37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Auxerre znovu branku nevstřelilo. Lens bere remízu

Auxerre nedokázalo porazit Lens a naděje na druhé místo i na Ligu mistrů začínají pomalinku řídnout. Nepříliš zábavný zápas s nemnoho příležitostmi nakonec skončil "překvapivě" bezbrankovou remízou.

AJA tak na druhé Lille ztrácí po tomto kole již dva body. Ze třetího místa by ho navíc mohl nakonec odsunout Lyon, který mocně finišuje. Na čtvrtém místě má zápas s Monakem k dobru, ztrácí přitom pouze dva body. Auxerre poslední tři zápasy nedokázalo zvítězit, vstřelilo pak jedinou branku. Pro Lens dnešní dělba bodů znamená již čtvrtou remízu z posledních pěti zápasů, přesto nováček soutěže klesl na čtrnácté místo.

Domácí měli asi nejlepší šanci v úvodních minutách. Zhruba po osmi minutách hry hlavičkoval po Demontově centru Issam Jemaa, nicméně o pár decimetrů minul. Netrvalo to ani tři minuty a Lens si dokázalo vytvořit další solidní příležitost. Tentokrát vyslal centr Bedimo, hlavičkoval Monnet-Paquet. Střela mířila mezi tři tyče, hezký zákrok předvedl Olivier Sorin.

Hosté kontrovali šancí ze čtrnácté minuty. Volej z kopaček Benoita Pedrettiho ale skončil pouze v rukavicích jistého gólmana Kasraouiho. Brankář domácích si poradil i o několik okamžiků později. Tentokrát dokázal z prostoru tří tyčí vytěsnit stáčející se přímý kop Valtera Birsy.

Ve 35. minutě scházelo domácímu Royi Contoutovi pouze pár čísel pro to, aby se mohl radovat z vedoucí branky. Ale z dobré pozice razantní střelou o kousek netrefil. Zatímco se nám čas přenesl o několik minut dopředu, jelikož na hřišti toho k vidění opravdu moc nebylo, pálil po hodině hry z voleje nebezpečně domácí Jemaa. Dobrou práci pro vytvoření šance odvedl Bedimo.

Hosté se ale přeci jen nechtěli zahanbit, vždyť hráli o Ligu mistrů. Ireneusz Jeleń se dokázal zbavit dvou obránců, následně levačkou natáhl ke střele. Ta se už už stáčela do branky, nakonec ale brankář Kasraoui za pomoci fantastického zákroku dokázal míč vytáhnout. Poslední šance nakonec fanouškům Auxerre dobré spaní nepřinesla. Pedretti sice svým centrem našel ve vápně Jeleńe, Polák ale trefil z voleje pouze reklamní plochu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Honda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele