Ligue 1 souhrn - 7. kolo

27.09.2008, 21:00, aktualizováno 28.09.2008, 23:07
Komentáře a souhrny
Bordeaux znovu ztratilo body, když doma jen remizovalo se St. Etienne. Dobrou formu naopak potvrdilo Toulouse, které po výhře ve Valenciennes ztrácí pět bodů na vedoucí Lyon. Ve všech nedělních zápasech bodovali hosté, Lille veze všechny tři z Monaka.

Stade Rennes - OGC Nice 1:0

27.09.2008 19:00

Góly: 47. Jimmy Briand

Rennes konečně zastavilo volný pád tabulkou a díky svému desátému bodu se posouvá na osmé místo právě za svého sobotního soupeře – Nice. Tomu se v posledních třech zápasech nepodařilo vyhrát a nadále tak klesá tabulkou.

V prvních minutách zápasu měli mírně navrch domácí. Již v páté minutě se ve velké příležitosti objevil Jimmy Briand. Tomu poslal do šestnáctky skvělý balon Pagis, francouzský útočník ale přihrávky využít nedokázal a nechal tak vyniknout hostujícího gólmana. Nice kontrovalo šancí z přímého volného kopu Helleybucka, proti kterému musel zasahovat domácí brankář Douchez.

Rennes však postupem času získávalo převahu a jeho snažení vyvrcholilo obrovskou šancí Thomerta, jeho střelu ale dokázal Letizi zlikvidovat. Ke konci poločasu se mohl o vedoucí gól postarat domácí Mangane, gólman Letizi byl ale pozorný a jeho hlavičku dokázal zlikvidovat.

Ani skvělé zákroky Letiziho ale nezabránily domácím hráčům skórovat. Pět minut po začátku druhé půle nacentroval do vápna skvělý míč Jerome Leroy, který dokázal zužitkovat nyní již dvougólový střelec Jimmy Briand.

Domácí mohli o osm minut později děkovat útočníkovi Thomertovi, který dokázal vyrazit míč mířící do branky na rohový kop. V nastaveném čase se ještě pokusil vyrovnat Diakate dalekonosným pokusem, jeho střelu z 20 metrů ale dokázal Douchez zlikvidovat. Domácí se tak mohli radovat ze své druhé výhry v sezoně a posunu na osmou příčku.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - FC Lorient 1:1

27.09.2008 19:00

Góly: 79. Mevlüt Erdinç - 38. André Ayew

Souboj z chvostu tabulky neovládl ani jeden celek. Poslední Sochaux si tak v sedmém kole připisuje pouze svůj třetí bod a hosté z Lorientu nadále doufají v návrat na vítěznou vlnu. K tomu přispěl v 38. minutě gólem hostující Ayew, domácí ale stihli deset minut před koncem stav vyrovnat.

Utkání začali mnohem aktivněji hosté. Hned v prvních minutách měl velkou šanci Kevin Gameiro, kterého poslal do samostatného úniku Jouffre. Gólman Gavanon ale hostům nedovolil skórovat. Následovaly další šance hostů – dvě střely z dálky Saifiho dokázal brankář Sochaux ještě vyrazit, na hlavičku Ayewa z 38. minuty už byl ale krátký.

Gólová akce začala u Abriela, ten přihrál napravo aktivnímu Gameirovi. Francouzský útočník poslal skvělý centr na osamoceného Ayewa, který v zakončení neudělal žádnou chybu – 0:1. Domácí mohli vzápětí vyrovnat, ve vyložené šanci se objevil Sloan Privat. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale hostující gólman dokázal se štěstím vytěsnit.

Ve druhém poločase pokračovali domácí fotbalisté v náporu – jen pár minut po změně stran vypálil z dálky opět Privat, naneštěstí pro něj ale skončila střela pouze na břevně. Další šanci prováhal sedmnáct minut před koncem zápasu Dalmat.

Tlak domácích nadále stoupal a vyvrcholil šancí z 80. minuty. Privat našel v šestnáctce osamoceného Erdinga, který si se zakončením hlavu nelámal. Mladý turecký reprezentant napálil míč mezi nohy hostujícího brankáře a vyrovnal tak stav na 1:1, který vydržel až do konce zápasu.

Ani jednomu týmu tato remíza nijak zvlášť nepomohla, domácí nadále zůstávají na posledním místě s pouhými třemi body, Lorient je na sedmnácté pozici s jedinou výhrou a šesti body.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Nantes 3:0

27.09.2008 19:00

Góly: 2. Steve Savidan, 10. Fahid Ben Khalfallah, 31. Benjamin Nivet

Caen díky třem brankám z prvního poločasu rozhodlo o svém vítězství nad oslabeným Nantes, které tak zůstává na předposledním místě.

Prakticky po půl hodině hry bylo rozhodnuto. Hostující kouč Elie Baup, jenž postrádal sedm hráčů základní sestavy, už poté s výsledkem zkrátka nic neudělal. Caen pokračuje v hodně solidních výkonech a zaslouženě mu patří překvapivá čtvrtá příčka.

Domácí měli fantastický start do utkání. Už ve druhé minutě zužitkoval skvělý pas Savidan, který nekompromisní ranou nedal gólmanovi Alonzovi šanci. Za osm minut to bylo už 2:0. Anthony Deroin poslal míč na vzdálenější tyč Benu Khalfallahovi, jenž z blízkosti náskok Caen zvýšil. Za několik okamžiků mohl Ben Khalfallah zvýšit, tentokráte se však dobře představil Alonzo.

Ve 31. minutě dokonali domácí zkázu. Nivetovi vrátil míč autor první branky Savidan a francouzský útočník potřetí skóroval za bezmocného brankáře Nantes. Caen dominovalo i ve druhé půli a spálilo i několik tutovek. Za dobrou příležitost ke skórování u hostů můžeme považovat střelu Marevala, která jen těsně minula tyč.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - Olympique Marseille 1:1

27.09.2008 19:00

Góly: 10. Thorstein Helstad - 7. Hatem Ben Arfa

Pouze deset minut by stačilo divákovi, který by chtěl vidět vše důležité v zápase mezi Le Mans a Marseille. Hosté se prosadili v sedmé minutě zásluhou Ben Arfy, domácí tým odpověděl hned za tři minuty brankou Helstada. Poté již gól nepadl a oba týmy se rozloučily dělbou bodů.

Hosté se do šance dostali už po čtyřech minutách, Niang ale domácího gólmana nepřekonal. Úspěšnější byl až o pár chvi Ben Arfa, který jako nůž máslem prošel obranou domácích a z těsné blízkosti překonal Peleho v domácí svatyni. Fotbalisté Le Mans ale nesložili zbraně a za necelé tři minuty našli na gól Marseille odpověď. Míč se po ose Bonnart – Le Tallec dostal až k Helstadovi, který srovnal skóre utkání. Do konce poločasu se objevila jedna vážnější šance na každé straně, ale ani jedna z nich gólovou trefu nepřinesla.

Ve druhém poločase se hra přelévala ze strany na stranu. Po hodině se dostal do šance marseillský Ben Arfa, hned po něm z protiútoku tvrdě pálil domácí Cana. Strhnout vítězství na stranu Le Mans mohl střídající Maiga, ale jeho pokus Mandanda s pomocí tyče dokázal zlikvidovat. Na konci zápasu ještě zahrozil hostující Zenden z přímého kopu, ale brankář domácích si s jeho střelou věděl rady. Na remízovém skóre 1:1 se tak do konce utkání už nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine 2:1

27.09.2008 19:00

Góly: 31. Karim Benzema, 36. Fred - 37. Pascal Berenguer

Lyon si v sobotním večeru připsal na své konto další vítězství, na domácí půdě porazil Nancy 2:1. Domácí po půlhodině hry během pěti minut vstřelili zásluhou Benzemy a Freda dvě branky, hosté stačili o minutu později korigovat skóre na rozdíl jednoho gólu, ale srovnat už nedokázali a domů odjíždějí bez bodového zisku.

Prvnímu poločasu vládl domácí tým, který měl řadu šancí. Tu úvodní si vytvořil z přímého kopu Fred, ale jeho pokus neměl potřebnou razanci. Poté dal o sobě vědět Benzema, jeho střela z ostrého úhlu gólmana hostů nevystrašila. Lyonský sniper se dočkal o pár minut později, v 31. minutě si pohotově zpracoval míč a přízemní střelou poslal domácí jedenáctku do vedení. O pět minut bylo vedení Lyonu už dvojnásobné, tentokrát se Benzema vyznamenal v roli nahrávače. Nejlepší střelec Ligue 1 potáhl míč po křídle a předložil ho před branku, kde už číhal Fred a ten skluzem navýšil skóre na 2:0.

Gólovou sedmiminutovku uzavřeli hosté, kteří hned minutu po obdržené brance dokázali také skórovat. Mensah se nechal lehce oklamat Berenguerem a ten pohodlně překonal Llorise v domácí svatyni.

Druhá půle pokračovala v režii Lyonu, který ale už nedovedl další brankou pojistit svou výhru, i když šance na domácí straně byly více než slušné. Do té největší se dostal střídající Pjanic, ale nedokázal poslat do sítě ideální centr Edersona. I přesto si Lyon bez problémů své vedení udržel a na své konto si připisuje další tři body.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Le Havre AC 3:0

27.09.2008 19:00

Góly: 27. Adama Coulibaly, 49. Ireneusz Jeleń, 85. Thomas Kahlenberg

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání mezi Auxerre a Le Havre. Domácí tým s přehledem kontroloval průběh hry a k tomu přidal tři přesné zásahy. Hosté si tak odvážejí vysokou prohru 0:3.

První půle byla ve znamení dobývání branky Le Havre a gólman Revault se mezi třemi tyčemi rozhodně nenudil, hned v úvodu musel hasit dobrý pokus Pedrettiho. Při jedné z dalších domácích šancí ale už tolik štěstí neměl. Běžela 25. minuta utkání a domácí vstřelili první branku zápasu. Lejeune zahrával rohový kop a Coulibaly až s ledovým klidem dopravil míč do sítě.

Tři minuty po začátku druhé půle se Auxerre radovalo podruhé. Jelen v 49. minutě vymetl prudkou ranou horní růžek svatyně Le Havre a upravil na 2:0. Poté se třetí gól pokusil přidat Kahlenberg, ale neuspěl. Dánský záložník si na svůj přesný zásah musel počkat až do 86. minuty, kdy do branky dorazil střelu, kterou Revault neudržel ve svých rukavicích a přidal pomyslný třetí hřebík do rakve Le Havre.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Grenoble Foot 38 0:1

27.09.2008 21:00

Góly: 76. Nassim Akrour

Leč nezaslouženě, hostující Grenoble si z Paříže veze všechny tři body. Děkovat mohou hosté hlavně svému brankáři Wimbéemu, jenž svůj tým po celý zápas držel nad vodou.

PSG mělo první šanci ve 20. minutě, jenže Guillaume Hoarau před gólmanem Wimbéem z blízkosti totálně selhal. Za několik okamžiků si blamáž Hoarau zopakoval znovu, když přihrávku Guilyho zužitkoval jen tak, že míč napálil do nohou hostujícího strážce branky. Domácí dominovali dále, Guilyho rána ze 36. minuty byla nakonec vytěsněna se štěstím na roh.

Ve druhé půli pokračoval pařížský klub v náporu a Stephane Sessegnon z trestného kopu opět nevyzrál na francouzského zkušeného gólmana. Těsně před tím, než hosté vstřelili gól, zablokoval Wimbée opět v utkání aktivního Hoaraua. V 76. minutě Sofiane Feghouli odvážně z běhu přihrál Nassimu Akrourovi, který střelou z dvaceti metrů překonal jinak příliš nezaměstnaného Landreaua.

Ačkoli mělo Paris SG většinu zápasu pod kontrolou a v závěru se ještě pokoušel srovnat odvážně střídající Fabrice Pancrate, z utkání nemá ani bod. Grenoble se tak dostal díky této výhře překvapivě na třetí místo za Marseille a Lyon, Paříž se propadla na jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Toulouse FC 0:1

28.09.2008 17:00

Góly: 90+1. André-Pierre Gignac

Hostující Toulouse se díky brance Gignaca v nastaveném čase radovalo ze tří bodů a posunulo se na hodně překvapivé druhé místo Ligue 1 místo Marseille. Jeho série neporazitelnosti tak trvá už šest kol.

André-Pierre Gignac se stal znovu hrdinou utkání. Před týdnem jeho dvě branky pomohly k výhře Toulouse 2:1 nad Sochaux, nyní vstřelil rozhodující trefu v samotném závěru. Valenciennes i Toulouse ve středu vypadly smolně až na penalty z Ligového poháru, a výhra tak hostům přišla hodně vhod.

Oba týmy hrály v první půli vyrovnaný zápas. Nejprve šestadvacetiletý strážce branky Carrasso zastavil pokus Danica, pak včasným vyběhnutím zastoupil zmatenou obranu a zabránil Belmadiovi v jakémkoliv podnikání. Na druhé straně se po Mansarého centru pokoušel hlavičkovat Gignac, stejným způsobem pak vyhořel na brankáři Penneteauovi i Braaten.

Ve druhé půli už si Gignac o gól říkal. Po 51 minutách svou střelou hodně Penneteaua zmátl, ten se stačil se štěstím přemístit, pak namazal spoluhráči Bergougnouxovi, jenže ten míč napálil jen do připraveného muže v rukavicích. V tom nejdůležitějším momentu, to znamená v nastaveném čase, však Gignac dokázal skórovat, když ho skvělým pasem našel Sissoko. Penneteau si sice šáhl nohou na míč, ale přesto mohl jen smutně hledět, kterak míč směřuje do sítě.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 0:2

28.09.2008 17:00

Góly: 67. Yohan Cabaye, 86. Ludovic Obraniak

Slova monackého kouče Ricarda, že chce zaútočit na přední pozice v Ligue, se nepotvrdily. Lille bylo v zápase jasně lepším mužstvem a díky dvěma brankám ze druhého poločasu zaslouženě bralo tři body.

Důležitou postavou Lille byl záložník Yohan Cabaye, autor branky a jedné přihrávky. Přitom kdyby rozhodčí posoudil jeho zákrok na Parka z 65. minuty žlutou kartou, odešel by Cabaye předčasně do sprch.

Hosté byli celu první půli nebezpečnější. Už ve druhé minutě hlavičkoval De Melo, jeho střela však letěla doprostřed branky a Ruffier si tak bez problémů poradil. Ve 25. minutě si tentýž útočník svůj pokus zopakoval, a i když byla rána tvrdší než ta předchozí, Ruffier skvěle zasáhnul. Těsně před tím pálil domácí Park vedle. Ve 35. minutě se mohl parádně ze zhruba čtyřiceti metrů trefit Bastos. Jeho centr z přímého kopu nakonec vyrazil na břevno monacký brankář.

Lille pokračovalo v ofenzívě i ve druhé půli. Už na začátku měl dobrou příležitost Cabaye, jenž po přihrávce od Vitteka pálil mimo. De Melo také střílel vedle, ale v 68. minutě se hosté dočkali zasloužené branky. De Melo vyhrál hlavičkový souboj, Balmont zleva přihrál Cabayemu, který s pomocí teče Péreze skóroval. Snad jen přímý kop Parka, asi nejlepšího hráče zápasu na straně Monaka, mohl Lille ve druhé půli výrazněji ohrozit.

Dogy i nadále útočily. De Melo znovu střílel hlavou tvrdě do Ruffiera, dvě vyložené příležitosti měl i Bastos. Tři minuty před koncem pojistil hostům vítězství střídající Obraniak, jenž z běhu a zřejmě i za hranicí ofsajdu po asistenci Cabayeho sám před Ruffierem uspěl.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 1:1

28.09.2008 21:00

Góly: 57. Fernando Cavenaghi - 27. Dimitri Payet

Překvapivý výsledek přineslo poslední utkání 7. kola nejvyšší francouzské ligy. Bordeaux v něm pouze remizovalo se St. Etienne 1:1. Hosté se ujali vedení po půlhodině hry, domácí tým vyrovnal až v druhém poločase. Na konci prvního dějství navíc Cavenaghi neproměnil pokutový kop.

Velkou gólovou příležitost měl v úvodních minutách Cavenaghi, ale jeho prudká střela byla zlikvidována gólmanem hostů. Poté udeřilo St. Etienne, Payet využil chyby domácí obrany a přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel gólový účet zápasu. Bordeaux dostalo možnost na vyrovnání skóre na konci první půle, Perrin stáhl ve vápně soupeřova hráče a kopala se penalta. Míč si postavil agilní Cavenaghi, ale trefil pouze břevno.

Cavenaghi napravil své zaváhání v 57. minutě, kdy hlavou do sítě usměrnil přesný Gourcuffův centr. Na domácím týmu bylo vidět, že by si rád na své konto připsal tři body, ale obrana St. Etienne statečně vzdorovala. Největší šance Bordeaux přišla dvacet minut před koncem, již překonaného brankáře Vivianiho zastoupil na brankové čáře Tavlaridis a zabránil tak Cavenaghimu k přidání druhého gólu. Hosté remízový stav už dokázali do konce střetnutí udržet a odvážejí si bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon761012:319
2.Toulouse FC74217:614
3.Olympique Marseille734013:713
4.Grenoble Foot 3874126:513
5.SM Caen732211:611
6.Le Mans UC 72732212:811
7.Girondins Bordeaux73228:611
8.Lille OSC732210:911
9.OGC Nice73139:810
10.Stade Rennes72418:710
11.AJ Auxerre731310:1010
12.Paris Saint-Germain73134:410
13.AS Monaco72325:59
14.AS Nancy-Lorraine71425:67
15.AS Saint-Étienne72144:77
16.Valenciennes FC72146:107
17.FC Lorient71334:96
18.Le Havre AC71154:104
19.FC Nantes71155:134
20.FC Sochaux70347:113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak náskok 6 bodů je už docela luxus,nečekal jsem,že Marseille začne tak rapidně ztrácet.

Reagovat
božský John

ja taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

děkuju PSG za nevýherní tiket

Reagovat
smazaný uživatel

už to zase začíná.Lyon jasně první,zbytek začne ztrácet z jasnými outsidery a PSG opět zapluje do spodní části tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak...prohrát s Grenoble Haksnou. Už aby přišel Nazário.

Reagovat
smazaný uživatel

ten grenoble vystřelil jednou na branku a dali s toho gól no to je prostě něco a ještě vyhrají. jakože prohrát s týmem který vystřelí jednou na bránu dokáže snad jen PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Já se taky divím,protože Marseille i Bordeaux mají fakt dobré kádry,řekl bych,že i srovnatelné s Lyonem a nakonec bude mistra nejvíc prohánět nováček Grenoble?

Reagovat
smazaný uživatel

to stim grenoblem me pekne n.a.s.r.a.l.o voni mnely jednu strelu na branu a dali gola fakt na pí...

Reagovat
božský John

co mam rikat ja..to Le Mans aspon hralo fotbal...kdyby to bylo jak u vas tak bych tam dojel a vlastnorucne jim dal pres drzku

Reagovat
smazaný uživatel

snad se to v Paříži nezačíná vracet do starých kolejí

Reagovat
smazaný uživatel

Si občas říkám,že PSG by i s výběrem All-Star hráli velký prd.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle výkon to dopadlo pro Lyon hodně dobře,vyjma něj všichni favorité ztratili. Jinak Toulouse mě překvapuje,jsem čekal,že po odchodu Emany a Elmandera to bude tak maximálně na střed tabulky,ale zatím jsou na krásném druhém místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Si občas říkám, že PSG by i s kádrem Lyonu hráli velký prd.

Reagovat
smazaný uživatel

ehm, reakce o patro výš...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele