34. kolo
03.05.2009 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Sochaux 3:0

Jednoznačný průběh měl poslední zápas 34. kola nejvyšší francouzské soutěže. Bordeaux potvrdilo roli favorita a sestupem ohrožené Sochaux porazilo vysoko 3:0. Díky výhře se domácí tým bodově dotáhl na vedoucí Marseille - obě mužstva mají 68 bodů, Marseille ale vstřelila o jednu branku více a Ligue 1 tak vévodí.

Skóre se měnilo už v sedmé minutě zápasu, Chalmé našel přesnou přihrávkou Sertice, ten byl sice zády k brance, ale kolem obránců hostů se dokázal obtočit a přesnou ranou z osmnácti metrů poslal domácí do vedení. O sedm minut později zdvojnásobil vedení domácích Gourcuff, jenž využil centr aktivního Chalmého a hlavičkou do protipohybu gólmana zvyšoval na 2:0 pro domácí výběr. Sochaux si za první poločas vytvořilo dvě vážnější šance, nejprve po Boudebouzově centru nebezpečně hlavičkoval Erding. Tři minuty před poločasovým hvizdem skončila Mikariho střela na tyči branky Bordeaux.

V druhém poločase si domácí svůj náskok už jen udržovali, přesto si vytvořili několik gólových šancí. Fernando hlavou branku ale přestřelil, o pár minut později trefil Bellion v největší šanci Bordeaux v druhé půli tyč. V 83. minutě přišli hosté navíc o vyloučeného Afolabiho, který musel po dvou žlutých předčasně do kabin. Výhodu jednoho hráče v poli dokázalo Bordeaux zužitkovat v samotném závěru zápasu. Trémoulinas si pohrál s obranou Sochaux a nacentroval míč do vápna, kde si na něj naskočil Chamakh a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre zápasu na 3:0.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele