Ligue 1 - souhrn 34. kola

02.05.2009, 21:01, aktualizováno 03.05.2009, 23:00
Komentáře a souhrny
Marseille jen remizovala s Toulouse a po výhře nad Sochaux se na ní dotáhlo Bordeaux. Reálnou šanci na titul již ztratil Lyon, jenž prohrál ve Valenciennes. Porážku si připsaly i Lille a PSG, ze sestupové zóny se po výhře nad Le Mans dostalo Caen, zatímco Saint-Étienné jen remizovalo a Nantes dokonce nestačilo na Le Havre...

SM Caen - Le Mans UC 72 3:1

02.05.2009 19:00

Góly: 8. Pablo Barzola, 53. Nicolas Seube, 56. Anthony Deroin - 27. Grégory Cerdan

Caen výrazně zvýšilo své naděje na udržení, když si ve 34. kole poradilo s Le Mans. Jedná se již o druhou výhry z posledních čtyř zápasů a domácí se tak posunuli na nesestupové šestnácté místo.

Caen se v minulých kolech moc nedařilo, když dvakrát v řadě prohrálo. Nejdřív nestačilo na Nancy, pak prohrálo i s Auxerre. V důležitém zápase proti Le Mans ale stihlo zabrat a díky zisku tří bodů se posunulo mimo sestupové pásmo. Na to má nyní náskok jednoho bodu. Naopak Le Mans po porážce s Monakem opět utrpělo bodovou ztrátu a v tabulce kleslo na patnáctou příčku - s pěti body náskoku na Nantes.

První gól přišel po chybě hostů. Ofenzivní záložník Modibo Maiga nedokázal odvrátit míč po rohovém kopu, k balonu se dostal obránce Barzola a tvrdou ranou propálil bezmocného gólmana Yohanna Pelého - 1:0. Hosté se ale nenechali zahanbit a o dvacet minut později dokázali vyrovnat. O druhý gól zápasu se postaral Cerdan, který svým přímým kopem z 18 metrů nedal Vincentovi Plantemu šanci. Míč zapadl k pravé tyči - 1:1.

Ke konci poločasu se v nadějných pozicích objevila obě mužstva, před odchodem do kabin ale zůstávalo skóre neměnné. Nejdříve se v dobré příležitosti ocitl Maiga, který to ale přehnal s razancí a jeho střela skončila nad brankou. Mnohem lepší příležitost si vypracovali domácí. Deroinův tvrdý volej vyrazil Pelé vynikajícím zákrokem na roh. Z toho už Caen nic nevytěžilo.

Byli to opět domácí, kteří se dokázali na začátku druhého poločasu prosadit jako první. Po sedmi minutách hry, stejně jako v půli první, se z vedoucího gólu tentokrát radoval Seube. Ten využil přesné přihrávky Ben Khalfalaha a ze čtyř metrů propálil Pelého podruhé - 2:1. Byl to již jeho třetí gól. O tři minuty později již bylo definitivně rozhodnuto, třetí gól domácích totiž vsítil Deroin. Steve Savidan z dálky pořádně protáhl Pelého, ten ale jeho střelu vystřelil pouze před sebe, kde byl číhající záložník. Ten nabídnutou šancí nepohrdl a zvýšil již na 3:1.

V šedesáté minutě mohl zviditelnit zápletku domácí obránce Geder, který míč po přímém kopu Promenta málem poslal do vlastní sítě. Čtyři minuty před koncem nevyužil ani poslední šanci zápasu hostující Frederic Thomas, který míč v nadějné pozici poslal do ochranné síťky.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine 0:0

02.05.2009 19:00

Góly: -

Nepříliš povedené utkání, ve kterém kralovali hlavně oba gólmani, mají za sebou fotbalisté St. Etienne. V sobotu večer uhráli pouze bezbrankovou remízu s Nancy, které je již zachráněno a vlastně mu "o nic už nejde." To domácí jsou na předposledním místě tabulky, a pokud jejich soupeři v bitvě o záchranu zítra vyhrají, bude St. Etienne vážným "zájemcem" o lístky na vlak ve směru Ligue 2.

První šanci zápasu si vytvořili hosté, ale přímý kop N'Guema skončil v rukavicích domácího gólmana. O pár chvil později zkoušel štěstí Féret, ale i jeho pokus byl zlikvidován brankářem Janotem. Poté již převzali otěže zápasu domácí a vytvořili si hned několik šancí, které ale zůstaly nevyužity. Nejprve střílel Payet, ale jeho projektil, stejně tak jako následnou Gomisovu hlavičku, perfektním zákrokem zneškodnil strážce svatyně Nancy Gregorini. Těsně před poločasem se snažil gólmana Nancy překvapit z velkého úhlu Varrault, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

I druhý poločas byl v režii domácích, kteří ale nedokázali dotáhnout žádnou z akcí do gólového vyjádření. Postupně zahodili své šance Payet, Mirallas a Ilan. Lekci z produktivity málem uštědřilo Nancy domácím v závěru zápasu. Z ojedinělé akce se k zakončení dostal Dia a domácí mohou děkovat skvělému zákroku Janota. Největší šanci domácích poté zahodil i Gomis, ale tak jako na druhé straně byl proti skórování gólman Gregorini.

Díky skvělým výkonům obou brankářů v tomto zápase gól nepadl. Nancy nemusí nijak smutnit, jsou to ale domácí, kterým čím dál více teče do bot.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - OGC Nice 0:0

02.05.2009 19:00

Góly: -

Grenoble popáté v sezóně na svém stánku hrálo bez branek. Od 55. minuty hrálo bez vyloučeného Larsena Tourého, nicméně bod se mu podařilo ubránit. Ačkoli obě mužstva měla ke skórování několik slibných příležitostí a až zas tak šatný fotbal se i přes výsledek 0:0 nehrál, gólem neskončila ani jedna z nich.

První půle nebyla v žádném případě nezáživná. Hosté měli první šanci utkání. Ben Saadův přímý kop našel Echouafniho, jenž však hlavou pálil jen mimo. Pak to zkoušel z dálky také domácí Touré, ovšem ani on nemířil přesně, ale pouze nad. O dvě minuty později nastřelil tyč z voleje po rohovém kopu Batllese u vzdálenější tyče Courtois.

Na druhé straně dodal Remy na hranici vápna Diakitému, ovšem jeho ránu zneškodnil gólman Grenoblu Wimbée. Batllesův rohový kop se následně snažil znovu zužitkovat Courtois, jenže tentokráte jeho volej zlikvidoval muž mezi třemi tyčemi chránící zájmy Nice Ospina. Ještě do poločasu si zachytal taktéž proti Tourému.

Jedenáct minut po přestávce ovšem guinejský záložník skončil svou pouť zápasem, protože se poroučel po druhé žluté kartě ze hřiště. Hosté však nabídnuté přesilovky nevyužili, a tak i druhá půle skončila nakonec bez branek. Po spolupráci s Ben Saadou pálil nad Remy, který spálil ještě několik dalších možností. V nastavení se mohl dokonce ze třech bodů radovat soupeř, avšak Paillot po Battlesově přímém kopu hlavou přestřelil.

Domácí se drží v poklidném středu tabulky s dostatečným náskokem na záchranu, Nice je osmé, ale zezadu se už tlačí Auxerre.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Lyon 2:0

02.05.2009 19:00

Góly: 23. Johan Audel, 29. Johan Audel

Senzační výsledek a skvělou, zároveň však zaslouženou výhru si připsali fotbalisté Valenciennes, kteří Lyonu asi upletli provaz na šibenici. Tahle prohra totiž výrazně oslabila, ne-li úplně potopila možnost osmého prvenství Olympiqueu v Ligue 1 v řadě. Ačkoli domácím chyběl kanonýr Darcheville, v pohodě ho zastoupil jeho kolega Johan Audel, autor dvou branek.

Že je VA na svém stadionu hodně nepříjemné, ukázalo favoritovi už v první půlhodině hry, která se nakonec ukázala jako rozhodující. Domácí v ní dokázali vsítit oba góly, ještě předtím ale v šesté minutě zahrozil Lyon, když Santos zakombinoval s Benzemou, který však napálil pouze gólmana Penneteaua.

Pak šlo vše ráz na ráz. VA nejprve ve 22. minutě zahrálo skvěle rychle autové vhazování, Audel se zbavil svého strážce Boumsonga a utíkal sám na Llorise, o šest minut později na domácího útočníka znovu zapomněla lyonská defenzíva a Audel obě chyby soupeře potrestal dvěma přesnými střelami k tyči.

Až minutu před přestávkou měl Olympique první náznak na zvrácení utkání. Benzema přihrál Edersonovi, jenž jako tank vlétl do vápna, jeho střela se však nakonec odrazila smolně jen do tyče. Nicméně Audel byl při chuti i nadále. Ve druhé půli chyběly jeho hlavičce decimetry, aby se vešla mezi tři tyče a aby mohl zkompletovat svůj hattrick. Bangourův následný pokus zablokoval hostující bek Cris.

Lyon měl pak do konce poločasu ještě dvě příležitosti. Benzema si naběhl do pokutového území na dlouhý míč a Ederson to zkoušel z přímého kopu, ale dvakrát proti byl brankář Penneteau, který tak udržel čisté konto.

Zatímco Valenciennes udělalo velký krok směrem k záchraně, Lyon může zřejmě definitivně zamávat svému osmému ligovému titulu v řadě. Někdy zkrátka král musí být sesazen. Do konce ligy zbývají ještě čtyři kola, avšak šance na zisk jsou opravdu malé. S PSG navíc bude horlivě bojovat ještě vůbec o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 3:1

02.05.2009 19:00

Góly: 64. Michaël Ciani, 87. Rafik Saïfi, 89. Fabrice Abriel - 36. Yohan Cabaye

Lille pokračuje v sérii špatných výkonů, když po St. Etienne a Marseille nestačilo ani na Lorient. Pohárové příčky se tak bílím vzdalují, naopak Lorient si prakticky zajistil účast v Ligue 1 i pro příští sezonu.

Lille ještě nedávno pomýšlelo na zisk ligového titulu, pak ale přišla nečekaná porážka od St. Etienne a následovala ztráta s konkurentem z Marseille. Proto si Lille vytyčilo jiný cíl - skončit do pátého místa a zajistit si tak účast v evropských pohárech. I tato meta se ale hostům po dnešním zápase ztrácí. Prohráli totiž potřetí v řadě a ačkoliv ztrácí na páté Toulouse jeden bod, tak má jeho soupeř zápas k dobru. Naopak Lorient navázal na dobrý výkon z Toulouse a po cenném bodu si nyní připsal plný bodový úspěch. Díky tomu se posunul na jedenáctou příčku s devíti body náskoku na sestupující St. Etienne.

V prvním poločase existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo, Lille si vypracovalo několik šancí a nakonec se mohlo radovat i z úvodního gólu. Ten padl po chybě domácích obránců, kteří nedokázali zneškodnit Briův centr. Míč tak propadl až k nabíhajícímu Cabayemu, který jednoduše míč poslal do prázdné brány. Mohl tak slavit svůj třetí gól v sezoně. Lorient inkasovaný gól nakopnul a dostal se do hry. těsně před koncem poločasu se k dalekonosnému pokusu odhodlal Andre Ayew, jeho tvrdá rána se k překvapení všech návštěvníků zastavila až na břevně branky hostů. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1

Do druhého poločasu přišel úplně jiný Lorient, než který pobíhal na hřišti v první pětačtyřicetiminutovce. Hned po změně stran zkoušel Malickiho pozornost z rohového kopu Jouffre, z gólu se ale neradoval. Brankovou radost totiž přinesl jiný roh - ten z 63. minuty. Na Vahiruův centr si nejlépe naběhl Ciani a hlavičkou pod břevno vyrovnal stav zápasu - 1:1.

Lille se snažilo získat výsledek opět na svou stranu, Debuchyho rána zpoza pokutového území se ale neujala, když chytila opačnou faleš. Nakonec to byli domácí, kteří se tři minuty před koncem mohli radovat z vítězného gólu. Rafik Saifi využil zaváhání obrany, přešel přes statického Adila Ramiho a následně si poradil i s Yohannem Pelém - 2:1. Zatímco se Lille pokoušelo o vyrovnání, přišla pro hosty další rána. V 89. minutě totiž po křídle utekl Vahirua, který po sprintu přes celé hřiště parádně naservíroval míč Abrielovi před prázdnou branku. Domácí tak mohly těšit tři získané body.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AJ Auxerre 0:1

02.05.2009 19:00

Góly: 26. Thomas Kahlenberg

Auxerre potvrdilo svou dobrou formu na půdě knížecího klubu z Monaka, když si připsalo již svou třetí výhru v řadě. Na devátém místě tak vystřídalo právě svého sobotního soupeře.

Oba týmy měly před zápasem poměrně dobrou formu, dvakrát v řadě totiž získali plný počet bodů. Zatímco Monako si připsalo cennou remízu s Lyonem a následně si poradilo s Rennes i Le Mans, Auxerre potápělo především celky ze spodní části tabulky - Caen a Sochax. Nyní si k tomu přidává skalp do té doby devátého Monaka, které chce útočit na osmé místo.

Monako působilo v úvodních minutách dosti laxně, a tak to byli hosté, kteří se ujali otěží zápasu. Již v patnácté minutě se ze svého dalšího gólu mohl radovat Jelen. Ten se do šance dostal po pohledné kombinaci Kahlenberga s Oliechem, který míč přiťukl právě polskému kanonýrovi, který ale z voleje mířil těsně mimo.

Auxerre se dostalo ještě blíže skórování v 25. minutě. Pedretti našel svým centrem přesně Coulibalyho, který ale svou tvrdou ránu opřel pouze do pravé tyče. Nakonec to modré ani nemuselo tolik mrzet, o necelou minutu později si totiž připsal svůj pátý gól v sezoně Kahlenberg. U gólu byl opět Pedretti, který si připsal gólovou přihrávku. Hosté se ujali zaslouženého vedení 1:0.

Po obdrženém gólu se domácí dostali více do hry, přesto se do žádných šancí nedostávali a Auxerre je stále bez problémů přehrávalo. Jedna z jejich mála šancí přišla po hodině hry, kdy se do míče opřel v pokutovém území Diego Perez. Jeho nevýraznou střelu ale dokázal bez větších problémů zneškodnit hostující gólman Sorin.

O dvě minuty se do mnohem vážnější šance dostali jejich protivníci, domácím ale opět pomohla branková konstrukce. Oliechův pokus stačil ještě před brankářem tečovat obránce Nkoulou, který nasměroval míč do břevna. Další velkou šanci na druhý, zasloužený gól měl opět Jelen. Ten se dostal před Nkouloua, následně si ale nedokázal poradit s vyběhnuvším gólmanem Ruffierem. Ke konci zápasu už se ani jeden celek do útoku nehrnul, na monacké hráče se po konci zápasu spustil zasloužený pískot fanoušků.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Toulouse FC 2:2

02.05.2009 21:00

Góly: 64. Mamadou Niang, 74. Mamadou Niang - 48. André-Pierre Gignac, 73. André-Pierre Gignac

Marseille odmítla zvýšit svůj náskok v čele Ligue 1, když pouze remizovala s Toulouse 2:2. Na domácí celek se tak může v neděli dotáhnout Bordeaux, které v posledním utkání 34. kola Ligue 1 hostí Svěrkošovo Sochaux.

Všechno důležité vidělo více než 55 tisíc diváků až v druhém poločase, kdy padlo po dvou brankách na obou stranách. Druhá pětačtyřicetiminutovka se odehrávala v daleko rychlejším tempu a fotbalový labužník si musel přijít na své. Hned po třech minutách se odražený míč dostal až k Gignacovi, který potvrdil svou roli nejlepšího kanonýra francouzské ligy a střelou pod padajícím gólmanem Mandandou poslal hosty do vedení. Zároveň si na své konto připsal již 20. přesný zásah v této sezóně. V 64. minutě ale bylo skóre srovnáno, Cheyrou našel milimetrovou přihrávkou Nianga, který se nemýlil a upravil na 1:1.

Dvacet minut před koncem využili hosté jeden ze svých rychlých brejků ke vstřelení druhé branky. Braaten vyslal přesnou přihrávkou Gignace, který se ani podruhé v zápase nemýlil a znovu poslal Toulouse do vedení. Odpověď Marseille ale byla blesková, neuběhla ani jedna minuta a bylo znovu vyrovnáno. Niang už byl sice ve velkém úhlu, zkusil ale vystřelit a jeho pokus skončil "s pomocí" hostujícího obránce Cetta za brankovou čárou - 2:2. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo, ale diváci museli domů odcházet spokojeni, viděli totiž velmi kvalitní zápas dvou předních francouzských týmů.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Le Havre AC 1:2

03.05.2009 17:00

Góly: 24. Christian Bekamenga - 40. Mamadou Diallo, 61. Florian Marange

Le Havre ještě definitivně nesestoupil. V dnešním záchranářském souboji totiž porazil domácí Nantes 2:1 a sestup se tak posune minimálně do dalšího kola.

Nantes potvrdilo, že se mu momentálně vůbec nedaří, když z deseti zápasů posledních vyválčilo jedinou výhru. V nedění dohrávce dokonce nestačilo na beznadějně poslední Le Havre, který si připsal výhru po necelém měsíci. Díky zisku tří bodů mají hosté stále ještě teoretickou naději na udržení, na nesestupové příčky ztrácejí čtyři kola před koncem devět bodů.

Přesto do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří se po 25 minutách ujali vedení díky Bekamengově střele. Hostů se ale ještě do poločasu podařilo snížit, trefil se Diallo. Obrat dokonal po hodině hry obránce Florian Marange.

Nudný první poločas narušil až prvním gólem zápasu Bekamenga. Ten se na hřiště vrátil po krátkém ošetření kotníku a do pohledné kombinace ho hned zařadil Faty s De Freitasem a Abdounem. Nakonec to byl právě mladý kamerunský útočník, který zakončoval a v 24. minutě se mohl radovat z úvodního gólu zápasu. Připsal si již svůj pátý gól v sezoně.

Hosté nadále spoléhali spíše na protiútoky a jeden jim vyšel zhruba po půlhodině hry. Hassane Alla si naběhl na dlouhý nákop z řad obránců, uprchl svým pronásledovatelům a běžel sám na brankáře Alonza. Strážce domácí svatyně se ale předvedl s vynikajícím reflexivním zákrokem a podržel svůj tým. Alla spálil další šanci osm minut před koncem poločasu. Marocký záložník si naběhl na Diallův centr, jeho volej ale Alonza nepřekvapil.

O dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno. Kevin Anin uprchl po pravé straně, svou přihrávkou našel dobře stojícího Dieuzeho, ten se ale zachoval kolegiálně a míč přistrčil ještě lépe postavenému Diallovi. Ten už se zakončením neměl problémy a vyrovnal na 1:1. Do druhé půle opět vstoupilo lépe Nantes a brzy se opět mohlo radovat z vedoucího gólu. Bekamenga ale tentokrát přesně nemířil a dovolil Placidemu vyniknout.

Gólman hostů se musel mít na pozoru i v 57. minutě, kdy po individuální akci Klasnič uvolnil Da Rochu. Zkušený záložník ale se šancí nedokázal naložit a napálil jen brankáře. To ho mohlo mrzet o to víc, když jeho tým v 61. minutě obdržel druhý gól. Bagayoko sice dokázal odvrátit Jamelův Ait Ben Idirův rohový kop, míč se ale dostal k Marangovi, který z pětadvaceti metrů překvapil Alonza. Jeho gól se ukázal jako rozhodující, ke konci zápasu mohl vedení ještě navýšit Ait Ben Idir, ale jeho přímý kop letěl těsně mimo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 0:1

03.05.2009 17:00

Góly: 66. Jérôme Leroy

Pařížané měli velkou možnost posunout se po zaváhání Lyonu na třetí příčku zaručující Ligu mistrů pro příští sezónu. Ovšem i oni stejně jako Olympique prohráli, takže vše zůstává při starém. Rennes zvítězilo 1:0 díky vlastní brance domácího stopera Mamadoua Sakha a stále tak může reálně myslet na postup do evropských pohárů přes ligu.

Domácí se museli nakonec obejít bez svého nejlepšího střelce Guillaumeho Hoaraua, jehož trápil přitahovač. Poslední testy nedopadly pro autora 17 ligových branek dobře, takže se vedle Giulyho postavil do útoku od začátku Pegguy Luyindula.

Beninský záložník Stéphane Sessegnon byl pro Rennes v první půli tou největší hrozbou. V 17. minutě zaspolupracoval s Giulym, který nebezpečně, ale neúspěšně vypálil na branku. Na druhé straně střílel nad Olivier Thomert, ovšem PSG bylo v ofenzívě lepší. Sessegnon před přestávkouještě těsně minul z dálky.

Druhá půle moc hezký fotbal nenabídla. Oba týmy neměly toho správného vůdce, který by rozvíjel útočné akce, za PSG především polevil Sessegnon. Bezbrankový stav tak musela rozhodnout až vlastní branka. V 65. minutě celý Park princů ztichl, když volej bývalého hráče pařížského klubu Leroye nasměroval nechtěně a hodně nešťastně do protipohybu gólmana Landreaua přímo k tyči bek Sakho. Pak mu zbylo jen spadnout na trávník a schovat tvář do dlaní.

PSG se ale nevzdávalo, v poslední dvacetiminutovce vyvinulo na Rennes obrovský tlak. Avšak Clemént i Sessegnon stříleli mimo, Makelele sice mezi tři tyče, jenže mezi nim i stál připravený Douchez. Domácí zůstali i přes prohru na čtvrtém místě, protože Toulouse nevyhrálo v Marseille, hosté právě na pátý celek tabulky ztrácí už pouze čtyři body.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Sochaux 3:0

03.05.2009 21:00

Góly: 7. Grégory Sertic, 14. Yoann Gourcuff, 90. Marouane Chamakh

Jednoznačný průběh měl poslední zápas 34. kola nejvyšší francouzské soutěže. Bordeaux potvrdilo roli favorita a sestupem ohrožené Sochaux porazilo vysoko 3:0. Díky výhře se domácí tým bodově dotáhl na vedoucí Marseille - obě mužstva mají 68 bodů, Marseille ale vstřelila o jednu branku více a Ligue 1 tak vévodí.

Skóre se měnilo už v sedmé minutě zápasu, Chalmé našel přesnou přihrávkou Sertice, ten byl sice zády k brance, ale kolem obránců hostů se dokázal obtočit a přesnou ranou z osmnácti metrů poslal domácí do vedení. O sedm minut později zdvojnásobil vedení domácích Gourcuff, jenž využil centr aktivního Chalmého a hlavičkou do protipohybu gólmana zvyšoval na 2:0 pro domácí výběr. Sochaux si za první poločas vytvořilo dvě vážnější šance, nejprve po Boudebouzově centru nebezpečně hlavičkoval Erding. Tři minuty před poločasovým hvizdem skončila Mikariho střela na tyči branky Bordeaux.

V druhém poločase si domácí svůj náskok už jen udržovali, přesto si vytvořili několik gólových šancí. Fernando hlavou branku ale přestřelil, o pár minut později trefil Bellion v největší šanci Bordeaux v druhé půli tyč. V 83. minutě přišli hosté navíc o vyloučeného Afolabiho, který musel po dvou žlutých předčasně do kabin. Výhodu jednoho hráče v poli dokázalo Bordeaux zužitkovat v samotném závěru zápasu. Trémoulinas si pohrál s obranou Sochaux a nacentroval míč do vápna, kde si na něj naskočil Chamakh a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre zápasu na 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille341911458:3168
2.Girondins Bordeaux34208657:3168
3.Olympique Lyon341710743:2761
4.Paris Saint-Germain341861046:3460
5.Toulouse FC341513641:2558
6.Lille OSC341511846:3656
7.Stade Rennes341315637:2854
8.OGC Nice341391239:3648
9.AJ Auxerre341371429:3246
10.AS Monaco3411101340:4043
11.FC Lorient3410121242:4042
12.Grenoble Foot 383410121223:3342
13.Valenciennes FC349131231:3440
14.AS Nancy-Lorraine3410101433:4040
15.Le Mans UC 72341081639:4838
16.SM Caen347131439:4434
17.FC Sochaux347121534:4533
18.FC Nantes34891729:4733
19.AS Saint-Étienne34961930:5133
20.Le Havre AC34732427:6124

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
herbage

Ten Lyon si z nás dělá snaduž šprťouchlata. Frankie, co se to s Lyonem děje?

Reagovat
SqueeZy

nechapu co tam jeste Puel dela...

Reagovat
honziss

Ale prosimtě, vyhodit ho by byla od vedení Lyonu ta největší hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam,ze Lyon bude hrat LM aj na buduci rok...

Reagovat
Staenly10

Lyon . To je jen dobře,že to letos bude zřejmě někdo jiný. Ale pro doobro Ligue 1 by se Lyondo CHL dostat měl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Doufám že titul urve OM

Reagovat
papos182

Le Havre se jeste zachrani

Reagovat
Rssa

Verim, ze Sverkos se vyznamne podepise nad titulem pro OM (sestreli Bordeaux) :)

Reagovat
smazaný uživatel

šance jít přes Lyon do předkola LM..., byla by paráda tam PSG vidět, ale hlavní je se udržet na pohárových příčkách, ať ty pozitivní letošní výkony nevyšumí do prázdna co do finační stránky.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč já sázel na Lyon, že získá titul

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle přestává bejt vtipný...

Reagovat
smazaný uživatel

Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

GIrondins pojďme!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes zachraňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak týmy, aktuálně umístěné jak v pohárových pozicích, tak v těch sestupových by mi vyhovovaly, škoda, že sezona končí až za 4 kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Leroy..., bývalej Pařížan . tak to je škoda

Reagovat
M11

Reagovat
onze

Je to obrovska skoda, ale aj smola. JEDINE PARIS SG ! ! !

Reagovat
irik

Za kolik by byl ten Goucurff? Líbí se mi stále víc a víc ...

Reagovat
smazaný uživatel

Má opci s Bordeaux na 15 Euro, ale pro ostatní si myslím kolem 20-25..

Reagovat
irik

To bych za něj klidně dal, z Ribéryho kápne minimáně jeden a půlkrát tolik ...

Reagovat
smazaný uživatel

zítra jedu osobně do Milána přiložit Carlettovi kudlu ke krku a přinutit ho zavolat Yoannovi - jak ho vždycky miloval, jak s ním počítá do základu..., i pásku mu slíbí, když bude třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FC Gourcuff de Bordeaux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele