Ligue 1 - 37. kolo. Tipy a analýzy

23.05.2009, 11:18
Tipy a analýzy
V předposledním kole Ligue 1 se již může rozhodnout o titulu, pokud by Marseille ztratila o bod více než Bordeaux, a také o druhém sestupujícím, pokud Nantes prohraje v Sochaux, a tento zápas také pokládám za šlágr kola. Dále můžete používat naše analýzy k sázkám.

AUXERRE - ST. ETIENNE (sobota 21 hodin)
Domácí již delší dobu o nic nehrají a přesto podávají šokující výsledky, jako například v minulém kole, kdy v Parku Princů porazili PSG 2:1. Jenomže se St. Etienne mají negativní bilanci, naposledy na jejich hřišti prohráli 0:2 a navíc soupeři jde o hodně. Auxerre bude chybět obránce Adama Coulibaly a útočníci Julien Quercia a Daniel Niculae.

St. Etienne hraje ofenzivní fotbal, ale vinou neustálého zranění několika útočníků dávalo málo gólů, a tak se ocitlo až těsně nad sestupem. V posledních zápasech již docela chytilo, vyhrálo v Le Havre 4:2 a následně doma remizovalo s Toulouse 2:2. Nyní však nebudou mít hosté problém s útokem, bude chybět jen Sebastien Grax, ale v záloze to bude asi skřípat. Na zápas nejsou připraveni Loic Perrin, Geoffrey Dernis, Blaise Matuidi, Daisuke Matsui a nově i Paulo Machalo.

V zápase okořeněném více góly se nakonec budou z výhry radovat hosté, což v kurzu 2,4 je docela slušné value. Neméně pěkný kurz (2,25) má Sportingbet na sázku over 2,5 gólu, kterou si zahraji na mainu s velmi vysokou důvěrou.

BORDEAUX - MONACO (sobota 21 hodin)
Předpokládaná výhra by měla na 95% dovést domácí ke korunovaci, jediným problémem by mohlo být nějaké vyšší vítězství Marseille v Nancy. Nicméně Bordeaux hraje v posledních zápasech opravdu skvěle, téměř každému dává tři góly se 100% bodovým ziskem ať doma nebo venku. Navíc v zimě vyhrálo Bordeaux i v Monaku 4:3. Bordeaux se již uzdravil brankář, takže titul v dresu na hřišti nebudou moci oslavit pouze zranění záložníci Geraldo Wendel a Abdou Traore.

Monaco po sezóně propouští trenéra , nehraje již o nic a nedá se předpokládat nějaký velký boj o body. V posledním zápase dokonce nechalo doma bod Valenciennes. Z jejich marodky vyjmenuji ty nejdůležitější absence, protože je na ní každý, kdo odehrál třeba tři zápasy a takové hráče klub až tak postrádat nebude. Rozhodně však bude postrádat obránce Dario Simic, záložníky Alejandro Alonso a Yohan Mollo. V pořádku nejsou ani útočníci Juan Pablo Pino a Alexandre Licata, takže v postatě nastoupí stejná sestava, která se představila doma s Valenciennes.

Sázet jedničku v kurzu 1,3 je sázkařská sebevražda, takže nabídnu over 2,5 gólu v kurzu 1,65 také s velkou důvěrou.

LE HAVRE - LILLE (sobota 21 hodin)
Le Havre je sice prvním sestupujícím, ale hráči nic nevzdávají a v zápasech bojují až do konce. Naposledy třeba získali bod v Lorientu nebo předtím dokonce všechny v Nantes. I když v zimě podlehli v Lille 1:3, nedají tentokrát kůži lacino. Na zápas nejsou připraveni obránci Loic Nestor, Massamba Lo Sambou, Abasse Ba a Jeremy Henin. V záloze budou chybět Kevin Anin a Stephane Noro, v útoku pak bude Le Havre kompletní.

Lille si na konci Evropskou ligu vybojuje, nečekám ale, že v tomto zápase. Jejich poslední výsledky (remíza s Nice, remíza v Toulouse, prohra v Lorientu) neukazují na dobrou formu a psychickou pohodu favorita. V obraně bude hodně chybět Emerson, v záloze Stephane Dumont a zmínit útočníka Tulio de Mela je vlastně jakýsi standard. Všichni samozřejmě budete sázet dvojku, já si však dám remízu v luxusním kurzu 3,6 a zkusím také přesný výsledek 1:1 v kurzu 7,5 u Sportingbet.

LE MANS - GRENOBLE (sobota 21 hodin)
Klub, který vychoval nejlepšího střelce Bundesligy Grafitta by měl sestoupit? Holý nesmysl, i když pohled na tabulku není pro domácí nijak příznivý. V posledních dvou zápasech ale klub nastoupil proti dvěma favoritům, s PSG doma prohrál 0:1 a následně v Bordeaux 2:3. Výsledek 1:2 z loňského zápasu rozhodně Grenoble oplatí i s úroky. Le Mans budou totiž chybět jen obránci Saber Ben Frej a Geder, útočník Roland Lamah by již měl být k dispozici.

Grenoble je zachráněn již několik kol zpátky, přesto v minulém kole třeba remizoval s Nancy. Předtím však prohrál v Auxerre a rozhodně nebude mít motivaci ani v tomto zápase. Navíc klubu budou chybět potrestaní útočníci Larsen Toure a Daniel Moreira, zraněni jsou obránci Milovoje Vitakic a Sandy Paillot. Marodka se nevyhnula ani záloze, tam si vybrala Albert Baning a Sofiane Feghouli.

Jednička je v kurzu 1,55 s maximální důvěrou, ale lze vsadit i over 2,5 gólu v kurzu 2,2 a dokonce přesný výsledek 4:2 v kurzu 101(!) u Sportingbet.

LYON - CAEN (sobota 21 hodin)
Lyon by teoreticky mohl přijít o třetí místo, a to by byla v klubu naprostá pohroma. Ostatně hráči si po výhře v Marseille 3:1 z posledního kola vůbec nic jiného, než vítězství nepřipouštějí a vůbec je nebude zajímat fakt, že Caen sem přijede bránit prvoligovou příslušnost. Podzimní vzájemný výsledek 1:0 Lyon ještě znásobí. Dres Lyonu v tomto zápase neobléknou zranění útočník Frederic Piquionne a záložník Cesar Delgado.

Caen si na sestup zadělalo především nedůslednými výsledky doma, i když poslední dva zápasy na svém hřišti vyhrálo a tak ani případná výhra nad Bordeaux v posledním kole by jim ještě nezaručovala Ligue 1. Navíc poslední zápasy venku prohrálo, a to v Rennes i v Auxerre. V obraně bude chybět Florian Boucansaud, v záloze pak Benjamin Nivet a Gregory Proment.

Jednička v kurzu 1,33 má moji maximální důvěru a rozhodně se nebudu bát si ji zahrát.

NANCY - MARSEILLE (sobota 21 hodin)
Nancy je zachráněno a nic jiného tým v tomto zápase zajímat nebude. Záchranu si domácí vykopali remízami v posledních třech kolech, nutno říci bez nějakých excelentních výkonů.V Marseille v zimě vyhrálo 3:0 a hosté jim to tentokrát oplatí. V obraně Nancy ze zdravotních důvodů nebude Abdeslam Ouaddou, v záloze pak Pascal Berenguer a Alfred N'Diaye.

Marseille si poslední domácí prohrou s Lyonem hodně zkomplikovalo boj o titul a pokud chce mít ještě teoretickou naději do posledního kola, musí v Nancy vyhrát, a to vyšším skóre. V útoku nepomůže zraněný Mamadou Samassa a v záloze Hatem Ben Arfa, jinak je klub kompletní.

Góly do sítě domácích začnou padat již v prvním poločase a tak dvojka v kurzu 1,57 má stále ohromné value a vysokou důvěru!

NICE - TOULOUSE (sobota 21 hodin)
Souboj dvou týmů, které prohospodařily úspěšně rozehranou sezónu, Nice bylo jeden čas dokonce druhé, teď nehraje o nic. Paradoxně jeho výsledky v době, kdy už o nic nehrálo, začaly být nějak přesvědčivější a překvapením byla třeba remíza v Lille v minulém zápase. Navíc na podzim remizovalo v Toulouse 2:2. Nice má nemocné obránce Cyrila Roola a Geralda Cida, na marodce pak jsou záložníci Kafoumba Coulibaly, Emerse Fae, Mahamane Traore a Chaouki Ben Saada.

Toulouse sice jde o Evropskou ligu, ale jeho výkony v poslední době stačí s bídou tak na střed tabulky. Čtyři remízy v řadě, navíc třeba doma s Lille a s Lorientem to byly vyloženě ztráty. Toulouse nepomůže potrestaný obránce Cheikh M'Bengue a jeho zraněný kolega Jeremy Mathieu. V záloze budou chybět Etienne Didot a Mathieu Bermon, v útoku pak stále Fode Mansare.

Oba kluby se rozejdou opět smírně, remíza v krásném kurzu 3,1 zbavuje Toulouse šancí na pohárovou Evropu. A že by přesný výsledek 1:1 v kurzu 6?

RENNES - LORIENT (sobota 21 hodin)
Rennes nakonec má ještě šanci dostat se do Evropy, musí však nutně porazit Lorient, se kterým má pozitivní bilanci. Navíc v poslední době hraje ještě stále ve slušné formě, a na to, že je téměř bez útočníků, dává v každém zápase minimálně jeden gól. Na podzim vyhrálo v Lorientu 2:1, dnes to skončí 1:0. Domácí však mají potrestané obránce Abdou Kadera Manganeho a Pettera Hanssona, zraněn je jejich kolega Lucien Aubey. V útoku pak budou chybět Jimmy Briand a Olivier Thomert.

Lorient je dlouhodobě zachráněn, přesto nadále bere body především bohatým. Remízy v Nancy nebo v Toulouse a hladká výhra nad Lille jim určitě dává sympatie fanoušků, kteří jsou rádi, že hráči hrají až do konce ligy. Lorientu chybějí jen obránci Bakary Soro, Sylvain Marchal a záložník Yann Jouffre.

V tomto zápase však bude daleko větší motivace na straně domácích a vyhrají. Kurz na jedničku je 1,55 a na přesný výsledek 1:0 dokonce celých 5,0.

SOCHAUX - NANTES (sobota 21 hodin)

Tohle je šlágr kola, tentokrát bohužel však o sestup. Pokud domácí vyhrají, mají šanci na udržení a soupeře automaticky posílají do druhé ligy. Sochaux se v poslední době uzdravilo několik zraněných hráčů, takže výsledky především na domácím hřišti byly velmi pěkné a pokud zahraje tak, jako poslední zápas proti Monaku (3:0), nemusí mít strach. V zimě v Nantes remizovalo 1:1. Sochaux již dlouhodobě mají na marodce útočníky Santose a Sloan Privat, jinak je kompletní.

Nantes drží v Ligue 1 již jen teorie a ani případná výhra mu nedává jistotu záchrany. V posledním zápase venku prohrálo v Lyonu hladce 0:3 a ani doma nebyli stoprocentní, když naposledy remizovalo s Rennes 1:1. Dnes jim budou chybět obránce Ibrahim Tall, záložník Guillaume Moulec a útočník Filip Djordjevic.

Hosté se stejně asi budou chtít snažit bránit, ale domácí budou útočit a zaslouženě vyhrají v kurzu 1,9 s vyšší důvěrou.

VALENCIENNES - PSG (sobota 21 hodin)

Domácím chybí jeden bod ke stoprocentní záchraně, možná v případě různých shod a propočtů by již ani ten nemuseli potřebovat. Rozhodně na to nebudou spoléhat a obranu tvrdě zavřou od začátku zápasu. V posledním zápase doma se jim to docela dařilo proti Bordeaux, nakonec prohráli 1:2 a "sebraný" bod si ihned vybojovali zpět v Monaku za remízu 1:1. Loňský vzájemný zápas skončil 2:2, tolik gólů dozajista nepadne, ba dokonce si myslím, že žádný. Valenciennes mají potrestaného útočníka Luigi Pieroniho, zranění jsou jeho kolegové Filipa Šebo a Jean-Claude Darcheville. V záloze budou chybět Djamel Belmadi, Jonathan Lacourt a Amara Bangoura.

PSG bojuje jen o udržení čtvrtého místa, posun na třetí je pro ně utopií a níže by spadnou již také neměli. Všechno si zkomplikovali v posledním domácím zápase, kdy podlehli Auxerre 1:2, takže i předchozí výhra z Le Mans tím ztratila na ceně. Góly stále nebude moci dávat útočník Guillaume Hoarau a záloze nově nepomůže Jerome Rothen.

Remíza tohoto zápasu má kurz 3,1, under s vysokou důvěrou kurz 1,65 a přesný výsledek 0:0 dokonce 9,5!
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux36228662:3474
2.Olympique Marseille362011561:3471
3.Olympique Lyon361910749:2867
4.Paris Saint-Germain361961148:3663
5.Toulouse FC361515643:2760
6.Lille OSC361513847:3758
7.Stade Rennes361416639:2958
8.AJ Auxerre361571433:3352
9.OGC Nice3613101340:3949
10.FC Lorient3610141245:4344
11.AS Monaco3611111441:4444
12.Grenoble Foot 383610131323:3543
13.AS Nancy-Lorraine3610121435:4242
14.Valenciennes FC369141333:3741
15.Le Mans UC 72361081841:5238
16.SM Caen368131541:4537
17.AS Saint-Étienne361071936:5537
18.FC Sochaux368121637:4736
19.FC Nantes368101830:5134
20.Le Havre AC36742530:6625

Autor: Ugljan

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nice-Tolouse-0

Bordeux-1

SOCHAUX - NANTES -1

Reagovat
smazaný uživatel

však to tady máš tak napsaný!

Reagovat
smazaný uživatel

No já vím tak snad mi to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Venca 2 kusy......

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme

Reagovat
JarousFCB

Venca dva kusy v jednom zapase ještě nedal tak snad se to dneska povede

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane takový dotaz - jaký rozdíl je mezi jedničkou na Lyon a na Bordeaux? Tím myslím, proč sázet na Lyon a na Bordeaux ne,když jsou v podobné situaci?

Řekl bych, že Bordeaux dokonce v o něco lepší situaci? Vyhráli posledních 6 zápasů,bojují o titul, proti nim Monaco,které nemá vůbec o co hrát...

Lyon hraje proti Caen, kteří nemají ještě jisté setrvání v soutěži, poslední utkání se jim nedaří bodovat na plno... Navíc už je dost nepravděpodobný posun ať nahoru nebo dolů u Lyonu, museli by získat/ztratit oproti konkurenci 5 bodů, protože mají horší/lepší skore než ti okolo...

Kurzy jsou hodně podobné( 1.3 vs 1.33):..

Neber to jako rýpání ale jako dotaz, nějak v tom nevidím logiku a chci jí tam najít...

Reagovat
smazaný uživatel

V Tipsportu má Bordeaux 1.22-

Reagovat
smazaný uživatel

"Sázet jedničku v kurzu 1,3 je sázkařská sebevražda, takže nabídnu over 2,5 gólu v kurzu 1,65 také s velkou důvěrou. "

Beru to, z čeho vychází Ugljan, na fortuně je 1.23...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to tak myšlený, sázet na fotbal v kurzu 1,23 mi přijde už úchylné, hraje 22 hráčů...Kurz 1,33 ještě s velkým skřípěním zubů překousnu, ale v základním pravidlu ve fotbale nesázím kurzy pod 1,6, kdyžtak zápas úplně vynechám

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru úplně stejně,pod 1.5 obvykle nejdu a proto se divím tomu tvému odporu ke kurzu 1.30,když překousneš 1.33 na tým bez formy...

Jinak dneska je nádhernej kurz na neprohru jablonce - 02 za 2.52..

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon má formu jako zvon a právě proto zkousnu i ten kurz 1,33, protože Caen dostane v Lyonu bůra!

Reagovat
smazaný uživatel

českou ligu v žádném případě nesázím, na to až moc dobře znám prostředí!

Reagovat
JarousFCB

Měl jsem celkem podobný myšlenkový postup ale na tiket bych nedal ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

pokusím se odpovědět za ugljana.monaco hraje hodně nevyzpytatelně a může sejmout kohokoliv, stejně jako s kýmkoliv ztratit. caen prostě kvalitativně na lyon nemá a navíc má šílený los (ted na Lyonu,potom doma s Bordeaux).nehledě na to,že over na bordeaux se nabízí, protože v případě dotažení Marseille na Bordeaux rozhoduje skore, které má B. jen o dva goly lepší.

suma sumárum - vyhraje pravděpodobně B. i L., ale Monaco může překvapit. u Caen si to nemyslím.v hlavách určitě mají to,že nastoupí v posledních dvou kolech proti extra silným soupeřům.dnes hraju na lyon dokonce HCP, protože jestli se podaří L. dát gol,složí se Caen úplně.nehledě na to,že jim chybí důležití hráči.asi tak mno

Reagovat
smazaný uživatel

Já celkově nevyužívám moc tipy pod 1.5, pokud teda není něco, o čem jsem přesvědčen...

Jen mi bylo divné, že Ugljan právě dal jedničká na zápas Lyonu, který ve formě zrovna není - pokud bych měl něco dát já, tak 2,5+... Výhra mi jako jistota nepřijde,ale Francii moc nesleduji...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba Liberec je za 1.33 ( myslím ) a to je dost jasná tutovka.A myslím si,že Zlín za 1.45 je taky dobrý tip.

Reagovat
domingo

na Liberec dneska jdu, tak jsem zvědavej, aby to nakonec nebylo ubetonovaných 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 pro Toulouse !

Reagovat
domingo

St.Etienne u nás nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

ty bývaš v Auxerre?

Reagovat
domingo

ne, já jim fandím...takže technicky vzato "St.Etienne v Auxerre nevyhraje", stejně jako bych musel říkat "Česká republika nepostoupí na MS" místo "na MS nepostoupíme"

Reagovat
smazaný uživatel

no ja asi budem veriť mojmu najoblubenejšiemu tímu ligue one - Saint Etienne a vsadím si na nich inak Ugljane celkom sa mi pozdáva aj tip valenciennes- PSG bez golov, ja si však vsadím na prvý poločas X, to je ešte istejšie... a taktiež si vsadím na LE mans jedničku,a keby si Ugljane ešte mohol dať teraz nejaké 2 zapasy z Chorvátska, bol by som Ti velmi vdačný...

Reagovat
smazaný uživatel

V Chorvatsku se již o nic nehraje (odsouhlasení dalšího ročníku ligy se šestnácti kluby je otázkou okamžiků), takže bych sázel rozhodně overy, které taky zítra budu doporučovat. Nejjistější se mi jeví v zápasech Zadar-Sesvete a Dinamo-NK Zagreb

Reagovat
smazaný uživatel

já to mám dneska takhle:

lyon s handicapem

bordeaux over

nerohra nancy s marseille!!!

auxerre-st.etiene nehraju

nice-toulouse 0

sochaux jednička

le havre-lille dvojka

le mans jednička

rennes jednička

a vale čistá nula

Reagovat
smazaný uživatel

sochoaux jednička nebude a Lille neporazí LE Havre podla mna.....inka može byť....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele