37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Saint-Étienne nestačilo na Auxerre a opět má problémy s udržením

Saint-Etienne prohrálo na hřišti Auxerre a opět se ocitlo v sestupovém pásmu. Domácí tým opět vyhrál a upevnil si tak své osmé místo.

Auxerre v posledních týdnech chytilo parádní formu, když dokázalo vyhrát svých posledních sedm zápasů. Před posledním kolem má tým okolo Ireneusze Jelena zajištěné osmé místo, ze kterého ho nemůže již nic vystrnadit. Naopak Saint-Etienne bude mít i v posledním kole o co hrát. Protože nezvládl dnešní zápas, ocitl se opět na osmnáctém, sestupovém místě. Oproti sedmnáctému Caen má ale pouze horší skóre. Zeleno-bílí tak potvrdili, že na hřišti soupeřů se jim vůbec nedaří, dosud z nich vybojovali pouze 9 bodů.

Domácí mohou opět děkovat jedinému hráči. Polský kanonýr Ireneusz Jeleň se střelecky probudil v pravou chvíli, v minulém kole pomohl svému týmu k výhře nad PSG, dnes jeho čtrnáctá ligová trefa znamenala další tři body pro jeho tým. Rozhodující moment zápasu přišel přesně po hodině hry.

V úvodních minutách se hrálo především ze zabezpečené obrany, více ze hry měli ale spíše hosté. Oba týmy byly kvůli dobré defenzivní činnosti odkázány na střely ze středních vzdáleností, které ale povětšinou postrádaly přesnost. Za domácí se k individuální akci odhodlal útočník Valter Birsa, který si seběhl na levou stranu. Jeho následná střela z úhlu ale pouze těsně minula hostující branku. Podobnou akci ukázal na druhé straně mladý záložník St. Etienne Dimitri Payet, ani jeho rána ale gólem neskončila.

Stejně jako v první půli, hrál se i v té druhé především taktický fotbal. Většina akcí byla zastavena hned za půlící čarou a nehrál se tak nijak atraktivní zápas. To platilo do 58. minuty, kdy se fatální chyby dopustil jeden z hostujících obránců. Ten špatným odkopem nabídl míč Jeleňovi, které podobné příležitosti s lehkostí jemu vlastní proměňuje. Jinak se tomu nestalo ani dnes - 1:0.

Za hosty se ještě snažil v závěrečných minutách vyrovnat Ilan, jeho nepovedená střela ale pouze demonstrovala neschopnost útočníků St. Etienne. Zápas s minimem šancí tak nakonec skončil šťastněji pro domácí, kteří si zajistili osmou příčku v Ligue1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele