37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux sice zabralo, poháry jsou ale přesto daleko

Bordeaux snad konečně zažehnalo výsledkovou krizi, která ho před nedávnem postihla. I když domácí dnes nepředvedli nejjistější výkon, nakonec proti Sochaux berou tři body za výhru 2:0. Prosadil se Wendel a Trémoulinas.

Girondins tak neprohráli již tři zápasy v řadě, nadále ale zůstávají na šestém místě. Nejspíš tak definitivně mohou zapomenout na Evropskou ligu. Na čtvrtý Lyon sice ztrácí pouze dva body, nicméně Olympique má ještě zápas s Monakem k dobru. Klesnou již svěřenci Laurenta Blanca nemohou. Sochaux si připsalo druhou porážku s papírově silnějším soupeřem v řadě. Po Montpellieru přišla porážka 0:2, Sochaux tak zůstává na šestnáctém místě. Nejlépe může skončit patnácté.

Zhruba po pěti minutách přišla první šance. Nebylo to ale Bordeaux hrající poslední domácí zápas v této sezoně, které se prosadilo jako první. Za domácí pálil nebezpečně Yassin Mikari, Yohann Carrasso se ale předvedl se solidním zákrokem. Girondins se ale okolo desáté minuty ujalo iniciativy, vířilo okolo pokutového území soupeře, nedokázalo ale využít jakéhokoliv zaváhání Sochaux, nedokázalo vymyslet překvapivou přihrávku.

Ve dvanácté minutě zkoušel centr Tremoulinas, nicméně Duplus si s jeho pasem poradil. Roh zlikvidoval Richert. Naopak na druhé straně se ve velice solidní pozici objevil Ideye. Jeho rána z úhlu musela Carrassa pořádně vystrašit, nakonec ale skončila pouze na boční síťce. O pár minutek později se k výjimečné standardní situaci postavil Sertić, jeho volný kop byl ale kvůli přílišné vzdálenosti předčasně odsouzen k neúspěchu. Pro míč si doběhl Richert. O minutku později již byli všichni hostující fanoušci na nohou. Plašil vyslal do úniku Cavenaghiho. Toho v pokutovém území srazil vracející se Faty. Píšťalka rozhodčího ale nezazněla... Opakovaný záznam prokázal, že ke kontaktu došlo.

Domácí se ale nechtěli smířit s pasivním přihlížením. Velice aktivní byl Ideye. Ten si tentokrát narazil s Mikarim, míč ale po jeho ráně odletěl. Kdo ví kam, jisté ale je, že do branky to rozhodně nebylo. Nigerijský útočník by jistě měl ještě zapracovat na zakončení. Po půlhodině hry přišly konečně dva velice pohledné fotbalové momenty. Nejdříve si Cavenaghi pěknou fintou otvíral cestu do pokutového území, míč mu ale bohužel pro Bordeaux stihl odkopnout Carlao. Poté pěkné přihrávky ukázali Cavenaghi, Wendel a Sertic. V pokutovém území ale nejmladší z hráčů pálil vedle.

Zatímco Bordeaux nadále tlačilo bez většího úspěchu, musel v 35. minutě hřiště opustit domácí brankář Teddy Richert. Zkušený gólman si přivodil zranění při chytání jednoho z centrů. Nahradil ho Dreyer. O pár minutek později Wendel našel svým centrem Chamakha. Ten ale pověst kanonýra dnes příliš nepotvrzoval, balon se vznesl vysoko nad. Již v nastaveném čase pálil z velice slibné pozice Cavenaghi. Ale potvrdil dnešní smůlu Bordeaux, trefil pouze brankovou konstrukci.

Druhý poločas příliš akčně nezačal. První průnik mělo Sochaux, další vážnější šance ale nebyly. Hru až přespříliš často rušily odpískávané fauly, hrálo se již spíše ve středu pole. Vše změnila situace z 65. minuty. Náhradní gólman Dreyer nevybíravým zákrokem zkosil unikajícího Wendela - rozhodčí neváhal - penalta. K pokutovému kopu se postavil sám postižený a pěknou přízemní ranou konečně vstřelil první branku zápasu - 1:0.

O pár minut později se ve fantastické příležitosti nachomýtnul Chamakh. Na hranici ofsajdu přijal přihrávku, pořádně tvrdou ranou naštěstí Dreyera nezranil. Míč již nestihl doběhnout ani Wendel, ani Cavenaghi. V 71. minutě ale marocký útočník ze hřiště odešel, na hřišti ho nahradil Bellion. Nejlepšího střelce týmu vyprovodily nejen ze stadionu, ale nakonec i z Bordeaux, ovace vestoje.

Ke konci zápasu se domácí nejspíš ještě rozhodli trochu zariskovat a pokoušeli se přidat druhou branku. Centry ale obvykle své příjemce nenašly, střel příliš nepřišlo. Osm minut před koncem se přeci jen Cavenaghi ocitne blízko zvýšení náskoku. Po rohovém kopu Trémoulinase ale mířil o pár centimetrů mimo. Čtyři minutky před koncem se nakonec Bordeaux druhé branky dočká. Trémoulinas vypálil z veliké vzdálenosti, Dreyera v bráně soupeře tím očividně překvapil. Míč zapadl do sítě - 2:0.

V nastaveném čase se ke střele z veliké dálky odhodlal Dalmat. Raději měl ale zvolit jinou možnost. Míč končí kdesi v ochozech. Do konce zápasu se již nic nestalo, Bordeaux tak po několika zápasech konečně vyhrálo.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele