37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Olympique Lyon 2:2

Vydřený bod veze Lyon z půdy o střed hrajícího Valenciennes. Na druhou pozici, kterou nyní drží ve své moci Lille a která zajišťuje přímou účast v Lize mistrů, tak OL ztrácí čtyři body. Takže i když se mu ve středeční dohrávce podaří vyhrát v Monaku, nebude mít před posledním kolem nic ve svých rukou. VA letos po tomto výsledku může skončit nejlépe osmé.

Hosté se mohli ujmout poprvé vedení v 6. minutě, když z dobré pozice pálil Govou, gólman Penneteau však tentokráte stačil včas zasáhnout. Na druhé straně se ke střele dostal Ben Khalfallah, jenže zamířil vedle. V 16. minutě padla první branka utkání zásluhou lyonského Kima Källströma.

Švédský záložník za hranicí vápna parádně napřáhl a jeho tvrdá a překrásná volej zaplula do šibenice Penneteauovy branky. O vyrovnání se do poločasu pokoušel Kadir, který byl ovšem včas zablokován, další branku Olympiqueu mohl přidat Ederson, jenže ten se z první mezi tři tyče netrefil.

VA nenechalo prohraný poločas jenom tak a na favorita po přestávce pořádně vlétlo. Tieného bomba ještě gólmana Llorise nezaměstnala, ovšem Kadirovu střelu lyonský strážce branky likvidoval se štěstím alespoň do vlastní tyče. Vyrovnání se nakonec domácí dočkali v 71. minutě, Audel poslal hlavou míč do sítě po rohovém kopu Ben Khalfallaha.

Poslední desetiminutovka byla hodně divoká. Sudí Bré si dovolil proti Lyonu odpískat penaltu za lehký kontakt Llorise v souboji s Ben Khalfallahem ve vápně a tu s přehledem proměnil Cohade. Puelovi svěřenci přesto dokázali vybojovat alespoň bod. V poslední minutě utkání si totiž nešťastně ramenem srazil míč do vlastní sítě Baldé.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
Honda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele