34. kolo
02.05.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - AJ Auxerre 0:1

Auxerre potvrdilo svou dobrou formu na půdě knížecího klubu z Monaka, když si připsalo již svou třetí výhru v řadě. Na devátém místě tak vystřídalo právě svého sobotního soupeře.

Oba týmy měly před zápasem poměrně dobrou formu, dvakrát v řadě totiž získali plný počet bodů. Zatímco Monako si připsalo cennou remízu s Lyonem a následně si poradilo s Rennes i Le Mans, Auxerre potápělo především celky ze spodní části tabulky - Caen a Sochax. Nyní si k tomu přidává skalp do té doby devátého Monaka, které chce útočit na osmé místo.

Monako působilo v úvodních minutách dosti laxně, a tak to byli hosté, kteří se ujali otěží zápasu. Již v patnácté minutě se ze svého dalšího gólu mohl radovat Jelen. Ten se do šance dostal po pohledné kombinaci Kahlenberga s Oliechem, který míč přiťukl právě polskému kanonýrovi, který ale z voleje mířil těsně mimo.

Auxerre se dostalo ještě blíže skórování v 25. minutě. Pedretti našel svým centrem přesně Coulibalyho, který ale svou tvrdou ránu opřel pouze do pravé tyče. Nakonec to modré ani nemuselo tolik mrzet, o necelou minutu později si totiž připsal svůj pátý gól v sezoně Kahlenberg. U gólu byl opět Pedretti, který si připsal gólovou přihrávku. Hosté se ujali zaslouženého vedení 1:0.

Po obdrženém gólu se domácí dostali více do hry, přesto se do žádných šancí nedostávali a Auxerre je stále bez problémů přehrávalo. Jedna z jejich mála šancí přišla po hodině hry, kdy se do míče opřel v pokutovém území Diego Perez. Jeho nevýraznou střelu ale dokázal bez větších problémů zneškodnit hostující gólman Sorin.

O dvě minuty se do mnohem vážnější šance dostali jejich protivníci, domácím ale opět pomohla branková konstrukce. Oliechův pokus stačil ještě před brankářem tečovat obránce Nkoulou, který nasměroval míč do břevna. Další velkou šanci na druhý, zasloužený gól měl opět Jelen. Ten se dostal před Nkouloua, následně si ale nedokázal poradit s vyběhnuvším gólmanem Ruffierem. Ke konci zápasu už se ani jeden celek do útoku nehrnul, na monacké hráče se po konci zápasu spustil zasloužený pískot fanoušků.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele