Ligue 1 - preview 34. kola

02.05.2009, 08:49, aktualizováno 03.05.2009, 08:51
Previews
Marseille včera jen remizovala, čehož může využít Bordeaux, které se při výhře nad zachraňujícím se Sochaux bodově dotáhne na první příčku. Přeskočit třetí Lyon může pařížské Saint-Germain, které hostí Rennes, Nantes se utká s Le Havrem...
SM Caen - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Caen má stále plné ruce práce s udržením se v Ligue 1. Problémem jsou ale sami hráči, když prohráli již dvakrát v řadě a z předposledního místa ztrácejí na nesestupové pozice již dva body. V 34. kole se jim postaví Le Mans.

Caen se s Le Mans v novodobé historii potkalo v nejvyšší francouzské lize pouze třikrát, ani jeden tým ale nemá ze tří vzájemných střetnutí lepší bilanci. Na podzim roku 2007 se z výhry 3:2 radovalo Caen, v jarní části skončil duel remízou 1:1 a v letošní sezoně se z výhry 2:0 radovalo Le Mans. O góly se tehdy postarali dva klíčoví útočníci oranžových - Maiga s Gervinhem.

Také nyní je na tom Le Mans v tabulce i ve formě o něco lépe než jeho sobotní soupeř. V minulém zápase sice nestačilo doma na Monaco, kterému podlehlo 0:1, předtím ale dokázalo porazit své konkurenty v boji o záchranu ze Sochaux a Valenciennes. Díky deseti výhrám v sezoně a 38 nastřádaným bodům jsou nyní svěřenci Daniela Jeandupeuxe na 14. místě a záchrana je blízko, na sestupové pásmo mají náskok šesti bodů.

Hosté jsou si ale vědomi, že je v přístavním městě nečeká vůbec jednoduchý zápas. "Budeme muset hrát opravdu dobře, abychom vyhráli. Caen potřebuje vyhrát a jistě bude hrát s velikým odhodláním. Navíc za ním bude stát plný stadion," připomněl Jeandupeux. "Důležitý bude začátek zápasu, pokud ho zvládneme, myslím, že máme šanci uspět. Problémem Caen jsou veliké chyby v obraně. Tentokrát snad nějakou z nich potrestáme," zadoufal.

Zatímco Le Mans má v posledních zápasech solidní formu, Caen se v jarní části sezony vůbec nedaří. V 31. kole sice prolomilo dlouhou sérii bez výhry, když porazilo Le Havre 2:1, od té doby ale opět pouze ztrácelo. Nejdříve prohrálo s Nancy, následně i s Auxerre. V případě výhry by se ale domácí opět mohli posunout mimo sestupové pásmo.

Hostům bude určitě chybět záložník Marcelo Estigarribia, který ale nepatří do základní sestavy. Jistý není ani stav obránce Sabera Ben Freje, ten si letos připsal 11 startů. Naopak domácí se mohou radovat z uzdravení svého klíčového obránce Pabla Barzoly. Argentinec doléčil své problémy s přitahovačem.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Planté - Barzola, Sorbon, Leca, Lemaitre - Deroin, Seube, Yatabare, Proment, Ben Khalfallah - Savidan
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé - Camara, Geder, Andre Paulo, Cerdan, Baal - Gervinho, Thomas, Coutadeur, Lamah - Maiga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
S jasným cílem zvítězit jdou do sobotního utkání proti Nancy fotbalisté St. Etienne. Domácí se totiž stále potácí na sestupových příčkách a pokud nezačnou bodovat, zařadí se k mužstvům, která budou po 38. kole držet v ruce "černého Petra".

Zatímco domácí tým získal jediný bod z posledních šesti utkání, hosté jsou na tom o mnoho lépe. V březnu sice nepoznali chuť vítězství, ale v dubnu se herní projev mužstva výrazně zlepšil a Nancy má za sebou šňůru tří výher v řadě a pouze jediný obdržený gól.

"Žádné utkání už nebude lehčí než to předchozí. Naším cílem bylo vítězit před domácím publikem, bohužel se nám to v poslední době příliš nedaří. V sobotu musíme porazit Nancy, nesmíme si dovolit už žádné zaváhání," nechal se slyšet domácí lodivod Perrin.

Nancy má na svém kontě 39 bodů a díky devíti bodům z posledních tří zápasů je již mimo sestupové ohrožení.

Hostům bude chybět Issiar Dia, kterému vystavily stopku poraněné žebra. St. Etienne se musí obejít bez dvojice Matuidi - Monsoreau. Naopak dobrou zprávou je návrat Payeta, který je po operaci kotníku připraven v sobotu nastoupit.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Dabo, Tavlaridis, Benalouane, Varrault - Mirallas, Landrin, Ilan, Machado, Payet - Gomis
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Macaluso, Andre Luiz, Sami, Ouaddou, Brison - Gavanon, N'Guemo - Feret - Hadji, Zerka
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Grenoble Foot 38 - OGC Nice  (sobota 19:00)
Souboj dvou týmů ze středu tabulky je nachystán na sobotní sedmou hodinu večerní. Momentálně jedenáctý Grenoble hostí o tři příčky lépe postavené Nice.

Jako "pomstu" za první vzájemný duel z prosince loňského roku vidí tento zápas hostující útočník Habib Bamogo. Prosincové utkání se hrálo za velmi nepříznivých podmínek na silně podmáčeném terénu. Nice mělo za sebou šňůru čtyř výher v řadě a podle Bamoga byla právě bezbranková remiza proti Grenoblu pro jeho tým zlomem.

"Pamatuji si naše první vzájemné utkání, které mělo být díky špatným podmínkám odloženo. Nakonec se v silném dešti a větru hrálo. Kvalita hry odpovídala počasí a já si myslím, že kdyby se hrálo jindy, mohli bychom mít v tabulce o dva body více," řekl Bamogo a pokračoval: "V Grenoblu náš čeká těžké utkání, domácí si totiž budou chtít definitivně potvrdit prvoligovou příslušnost pro další sezónu."

Fotbalisté Nice se musí v tomto roce cítit jako na houpačce. Sérii dobrých zápasů střídá několik nepovedených utkání a umístění kolem osmé příčky v letošní sezóně nejspíše odpovídá kvalitě mužstva. Grenoble je na 11. místě tabulky, ale tým chce jít ještě výše. "Na začátku sezóny si málokdo myslel, že se v soutěži vůbec zachráníme. Naše umístění tak bereme jako velké zadostiučinění," nechal se slyšet domácí kouč Baždarevič.

Hostům bude chybět pouze Rool, domácí nehlásí žádná zranění a měli by být připraveni v nejsilnější možné sestavě.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbée - Regragui, Paillot, Cesar, Vitakič - Batlles, Romao - Touré, Courtois, Moreira - Boya
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Hognon, Kanté, Cid - Echouafni - Bamogo, Faé, Hellebuyck, Ben Saada - Remy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.80 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
V Lyonu stále věří v zisk osmého titulu v řadě, tým Clauda Puela by ale musel začít rychle vyhrávat. Tři body si totiž naposledy připsal na začátku dubna a na čelo tabulky ztrácí již šest bodů. V 34. kole zajíždí na půdu zachraňujícího se Valenciennes.

Obhájce titulu se v posledních týdnech trápí, ještě v březnu vypadl z Ligy mistrů s Barcelonou, nyní nevyhrál již tři zápasy v řadě. Nejdříve remizoval s Monakem 2:2, když remízu zachraňoval v samém závěru, následně dokonce prohrál s Bordeaux, v minulém kole pak ztratil body s Paris Saint-Germain. Špatná forma z posledních zápasů tak znamená pro hráče Clauda Puela až třetí místo a velikou šestibodovou ztrátu na první Marseille.

Do konce sezony schází ve Francii již pouze pět zápasů, Lyon se ale nakonec možná ani nekvalifikuje do Ligy mistrů. Na druhé místo, které zaručuje přímou účast v nejprestižnější klubové soutěži, již ztrácí čtyři body, naopak by mohl přijít o své momentální třetí místo. Pouze o bod vzadu je totiž PSG, o čtyři body dál pak čeká na svou šanci Toulouse.

"Stále můžeme vyhrát titul. Nebyl by to až takový zázrak," prohlásil sebevědomě Puel. "Na konci sezony jsou vždy překvapení. Přestože nejsme v ideální pozici, tak stále bojujeme o titul s dalšími dvěma týmy. Máme ještě pět zápasů, abychom získali potřebných šest bodů navíc," prohlásil.

Valenciennes až do začátku dubna prožívalo skvělou sérii, kdy neodešlo ze hřiště poražené hned třináctkrát v řadě. Nyní se mu ale dařit přestalo a z posledních tří zápasů získalo pouze bod za remízu se Sochaux. Na patnáctém místě má nyní k dobru na sestupující St. Etienne pouze tři body. "Valenciennes je silným týmem, dokáží vám vnutit svůj styl hry. Nebude to jednoduchý zápas," uznal nakonec kouč hostí.

Do zápasu za domácí pravděpodobně nenastoupí poraněný Jean-Claude Darcheville, který si letos připsal již čtyři branky. Další otazníky se vznášejí nad klíčovým brazilským záložník Rafaelem. Ten má problémy s kotníkem. Hostům bude určitě chybět defenzivní štít Jean II Makoun, který je suspendovaný. Jistý není ani start kapitána Juninha. Brazilský špílmachr má problémy s přitahovačem.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Tiené, Biševac, Schmitz, Ducourtioux - Mater, Sanchez, Jeovanio, Danic - Pujol, Audel
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Clerc, Cris, Boumsong, Grosso - Toulalan, Santos - Ederson, Bodmer, Källström - Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.45 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Lille OSC  (sobota 19:00)
Domácí tým se pohybuje v klidu ve středu tabulky a i když mu ještě teoreticky hrozí pád do druhé ligy, zřejmě už je tato myšlenka nereálná. To Lille stále bojuje o pohárové příčky. Sice je možná ještě i kvalifikace do Ligy mistrů, to by ovšem muselo Lille předvést ve zbývajících kolech zcela bezchybný výkon.

Lorient nedokázal v lize vyhrát třikrát po sobě, avšak neměl proti sobě zrovna nejlehčí soupeře. Cení se především bod proti Toulouse. Lorient má v poslední době mezery v defenzívě, téměř v žádném utkání nedokáže udržet nulu na svém kontě. Všechno proto musí zachraňovat útočná činnost, která však naštěstí v současnosti šlape.

Lille se naopak zadrhly šroubky ve stroji - v předchozích utkáních to byla většinou děs a bída a vyhlídky na titul tak velmi rychle ztratily svůj reálný obzor. V minulých třech zápasech totiž Dogy vyválčili pouze bod. Lille však mělo proti sobě velmi těžké soupeře, nyní by ho mohla čekat o něco lehčí práce. Předchozí dvě vzájemná klání skončila remízami 1:1 a 0:0, velmi podobný průběh s malým počtem branek se dá čekat též nyní.

Domácí výběr bude postrádat Fabiena Audarda (zlomená klíční kost), Marca Boutruchea (poraněné lýtko), Ulricha Le Pena (problémy s kotníkem), Bakaryho Sora (operace kolene) a Sylvaina Marchala (výron v kotníku). Moc velké cíle si před utkáním neklade domácí záložník Yann Jouffre: "Byli bychom asi rádi za bod, protože soupeř má velkou kvalitu. Jsme hodně nažhavení opět něco dokázat, vítězství by nám zajistilo jistotu v boji o udržení."

Hosté postrádají Stephana Dumonta, kterého trápí přitahovač svalu, Tulio De Melo a Emil Lyng nenastoupí kvůli vleklým problémům s kolenem. "Hodně očekáváme duel s Lorientem, je pro nás klíčový. Musíme proměnit konečně své gólové šance, abychom nemuseli slevit ze svých ambic. V tomto období se bude rozhodovat, jestli budeme hodnotit sezónu úspěšně nebo neúspěšně. Teď nás čeká první krok," vyjádřil se horlivě obránce Lille Nicolas Plestan.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Cappone - Jallet, Genton, Ciani, Morel - Amalfitano, Mansouri, Jouffre, Ayew - Gameiro, Abriel
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki - Beria, Rami, Plestan, Emerson - Mavuba - Hazard, Balmont, Cabaye, Michel Bastos - Vittek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.00 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Monako s Auxerre už do konce ligy budou bojovat jen o co nejlepší umístění. Ztěží mohou pět kol před koncem sestoupit, takže hlavím úkolem je zkrátka dohrát soutěž se vztyčenými hlavami. Domácí však přece jenom pošilhávají po splnění jednoho cíle. Rádi by předehnali svého rivala v tabulce Nice.

A k tomu nutně potřebují naplno bodovat. Nice je sice jen o příčku výše než jeho ani ne dvacet kilometrů vzdálený sok, ovšem se čtyřbodovým náskokem. Ještě před několika měsíci by asi nikdo netipoval, že oba kluby spolu budou soupeřit o lepší příčku. Jenže Monako od začátku března prohrálo pouze jedno utkání, poskočilo až na devátou pozici a smetlo možnost sestupu rychle pod stůl. "Na konci musíme být v tabulce co nejvýše. Předehnat Nice je náš úkol," věří si brankář knížecího klubu Stéphane Ruffier.

"Nice je před námi na rozdíl čtyř bodů. Pokud ho chceme předstihnout, musíme čekat na jeho chybu a zároveň pokračovat v našich dobrých výsledcích. Věřím, že to můžeme dokázat," broukal si Ruffier. Desáté Auxerre bude pro Monako rozhodně rovnocenný soupeř. Oba týmy mají na chlup stejný počet bodů, skoro totožné skóre i statistiku zápasů doma a venku. Hosté odčinili své porážky s Valenciennes a Bordeaux dvěma výhrami v Sochaux a s Caen, a tak odjíždějí na jih Francie s aktuálně solidní formou.

Domácí postrádají Kolumbijce Juana Pabla Pina, jenž má problémy s přitahovačem. Dlouhodobě zranění jsou Alexandre Licata, Kevin Diaz a Alejandro Alonso. Trenér Auxerre Jean Fernandez nemůže počítat s Julienem Querciou a Robertem Popovem, které oba trápí kolena, Kamel Chafni zase laboruje se zraněním menisku.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Lolo, Nkoulou, Mongongu, Modesto - Gosso, Leko, Perez, Mollo - Park, Nimani
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting - Oliech, Dudka, Kahlenberg, Pedretti, Birsa - Jeleň
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Další těžké utkání čeká v sobotu na vedoucí tým francouzské Ligue 1 z Marseille. Na Stade Vélodrome přijede páté Toulouse, které pokud nechce ztratit kontakt s týmy bojujícími o pohárovou Evropu, musí na půdě Marseille bodovat.

Kolem největšího adepta na letošní vítězství v Ligue 1 se během týdne objevilo hned několik zpráv. Tou nejdůležitější je změna trenéra, Erik Gerets se totiž nechal slyšet, že v létě končící smlouvu s klubem neprodlouží a odejde. Mezi nejvážnějšími zájemci o práci 54letého trenéra je dvojice Atlético Madrid a saudskoarabský Al-Hilal Rijád. K novému angažmá se ale kouč Marseille vyjadřovat nechtěl. "Nyní bojujeme o titul a na takové spekulace nemám čas." V zákulisí se proslýchá, že hlavním důvodem odchodu je nedůvěra ze strany klubového vedení.

Mnoho lidí mělo obavy, že toto rozhodnutí pár kol před koncem soutěže by mohlo mužstvo psychicky "rozhodit", to ale Gerets popírá: "V chování hráčů jsem žádnou změnu neviděl. Naopak jsem šťastný, že jsem na každém hráči viděl, jak se poctivě připravuje na sobotní utkání. A zprávám v novinách, které píší, že díky mému oznámení odchodu nevyhrajeme titul, se jen směju."

Tým by v létě mohl opustit i gólman Mandanda, po kterém pokukuje AC Milán. Mandanda je jasnou jedničkou Marseille a má velký podíl na tom, že Olympique je na prvním místě tabulky. Svými výkony si navíc vysloužil i místo ve francouzské reprezentaci.

Toulouse ještě před nedávnem pokukovalo po nejvyšších příčkách, ale pouze dvě výhry z posledních šesti ligových utkání odsunuli mužstvo na páté místo s desetibodovou ztrátou právě na vedoucí Marseille.

Kvůli zranění kolene bude útočník francouzského Toulouse Fodé Mansaré svému týmu chybět následující tři týdny. Guinejský fotbalista si zranění přivodil během ligového zápasu s Lorientem. Zraněný je také Sirieix, kterého trápí problémy se stehnem. Již déle mimo hru jsou Capoue, Larsen a M'Bengue. Domácímu výběru bude chybět pouze Bonnart.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Kaboré, Civelli, Hilton, Zubar - Cana, Cheyrou - Ziani, Valbuena, Niang - Brandao
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Congré, Cetto, Fofana, Mathieu - Berson - Braaten, Didot, Sissoko, Bonnet - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.65 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Le Havre AC  (neděle 17:00)
Velmi důležitý zápas čeká v neděli na fotbalisty Nantes, koho jiného by totiž měli před domácím publikem porazit, než beznadějně poslední tým ligy z Le Havre.

Nejvyšší francouzská soutěž se o víkendu už "může dočkat" prvního sestupujícího - pokud Nantes Le Havre porazí a jeden z trojice Caen, St. Etienne nebo Sochaux vyhraje, bude o osudu Le Havre definitivně rozhodnuto.

I kdyby hosté přece jen v Nantes vyhráli, svoji "popravu" posunou pouze o jedno či dvě kola. Díky velké bodové ztrátě je osud Le Havre už dopředu jasný.

Nantes má v bojích o záchranu tři soupeře - Caen, St. Etienne a Sochaux. Na dva z těchto čtyř týmů pravděpodobně čeká jízdenka s cílovou stanicí Ligue 2. Trenér domácích Baup řekl: "Kromě těchto čtyř mužstev do bojů o záchranu mohou zasáhnout ještě i dva jiné týmy, vše záleží na tom, jak se budou vyvíjet následující dvě kola. Nic není jasné, dokud nebudou mít mužstva na svém kontě 41 nebo 42 bodů, nemůžou tvrdit, že jsou zachráněni." Baup odmítá, že by bylo předem jasné, kdo v tomto zápase vyhraje: "V naší situaci je každý tým těžkým soupeřem. Nerozlišujeme, jestli hrajeme proti Le Havru nebo Lyonu. Důležité je, jak utkání zvládneme."

Domácí se musí objetí bez dvou hráčů, v neděli nebude připraven Capoue (zranění čtyřhlavého svalu) a potrestaný Vainqueur. V mužstvu Le Havre visí otazník nad startem dvou fotbalistů. Gillet má problémy s přitahovačem a není jisté, jestli se stihne dát dohromady. Do utkání pravděpodobně také nezasáhne Lesage, jehož trápí problémy se stehnem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.45 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Čtvrté PSG stále bojuje o účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Na třetí Lyon, se kterým svádí nejkrutější boj o nejprestižnější klubovou soutěž Evropy, ztrácí pět kol před koncem jeden bod. Předehnat nebo vůbec udržet těsný odstup nebude samozřejmě proti Rennes žádný lehký úkol.

Pouze jediné teď zajímá pařížský klub, a to dostat se po pěti letech opět mezi evropskou smetánku. Poslední zápasy ukázaly, že cíl se může vyrýsovat v jasných barvách. Doma vyhrál nad Nice i Le Havrem, venku udržel dvakrát bezbrankovou remízu v Lille a naposledy právě v Lyonu. Tyhle výsledky dávají PSG opravdu solidní šance. "Třetí pozice je dosažitelná," věří si zkušený záložník Jérome Rothen. "Řekli jsme si v létě, že jí získáme. To nyní znamená předehnat Lyon."

Olypmpique je navíc pod velkým tlakem. Nejenže na osmý ligový titul v řadě ztrácí již šest bodů, ale myšlenka, že by se příští rok neúčastnil Ligy mistrů na úkor PSG nebo pátého Toulouse, je pro něj přímo hrozivá. "Je možná pravda, že jsme ve větší pohodě než Lyon, ale to neznamená mnoho. Zásadní věcí je, abychom pak na konci nelitovali," říkal Rothen.

Před několika měsíci možná někdo pošilhával i po titulu. Jenže Marseille s Bordeaux jsou zkrátka v poslední době famózní a ani sympatické výkony Pařížanů, kteří minulou sezónu bojovali o holé přežití, na tyhle dva celky nestačí. "I kdybychom získali v posledních pěti zápasech 15 bodů, nevidím šanci, jak by Marseille mohla ztratit sedm," přiznal a pochválil soka Rothen.

Domácí do zápasu nastoupí v nejsilnější možné sestavě, žádná nová zranění je nepostihla. Jejich soupeř - sedmé Rennes - prožívá velkou frustraci. Jeho středeční dohrávka s Bordeaux totiž nedopadla dobře, jelikož hosté dokázali i v deseti vyhrát 3:2 gólem z nastavení. A svěřenci kouče Lacombeho zřejmě definitivně přišli o naději dostat se do evropských pohárů přes ligu.

Klíčový tak bude pro Rennes zisk titulu ve Francouzském poháru proti druholigovému Guingampu, který je prakticky jedinou nadějí, jak příští sezónu nehrát jen Ligue 1. V Paříži si nezahraje Asamoah Gyan, jenž má problémy s kotníkem, avšak Nicolas Douchez je již zpět.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - FC Sochaux  (neděle 21:00)
V dohrávce 34. kola na sebe narazí dva týmy s odlišnými úkoly. Zatímco domácí Bordeaux stále pomýšlí na titul, hosté ze Sochaux doufají v záchranné body proti favoritovi. Komu se podaří v důležitém zápase uspět?

Bordeaux si momentálně užívá skvělou formu. Svěřenci Laurenta Blanca si nedávno zajistili svou druhou trofej v sezoně. Po Tropheé des Champions získali i trofej za Ligový pohár. Ve finále jasně smetli druholigové Vannes 4:0. Také v lize se jim daří, když vyhráli svých šest posledních utkání. Zvlášť to poslední ukázalo pravou sílu Blancových mužů, ti totiž v deseti senzačně otočili zápas v Lille a nakonec si připsali tři body za výhru 3:2. Nadále tak mohou myslet na historický titul, od kterého je před zápase Marseille dělí tři body, jelikož Olympique včera jen remizoval.

Domácím ale komplikuje situaci mnoho zranění. Na marodce je hned sedm hráčů, kteří by za normálních okolností mohli reálně pomýšlet na základní sestavu. Mimo je brazilský obránce Henrique, argentinský kanonýr Cavenaghi, s 13 brankami dosud nejlepší střelec týmu, čerstvě také Henriqueův krajánek záložník Wendel, malijský středopolař Abdou Traoré, zkušený stoper Diego Placente, dále pak křídelní útočník Jussie a nakonec mladý obránce Benoit Tremoulinas. Kvůli červené kartě z minulého kola je navíc suspendovaný další obránce Marc Planus.

Kouči Blancovi tak bude chybět hned osmero hráčů. "Stále máme odhodlání jít za vítězstvím. Sestavu budeme muset doplnit z vlastních zdrojů, hráči budou muset tento zápas nějak přečkat," uvědomuje si trenér domácích. "Myslím si, že to zvládneme. V minulém kole jsme hráli 70 minut o deseti a vyhráli jsme. To ukazuje naši psychickou sílu. Přestože asi nebudeme proti Sochaux tak čilí, myslím si, že minulý úspěch nám pomůže i tentokrát," doufá.

Týmu Václava Svěrkoše se v poslední době přestalo dařit a nevyhrál v posledních třech zápasech. V minulém kole sice zachránil v nastaveném čase proměněnou penaltou bod právě český útočník, přesto zůstává jeho tým na šestnácté příčce - pouze bod nad sestupovou příčkou obsazenou Saint-Etienne.

V honbě za důležitými body bude hostům chybět důležitý obránce Carlao, který má potíže s kotníkem, a klíčový záložník Romain Pitau. Toho pro změnu trápí koleno. Do sestavy se naopak vrací talentovaný ofenzivní záložník Ryad Boudebouz. Mládežnický reprezentant měl problémy s chodidlem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille331910456:2967
2.Girondins Bordeaux33198654:3165
3.Olympique Lyon331710643:2561
4.Paris Saint-Germain33186946:3360
5.Toulouse FC331512639:2357
6.Lille OSC331511745:3356
7.Stade Rennes331215636:2851
8.OGC Nice331381239:3647
9.AS Monaco3311101240:3943
10.AJ Auxerre331271428:3243
11.Grenoble Foot 383310111223:3341
12.FC Lorient339121239:3939
13.AS Nancy-Lorraine331091433:4039
14.Le Mans UC 72331081538:4538
15.Valenciennes FC338131229:3437
16.FC Sochaux337121434:4233
17.FC Nantes33891628:4533
18.AS Saint-Étienne33951930:5132
19.SM Caen336131436:4331
20.Le Havre AC33632425:6021

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle kolo by nemělo nic řešit.. Vypadá to na celkem nudné kolo, takže Ligue1 zase překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

no, krome marseille se nic moc zazivnyho nehraje.. pravda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele