9. kolo
18.10.2009 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - OGC Nice 4:1

Fotbalisté Lorientu pokračují ve skvělých výkonech. Po výhře v Toulouse si doma s přehledem poradilo s Nice a slavilo hladké vítězství 4:1. Soupeř se naopak s osmi body na kontě krčí na předposlední příčce tabulky. Hrdinou utkání se stal domácí forvard Kévin Gameiro, jenž měl prsty u všech čtyř branek Lorientu.

Zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že by v zápase mohly padnout čtyři branky. Až v 18. minutě si domácí vytvořili první velkou šanci utkání, když Diarra dodal Amalfitanovi, na jehož volej nedosáhl ani brankář Ospina, naštěstí pro Nice za něj zaskočilo břevno, od kterého se pumelice odrazila.

Na druhé straně vyzkoušel svou tvrdost rány Remy, gólman Audard si však s jeho pokusem poradil. Lorient ovšem dál vysílal soupeři varování, Diarra podruhé v utkání rozezvonil horní konstrukci branky. Zaslouženého vedení se domácí dočkali šest minut před pauzou. Gameiro skvěle operoval na levé straně, poslal míč do vápna, kde skóroval pravačkou Mvuemba.

Ve 48. minutě zvyšoval na 2:0 Vahirua. Ten vybojoval ve středu hřiště balón, rozehrál doleva na rozeběhnutého Gameira, který vypálil na Ospinu, a ten ač jeho střelu vyrazil, na dorážku Vahiruy už neměl. Nice se vrátilo do utkání po hodině hry, Remy totiž mistrně zakroutil míč z přímého kopu do levého horního rohu.

Domácím však pojistil vítězství v 77. minutě Diarra. Gameiro znovu hezky vystřelil a lorientskému útočníkovi už nedělalo problém dorazit do sítě. Na konečných 4:1 upravil sám muž utkání Gameiro, jenž prošel kolem hostujícího kapitána Echouafni a zamířil přesně do sítě.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele