37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Grenoble Foot 38 1:1

Le Mans si nepojistilo záchranu, protože pouze remizovalo doma s Grenoblem 1:1. Hosté jeli na hřiště soupeře bez tlaku a ujali se v 69. minutě díky vlastní brance Andrého vedení. Alespoň bod zařídil domácím devět minut před koncem Le Tallec.

Výběr nového kouče Cormiera by si za aktivitu a výkon tři body rozhodně zasloužil. Avšak kdo nestřílí góly, nemůže vyhrávat. V první půli to byl prakticky jen on, kdo zásoboval střelami gólmana Wimbéeho. Nejprve nacentroval Gervinho na hlavu Maigy, jehož hostující brankář vychytal. Wimbée fantasticky vychytal rovněž v 16. minutě Gervinha a Stromstadův pokus letěl nad břevno.

To, že Grenoble si šel do Le Mans zahrát fotbal, myslel však zároveň na čest a uhrát dobrý výsledek, ukázala snad jen volej Courtoise, na níž si musel domácí Pele sáhnout, a Ravetova střela, která se však mezi tři tyče nevešla. O 60 sekund později měl Grenoble obrovské štěstí. Maigovu bombu vyrazil Wimbée jen před Le Talleca, jenž však z dorážky napálil jen břevno.

Le Mans zaplatilo za svou rozmařilost neproměňování šancí v 69. minutě. Přímý kop Batllese našel ve vápně hlavu Akroura, jehož střelu ještě mírně tečoval do vlastní sítě ještě André. Pro domácí bylo vyrovnání prvořadou záležitostí. Toho se dočkali o dvanáct minut později. Gervinhovu přihrávku vyrazil Wimbée jen před sebe, kde dorážel pohotově k tyči Le Tallec. Akrour ještě v závěru nestrhnul, leč z dobré šance, výhru na stranu Grenoblu.

Grenoble má 44 bodů stejně jako tři další týmy, ovšem protože má horší skóre než Monako, Valenciennes i Lorient, je na třináctém místě. Le Mans je pouhé dva body od sestupového pásma. Příští kolo zajíždí do Lorientu a jen výhra mu zaručuje jistou záchranu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele