi bodů z dvanácti možných je úspěchem. Zápas s Rennes pro nás bude těžkou zkouškou. Hosté budou chtít napravit své dvě prohry v řadě. Výhra proti ambicióznímu soupeři by byla velkým úspěchem. Jsme hladoví po vítězství," řekl pro klubové stránky Lille kouč Garcia.

"Dohnat" dvouzápasovou ztrátu se v sobotu pokusí fotbalisté Rennes: "Francouzská liga je maraton. Zkusíme "doběhnout" mužstva, která nám v posledních dvou utkáních utekla," nechal se slyšet trenér Rennes Antonetti.

Lille chybí zraněný Plestan, do hry nezasáhnou ani vykartovaní Balmont a Mavuba. Dlouhodobě mimo hru je gólman Landreau, poraněné koleno vyřadilo na nějakou dobu i útočníka De Mela. "Ku prospěchu byla i reprezentační přestávka, hráči si konečně oddechli a dobili baterie," pochvaloval si volný víkend domácí lodivod.

Ani hosté nepřijedou v kompletní sestavě. Lemoine a Bocanegra nebudou hrát kvůli karetním trestům, Mangane a Hansson je zraněný. "Příležitost dostanou jiní fotbalisté, spoléhám na skupinu 15 - 16 hráčů," dodal Antonetti.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Butelle - Béria, Rami, Chedjou, Emerson - Gervinho, Debuchy, Cabaye, Dumont, Hazard - Frau
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Theophile Catherine, Fanni, Aubey, Danze - Bangoura, Tettey, Leroy, M'Vila, Thomert - Gyan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - RC Lens  (neděle 17:00)
Monako může v neděli využít zaváhání svých soupeřů ze sobotních utkání a dostat se na čtvrté místo tabulky. Stačí k tomu jediné - porazit v letošní sezóně nepříliš výrazný celek z Lens.

Knížecí klub si od začátku nového ročníku Ligue 1 pochutnává na favoritech soutěže. O body obral PSG, v minulém kole vyhrál v Marseille. Naopak s papírově slabšími mužstvy body ztrácel (domácí prohra se St. Etienne nebo porážka v Sochaux). Právě do druhé kategorie patří i nedělní soupeř. Hosté z posledních pěti ligových utkání vytěžili pouhé dva body a krčí se na první sestupové pozici. Před čtrnácti dny sice prohráli s Lyonem 0:2, ale jejich výkon nebyl vůbec špatný. Lyonští spíše mohou děkovat gólmanu Llorisovi, který je několikrát výrazně podržel. Pokud budou fotbalisté Lens pokračovat v takových výkonech, sestupové místo zřejmě brzy opustí.

Současnou nepříznivou situaci Lens už okomentoval i prezident klubu Martel, který nazval situaci znepokojující, ale zatím ne katastrofální. V podobném duchu se nesou i myšlenky kouče Wallemmeho: "Jsme si vědomi situace, ale ještě nepíšeme pesimistické scénáře. Čeká nás však těžký soupeř. Monako má velmi kvalitní mužstvo, ale já svému týmu věřím."

V dresu hostů by se měli i přes drobné zranění objevit obránce Demont a útočník Eduardo.

Monako se bude muset minimálně tři týdny obejít bez Gudjohnsena, který si poranil rameno. Mimo hru je také Pino a otazník visí nad startem Costy. Do utkání nezasáhne ani Traoré s Alonsem. Oba hráče zastavily žluté karty.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Puygrenier, Mongongu, Muratori - Mollo, N'Koulou, Coutadeur, Costa, Nené - Park
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Yahia, Chelle, Ramos - Roudet, Kovačevič, Sow, Hermach, Eduardo - Akalé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.10 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - OGC Nice  (neděle 17:00)
Trápící se Nice dostane šanci vylepšit svou bilanci. Tým z jihu Francie dvakrát v řadě neprohrál a pomalu šplhá tabulkou vzhůru. Dnes se ale postaví proti rozjetému Lorientu.

Tým vyznávající oranžovou barvu zatím patří mezi největší překvapení ve fotbalové Francii. Předpokládalo se, že tým bude bojovat o záchranu, možná, že se bude pohybovat v klidném středu tabulky. Po osmi odehraných kolech tomu je ale úplně jinak. Tým Christiana Gourcuffa zatím prohrál pouze jednou a nastřádal stejně bodů jako například Marseille. Právě za tou se nyní tým pohybuje - na šestém místě.

Přesto to poměrně dlouho na žádný povedený start nevypadalo. Lorient z úvodních tří zápasů nastřádal pouhé čtyři body a výkony rozhodně nadprůměrné nebyly. Vše se ale zlomilo poté, ve čtvrtém kole. Tým si poradil s Le Mans, a přestože v dalším kole podlehl Lyonu, další porážky již nepřipustil. Porazil Nancy, remízou překvapil Paris Saint-Germain a v minulém utkání jediným gólem, z penalty v poslední minutě, pohřbil Toulouse Olivier Monterrubio. Tým navíc v průběhu minulých týdnů postoupil do dalšího kola Coupe de la Ligue, když si poradil s prvoligovým Grenoblem.

Nice mělo prakticky stejný start do sezony, jako jeho dnešní soupeř. Jedna výhra, remíza i porážka. Čtvrté kolo pro něho také znamenalo veliký zvrat, ovšem ne příliš pozitivní. Tři porážky v lize, zklamání v Ligovém poháru. Následovala navíc remíza s Lille. V té době Nice nevyhrálo od prvního kola - již téměř dva měsíce. Svěřenci Didiera Ollého-Nicolleho se začali zvedat až v minulém kole. Možná trochu nešťastně před reprezentační pauzou. OGC porazilo 3:2 Valenciennes a v tabulce se konečně odlepilo ode dna. Stále se ale pohybuje v pásmu sestupu, na osmnáctém místě.

Nice se ale proti Lorientu poměrně daří. V minulé sezoně ovládlo oba duely, neinkasovalo přitom ani gól. Na hřišti Lorientu navíc ani jednou v novodobé historii neprohrálo, nejhorším výsledkem byla remíza 0:0 z roku 2007.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Marchal, Koscielny, Le Lan - Ducasse, Mvuemba - Amalfitano, Diarra - Gameiro, Vahirua
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Coulibaly, Mabiala, Cid, Paisley - Echoaufni, Helleybuck - Fae, Ben Saada, Mounier - Remy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Paris SG nemá obdobně jako Toulouse nijak oslnivou formu, oba tak potřebují nutně všechny tři body. Pařížané si potřebují napravit reputaci po třech remízách 1:1 v řadě, zatímco Toulouse v Ligue 1 dvakrát v řadě prohrálo. Domácí se budou muset obejít bez nejlepšího střelce loňské Ligue 1 - zraněného Gignaca.

Loňský vzájemný zápas nedopadl pro hosty vůbec dobře, březnovou prohru 1:4 dlouho a těžko rozdýchávali. "Minulá sezóna vyšla Toulouse skvěle," připomínal pařížský bek Sylvain Armand. "Má hodně sebedůvěry. Dokonce i když Gignac letos tolik branek nedal, za francouzskou reprezentaci teď ukázal, že je to instinktivní střelec."

Na něj si však v defenzívě tentokráte pozor dávat nebude. Gignac si totiž v utkání s Rakouskem, kde vstřelil v 66. minutě gól na konečných 3:1, poranil záda a utkání bude sledovat jenom z tribuny. Kromě něho bude chybět i tvořivý záložník a opora týmu Cetto, ani Fofana nenastoupí. Nejistý je start rovněž u Sirieixe, Ebonda a Didota.

Hosté postrádají stále zraněného Erdinga, a protože ve svých řadách nebudou mít ani Luyindulu, jehož trápí zraněné koleno, trenéru Kombouarému se nebude skládat sestava vůbec snadno. Vše tak možná zbude na útočníkovi Hoarauovi, který zůstane v útoku osamocen.

Na evropské scéně to Toulouse jde celkem slušně, v lize se mu však vůbec nedaří a aktuálně okupuje až 15. pozici. "Prohrát i podruhé za sebou doma by bylo příliš mnoho, protože ani venku nevítězíme," je si vědom záložník Mathieu Bermon. "Matematicky jsme ve špatné situaci, takže se z toho pokusíme dostat. Myslím si, že reprezentační pauza přišla docela vhod. Byla to pro nás dobrá možnost, jak si odpočinout, abychom se nyní mohli vyškrábat nahoru."
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Pelé - Ebondo, Congré, Nounkeu, M'Bengue - Braaten, Capoue, Didot, Sissoko, Tabanou - Pentecote
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Coupet - Ceará, Traoré, Sakho, Armand - Jallet, Makelele, Clément, Sessegnon - Giuly, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.00 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon862015:520
2.Girondins Bordeaux861116:619
3.Montpellier HSC852115:917
4.AS Monaco850311:915
5.Olympique Marseille842213:914
6.FC Lorient842210:814
7.Paris Saint-Germain834113:913
8.Stade Rennes833212:612
9.AS Nancy-Lorraine832313:1111
10.AJ Auxerre83236:711
11.Valenciennes FC831415:1510
12.AS Saint-Étienne83148:1010
13.Lille OSC82338:119
14.FC Sochaux83058:139
15.Toulouse FC82247:78
16.US Boulogne82246:118
17.RC Lens82248:148
18.OGC Nice82248:168
19.Le Mans UC 7282159:127
20.Grenoble Foot 3880084:170

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oslabené Sochaux nejspíš nebude příliš vyrovnaným soupeřem, Vidím to na výhru 2:0. Jinak ta marodka se stále nemenší, Bodmer je fakt hrozný smolař. A doufám, že na Pool už bude s Boumsongem fit, jinak by to nemuselo dopadnout úplně dobře..

Reagovat
smazaný uživatel

opět a zase neuvidím PSG..., dokonce jsem byl připravenej obětovat jeden zápas Serie A, ale tentokrát se mi kryje přímo s AC. je Toulouse o hodně slabší bez Gignace, nebo se mám přesto bát ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně to PSG letos flákáš, styď se. :)

Tak bez Gignaca je ofenziva Toulouse v podstatě poloviční, navíc letos nemají nijak oslnivou formu, pokud předvede PSG svůj nadstandard, rozhodně bych se nedivil ve výhru hostí. Hlavně nedělat tradiční kiksy v obraně, ale chce to i předvést několik povedených akcí dopředu, Toulouse obvykle brání dost aktivně a i po odchodu Mathieuho je defenzíva jejich největší devíza.

Reagovat
domingo

Dudka na levým beku? Co to je za sestavu?

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

svěrkoš by mohl skorovat ale sochaux prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

sochaux uz hralo vcera..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele