34. kolo
02.05.2009 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Král je mrtev?!

Senzační výsledek a skvělou, zároveň však zaslouženou výhru si připsali fotbalisté Valenciennes, kteří Lyonu asi upletli provaz na šibenici. Tahle prohra totiž výrazně oslabila, ne-li úplně potopila možnost osmého prvenství Olympiqueu v Ligue 1 v řadě. Ačkoli domácím chyběl kanonýr Darcheville, v pohodě ho zastoupil jeho kolega Johan Audel, autor dvou branek.

Že je VA na svém stadionu hodně nepříjemné, ukázalo favoritovi už v první půlhodině hry, která se nakonec ukázala jako rozhodující. Domácí v ní dokázali vsítit oba góly, ještě předtím ale v šesté minutě zahrozil Lyon, když Santos zakombinoval s Benzemou, který však napálil pouze gólmana Penneteaua.

Pak šlo vše ráz na ráz. VA nejprve ve 22. minutě zahrálo skvěle rychle autové vhazování, Audel se zbavil svého strážce Boumsonga a utíkal sám na Llorise, o šest minut později na domácího útočníka znovu zapomněla lyonská defenzíva a Audel obě chyby soupeře potrestal dvěma přesnými střelami k tyči.

Až minutu před přestávkou měl Olympique první náznak na zvrácení utkání. Benzema přihrál Edersonovi, jenž jako tank vlétl do vápna, jeho střela se však nakonec odrazila smolně jen do tyče. Nicméně Audel byl při chuti i nadále. Ve druhé půli chyběly jeho hlavičce decimetry, aby se vešla mezi tři tyče a aby mohl zkompletovat svůj hattrick. Bangourův následný pokus zablokoval hostující bek Cris.

Lyon měl pak do konce poločasu ještě dvě příležitosti. Benzema si naběhl do pokutového území na dlouhý míč a Ederson to zkoušel z přímého kopu, ale dvakrát proti byl brankář Penneteau, který tak udržel čisté konto.

Zatímco Valenciennes udělalo velký krok směrem k záchraně, Lyon může zřejmě definitivně zamávat svému osmému ligovému titulu v řadě. Někdy zkrátka král musí být sesazen. Do konce ligy zbývají ještě čtyři kola, avšak šance na zisk jsou opravdu malé. S PSG navíc bude horlivě bojovat ještě vůbec o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele