Ligue 1 - souhrn 37. kola

08.05.2010, 23:07
Komentáře a souhrny
Lille porazilo Marseille a poskočilo na druhé místo tabulky. Auxerre remizovalo s Lens, Lyon zase veze jenom bod z Valenciennes. Tři body si připsal Montpellier a uspělo i Bordeaux...

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 0:1

08.05.2010 21:00

Góly: 63. André-Pierre Gignac

V zápase bez většího náboje dokázalo Toulouse přetlačit Saint-Etienne. Jedinou branku utkání vstřelil André-Pierre Gignac.

Hosté z Toulouse tak dokázaly odvrátit prodloužení červeno-černé série. TFC remizovalo v polovině dubna s Montpellierem, od té doby nasbíralo pouze tři prohry. Špatná série dnes skončila, Toulouse se díky tomu posunulo na třináctou příčku. Nakonec by se mohlo vyšplhat až na jedenáctou pozici. Naopak ASSE nenavázalo na solidní výkon z minulého týdne a připsalo si třetí porážku během posledních čtyř zápasů. Saint-Etienne může skončit nejlépe šestnácté.

Hosté byli od samého začátku jasně lepší. Již po šesti minutách hry se Paulo Machado postavil k přímému kopu a brankáři soupeře muselo pořádně zatrnout, střela portugalského záložníka se zpět do hry odrazila od tyčky. O tři minuty později přišla téměř totožná situace. Paulo Machado se opět zjevil u přímého kopu, tentokrát ale nenastřelil tyčku, nýbrž břevno. To všechno se stalo do desáté minuty hry.

Rychlý začátek ale jako by se na mužstvech projevil nepříznivě. Další příležitost totiž přišla až ve 36. minutě. A byla to opět standardní situace - přímý kop - která byla původcem šance. Tentokrát pálili domácí. Bakary Sako napálil velice tvrdou ránu, brankář Yohann Pelé ale prokázal neuvěřitelné reflexy, když míč parádně vyrazil.

O minutku později dokázal Machado změnit svou roli ze zakončujícího na nahrávače. Chytrou přihrávkou našel v pokutovém území neobsazeného Gignace, ten ale míč netrefil ideálně a brankář Janot se stihl přemístit. Tři minuty před koncem první půle se z další standardní situace téměř prosadili domácí. Mirallasův přímý kop chtěl do branky nasměrovat Diakhaté. Pálil těsně mimo.

Pouze minutku trvalo, než přišel první nebezpečný pokus druhé půle. Sakův přímý kop z dvaceti metrů již mířil do brány, ale Yohann Pelé zasáhl bravurně. Po hodině hry ale konečně vstřelil první branku Gignac. Po dlouhém nákopu se do samostatného úniku dostal Tabanou, brankář Janot si ale s jeho ranou poradil. Na dorážku dobíhajícího Gignace byl ale již krátký - 0:1.

Hosté se mohli dočkat i druhé branky. Machado se dostal k parádnímu pokusu z osmnácti metrů, nádherným zákrokem se ale prezentoval brankář ASSE Janot.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Lyon 2:2

08.05.2010 21:00

Góly: 72. Johan Audel, 80. Renaud Cohade (pen.) - 17. Kim Källström, 90. Bobo Baldé (vl.)

Vydřený bod veze Lyon z půdy o střed hrajícího Valenciennes. Na druhou pozici, kterou nyní drží ve své moci Lille a která zajišťuje přímou účast v Lize mistrů, tak OL ztrácí čtyři body. Takže i když se mu ve středeční dohrávce podaří vyhrát v Monaku, nebude mít před posledním kolem nic ve svých rukou. VA letos po tomto výsledku může skončit nejlépe osmé.

Hosté se mohli ujmout poprvé vedení v 6. minutě, když z dobré pozice pálil Govou, gólman Penneteau však tentokráte stačil včas zasáhnout. Na druhé straně se ke střele dostal Ben Khalfallah, jenže zamířil vedle. V 16. minutě padla první branka utkání zásluhou lyonského Kima Källströma.

Švédský záložník za hranicí vápna parádně napřáhl a jeho tvrdá a překrásná volej zaplula do šibenice Penneteauovy branky. O vyrovnání se do poločasu pokoušel Kadir, který byl ovšem včas zablokován, další branku Olympiqueu mohl přidat Ederson, jenže ten se z první mezi tři tyče netrefil.

VA nenechalo prohraný poločas jenom tak a na favorita po přestávce pořádně vlétlo. Tieného bomba ještě gólmana Llorise nezaměstnala, ovšem Kadirovu střelu lyonský strážce branky likvidoval se štěstím alespoň do vlastní tyče. Vyrovnání se nakonec domácí dočkali v 71. minutě, Audel poslal hlavou míč do sítě po rohovém kopu Ben Khalfallaha.

Poslední desetiminutovka byla hodně divoká. Sudí Bré si dovolil proti Lyonu odpískat penaltu za lehký kontakt Llorise v souboji s Ben Khalfallahem ve vápně a tu s přehledem proměnil Cohade. Puelovi svěřenci přesto dokázali vybojovat alespoň bod. V poslední minutě utkání si totiž nešťastně ramenem srazil míč do vlastní sítě Baldé.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Lorient 2:1

08.05.2010 21:00

Góly: 30. Victor Montaño (pen.), 43. Souleymane Camara (pen.) - 90. Grégory Bourillon

Pátý Montpellier je stále ve hře o evropské poháry. Už nyní je po vítězství 2:1 nad zákeřným Lorientem jasné, že pokud příští týden uspěje naplno na hřišti PSG, vybojuje minimálně Evropskou ligu. Má zkrátka vše ve svých rukou. Ke třem bodům domácí nastartartovaly dvě úspěšné penalty z první půle, na které hosté dokázali odpovědět pouze snížením v závěru utkání.

HSC navázal na poslední povedený výkon z půdy Sochaux, kde byl od začátku zápasu jasně lepším týmem, a stejně jako tam i v sobotu večer ukazoval soupeři svou sílu. Costovu ránu sice stačil gólman Audard ve 3. minutě polapit, ve 28. minutě si domácí dokázali vybojovat penaltu za faul Morela na Camaru ve vápně a tu už proměnil Montaňo.

Těsně před pauzou se z bílého puntíku střílelo podruhé. Koscielny si musel v pokutovém území nedovoleně poradit s Yangambiwou, za což se znovu pískal pokutový kop, který s přehledem a precizností využil v branku Camara. Jedinou vážnější šancí Lorientu v prvním poločase bylo břevno Sosy z 10. minuty za dosud bezbrankového stavu, jehož hlavu našel rohový kop Vahiruy. Jinak si však Montpellier vedení určitě zasloužil.

Druhá půle ale nebyla pro očividně lepší domácí vůbec snadné sousto. Brankář Jourdren musel vyhrát souboj jeden na jednoho s útočícím Gameirem, v 82. minutě navíc přišli o vyloučeného šéfa obrany Emira Spahič, jenž viděl červenou kartu za velmi nebezpečný zárkok. Nic ovšem až na vyrovnávací trefu hlavou od Bourillona z 90. minuty Les Merlus nestihli, a tak tři body přece zůstaly v Montpellieru.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 2:2

08.05.2010 21:00

Góly: 60. Jérôme Leroy, 67. Sylvain Marveaux - 13. Anthony Mounier, 78. Emerse Faé

Stade Rennes zůstává od začátku dubna bez ligové výhry, jeho šňůra neúspěšnosti se protáhla už na sedm zápasů. Boj o kýženou sedmou příčku je ale stále otevřený, v posledním kole se o ní popere s Lorientem a Monakem, na které ztrácí jeden, respektive dva body. Nice potvrdilo dobrou formu a nebýt pokažené části druhé půle během pěti minut, možná by uhrálo více než jen remízu 2:2.

Nice do utkání vstoupilo aktivně, Mounier nejprve prověřil schopnosti gólmana Doucheze střelou z přímého kopu, poté se dostal do šance Sablé a znovu Mounier, nicméně domácí branka nepovolila. Mounierovi nakonec jeho snažení vyšlo gólově ve 12. minutě. Rémy utekl po levé straně a následný centr našel přesně hlavičku jeho spoluhráče.

Až po půlhodině hry dokázalo Rennes pořádně zazlobit. Spolupráce Brianda s Lemoinem ovšem skončila neúspěšným pokusem vedle brány stejně jako Faého střela o pár chvil později. Ačkoli začátek druhého dějství zase patřil OGC, domácím se v 60. minutě podařilo vyrovnat. Briand nacentroval na střílejícího Gyana, jehož Ospina dokázal vychytat, s dorážkou z blízkosti do sítě však rychle přispěchal Leroy.

A o šest minut později se vlastně domácí dostali z ničeho nic do vedení. Povedenou akci, na jejímž začátku byl Gyan s Briandem, v branku proměnil Marveaux. Najednou se karta začala obracet a Rennes jako by si i více věřilo. Nakonec však v 77. minutě srovnal na konečných 2:2 z voleje Faé a tenhle výsledek zápasu určitě hodně sluší.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Marseille 3:2

08.05.2010 21:00

Góly: 28. Yohan Cabaye (pen.), 81. Túlio de Melo, 90. Mathieu Debuchy - 6. Mamadou Niang, 44. Hilton

Lille si v příští sezoně pravděpodobně zahraje Ligu mistrů. LOSC totiž dnes na svém hřišti porazilo po dramatickém boji Marseille 3:2. Za domácí se prosadil Cabaye, De Melo a Debuchy. Za hosty se prosadil Niang s Hiltonem. V první půli viděl červenou kartu brankář l'OM Steve Mandanda.

Přestože již Marseille neměla oč hrát, nakonec se diváci dočkali zajímavé zápletky. Konečné rozuzlení je ale tu: Lille si v příští sezoně nejspíš zahraje v Lize mistrů. Po páté výhře v řadě se osamostatnilo na druhém místě, třetí Auxerre ztrácí dva body, čtvrtý Lyon již čtyři. Stále má ale zápas s Monakem k dobru.

Již ve druhé minutě se domácí pokoušeli zneklidnit soupeřova gólmana Mandandu, nicméně Balmontův střílený centr nebyl tím nejlepším pokusem. Po pěti minutách se již ale skóre opravdu měnilo. Byla to však Marseille, která se ujala vedení. Příkladnou práci při úvodní brance odvedl Benoit Cheyrou - obešel několik obránců a následně předložil přihrávku do levé strany na Nianga. Kapitán Olympiqueu dal zapomenout na nedávný střelecký půst, když parádní ranou poslal míč do horního růžku branky - 0:1.

V desáté minutě se k přímému kopu postavil Taiwo, z třiceti metrů ale nezamířil příliš přesně. Míč skončil na tribuně. O pár minut později se do šance propracoval Gervinho. Nakonec se odhodlal ke střele - z deseti metrů ale nemířil přesněji než jeho soupeř před několika minutami. Kanonýr domácích mohl s šancí jistě naložit daleko lépe.

Lille se ale i nadále snažilo. V 22. minutě nahrál Hazard šikovně Frauovi, nicméně Mandanda jeho pokus do růžku vyrazil na roh. Ten domácí zužitkovat nedokázali. Domácím navíc do karet přihrála i situace z 25. minuty. Gervinho se nenechal vyvést z míry po první promarněné šanci - až s překvapivou lehkostí prošel soupeřovou obranou a pádil si to sám na Mandandu. Francouzský reprezentant ale unikajícího útočníka srazil rukama k zemi - a sudí Fautrel neměl o čem přemýšlet - penalta a červená karta.

Didier Deschamps zareagoval na vyloučení brankáře pochopitelně okamžitě. Na hřiště přišel Elinton Andrade, jenž nahradil záložníka Hatema Ben Arfu. K pokutovému kopu se postavil Cabaye a si se zkušeným náhradním brankářem pohrál, zamířil doprostřed, Andrade jen těsně minul balon nohou - 1:1.

Po chvíli opět zafungovala dobrá spolupráce mezi Hazardem a Frauem. Mladý Belgičan poslal na hlavu svého staršího kolegy pěkný centr, hlavička Fraua ale skončila jen kousek nad břevnem. Pokud by míč šel o pár centimetrů níž, Andrade by pravděpodobně nemohl zasáhnout. Hosty inkasovaná branka a červená karta pochopitelně zbrzdily, Kaborého centr na Nianga ani napodruhé neprošel.

Osm minut před koncem to za domácí zkoušel Rio Mavuba. Z dvaceti metrů napřáhl z levé strany, ale balon se nakonec vznesl vysoko nad. Již v nastaveném čase sebrala Marseille veškerou svou sílu a vrhla ji do útoku. Niang se pokoušel uniknout svému strážci, Chedjou ale míč dokázal odvrátit na rohový kop. Příliš šťastné řešení to ale nebylo, jak se později ukázalo. Na Luchův centr si nejlépe naskočí Cheyrou, ale Landreau pěkným zákrokem jeho šanci zlikviduje. K míči měl ale nejblíže Hilton, který propasíroval míč mezi nohama obránce Ramiho. Marseille tak v deseti vstřelila gól do šatny - 1:2.

Kouč Lille Rudi Garcia dal svým svěřencům v poločasové pauze jasné instrukce. Ofenziva. V jednapadesáté minutě si chytře narazil Hazard s Gervinhem, obrana Olympiqueu v nouzi zahrála míč na roh. Roh zahrávali domácí ještě dvakrát. Ani jednou ale úspěšně, míč pokaždé skončil v rukavicích Andradeho. Další výhodu rohového kopu získal Debuchy po teči Hiltona. Hazardova následná rána skončila na připraveném Andradovi.

Lille bylo v těchto chvílích jasně lepší, teprve nyní se začala projevovat početní převaha. Obrana Olympiqueu ale pracovala velice jistě a nedovolovala soupeři příliš vyloženějších šancí. V 65. minutě se dokonce Gervinho řítil sám na osamoceného brankáře. Nicméně brazilský gólman ukázal, že není pouze náhradníkem za Mandandu a pěkným zákrokem jeho únik zlikvidoval.

Okolo osmdesáté minuty přišly dvě další šance domácích. Nejprve nevyšla kombinace Gervinha s Cabayem, následně De Melo mohl pouze spílat zatím fantastickému brankáři Andrademu, jenž mu jeho gólovou hlavičku vytáhl nad. Nakonec byl ale i tento náhradní gólman překonán. Jenom o minutku později nacentroval střídající Obraniak, našel volného De Mela a ten již tentokrát svou střelu umístil nechytatelně - 2:2.

Čtyři minuty před koncem muselo všem marseilleským zatrnout. Brankář Andrade totiž podle všeho nemohl pokračovat ve hře. Po minutě ošetřování ale hra mohla pokračovat. Nastavený čas, pravděpodobně poslední rohový kop. A Lille se ujímá vedení! Debuchy si u tyče naskočil nejvýše, Andrade ani tentokrát neměl šanci zasáhnout. 3:2.

Pár sekund a byl konec, Marseille nedokázala v deseti vzdorovat velikému náporu soupeře, který tak má nyní nejlepší výchozí pozici pro boj o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Nancy-Lorraine 2:1

08.05.2010 21:00

Góly: 7. Jordan Lotiès (vl.), 57. Moussa Maâzou - 75. Joël Sami

Monako si po minulé sobotě, kdy prohrálo finále Coupe de France s PSG, konečně spravilo chuť vítězstvím a vyhouplo se na osmou pozici před Rennes. Do konce soutěže bude bojovat o sedmou příčku, oproti svým soupeřům ho ale ještě čeká středeční dohrávka s Lyonem. Nancy už čtvrtým kolem za sebou zůstává dvanácté.

Už po čtyřech minutách se kanonýr Nene ocitl tváří tvář hostujícímu gólmanovi Gregorinimu, který ho v téhle situaci vychytal. Jenže těžko něco mohl dělat se situací ze sedmé minuty. Pino se zprava snažil najít centrem ve vápně Maazoua, míč však přeletěl až k obránci Lotiesemu, jenž balón poslal, nikým neobléhám ani obtěžován, ukázkově a nepochopitelně do vlastní sítě.

Ve 13. minutě mohl Lotiesovu chybu napravit N'Diaye, jehož si hezky našel centr ze standardky od Féreta, jenže brankář Ruffier jeho volej bravurně polapil. Po hodině hry však N'Diaye zaváhal v bránění, čehož využil Haruna, nahrál do šance Maazouovi, který ovšem jen zamířil mimo bránu.

Haruna měl poté dvě možnosti překonat gólmana Gregoriniho, ale ani jedna z jeho dvou střel síť nerozvlnila. Na druhé straně v 57. minutě unikl Bakar po pravé straně, nacentroval na Hadžiho, jehož volej opět excelentně zničil dobrým zákrokem Ruffier. O minutu později Nancy podruhé inkasovalo. Modesto zprava přihrál na nabíhajícího Maazoua a ten v pohodě zacílil.

V 75. minutě dal hostům naději Sami, který prazvláštním způsobem odklonil střílenou přihrávku Brisona ke vzdálenější tyči Ruffierovy branky. V 83. minutě mělo ASNL poslední možnost, jak získat alespoň bod, ovšem Bakar po rohovém kopu Féreta nastřelil pouze břevno.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - US Boulogne 2:0

08.05.2010 21:00

Góly: 35. Danijel Ljuboja, 82. Danijel Ljuboja

Souboj dvou již sestupujích celků vyzněl lépe pro domácí Grenoble, který díky dvěma brankám nejlepšího muže na hřišti Danijela Ljuboji zvítězil 2:0. GF38 tak na závěr Ligue 1 prožívá nejlepší obodobí sezóny, z posleních tří kol vytěžil sedm bodů. Boulogne si naopak prohrou stvrdilo kolo před koncem definitivně svou devatenáctou pozici, jelikož nyní se už před Le Mans v tabulce dostat nemůže.

Přitom to byli hosté, které mohl poslat do vedení ani ne po šedesáti sekundách hry Yatabaré, nicméně brankář Le Crom se jeho průbojností nenechal zastrašit a šanci zlikvidoval. Na druhé straně zasahoval Bédénik s vypětím sil proti střele Ljuboji, Bédénikovy schopnosti pak prověřil také Sauget, kterému parádně přihrál Ljuboja.

Ne náhodou je srbský útočnk nejlepším šutérem mužstva. Ve 34. minutě dostal příležitost zahrát přímý kop a tvrdá rána div že neprotrhla ono místo v horním rohu sítě, kam se se vší parádou trefil.

I ve druhém poločase Grenoble pokračoval v aktivní hře. Těžko ale říci, jak by to vypadalo, nebýt na hřišti Ljuboji, který vymýšlel jeden povedený kousek za druhým. Jeho centr zleva tentokráte našel Batllese, na jehož volej musel zareagovat reflexivně Bédénik. Nejen hráči Grenoblu, ale i vlastní spoluhráči ohrožovali boulognského gólmana, vlastence si mohl vstřelit obránce Lachor, Bédénik naštěstí včas zasáhl.

V dobré pozici na vyrovnání byl kapitán Thil, jehož ovšem dokázal Le Crom vychytat, v 82. minutě nakonec tři body pojistil druhou brankou utkání Ljuboja, který dopravil míč do sítě po rohovém kopu Calva.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - Paris Saint-Germain 1:0

08.05.2010 21:00

Góly: 9. Sylvain Armand (vl.)

Již sestupující Le Mans, jehož pád se definitivně stvrdil po středeční prohře na půdě Nancy, si alespoň spravilo chuť na PSG, které doma zdolalo těsně jednou brankou, kterou si sám vstřelil ze začátku utkání hostující Armand. Až příliš pohodlně se Pařížané, čerství vítězové Coupe de France, prezentovali proti svému soupeři, a tak se jejich touha zisku desáté pozice rozplynula.

Bylo vidět, že se Le Mans chce rozloučit s nejvyšší soutěží před vlastními diváky s největší parádou. První půle byla jasně v jeho režii a už v 9. minutě padla nakonec jediná branka utkání. Po nepovedeném návratu na ligové trávníky proti Grenoblu, kde PSG prohrálo potupně s posledním Grenoblem 0:4, musel gólman Coupet tentokráte skousnout nešťasné inakosvání.

Domácí Le Tallec obešel obránce Sakha, chystal se na střelu, ale tu za něj vymyslel Armand, jenž si srazil balón do vlastní sítě. Velmi blízko k dvoubrankovému vedení měl poté Maïga, jenž po uvolnění od Le Talleca nastřelil pravou tyčku. Maïga se rovněž ocitl tváří v tvář Coupetovi, pařížský brankář byl však včas na pozoru.

Druhá půle už tak jednoznačná nebyla a i hosté začínali vystrkovat růžky s ulity. Ovono se potil proti pokusu Erdinga, zablokoval též Makeleleho a Chantomeho střela měla také velmi dobré parametry. Chybu Narryho mohl potrestat Sankhare, ale i tady zůstala branka nedobytná, takže MUC72 mohlo slavit svou šestou domácí výhru v sezóně.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - RC Lens 0:0

08.05.2010 21:00

Góly: -

Auxerre nedokázalo porazit Lens a naděje na druhé místo i na Ligu mistrů začínají pomalinku řídnout. Nepříliš zábavný zápas s nemnoho příležitostmi nakonec skončil "překvapivě" bezbrankovou remízou.

AJA tak na druhé Lille ztrácí po tomto kole již dva body. Ze třetího místa by ho navíc mohl nakonec odsunout Lyon, který mocně finišuje. Na čtvrtém místě má zápas s Monakem k dobru, ztrácí přitom pouze dva body. Auxerre poslední tři zápasy nedokázalo zvítězit, vstřelilo pak jedinou branku. Pro Lens dnešní dělba bodů znamená již čtvrtou remízu z posledních pěti zápasů, přesto nováček soutěže klesl na čtrnácté místo.

Domácí měli asi nejlepší šanci v úvodních minutách. Zhruba po osmi minutách hry hlavičkoval po Demontově centru Issam Jemaa, nicméně o pár decimetrů minul. Netrvalo to ani tři minuty a Lens si dokázalo vytvořit další solidní příležitost. Tentokrát vyslal centr Bedimo, hlavičkoval Monnet-Paquet. Střela mířila mezi tři tyče, hezký zákrok předvedl Olivier Sorin.

Hosté kontrovali šancí ze čtrnácté minuty. Volej z kopaček Benoita Pedrettiho ale skončil pouze v rukavicích jistého gólmana Kasraouiho. Brankář domácích si poradil i o několik okamžiků později. Tentokrát dokázal z prostoru tří tyčí vytěsnit stáčející se přímý kop Valtera Birsy.

Ve 35. minutě scházelo domácímu Royi Contoutovi pouze pár čísel pro to, aby se mohl radovat z vedoucí branky. Ale z dobré pozice razantní střelou o kousek netrefil. Zatímco se nám čas přenesl o několik minut dopředu, jelikož na hřišti toho k vidění opravdu moc nebylo, pálil po hodině hry z voleje nebezpečně domácí Jemaa. Dobrou práci pro vytvoření šance odvedl Bedimo.

Hosté se ale přeci jen nechtěli zahanbit, vždyť hráli o Ligu mistrů. Ireneusz Jeleń se dokázal zbavit dvou obránců, následně levačkou natáhl ke střele. Ta se už už stáčela do branky, nakonec ale brankář Kasraoui za pomoci fantastického zákroku dokázal míč vytáhnout. Poslední šance nakonec fanouškům Auxerre dobré spaní nepřinesla. Pedretti sice svým centrem našel ve vápně Jeleńe, Polák ale trefil z voleje pouze reklamní plochu.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Sochaux 2:0

08.05.2010 21:00

Góly: 66. Wendel (pen.), 86. Benoît Trémoulinas

Bordeaux snad konečně zažehnalo výsledkovou krizi, která ho před nedávnem postihla. I když domácí dnes nepředvedli nejjistější výkon, nakonec proti Sochaux berou tři body za výhru 2:0. Prosadil se Wendel a Trémoulinas.

Girondins tak neprohráli již tři zápasy v řadě, nadále ale zůstávají na šestém místě. Nejspíš tak definitivně mohou zapomenout na Evropskou ligu. Na čtvrtý Lyon sice ztrácí pouze dva body, nicméně Olympique má ještě zápas s Monakem k dobru. Klesnou již svěřenci Laurenta Blanca nemohou. Sochaux si připsalo druhou porážku s papírově silnějším soupeřem v řadě. Po Montpellieru přišla porážka 0:2, Sochaux tak zůstává na šestnáctém místě. Nejlépe může skončit patnácté.

Zhruba po pěti minutách přišla první šance. Nebylo to ale Bordeaux hrající poslední domácí zápas v této sezoně, které se prosadilo jako první. Za domácí pálil nebezpečně Yassin Mikari, Yohann Carrasso se ale předvedl se solidním zákrokem. Girondins se ale okolo desáté minuty ujalo iniciativy, vířilo okolo pokutového území soupeře, nedokázalo ale využít jakéhokoliv zaváhání Sochaux, nedokázalo vymyslet překvapivou přihrávku.

Ve dvanácté minutě zkoušel centr Tremoulinas, nicméně Duplus si s jeho pasem poradil. Roh zlikvidoval Richert. Naopak na druhé straně se ve velice solidní pozici objevil Ideye. Jeho rána z úhlu musela Carrassa pořádně vystrašit, nakonec ale skončila pouze na boční síťce. O pár minutek později se k výjimečné standardní situaci postavil Sertić, jeho volný kop byl ale kvůli přílišné vzdálenosti předčasně odsouzen k neúspěchu. Pro míč si doběhl Richert. O minutku později již byli všichni hostující fanoušci na nohou. Plašil vyslal do úniku Cavenaghiho. Toho v pokutovém území srazil vracející se Faty. Píšťalka rozhodčího ale nezazněla... Opakovaný záznam prokázal, že ke kontaktu došlo.

Domácí se ale nechtěli smířit s pasivním přihlížením. Velice aktivní byl Ideye. Ten si tentokrát narazil s Mikarim, míč ale po jeho ráně odletěl. Kdo ví kam, jisté ale je, že do branky to rozhodně nebylo. Nigerijský útočník by jistě měl ještě zapracovat na zakončení. Po půlhodině hry přišly konečně dva velice pohledné fotbalové momenty. Nejdříve si Cavenaghi pěknou fintou otvíral cestu do pokutového území, míč mu ale bohužel pro Bordeaux stihl odkopnout Carlao. Poté pěkné přihrávky ukázali Cavenaghi, Wendel a Sertic. V pokutovém území ale nejmladší z hráčů pálil vedle.

Zatímco Bordeaux nadále tlačilo bez většího úspěchu, musel v 35. minutě hřiště opustit domácí brankář Teddy Richert. Zkušený gólman si přivodil zranění při chytání jednoho z centrů. Nahradil ho Dreyer. O pár minutek později Wendel našel svým centrem Chamakha. Ten ale pověst kanonýra dnes příliš nepotvrzoval, balon se vznesl vysoko nad. Již v nastaveném čase pálil z velice slibné pozice Cavenaghi. Ale potvrdil dnešní smůlu Bordeaux, trefil pouze brankovou konstrukci.

Druhý poločas příliš akčně nezačal. První průnik mělo Sochaux, další vážnější šance ale nebyly. Hru až přespříliš často rušily odpískávané fauly, hrálo se již spíše ve středu pole. Vše změnila situace z 65. minuty. Náhradní gólman Dreyer nevybíravým zákrokem zkosil unikajícího Wendela - rozhodčí neváhal - penalta. K pokutovému kopu se postavil sám postižený a pěknou přízemní ranou konečně vstřelil první branku zápasu - 1:0.

O pár minut později se ve fantastické příležitosti nachomýtnul Chamakh. Na hranici ofsajdu přijal přihrávku, pořádně tvrdou ranou naštěstí Dreyera nezranil. Míč již nestihl doběhnout ani Wendel, ani Cavenaghi. V 71. minutě ale marocký útočník ze hřiště odešel, na hřišti ho nahradil Bellion. Nejlepšího střelce týmu vyprovodily nejen ze stadionu, ale nakonec i z Bordeaux, ovace vestoje.

Ke konci zápasu se domácí nejspíš ještě rozhodli trochu zariskovat a pokoušeli se přidat druhou branku. Centry ale obvykle své příjemce nenašly, střel příliš nepřišlo. Osm minut před koncem se přeci jen Cavenaghi ocitne blízko zvýšení náskoku. Po rohovém kopu Trémoulinase ale mířil o pár centimetrů mimo. Čtyři minutky před koncem se nakonec Bordeaux druhé branky dočká. Trémoulinas vypálil z veliké vzdálenosti, Dreyera v bráně soupeře tím očividně překvapil. Míč zapadl do sítě - 2:0.

V nastaveném čase se ke střele z veliké dálky odhodlal Dalmat. Raději měl ale zvolit jinou možnost. Míč končí kdesi v ochozech. Do konce zápasu se již nic nestalo, Bordeaux tak po několika zápasech konečně vyhrálo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille37229667:3675
2.Lille OSC37217971:3870
3.AJ Auxerre371911740:2868
4.Olympique Lyon361812659:3866
5.Montpellier HSC37199947:3966
6.Girondins Bordeaux371971155:3664
7.FC Lorient3715101252:4155
8.AS Monaco361591239:4254
9.Stade Rennes3714111252:4053
10.Valenciennes FC371491449:4951
11.Paris Saint-Germain3712111449:4347
12.AS Nancy-Lorraine371381645:5247
13.Toulouse FC3712101536:3646
14.RC Lens3711121436:4145
15.OGC Nice3711101640:5643
16.FC Sochaux371181827:5041
17.AS Saint-Étienne371091826:4439
18.Le Mans UC 7237882136:5732
19.US Boulogne376102130:6228
20.Grenoble Foot 3837582431:5923

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (124)

Přidat komentář
Virtuos

Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon bez LM

Reagovat
domingo

Právěže Lyon do LM půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Auxere si to pohnojilo samo

Reagovat
domingo

Neříkám, že ne. Jenom zvracím na ten haluzní kroužek. Uhaluzená výhra v Rennes, uhaluzená výhra v Montpellieru, uhaluzená plichta ve VA vlastňákem v poslední minutě, výhra nad AJA díky penaltě, která nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

jo hlavne v primym soboji ve stredu si Auxere opravdu nezaslouzilo prohrat a ta penalta byla hodne domyslena od pana rozhodciho, bohuzel Lyon asi chteji v LM

Reagovat
domingo

No je fakt, že Lyon je kvůli lize v LM určitě vítanějším než Auxerre, ale nějaký teorie bych nevymýšlel, ve vzájemným zápase nás ve druhé půli přehráli. Že neměli vyhrát, je věc druhá... navíc zas v nastavení, i když jenom v nastavení 1. půle.

Plus ten jejich postup přes Bordeaux... nebýt jejich fanoušek, tak snad ani nejde je mít za letošek rád.

Reagovat
Godwinson

no, na palec dolů to neni, ale vyhrávat teď měli, no ...

Reagovat
smazaný uživatel

aha to nebylo poslední kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Lille ♥

Reagovat
domingo

Tenhle týden bych zrušil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
Godwinson

budu spoléhat, že se Lens hecnou a Bordeaux porazí ...

Reagovat
domingo

Dneska byli docela dobří, každopádně byste si to měli urhát sami, máte to ve svých rukách. PSG je k smíchu.

Reagovat
Godwinson

ano, jenže ty absence budou znát ..

Reagovat
domingo

Nesmíte je pustit dozadu, no. Pozlatit Jourdrenovi rukavice a nasypat jim pár kousků předtím, než se dostanou za půlku

Reagovat
Godwinson

což půjde asi těžko, ale ofenzívou by je udolat měli ...

na druhou stranu, Belhanda bude moci v rozhodující chvíli ukázat svůj extratalent ...

Reagovat
domingo

Hlavně bych nestrkal El Kaoutariho na stopera, pokud ta možnost připadá v úvahu. Na straně by to mohl slušně provětrat... ono já vám zas až tak fandit nebudu, protože prohrát v Sochaux...

Reagovat
Godwinson

El Kaoutari byl na stoperu výbornej, ale poslední dobou šel dost dolů, svezl se ... René ho na stranu nehodí, když to dnes šlapalo s Collinem ... pokud by ale šel Kaoutari na stranu, na stopera by byl už jen Nelson s Colombem ... to ti nevim :))

se Sochaux si poradíte, doma posledně hráli fakt otřesně, venku jim to jde lépe, takže tam to půjde ...

Reagovat
domingo

Ten Tunisan je taky na stranu? Nelsona ani Colomba neznám a dodnes jsem neznal ani Collina, máte holt kádr spíš pro příští roky, no..

V Sochaux očekávám podobnej zápas jako v Nancy - buď dá Irek gól, nebo ne.

Reagovat
Godwinson

právě, že na levýho beka jsou hráči Jeunechamp (34), Collin (35) .. na ten post musí někdo přijít, když vyjde EL, moc bych si přál toho Fanchona, ale prakticky kdokoliv by tam byl posilou ...

Reagovat
domingo

Co Benhamida?

Jinak čumím, že Collinovi už je tolik, jak říkám, vůbec ho neznám... na LB nevím, Chrétien?

Reagovat
Godwinson

Benhamida je pravej bek, tam je Bocaly, kterej hraje poslední zápasy výborně ...

co se týče Chrétiena, to je taky pravej bek, ne? nehledě na to, že ten by stál nejméně 5M, spíš více ...

onen Fanchone, velikej talent, výbornej levej bek, ze slabýho Štrasburku, tipoval bych 2M ...

Reagovat
domingo

Máš recht, Chrétien je pravej, splet jsem si to.

Bocaly zůstane, nebo se vrátí k Phocéens?

Reagovat
Godwinson

tipoval bych, že se určitě vrátí, ale zatím jsem o tom nic nečetl, tak nevím ...

Reagovat
domingo

Aha, takže oba beci. No nemáte to lehký..

Reagovat
Godwinson

oba ne, Mapou na pravým bude příští sezónu hvězdou :))

Reagovat
domingo

Aha, mea culpa. Mám v tom bordel.

Tak Mapou - Nenad - Emir jsou 3/4 dobré obrany, ten Jeunechamp nalevo to kazí, nějak mi nikdy nepřirostl k srdci. Fakt je, že jsem ho nezažil v Auxerre, no.

Reagovat
Godwinson

mě právě taky nepřirostl ... teoreticky, Mapou, Nenad, Emir, El Kaoutari, když se bude chtít šetřit, ale když už přijde ten "budoucí nejlepší útočník L1" ... :))))

Reagovat
domingo

Bál bych se těch krajů, oba jsou mladí, nevyblbnutí, nevěřil bych jim celou sezonu... zase pokud chytnou formu, tak se můžou rozehrát neskutečně, hlavně Abdel má obrovskej talent.

Reagovat
domingo

Klidný zázemí klubu ve středu tabulky a získávání zkušeností v EL by mohlo být ono. Pravda.

Reagovat
Godwinson

je to pravda, osobně bych byl asi pro variantu Abdela na levé straně plus koupě levého beka, ten musí přijít v každém případě, na druhou stranu, otázkou je, jestli by pro toho mého favorita bylo dobrý sedět na lavičce ... je to celkem složitá věc, když nad tím tak přemejšlím :))

Reagovat
Godwinson

Ireneusz Jeleń zažívá v Auxerre životní sezonu, vstřelil letos již osmnáct branek. 29letý Polák by se tak mohl dočkat přestupu do věhlasnějšího klubu - Marseille.

// a další várka :))

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Když jsme u toho....

Boubacar Sanogo se ve středečním utkání znovu zranil, tentokrát 27letého útočníka Saint-Etinne trápí stehno. Kvůli svým zdravotním problémům by reprezentant Pobřeží slonoviny dokonce mohl zapomenout na účast na mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Oni by ho tam vzali? A k čemu?

Reagovat
Godwinson

upřímně, do útoku PS ... nevím, co by tam dělal on :))

Reagovat
domingo

No dyť tak to myslím, ono to šlo pochopit i jinak?

Irka když už prodat, tak do BL, posilovat konkurenci fakt ne... dokonce ani nikoho z té sebranky nechci jako kompenzaci... respektive nikoho reálnýho

Reagovat
Godwinson

samozřejmě, že to bylo myšleno, jak to myšleno bylo, já to pochopil a zdůraznil - přitakal :))

jj, Schalke by se mi líbilo ..

Reagovat
domingo

Ale za adekvátní prachy.

Reagovat
Godwinson

ty právě ale Schalke nemá, nevim co a jak s Kurányim ... takže Wolfsburg? :)

Reagovat
domingo

Zabiju tě!

Ne, to fakt není legrace.

Reagovat
Godwinson

Wolfsburg jich má zase až moc, 10M za něj dají, budou mít těch svejch dost plus ještě kotel za Džeka, takhle ... dobrý, ne? :))

Reagovat
domingo

Jo, Irek si s Thomasem na lávce určitě pokecaj.

Pokud do toho hnojiště fakt půjde, tak ať pořádně zaplatěj. A myslím tím pořádně, ne 10 mega - to je "jenom" reálná cena.

Reagovat
Godwinson

tak já nevím, kam směřovaly všechny spekulace, ale sám jsi psal, že odchod je u něj dost reálnej ... tuším, že jeho reálná cena je kolem 6,5M ne? :) nevěřim, že za něj dají víc .. navíc sám jsi psal o skvělém umění obchodu :))

Reagovat
domingo

No právě... ale Wolfsburg fakt ne.

Psal jsem, že do toho vůbec nevidím, motá se kolem něj někdo furt, ale on sám se k odchodu nemá, i když je možný, že už je všechno domluvený... nevidím do toho prostě. Kazaň bych bral kvůli prachům, Schalke ze sportovního hlediska, z Marseille bych se asi poblil... to už bych ho přál daleko sympatičtějším Girondins.

Reagovat
Godwinson

je to zamotaný, nemá cenu do toho moc vrtat, Girondins údajně Hoarau, Marseille tušim bylo o Le Tallecovi, či Gignacovi, to uvidíme až v létě a jsem na to moc, moc zvědavej :)))

ale přál bych vám aspoň 15M, ať netroškaříme :))

Reagovat
domingo

Nestraš s Gignacem, ať si přivedou zase nějaké kopyto z Ukrajiny a sympatický útočníky nechaj na pokoji. Briand, Gignac a Irek budiž tabu jak pro OL, tak pro OM, jinak mě asi klepne.

Le Talleka ať si Phocéens klidně vezmou, hodí se tam... Hoarau do Bordeaux super, všema deseti.

Reagovat
Godwinson

pěkně napsáno ...

rozšířil bych tabu na Karima :)))

Reagovat
domingo

Ten zpátky ještě nepůjde, toho se nebojím. Kdo by ho asi tak zaplatil?

Reagovat
Godwinson

myslel jsem jinýho Karima :))

Reagovat
domingo

Ach tak. Třeba do Lille, jestli jim někdo odejde...

Reagovat
Godwinson

tabu, čti tabu :) žádný Lille - LM, snad ne ..

Reagovat
domingo

A tak proč ne, jsou to sympaťáci. Do Auxerre a Lorientu stejně nepůjde.

Reagovat
Godwinson

myslim, že je v dost sympatickém klubu :)))) ale ne, uvidíme po posledním kole, ať nic nezakřiknu ...

Reagovat
domingo

Klid, Evropu máte. Reálnější už je, že skončíte čtvrtí, než že vás Bordeaux předběhne... Karim by mohl zůstat.

Reagovat
Godwinson

ale no tak, ještě to není úplně jisté

ale jo, bylo by to skvělý, udržet a posílit na těch slabších postech ...

jinak, ten Miami Vice je asi nekonečnej film, či čo? koukám na něj asi pět hodin a furt není konec

Reagovat
domingo

Nevim, neznám, co to je? :)

Reagovat
Godwinson

nějakej americkej film, teď to běží na Primě, teda teď, celej večer ...

Farrell, Foxxx, nějakej novodobej Americkej gangster :))

Reagovat
domingo

Farrell

Reagovat
Godwinson

co? nepíše se tak?

Reagovat
domingo

Píše, ale je to šašek. :)

Reagovat
Godwinson

ale tak, není to tak hrozný ..

pravdou je, že v Alexandrovi mě dostal, ale celkově ten film mě dostal, tím spíše jako povinná kulturní vložka do středoškolské výuky ..

Reagovat
herbage

K Vlkům už jde za Džeka Ben Khalifa

Reagovat
Godwinson

to se mi nějak nezdá :))

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke teď něco asi dostane za LM (ale myslím, že Magathovo prioritou bude Misimović, protože do útoku asi plánuje s Pantelićem zadarmo)

Reagovat
herbage

Drogba, Doumbia, Kalou, S.Cissé, A. Koné, Dindane - ti všichni jsou lepší

Reagovat
domingo

No právě, Sanogo je šašek.

Reagovat
herbage

No, ale jeden čas byl docela dobrej, myslím ještě v Lauternu. Tam se hrálo vše na něj a nebyla tak tolik vidět jeho kopytnatost

Reagovat
domingo

To nevim, ale v L1 je příšernej, je to největší tragéd Štěpánů - Bergessio, kterej se nechyt, předvádí dvakrát lepší výkony.

Reagovat
SunFells

Je tam sice Drogba a Gervinho ...ale kdo je doplňuje? Pokud se nepletu tak Dindane a Kalou, takže účasti Sanogo bych se zase tolik nedivil

Reagovat
domingo

To je hovadina, Sanogo je úplně vyhořelej, blbej Kalou tam udělá desetkrát víc práce.

Drogba na hrot, Gervinho podhrot, víc nepotřebuješ. Nebo na jedno křídlo Gervinho a na druhý Kalou, to je výbornej útok..

Reagovat
herbage

Seydou Doumbia

Reagovat
domingo

To je co přesně za post?

Reagovat
herbage

Hrot, nejlepší střelec Švýcarské ligy, v létě jde do CSKA Moskva

Reagovat
domingo

Vím, vím, nevěděl jsem, jestli je to čistokrevnej hrot nebo jestli zahraje i jinde. Tak náhrada za Drogbu, ne?

Reagovat
herbage

Přesně, proto Sanogo netřeba

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla pro Marseille obrovská posila..Snad to neklapne.

Reagovat
Arbiter

Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jsme si posrali vedení a zase jsme jednou měli štěstí, aspoň, že tak, konec sezony je solidní protipól oproti podzimní části, kdy to většinou platilo spíše naopak.

Byla docela klika, že ztratilo i Auxerre, takhle máme na třetí místo stále reálnou šanci, pokud zvládneme 2 zápasy na Stade Gerland proti o nic nehrajícím soupeřům.

Jinak Tremoulinas včera hodně luxusní gól, překvapilo mě, když komentátor Nova Sport polemizoval o tom, že to náhradní golman Dreyer měl určitě mít, ta trajektorie byla dost prapodivná a navíc golman nebyl vůbec rozchytaný, když naskočil až v průběhu zápasu..

Reagovat
domingo

Takhle se trefil i proti nám, letělo to úplně nepravděpodobně

Reagovat
smazaný uživatel

Lille jsou srabáci - takhle si tu výhru nezasloužili...

I když jsme hráli v 10, neměli na to nás porazit, protože jsme je pokaždé v každém útoku zneškodnili jak nic. Z těch 16 rohů nebo kolik jich bylo, zužitkovali jen jeden. První gól dali z penalty... No a když nám zranili druhého gólmana, tak jim ten k**** nastavil ještě 5 minut . Nepochopím a brankář neschopný hry musel pokračovat, bohužel - poslední minuta, poslední roh a vítězný gól...

Uhaluzená výhra. Lille bylo ofenzivnější, ale nebylo se čemu divit, po poločase prohrávali a šlo jim o hodně, hráli přesilovku, to vyznívá jasně i ve statistikách. 18 střel - z toho 10 daleko na tribuny... 16 rohů - dva se ujali, jinak ale nic.

Hru jste překlopili na svou stranu v přesilovce, výhru jste si zasloužili, ale gratulovat Lille fandům nebudu...

Reagovat
honziss

Lille jsou srabáci - takhle si tu výhru nezasloužili...

(...)

Hru jste překlopili na svou stranu v přesilovce, výhru jste si zasloužili, ale gratulovat Lille fandům nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

co jsi chtěl říct tím, že jsi opsal první a poslední větu??

Reagovat
honziss

Nejsi poněkud natvrdlý? Asi tě ta prohra docela vzala že jo?

Reagovat
honziss

JE TO TÁÁÁM! LILLE!! KNOCK KNOCK KNOCKIN ON CHAMPIONS LEAGUE DOOR!

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že Lyon vám to sebere

Reagovat
smazaný uživatel

Naivko.

Reagovat
Shevchenko

Jseš si jistý výhrou v Lorientu? Asi nebudou úplně marní a navíc doma prohráli jen 2x.

Reagovat
Godwinson

Podle nejnovějších zpráv z Itálie vedení Juventusu přestává věřit, že současný manažer Liverpoolu Rafael Benítez kývne na jeho nabídku, a tak hledá jiné varianty. Favoritem Staré dámy se údajně stává Didier Deschamps, který dovedl Olympique Marseille k francouzskému titulu. Deschamps už v Juventusu trénoval, dovedl ho ze Serie B zpět mezi italskou elitu.

zajímavé :)

Reagovat
smazaný uživatel

taky ale deschamps prohlasil, ze v dohledny dobe do juventusu urcite nepujde..

Reagovat
Godwinson

to nevím, víc jsem o tom nečetl, jen mě to tady před chvílí zaujalo .. s tím, že už je tam pravděpodobný i ten Blanc :)

je fakt, že ten Lloris mě zaujal ještě víc ... že já se vždycky těma blbejma spekulacema nechám zaujmout :))

Reagovat
smazaný uživatel

No jádoufám, že v OM zůstane, smlouvu mu teď podepsali na další dva roky, takže doufám, že to je jen nějaký novinářský úlet, a kdyby nebyl, tak doufám, že Didi zůstane u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bordeaux zabírá dost pozdě.. Mimochodem absolutně ošklivej zápas, Bordeaux mnohem lepší, ale proti soupeři, který hraje v 10 hráčích za míčem je to vždycky složité.. Nakonec se uchylovalo k nechutným simulacím, které vedli ke nebezpečným centrům.. Ze Sochaux si netroufnu pochválit nikoho byl to kolektivní výkon, hodně o bránění.. Z Bordeaux chci pochválit Cavenaghiho, Wendela a Aloua.. Cave se dostal asi do 5 šancí.. 2krát ho zastavil praporek rozhodčího, který byl zvednut naprosto zbytečně.. Pak faul ve vápně, který zase naopak nikdo nezapískal.. Naštěstí máme Blanca, to jeho střídání v podstatě vyhrálo zápas.. Jussieho překrásná diagonála na Wendela v podstatě zařídila penaltu..

Jinak proběhlo loučení s Chamakhem.. Standing ovation, pro klub toho odvedl opravdu hodně a v každém zápase neskutečně dřel.. Sice v Arsenalu alespoň vyhoří, ale budiž mu přáno zahraniční angažmá..

Reagovat
Godwinson

mnohem lepší? :))

vyhoří? to se mi nezdá :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, mnohem lepší.. Držení balonu bylo tipuju kolem 70-ti % na straně Bordeaux.. Střely, permanentní ohrožení branky.. Šance.. Všechno hrálo pro Bordeaux..

Reagovat
Godwinson

na držení míče se pokud vím nehraje, to měl Wigan teď do vyloučení taky :)) a na střely to bylo vyrovnaný ještě asi v 60.minutě :)) ale jo, dobrý, pohoda ... stejně rupnete s Lens

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, na to se sice nehraje ale je to jeden z ukazatelů, že ten tým byl lepší.. Další důkazy jsem ti taky předložil. Nevěřím, že rupneme.. Ale vy si to s PSG už asi taky pohlídáte.

Reagovat
domingo

S Lens klidně rupnout můžete, ten tým má sílu... ale neočekávám to.

Reagovat
Godwinson

nevěřil jsi už spoustukrát a jak to vypadalo ...

já bych tomu i věřil, možné je ledacos :))

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme.. Lens je určitě těžký, nevyzpytatelný soupeř.. PSG je k poražení, máte to ve svých rukou..

Reagovat
Godwinson

netvrdim, že ne ... na druhou stranu, s těma absencema by mohl být problém, no .. uvidíme ..

Reagovat
domingo

Jussie je na jaře vaše pomalu nejlepší křídlo, nechápu, proč nehrává, když je zdravej.

Reagovat
smazaný uživatel

On je dost labilní... Neviděl jsem ho zahrát dva zápasy po sobě..

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi takovej nevyrovnanej, druhej Delgado.

Reagovat
domingo

Neříkám, že není, právě naopak - není to hráč do základu na celou sezonu, ale pokud ho využiješ optimálně a jen v ideální okamžiky, tak je úžasný. Loni se to Blancovi taky celkem dařilo.

Delgado je jen jeden ne, Delgado je letos hráčem, který hrál snad nejvíc nad svoje možnosti... fakt mě nikdo jinej nenapadá..

Reagovat
domingo

Ale ono to půjde... Puygrenier, Ciani, určitě ještě někdo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ciani je dobrej.. Pugrenier je ale velice dobrý případ A Oliech ještě..

Reagovat
domingo

S tím Cianim nevím, hele... hrozně těží z Planuse...

To spíš Niculae než Oliech, Niculae je výbornej případ... Oliech nehrál nic moc ani letos, teda bojoval hodně, ale s fotbalovostí je na úrovni Nationalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Oliech je ale podle L´Equipe snad jeden z nejlépe hodnocených hráčů Spíš bych řekl, že se s Planusem vhodně doplňujou..

Reagovat
domingo

Já se dostal jenom k top 5 v tom známkování a tam není :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já ho tam taky neviděl.. Jen jsem viděl nějaký pochvalný článek o něm Už jen to je pro něj určitě úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Přidám dva - Koscielny, Frau.

Protipól Leroy, Ederson, Svěrkoš

Reagovat
domingo

Těch protipólů by byla hromada, namátkou třeba Gignac :)

A asi bych přidal i Chamakha, jinak Frau je taky dobrej případ, jenže mít za sebou Cabayeho, Hazarda a Gervinha, to se musí hrát úplně samo...)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Gignac byl letos z Toulouse se Sissokem opět nejlepším, akorát při tý herní mizérii těžko mohl pomýšlet na zopakování loňské sezony, on mě nezklamal.

Hehe..Za tou zálohou bych chtěl hrát taky, když to porovnám s naší zálohou na Hanspaulce, kde jediná přihrávka dopředu je náhodný nákop od obránce či gólmana, je to paráda.

Reagovat
domingo

Didot?

A ty jsi co, útočník? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky. :)

Bohužel jo, příště už na to kašlu a půjdu na jinej post, nejsem Koller, abych se bil v útoku s o hlavu vyššími a o půl metráku těžšími obránci.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Bordeaux.

Reagovat
Godwinson

100. pro EL na Stade de la Mosson ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

A pro finále EL!!

Reagovat
Godwinson

jo, pro finále EL s Auxerre ...

Reagovat
domingo

Tak pochopitelně, že :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele