Ligue 1 - souhrn 37. kola

23.05.2009, 22:58, aktualizováno 23.05.2009, 22:58
Komentáře a souhrny
Bordeaux po výhře nad Monakem stále vede o tři body před Marseille, která zvítězila v Nancy. Jistotu třetího místa již má díky vítěziství nad Nancy Lyon, PSG prohrálo a o čtvrtou příčku si to rozdá s Toulouse. Po prohře v Sochaux se prvoligová hladina již uzavírá nad Nantes...

Stade Rennes - FC Lorient 3:1

23.05.2009 21:00

Góly: 41. Moussa Sow, 45. Rod Fanni, 82. Jirès Kembo-Ekoko - 78. Marama Vahirua

Rennes se nadále může prát o pohárovou Evropu. Kolo před koncem ale nemá nejlepší výchozí pozici, na páté PSG ztrácí dva body. V dnešním utkání si s přehledem poradilo se sousedním Lorientem.

Kvůli dnešní porážce skončila čtyři zápasy dlouhá neporazitelnost Lorientu, který ale i přes dnešní bodovou ztrátu zůstává na desátém místě, na němž může na konci sezony také nejlépe skončit. Naopak Rennes si udobřilo fanoušky po remíze s Nantes a poskočilo na šestou příčku. Stále má šanci skončit na čtvrtém místě, na které, stejně jako na páté, ztrácí dva body.

Gólově bohatý zápas otevřel až ve 41. minutě prvním gólem klání útočník Moussa sow. Zaznamenal již svůj devátý gól v sezoně. Těsně před koncem první půle zvýšil již na rozdíl dvou branek obránce Rod Fanni, hosté se nakonec v 78. minutě dočkali snížení díky Vahiruovi. Poslední slovo měli ale opět domácí, za které na konečných 3:1 pečetil střídající Ekoko.

Domácí se od prvních okamžiků tlačili do útoku, již v sedmé minutě se mohli zásluhou Sowa dostat do vedení. Jeho volej již překonal gólmana Audarda, vše ale z pohledu Lorientu zachránil Le Lan, který míč dokázal ještě před brankovou čárou odvrátit. Ve 28. minutě hlavičkoval Asamoah Gyan ještě mimo, čtyři minuty před koncem první půle se už ale domácí prosadili.

Moussa Sow si naběhl na dlouhý nákop obránců, obešel obránce a tvrdou ranou do nekrytého prostoru branky poslal svůj tým do vedení - 1:0. V první minutě nastavení to vypadalo s Lorientem ještě hůř, když si na ideálně zahraný centr naběhl Rod Fanni a rybičkou usměrnil míč za záda bezmocného gólmana Audarda - 2:0.

Ve druhé půli týmy pokračovali v aktivitě z prvního dějství. V 78. minutě se do veliké příležitosti dostali hosté. Jalletova hlavička se ale pouze odrazila od brankové konstrukce. Ještě ve stejné minutě se ale hosté dočkali snížení. Vahirua se probil po pravé straně, protančil obranou Rennes a zavěsil do dolního růžku Douchezovy branky - 2:1.

Veškeré šance na vyrovnání ale utnul o necelých pět minut později konžský útočník Jirčs Kembo Ekoko. Ten využil Leroyouvi přihrávku a sám před Audardem si již poradil Zápas tak skončil jasným výsledkem a Rennes nadále může útočit na čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Monaco 1:0

23.05.2009 21:00

Góly: 35. Marouane Chamakh

Jediná branka rozhodla o osudu utkání mezi lídrem tabulky Bordeaux a knížecím klubem z Monaka. Vše podstatné přinesla 35. minuta, kdy se trefil Chamakh a výrazně tak přiblížil svůj tým k mistrovskému titulu.

Úvod utkání přinesl velkou šanci na straně hostů, ale Pinův pokus jen těsně minul branku Bordeaux. Juán Pablo Pino znamenal pro obranu domácích permanentní ohrožení, svými přesnými přihrávkami totiž vybídl ke skórování několik spoluhráčů, ti ale nedokázali dotáhnout žádnou akci do gólového vyjádření. Úspěšní byli naopak domácí, jmenovitě Chamakh, který v 35. minutě využil přesného centru Gourcuffa, byl u balónu rychleji než brankář Ruffier a poslal domácí do vedení. Těsně před poločasovým hvizdem pálil nebezpečně Jussie, jeho střela však mířila nad branku Monaka.

Druhý poločas přinesl několik příležitostí na obou stranách, do kategorie těch gólových patřil dalekonosný projektil Sertice, se kterým si ale bravurně poradil hostující gólman Ruffier. Velkou příležitost zahodil i střídající Cavenaghi, který v 100% šanci nedokázal strážce monacké svatyně překonat.

Závěr zápasu patřil spíše hostům, kteří byli aktivnější a snažili se vyrovnat. Dobré šance na vyrovnání měli na kopačkách Pino a následně i Korejec Park, ale ani jeden z nich se gólově neprosadil. Prvního jmenovaného vychytal gólman Ramé, korejský útočník sice branku vstřelil, ale radoval se zbytečně, protože skóroval z ofsajdového postavení. Bordeaux se do poslední minuty strachovalo o výsledek, ale nejtěsnější vítězství nakonec uhájilo.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - FC Nantes 2:1

23.05.2009 21:00

Góly: 34. Mevlüt Erdinç, 45. Rabiu Afolabi - 61. Mamadou Bagayoko (pen.)

Sochaux si doma poradilo se svým konkurentem o udržení z Nantes a výrazně tak zvýšilo své naděje na udržení. Naopak jeho dnešní soupeř má sestup prakticky jistý.

Nantes se v posledních týdnech vůbec nedaří, což potvrdilo i na hřišti Sochaux. Po čtyřech zápasech bez výhry si připsalo další; jedná se o čtvrtou prohru z posledních pěti duelů. Zůstává tak na předposledním místě, na nesestupové sedmnácté místo ale ztrácí již tři body. Naopak Sochaux dokázalo zabrat v pravou chvíli, když po prohře v Caen porazilo přímého konkurenta o udržení a posunulo se na patnácté místo. Na sestupové příčky má náskok dvou bodů.

Zápas lépe začali domácí borci. Již po půlhodině hry se prosadil nadějný turecký útočník Mevlut Erding, který si připsal již svou desátou trefu v sezoně. Do poločasu ještě stihl náskok navýšit nigerijský Rabiu Afolabi. Za hosty dokázal již pouze upravit stav v 61. minutě z penalty Bagayko.

Již po několika minutách se do nebezpečné pozice dostal český útočník Václav Svěrkoš. Míč se k němu odrazil po Dalmatově přímém kopu, forvard Sochaux si ale s nabídnutou šancí neporadil podle představ a jeho střelu gólman Alonzo zneškodnil. O pár minut později se do šance řítil Afolabi, ještě před ním ale dokázal míč lapit opět pozorný Alonzo.

První šance Nantes přišla po čtvrthodině hry. Teddy Richert si ale stejně jako jeho protějšek v brance Nantes se střelou poradil. Ve 34. minutě se již ale radovali domácí příznivci. Důvod jim k tomu dal útočník Melvut Erding, který usměrnil Marvinův centr z přímého kopu za bezmocného brankáře Alonza - 1:0.

Ještě před koncem poločasu se z druhého gólu mohl radovat obránce Rabiu Afolabi. Na počátku akce stál opět Martin Marvin se svým přímým kopem, tentokrát ale našel právě Nigerijce, který si s nabídnutou šancí poradil stejně bravurně jako o pár minut před ním Erding - gól do šatny znamenal vedení domácích 2:0.

Hosté se v 61. minutě dočkali gólu naděje. Nabídnutou penaltu po faulu Afolabiho na střídajícího Klasniče dokázal využít Bagayoko. Ten poslal brankáře Richerta na druhou stranu. Sochaux mohlo bleskově odpovědět. Boudebouzův přímý kop ale nakonec skončil mimo hostující branku. Lépe ale zakončili zápas Nantesští. Velkou dávku štěstí si Richert vybral při voleji Capouaeho, jenž skončil na tyčce. Poslední zákrok zápasu opět předvedl Richert, který zneškodnil Abdounovu hlavičku.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Lille OSC 0:1

23.05.2009 21:00

Góly: 67. Michel Bastos

Lille porazilo poslední Le Havre a před posledním kolem tak může živit naděje na pohárové příčky. Na páté místo ztrácí před 38. kolem dva body.

Hosté z Lille konečně přerušili osm zápasů trvající sérii bez výhry, kvůli které téměř ztratili naději na účast v pohárové Evropě. Dnes ale dokázali zabojovat proti poslednímu Le Havru, jemuž už před zápasem o nic nešlo - sestup má již jistý.

Lille bylo prakticky celý zápas lepším týmem, až do 67. minuty se ale nedokázalo gólově prosadit. Dvacet minut před koncem ale zajistil svému týmu důležité tři body brazilský záložník Michel Bastos, pro kterého to byl již čtrnáctý gól v sezoně.

Hosté byli v prvním poločase aktivnější, dlouho se ale nedokázali výrazněji prosadit. První vážnější šance zápase tak přišla až ve 21. minutě. Mladičký Belgičan Eden Hazard vyslal do samostatného úniku Slováka Roberta Vitteka, ten ale nemířil tváří v tvář Revaultovi přesně. Gólman domácích se musel mít na pozoru i poté, ze vzduchu lapil nebezpečný Beriův centr. Následně ukázal jeden ze svých nejlepších zákroků, když i dokázal zneškodnit Vittekovu přesnou hlavičku.

Ke konci poločasu se do šance protlačil ještě Obraniak, který se prosadil přes pravou stranu. I tentokrát byl ale brankář Le Havru pozorný a dokázal jeho střelu zneškodnit. Domácí se dokázali přes obranu Lille prosadit až na začátku druhé půle. Po rohovém kopu Jamela Ait Ben Idira se k nebezpečnému zakončení hlavou dostal Dieuze. Je střelu ale kryl Butelle. Gólman Lille zneškodnil i další šanci Le Havru po standardní situaci. Hassan Alla ho ale svou střelou nepřekonal.

Do šance se poté opět dostali hosté, zaváhání obránce Davidase využil Cabaye. Jeho střela zpoza pokutového území ale Revaulta neohrozila. Lille se ale nakonec přeci jen dočkalo úvodního gólu. U zrodu akce byl opět Hazard. Talentovaný forvard našel volného Bastose, který osamocený s přehledem zakončil - 0:1. V nastaveném čase mohl výsledek pojistit Cabaye, fantastický zákrok ale předvedl Revault a zápas tak skončil 1:0 pro hosty.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 2:1

23.05.2009 21:00

Góly: 61. Johan Audel, 66. Grégory Pujol - 12. Mateja Kežman

Trenér VA Antoine Kombouaré možná bude od příští sezóny koučovat Paris SG, nicméně v předposledním kole Ligue 1 ho porazil 2:1 a se svým týmem si připsal svou kulatou desátou výhru na domácím stánku Stade Nungesser. Hosty poslal do vedení už ve 12. minutě vzkříšený Kežman, ovšem rozhodující nakonec byly dvě domácí branky vstřelené během šesti minut ve druhé půli.

PSG už tak definitivně ztratilo naději na Ligu mistrů, i když ani výhra by na tom nic nezměnila, jelikož třetí Lyon doma s Caen nezaváhal. V tabulce ovšem čtvrté Pařížany předskočilo Toulouse, které vyhrálo 2:0 v Nice. V posledním kole přivítají v Parku princů Monako a rozhodně budou chtít svou pozici získat zpátky. Valenciennes se popere v posledním kole v zachraňujícím se St. Étienne o desátou příčku.

Hosté, kteří začali netradičně se třemi útočníky, odstartovali aktivně. Kežman zakombinoval s Luyindulou, jenž branku netrefil o decimetry. O dvě minuty později odpovědělo VA, když Saez dodal Danicovi, jenže toho nakonec zradila koncovka a zamířil jen vedle. Po rychlé akci ve 12. minutě už se však třepotala síť. K přihrávce zleva od Giulyho se nedostal Luyindula, ovšem Kežman byl za ním na správném místě a z blízkosti se nemýlil.

Ve 25. minutě vytěsňoval míč, který napálil směrem mezi tři tyče domácí Pujol, z brankové čáry za brankáře Landreaua bek Armand. Kdyby PSG využilo závěrečný tlak z první půle, mohlo mít dávno klid. Giulyho ovšem vychytal v největší příležitosti brankář Penneteau.

Domácím se podařilo po půlhodině hry vyrovnat. Danic našel svým přímým kopem Audela, jenž nedal Landreauovi hlavou vůbec žádnou šanci. A o šest minut později strhlo VA vítězství na svou stranu, když Audel sklepl balón pro Pujola, jemuž se střela příliš nepovedla, ale nakonec doklouzala pod Landreauem do branky. Tenhle gól můžeme přičíst na vrub pařížského gólmana.

Pochválit ho můžeme však při zákroku, jímž vychytal výborně Audela. Luyindula mohl v nastaveném čase přece jenom srovnat, avšak brankář Penneteau byl zkrátka proti.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - Grenoble Foot 38 1:1

23.05.2009 21:00

Góly: 81. Anthony Le Tallec - 70. Nassim Akrour

Le Mans si nepojistilo záchranu, protože pouze remizovalo doma s Grenoblem 1:1. Hosté jeli na hřiště soupeře bez tlaku a ujali se v 69. minutě díky vlastní brance Andrého vedení. Alespoň bod zařídil domácím devět minut před koncem Le Tallec.

Výběr nového kouče Cormiera by si za aktivitu a výkon tři body rozhodně zasloužil. Avšak kdo nestřílí góly, nemůže vyhrávat. V první půli to byl prakticky jen on, kdo zásoboval střelami gólmana Wimbéeho. Nejprve nacentroval Gervinho na hlavu Maigy, jehož hostující brankář vychytal. Wimbée fantasticky vychytal rovněž v 16. minutě Gervinha a Stromstadův pokus letěl nad břevno.

To, že Grenoble si šel do Le Mans zahrát fotbal, myslel však zároveň na čest a uhrát dobrý výsledek, ukázala snad jen volej Courtoise, na níž si musel domácí Pele sáhnout, a Ravetova střela, která se však mezi tři tyče nevešla. O 60 sekund později měl Grenoble obrovské štěstí. Maigovu bombu vyrazil Wimbée jen před Le Talleca, jenž však z dorážky napálil jen břevno.

Le Mans zaplatilo za svou rozmařilost neproměňování šancí v 69. minutě. Přímý kop Batllese našel ve vápně hlavu Akroura, jehož střelu ještě mírně tečoval do vlastní sítě ještě André. Pro domácí bylo vyrovnání prvořadou záležitostí. Toho se dočkali o dvanáct minut později. Gervinhovu přihrávku vyrazil Wimbée jen před sebe, kde dorážel pohotově k tyči Le Tallec. Akrour ještě v závěru nestrhnul, leč z dobré šance, výhru na stranu Grenoblu.

Grenoble má 44 bodů stejně jako tři další týmy, ovšem protože má horší skóre než Monako, Valenciennes i Lorient, je na třináctém místě. Le Mans je pouhé dva body od sestupového pásma. Příští kolo zajíždí do Lorientu a jen výhra mu zaručuje jistou záchranu.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille 1:2

23.05.2009 21:00

Góly: 88. Landry N'Guemo - 32. Damian Macaluso (vl.), 56. Brandão

Marseille dokázala zvítězit na hřišti Nancy 2:1 a rozhodla tak o tom, že krále Francie budeme znát až po posledním kole, které je na programu příští víkend. "Na koni" ale zůstává největší soupeř v boji o titul z Bordeaux, který taktéž zvítězil a kolo před koncem má v čele tabulky stále tříbodový náskok.

Utkání začalo regulérním gólem Marseille, který ale pomezní sudí kvůli údajnému ofsajdu neuznal. Niang našel přesnou přihrávkou Brandaa, který stál minimálně metr před stoperem Nancy, ale i přesto branka neplatila. Vedoucího gólu se tak hosté dočkali až po půlhodině hry, kdy se po několika povedených přihrávkách dostal k míči Bonnart. Jeho střela ale byla k neštěstí domácích fandů tečovaná Macalusem a na změnu pohybu míče už nedokázal gólman Gregorini reagovat.

Dvougólový náskok si hosté vytvořili po hodině hry, kdy se Nancy "pomstil" Brandao, kterému nebyl uznán gól z úvodu střetnutí. Civelliho hlavičku po rohu Valbueny sice dokázal domácí gólman zlikvidovat, na dorážku Brazilce Brandaa z těsné blízkosti byl ale krátký - 0:2.

Domácím se podařilo dvě minuty před koncem utkání řádně zdramatizovat. Na rozdíl jediné branky totiž snižoval 88. minutě N'Guemo, ale hosté z Marseille už dokázali hektický závěr střetnutí dotáhnout do vítězného konce a z Nancy si vezou výhru 2:1, která ale na zisk mistrovské trofeje stačit nemusí...

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SM Caen 3:1

23.05.2009 21:00

Góly: 34. Juninho Pernambucano (pen.), 70. Sidney Govou, 89. Karim Benzema - 82. Sambou Yatabaré

Lyon si zajistil díky výhře 3:1 účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Kvalita fotbalu byla jasně na jeho straně a zaslouženě získal tři body. Hosté do sestupového pásma nespadli, nicméně v posledním kole sezóny ho čeká o titul bojující vedoucí Bordeaux, takže záchrana bude ještě hodně složitá.

Benzemovi byl upřen hned na začátku zápasu gól kvůli ofsajdu, avšak Lyonu to nakonec v poločase tolik nevadilo. Juninho, jenž hrál zřejmě naposledy před lyonskými fanoušky, jelikož v létě zamíří po osmi letech jinam, totiž ve 32. minutě celý Stade Gerland uklidnil proměněnou penaltou, a první dějství tak domácí vyhráli 1:0. Hosté měli dvě vyložené šance v první dvacetiminutovce. Savidanův pokus a následný Deroina o šest minut později ale vychytal bravurně gólman Lloris.

17. gól sezóny se snažil Benzema vstřelit na začátku druhého poločasu, Ederson po půlhodině hry mířil mimo. V 70. minutě zpracoval perfektně dlouhý balón Govou a zamířil přesně pod břevno Plantého branky. O dvanáct minut později sice snížil Yatabaré, ale jistotu zařídil minutu před koncem přece jenom Benzema.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Toulouse FC 0:2

23.05.2009 21:00

Góly: 13. André-Pierre Gignac, 30. André-Pierre Gignac

Povedený víkend mají za sebou fotbalisté Toulouse. Nejenže si díky výhře 2:0 na půdě Nice udrželi pohárové příčky, ale díky klopýtnutí PSG se navíc posunuli na čtvrté místo tabulky. O obě branky se postaral nejlepší střelec Ligue 1 Gignac, který má na svém kontě už 24 gólů a neohroženě si kráčí pro korunu nejlepšího kanonýra francouzské nejvyšší soutěže.

Hosté vstoupili do zápasu velmi dobře a už ve 13. minutě se ujali vedení. Ostrostřelec Gignac využil zaváhání dvou obránců Nice, sebral jim míč a prudkou střelou nedal domácímu gólmanovi Ospinovi žádnou šanci. O deset minut později mohlo být vyrovnáno, ale přímý kop Hellebuycka skončil o centimetry vedle horního růžku branky Toulouse. Naopak to byli hosté, kdo přidal druhou branku utkání. Capoue našel přesnou přihrávkou Gignace, a ten se ani podruhé během 17 minut nemýlil - 0:2. 24letý útočník si na své střelecké konto již připsal 24. trefu v tomto ročníku Ligue 1. Před dvojicí Benzema - Hoarau má Gignac již sedmibrankový náskok a je nad slunce jasné, že trofej pro nejlepšího střelce zakotví v Toulouse.

Toulouse mohlo v druhé půli svůj náskok navýšit, ale Congreho pokus zneškodnil domácí gólman Ospina, a o pár chvil později Bonnetův projektil jen "olízl" břevno branky Nice. Největší gólovou šanci zahodili domácí dvacet minut před koncem, Sablé vybídl ke skórování Rémyho, ale mladý útočník svůj pokus nezakončil dobře. Rémy se do dobré možnosti skórovat dostal i devět minut před koncem zápasu, ale ani tentokrát neodkázal usměrnit míč mezi tři tyče. Na stavu 0:2 se tak již v závěrečných momentech střetnutí nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AS Saint-Étienne 1:0

23.05.2009 21:00

Góly: 60. Ireneusz Jeleń

Saint-Etienne prohrálo na hřišti Auxerre a opět se ocitlo v sestupovém pásmu. Domácí tým opět vyhrál a upevnil si tak své osmé místo.

Auxerre v posledních týdnech chytilo parádní formu, když dokázalo vyhrát svých posledních sedm zápasů. Před posledním kolem má tým okolo Ireneusze Jelena zajištěné osmé místo, ze kterého ho nemůže již nic vystrnadit. Naopak Saint-Etienne bude mít i v posledním kole o co hrát. Protože nezvládl dnešní zápas, ocitl se opět na osmnáctém, sestupovém místě. Oproti sedmnáctému Caen má ale pouze horší skóre. Zeleno-bílí tak potvrdili, že na hřišti soupeřů se jim vůbec nedaří, dosud z nich vybojovali pouze 9 bodů.

Domácí mohou opět děkovat jedinému hráči. Polský kanonýr Ireneusz Jeleň se střelecky probudil v pravou chvíli, v minulém kole pomohl svému týmu k výhře nad PSG, dnes jeho čtrnáctá ligová trefa znamenala další tři body pro jeho tým. Rozhodující moment zápasu přišel přesně po hodině hry.

V úvodních minutách se hrálo především ze zabezpečené obrany, více ze hry měli ale spíše hosté. Oba týmy byly kvůli dobré defenzivní činnosti odkázány na střely ze středních vzdáleností, které ale povětšinou postrádaly přesnost. Za domácí se k individuální akci odhodlal útočník Valter Birsa, který si seběhl na levou stranu. Jeho následná střela z úhlu ale pouze těsně minula hostující branku. Podobnou akci ukázal na druhé straně mladý záložník St. Etienne Dimitri Payet, ani jeho rána ale gólem neskončila.

Stejně jako v první půli, hrál se i v té druhé především taktický fotbal. Většina akcí byla zastavena hned za půlící čarou a nehrál se tak nijak atraktivní zápas. To platilo do 58. minuty, kdy se fatální chyby dopustil jeden z hostujících obránců. Ten špatným odkopem nabídl míč Jeleňovi, které podobné příležitosti s lehkostí jemu vlastní proměňuje. Jinak se tomu nestalo ani dnes - 1:0.

Za hosty se ještě snažil v závěrečných minutách vyrovnat Ilan, jeho nepovedená střela ale pouze demonstrovala neschopnost útočníků St. Etienne. Zápas s minimem šancí tak nakonec skončil šťastněji pro domácí, kteří si zajistili osmou příčku v Ligue1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux37238663:3477
2.Olympique Marseille372111563:3574
3.Olympique Lyon372010752:2970
4.Toulouse FC371615645:2763
5.Paris Saint-Germain371961249:3863
6.Stade Rennes371516642:3061
7.Lille OSC371613848:3761
8.AJ Auxerre371671434:3355
9.OGC Nice3713101440:4149
10.FC Lorient3710141346:4644
11.Valenciennes FC3710141335:3844
12.AS Monaco3711111541:4544
13.Grenoble Foot 383710141324:3644
14.AS Nancy-Lorraine3710121536:4442
15.FC Sochaux379121639:4839
16.Le Mans UC 72371091842:5339
17.SM Caen378131642:4837
18.AS Saint-Étienne371072036:5637
19.FC Nantes378101931:5334
20.Le Havre AC37742630:6725

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
herbage

Gignac

Reagovat
smazaný uživatel

chamakh nejvic

Reagovat
smazaný uživatel

Olé, olé, Benzemaaa.

Škoda, že jsme tak hloupě ztratili titul, ještě by to mohlo být zajímavé..

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux ......beru

Reagovat
herbage

Tak teď je to už jen o tři góly a to schází jedno kolo v PL, PD, Ligue1 a dvě v SeriiA. Škoda že mé celky mají tituly jasné a hráče šetří, zatímco tvé bojují

Reagovat
smazaný uživatel

Villa dal gól ještě pro zajímavost.

Reagovat
herbage

Započteno

Reagovat
smazaný uživatel

meli jste si nekdo vzit forlana, to by bylo terno

Reagovat
smazaný uživatel

Já si chtěl vzít na začátku roku Grafita, to mě štve víc.

Reagovat
herbage

Dokonce jsme ho viděl, haluz jemu vlastní. Narazil si o tyčku. Kdyby se mu odpočetly penalty, tak jde sotva přes deset

Reagovat
smazaný uživatel

A kdybys měl v prdeli ryby, chodíš 3x do roka na výlov.

Reagovat
herbage

To řiká ten pravej, pane "proč jsem si já vůl nevzal tužku"

Reagovat
herbage

PS: díky za potvrzení

Reagovat
smazaný uživatel

Moje blbost, no.

Reagovat
terry

Gignac. Vypadá, že má něco v sobě. Hodil by se do PL? Co mi o něm řeknete, francouzští odborníci.

Reagovat
smazaný uživatel

Do PL by se hodil, protože to je dost robustní, relativně vysoký útočník, který ví, kde stát v pravou chvíli. Letos v podstatě sám vytáhl Toulouse zpět do pohárů, takže asi tak.

Reagovat
terry

Takže mám jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je prubojnej, rekla bych ze se svym stylem hodi presne do PL. tvrdej, co se dokaze prosadit.. silnej v hlavickach

Reagovat
smazaný uživatel

V hlavičkách zas tak moc ne.

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne se tak dostava do zakonceni..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nicméně nedávno jsem slyšel, jak komentátor říkal, že všechny góly vstřelil svojí pravou nohou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě se ta jeho hra hlavou taky hodně líbí...

Reagovat
Radar

Erdingova hlavička

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux také konečně zabodovalo, doufám, že nehozí, že by je týmy pod nimi předskočily.

Erdinc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeleň Bastos Gignac Kežman

Reagovat
smazaný uživatel

A samozřejmě Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema?

Reagovat
smazaný uživatel

Dal akorát na 3:1, zápas jsem ještě neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý rozdílový gól přece.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema na jaře celkem velký zklamání, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš výkony týmu, než samotného Benzemy. Až ke konci se zase začlo vyhrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jak moc je dobrý a jak se měl pořád zlepšovat, hrál špatně.. Měl by přestoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál špatně spolu s celým týmem, neomlouvá ho to, ale přijde mi trochu hloupé házet všechno na něj. Jinak přestoupit by asi měl, aby nestagnoval zbytečně, snad Barca prodá někam do Katara vrchního paliče Eto'oa a místo něj zakopuí Benzemu a nebo můj druhý sen AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Juve místo Trezególa..

On Lyon hrál špatně jako tým, to je pravda, ale nezapomínej na to, že ani když se prohrálo, tak góly nedával..

Reagovat
smazaný uživatel

Diego - Benzema..Hm, to zní docela děsivě, ale pochybuju, že by na to Juve vzali prachy.

Jinak tu větu pod tím jsem úplně asi nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě, že nedával góly ani v těch prohraných zápasech..

Reagovat
smazaný uživatel

To, že nedal gól v zápasech, které jsme prohráli, je logické.. Kdyby tam góly dal, tak bysme přece neprohráli.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš.. Takže můžeš dávat za vinnu i jeho impotenci vstřelit gól.

Reagovat
smazaný uživatel

A nedávám snad? Nicméně by se na to mělo koukat střízlivýma očima, když útočník nedostane nahrávku, nemůže dát gól, to je dost jednoduché, přece jen Benzema není Ibrahimovic, aby sám kousek od půlky zpracoval balon a pak si sám vypracoval gólovou šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema by měl být v Ligue1 takovým hráčem jako je Ibrahimovič..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeme z něj dělat něco co není.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem o něm podobné mínění..

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se, Benzema prostě bez kloudné nahrávky těžko něco vymyslí. Letos jsem ho kolikrát docela dost litoval, když si dobře naběhl a Keita či někdo jiný mu špatně nahrál a tohle se opakovalo téměř po celý zápas. Většinou když dostal nějaký rozumný pas, byl z toho gól nebo alespoň velká šance.

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda dostával opravdu sporadicky..

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, no, mizernejch 17 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Z 37 zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

35. Loni dal v 36 zápasech 20 mám pocit, jinak koukni, kolik dával v minulosti např. asi nejlepší útočník Ligue 1 posledních let Pauleta, já občas nestíhám koukat, co by Benzema musel udělat, aby potvrdil, co se od něj očekává, ani Ronaldinho v PSG obvykle nedával víc jak 10 branek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to útočník, navíc polobůh..

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, takový Achilleus by se v něm vzhlížel

Jinak útočník je i Mateja.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale ne polobůh..

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo v těch remízových

Reagovat
smazaný uživatel

A Girondins stačí už jen remizovat a je to v kapse!! Pamatuju jak sem tady říkal někdy v listopadu, že Bordeaux vyhraje a setkal jsem se tady s posměchem

Reagovat
smazaný uživatel

Hm škoda přál sem to Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, že nevyhrál zase Lyon.

Reagovat
smazaný uživatel

no to by byla už asi nuda....

Reagovat
smazaný uživatel

Ten antilyonismus mě tu štve.

Reagovat
herbage

Jen následek akce a reakce A to já Lyonu přeju

Reagovat
smazaný uživatel

spíš antinudy(i?)smus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

A prognóza na příští rok?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle posílení přeci.

Reagovat
mastakillah

Chamakh

Reagovat
smazaný uživatel

OGC Prohráli mi tiket

Reagovat
smazaný uživatel

a už jsou Pařížané mimo pohárové příčky..., samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, zase podelali zaver sezony.. prohrat s valenciennes

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že do Evropy jde i pátý celek.

Reagovat
smazaný uživatel

A máš ho oprávněně

Reagovat
smazaný uživatel

jestli jo, tak super . zdejší grafika mě zmátla...

Reagovat
smazaný uživatel

5.místo není graficky sice zaznačeno, ale mělo by mít pohárovou účast jako náhrada za vítěze fr."Ligového poháru"(Bordeaux bude určitě hrát LM)

Reagovat
domingo

Zasranej podzim. 8 bodů na poháry není nijak moc, nemůžou to udělat o 4 kola delší?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, auxerre tedka dost jede.. 7 nebo 8 vyher v rade..

Reagovat
domingo

Ale zrovna včera mě to nijak extra nepotěšilo...my už o nic nehrajem a St.Etienne spadnout nesmí

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na caen. to hraje doma s bordeaux, st. etienne to ma lehci. hraje s valenciennes, kerymu uz o nic nejde..

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
risk je zisk

OT:

Kapitán Lyonu ve včerejším kole Ligue 1 zaznamenal z penalty již svůj stý gól za Olympique. Duel s Caen byl pravděpodobně vůbec jeho poslední v bílém dresu, - v posledním kole si nezahraje kvůli suspendaci, v létě navíc zvažuje návrat do Brazílie. Díky stému gólu se stal vůbec pátým nejlepším střelcem Lyonu v historii, hned 44 gólů dal z přímých kopů.

Ty příme kopy geniální škoda že je bude v příští sezóně kopat s největší pravděpodobností v brazílii.

Reagovat
smazaný uživatel

posledni dobou uz ani ty primaky nebyly idealni. ale kdyz tehdy tahnul lyon, to bylo neco..

Reagovat
domingo

44 gólů z přímáků

jinak lepší rozloučení si asi nemohl přát...doufám, že něco podobnýho se povede i Nedvědovi proti Laziu

Reagovat
smazaný uživatel

snad jo.. navic proti laziu, to by byl urcite jeho sen..

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by už odejít, dokud si z jeho působení v Lyonu lidi stále pamatují hlavně to dobré, letos už to z jeho strany nebylo ideální, proto bych mu přál, aby se vrátil domů a v poklidu dohrál svojí vynikající kariéru.

Reagovat
božský John

Tak to vidim tak,že Caen se nedá a vybojuje záchranu..porazí Bordeaux 1:0,kdežto my 1:0 porazíme Rennes a titul je náš. O jednu branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně se tak může ještě stát.. Ty výsledky poslední dobou jsou fakt docela nic moc..

Reagovat
smazaný uživatel

no, bordo ma asi tak 8 vyher v rade. nemyslim si, ze by meli prohrat zrovna s caen..

Reagovat
božský John

Neříká se náhodou...do osmice všeho dobrýho? Takže teďko devátej zápas rupnou..

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime, jeste to bude dramaticky do posledniho kola..

Reagovat
božský John

To jo,to je úplnej balsam na duši,když si vzpomenu,že loni bylo rozhodnuto už někde koncem řijna( ) a letos se bojuje do do posledního kola,navíc tam není Lyon...na góly to je úplně vyrovnaný...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, snad jeste zajimavejsi nez bl.. letos je to vseobecne nejaky dobry.. v pd jeste boje o LM, tady o titul, stejne tak v BL..

Reagovat
božský John

Jj,Anglie letos vypadala v půlce sezony taky zajímavě,když Aston Villa útočila na Lm,teď je tam nejzajímavější,jestli NUFG sestoupí nebo ne...prostě jak byla L1 nezáživná,tak je teď nejzajímavější z tech TOP lig(společně s BL)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, dokonce i ty komentare zacaly vic..

Reagovat
božský John

Ono to je způsobený tim,že tady vzniknul debatní kroužek o chlastu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Nesměj se, ty za to můžeš

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když tu jsou taková čísla, navíc vedená barmanem, tak ještě aby ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Každopytchopádně si to Bukanýři zasloužej..o tom žádná..:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To by se mi líbilo, i když možná by mi zelenáči v lize chyběli, koneckonců derby je derby.

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak furt mi udělá větší radost, když jim natrhnem zadek v přímém souboji než když se budou plácat o soutěž níž, no..

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře.. Je to nejúspěšnější klub ve Francii byla by škoda, aby hráli Ligue2, stejně jako mi tu chybí Lens, nebo Štrasburk ( )

Reagovat
smazaný uživatel

Lens mi taky chyběl,ale už(doufám) udělal vše proto aby na podzim nechyběl

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele