Ligue 1 - souhrn 32. kola

01.04.2016, 22:26, aktualizováno 03.04.2016, 22:58
Komentáře a souhrny
Lyon ve velkém stylu otočil zápas v Lorientu. Bastia zaskočila na domácí půdě Marseille. Lille veze tři body ze hřiště Nantes. PSG potvrdilo svou suverenitu a doma vyhrálo 4:1 nad Nice, hattrickem se pod to podepsal Zlatan Ibrahimović. V páteční předehrávce se zrodilo překvapení, AS Monaco doma nestačilo na Bordeaux. Prvním sestupujícím je Troyes...

FC Lorient - Olympique Lyon 1:3

03.04.2016 21:00

Góly: 36. Majeed Waris - 44. Alexandre Lacazette, 81. Rachid Ghezzal, 84. Alexandre Lacazette

Ještě před pár týdny by byla myšlenka na přímý postup do Ligy mistrů jasnou utopií. Lyon ovšem neztratil svou formu ani po reprezentační přestávce, na půdě Lorientu vyhrál 3:1 a přiblížil se druhému Monaku na rozdíl pouhých tří bodů. Dvě branky zaznamenal Alexandre Lacazette, který se v tabulce střelců Ligue 1 osamostatnil na druhé příčce.

Hostující forvard se ocitl právě v první větší šanci utkání. Ghezzal naznačil střelbu a přihrál míč svému spoluhráči, každopádně Lacazette svůj přízemní pokus z vápna usměrnil pouze vedle brány. O pár minut později naběhl do šestnáctky soupeře Darder, ten ovšem vypálil dost slabě a trefil jen nohy gólmana Lecomteho.

Na druhé straně se Les Merlus prosadili z vlastně do té doby jediné možnosti, kterou si vytvořili. Ve 36. minutě vyslal parádní kolmici za obranu Mesloub, Barthelmé ve správnou chvíli posunul míč do strany na Warise a ten skóroval do úplně prázdné Lopesovy svatyně. Minutu před obrátkou ovšem bylo vyrovnáno.

Ferri unikl po pravé straně a předložil balón někam na pokutovou značku, obránci Gassamovi se nepodařilo ho odkopnout do bezpečí, Lacazette tak měl dostatek času na zpracování a usměrnil svou střelu do šibenice. Ve 47. minutě se Lorient mohl zase ujmout vedení, a to prakticky po totožné akci, z jaké vstřelil svou úvodní branku.

Defenzíva OL opět zaspala, Waris se řítil sám na vyběhnuvšího Lopese a snažil se ještě přihrávat Jeannotovi, tomu se ovšem pod nohy vrhl ve skluzu na poslední chvíli Morel. Následně Waris dokonce překonal Lopese, tentokráte ovšem jeho trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Domácí Lecomte pak vytěsnil Ghezzalův pokus.

Devět minut před koncem Lyon zaznamenal rozhodující trefu. Střídající Valbuena krásně protancoval ve středu pole, nahrál míč doprava na Ghezzala, který levačkou zamířil přesně na bližší tyčku. Tři body ještě svým 16. gólem v sezóně pojistil Lacazette, který v 84. minutě obešel Lecomteho a v pohodě zacílil.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Olympique Marseille 2:1

03.04.2016 17:00

Góly: 47. Karim Rekik (vl.), 56. Gaël Danic (pen.) - 77. Michy Batshuayi

Osm posledních ligových zápasů rovná se pět remíz a tři porážky. To je aktuální bilance Marseille, která stále, ostatně jako po celou sezónu, nemůže najít optimální pohodu a klid a drží se jen v dolní polovině tabulky. Tentokráte nedokázala uspět na půdě Bastie, která udělala možná ten nejvýraznější krok k definitivní záchraně.

Není to příliš pravděpodobně, každopádně i OM musí v tuhle chvíli koukat na zadní vrátka, neboť matematicky sestup pořád možný je. Vedení nemůže být se současnými výsledky ani v nejmenším spokojeno a spekulace ohledně budoucnosti kouče Míchela budou opět na místě. Korsický celek mimochodem svého soupeře porazil poprvé od roku 2004.

Od posledního debaklu s Rennes se hostující stratég rozhodl nasadit do hry poprvé od začátku Diabyho, bývalou dlouholetou oporu z Arsenalu, který prakticky celý ročník promarodil. Hostům chyběl N'Koulou, jehož v defenzívě nahradil Rekik, a Fletcher dostal vepředu přednost místo Batshuayie.

Domácím se naopak do zálohy vrátili kapitán Cahuzac i Mostefa a bylo vidět, že s nimi je si tým daleko jistější. Především obranná činnost fungovala velmi dobře. První poločas toho opravdu moc nenabídl, obě mužstva se zkrátka nedokázala vypořádat s těžkým terénem. Největší šanci spálil Squillaci, který po rohovém kopu hlavičkoval mimo.

Jen 90 sekund po začátku druhé půle inkasovala Marseille dost nešťastný gól. Kamano dokázal utéci Rolandovi, snažil se míč přistrčit na své spoluhráče a vracející se Rekik si ho nakonec srazil do vlastní sítě. Situace se pro OM ještě více zhoršila v 56. minutě, protože Mandanda v šestnáctce srazil nedovoleně Kamana.

Rozhodčí Jaffredo ukázal na bílý puntík a Danic se z nařízeného pokutového kopu nemýlil. Je pozoruhodné, že právě tahle střela byla vůbec tou jedinou Bastie za celý zápas. Batshuayi se třináct minut před koncem dokázal zbavit Squillaciho a snížil, více toho už ale hosté nestihli. Tedy stihli, Alessandrini totiž ke svým 27. narozeninám dostal dárek v podobě červené karty.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 0:3

03.04.2016 14:00

Góly: 19. Éder, 58. Stoppila Sunzu, 90. Éder

Hráči Lille i nadále pokračují v postupném vylepšování sezóny, díky dvěma brankám Édera a jedné od Sunzua vyhráli už počtvrté v řadě a jsou stále blíže a blíže evropským pohárům. Nantes, trápící se po celý březen, potvrdilo, že s aktuální formou na tom není nejlépe. Doma předvedlo jeden z nejhorších výkonů sezóny.

Bretaňská pevnost Stade de la Beaujoire padla po dlouhých pěti měsících. Naposledy si odtud výhru odvezla na začátku listopadu Marseille. LOSC zase ukázal velkou touhu tenhle ročník ještě zachránit, a především pak v dobré formě hrající Éder, který se během sedmi zápasů Ligue 1 trefil už čtyřikrát.

Do jakýchsi prvních dvou šancí se dostal domácí Sigthórsson, každopádně na gólmana Enyeamu hned dvakrát nevyzrál. V 19. minutě udeřily poprvé v zápase Dogy. Marcos Lopes poslal z levé strany centr na hranici šestnáctky, kde se Éder chytrým zpracováním zbavil obránce Cany a přesnou střelou k tyči překonal gólmana Rioua.

O pár chvil později se musel mít domácí muž v rukavicích na pozoru ještě jednou, tentokráte však Édera vychytal. Ve 33. minutě mohlo být vyrovnáno, neboť Enyeama tak trochu podcenil centr z rohového čtvrtkruhu od Adryana, nicméně svou chybu dokázal napravit a hlavičku Cany jednoruč vyrazil do bezpečí.

Hosté navýšili svůj náskok v 58. minutě. Amalfitano rozehrál rohový kop centrem na hlavu Édera, ten míč ještě obloučkem sklepl na zadní tyč, kde Sunzu z blízkosti překonal vyběhnuvšího Rioua. Na tuhle trefu Kanárci reagovat už nedokázali, naopak v nastavení inkasovali potřetí, když ke vzdálenější tyči zamířil znovu Éder.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Montpellier HSC 2:2

02.04.2016 20:00

Góly: 5. Yannis Salibur, 47. Jérémy Sorbon - 34. Morgan Sanson, 53. Morgan Sanson

Loňský adept na cenu pro mladíka roku Morgan Sanson opět dokazuje, že kdyby byl na podzim zdravý, Montpellier by nejspíš neměl žádné záchranářské starosti. Šikovný záložník dnes málem sám popravil nebezpečný Guingamp na jeho půdě, jeho dvě trefy (34', 53') však nakonec stačily pouze na bod. Domácí dvakrát vedli, nakonec ale mohou být za plichtu 2:2 ještě rádi.

Ani jeden z týmů ještě nemá zdaleka jistou záchranu, takže dnes se hrálo o pomyslných šest bodů. Žádná taktická opatrnost ani nervozita však soupeře nesvazovala, naopak - tempo bylo od začátku vysoké a fanoušci viděli skvělý fotbal. Už po pěti minutách šlo domácí EAG do vedení, když se Yannis Salibur šikovně uvolnil a parádní ránou do vinglu poprvé překonal Laurenta Pionniera.

Po čtvrthodině hry mohlo být prakticky po zápase; Sloan Privat zpracoval balon od útočného kolegy Jimmyho Brianda, tváří v tvář odkryté bráně ale selhal. Jeho střelu zblokoval rychle se vracející stoper William Rémy. A tak mohli hosté trestat - deset minut před změnou stran předvedl Jonas Martin ve vlastním vápně lajdáckou hlavičku, k míči se dostal dravý Sanson a bez problémů vyrovnal.

Bretaňští jsou nicméně známí tím, že se za žádných okolností nevzdávají - a dnes bylo vidět, že chtějí tři body. Po změně stran vystartovali na svého soka jako hladoví psi a už ve 47. minutě se mohli opět radovat, když sváteční střelec Jérémy Sorbon propálil Pionniera po Giresseho rohu. Pro zkušeného obránce šlo o první ligový gól od října 2013.

V atraktivním zápase však nakonec měli blíže k triumfu Les Pailladins. Poté, co muž zápasu Sanson dorazil v 53. minutě do sítě Boudebouzův centr, stáhli se domácí do obrany a soustředili se už pouze na údržbu. Největší šanci HSC měl Ryad Boudebouz, jeho přímý kop ale branku o několik centimetrů minul. Konečná remíza příliš nepomáhá ani jednomu z týmů: Guingamp je nyní patnáctý, Montpellier šestnáctý.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Angers SCO 0:1

02.04.2016 20:00

Góly: 90. Charles Diers

To, co bylo všem víceméně jasné už na podzim, se dnes stalo realitou - poslední Troyes už nemá ani teoretickou šanci na záchranu. Loňský vítěz Ligue 2 se tak po pouhém roce mezi elitou vrací potupen zpět. Poslední kapkou byla domácí prohra 0:1 s dalším nováčkem z Angers, kterou zařídil v nastaveném čase Charles Diers.

Šest kol před koncem sezony ztrácí ESTAC na bezpečnou sedmnáctou příčku nesmazatelných 19 bodů. Slabou útěchou může být alespoň fakt, že jeho sestup není tím vůbec nejrychlejším v historii; v sezoně 2010/11 se to ještě dříve povedlo Arles. To ale fanouškům v jejich zármutku příliš nepomůže. Aktuální série bez výhry čítá už děsivých šestnáct zápasů, zatímco Angers vůbec poprvé od října vyhrálo dvakrát za sebou.

Les Scoïstes se letos zapsali do povědomí fanoušků zejména díky skvělým standardkám a i dnes to vypadalo, že dvorní exekutor Thomas Mangani bude pro domácí představovat největší nebezpečí. Marocký obr Romain Saïss po jednom z jeho přímých kopů nebezpečně hlavičkoval už v první půli, gólman Matthieu Dreyer si ale s jeho pokusem poradil. Po změně stran pak zachránil situaci i podruhé, kdy míč do vlastní sítě málem uklidil Rincón.

Poměrně nudný zápas nabral grády až v samotném závěru. Finální desetiminutovka přinesla dvě velké šance Troyes: v 83. minutě Stéphane Darbion zakončoval rychlý brejk, jeho ránu levačkou však kryl gólman Alexandre Letellier. Ten si následně poradil i s nepříjemnou dorážkou, stejně jako s obrovskou příležitostí Matthieu Sauniera. A když už Karim Azamoum hostujícího strážce konečně překonal, míč z brankové čáry uklidil spolehlivý Saïss.

Nakonec to tak bylo Angers, kdo se po závěrečném hvizdu radoval. Po rohovém kopu nastal v domácím vápně chaos; Ismaël Traoré sice ještě svoji střelu pokazil, míč se ale odrazil k veteránovi Diersovi, který už nezaváhal. Les Scoïstes se tak posunuli na provizorní osmé místo tabulky a opět oživili pohárovou naději, zatímco s Troyes je definitivně amen.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - AS Saint-Étienne 0:2

02.04.2016 20:00

Góly: 15. Nolan Roux, 58. Kévin Théophile-Catherine

Možná to vypadá jako povinná výhra, ve skutečnosti je ale triumf Saint-Étienne na Korsice nesmírně cenným výsledkem. Les Verts mají letos velké problémy na hřištích soupeřů a výjezd na neoblíbený ostrov, nota bene na půdu soupeře zoufale bojujícího o záchranu, představoval skutečný psychický test. Ten hosté nakonec díky brankám Rouxe (15') a Théophile-Catherineho (58') zvládli a posouvají se těsně za pohárové příčky.

Gazélec v posledním kole prohrál v derby s Nice 0:3 a do zápasu tak vstupoval z osmnácté, sestupové příčky; kouč Thierry Laurey svým svěřencům naordinoval agresivní ofenzivní taktiku, takže v úvodu se hostující favorit spíše bránil. To se mu ale dařilo bez problémů. Svěřenci Christophe Galtiera hráli velmi zkušeně a po čtvrthodině hry šli dokonce do vedení - rychlý brejk zakončoval z ostrého úhlu Nolan Roux.

Domácí tato rána vybičovala k ještě větší aktivitě a reprezentační gólman Stéphane Ruffier se musel mít na pozoru jak při ráně Damjana Džokoviće (22'), tak i při stoprocentní šanci Jacquese Zouy, jemuž nabil dlouhým pasem Kader Mangane (30'). Po této horké chvíli však už Les Verts na hřišti jasně dominovali a v 58. minutě přidali pojišťující gól díky Kévinu Théophile-Catherinovi, který se po rohu zorientoval ve vápně nejrychleji.

Galtierův tým nakonec dokončil zápas s více než 60 procenty držení míče a po zásluze si připisuje teprve třetí venkovní výhru z posledních jedenácti pokusů. Hosté zůstávají v sestupové zóně; alespoň opticky mohl jejich prohru ještě zmínit smolař Džoković, Ruffier ale dnes předvedl špičkový výkon a ještě více prohloubil korsickou depresi.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Reims 3:1

02.04.2016 20:00

Góly: 12. Kamil Grosicki, 15. Ousmane Dembélé, 67. Ousmane Dembélé - 59. Aïssa Mandi

Udržet v létě devatenáctiletý supertalent Ousmane Dembélého bude pro Rennes pořádný oříšek. Asi nejvýraznější objev letošní ligové sezony dnes opět zářil, Remeš popravil dvěma góly a jeho klub po hladké výhře 3:1 poskočil už na třetí příčku.

Dembélé má nyní na kontě sedm branek z posledních pěti zápasů; celkově si připsal už dvanáct zásahů, čímž se stal nejproduktivnějším teenagerem napříč pěti elitními evropskými soutěžemi. Rennes má pod novým koučem Rollandem Courbisem také excelentní formu. Před reprezentační pauzou bretaňští rozstříleli Marseille na jeho půdě 5:2 a dnes pokračovali v podobném duchu; už po čtvrthodině hry vedli 2:0 a bylo prakticky rozhodnuto.

První branka přišla po chybě hostujícího stopera Mickaëla Tacalfreda, který uklouzl a dovolil tak Giovanni Siovi uvolnit se na levém křídle. Forvard z Pobřeží slonoviny následně přesným pasem našel Kamila Grosického, který mimochodem předvedl neskutečný výkon v přátelském utkání Polska s Finskem (5:0), a tomu stačilo přesně zamířit placírkou z patnácti metrů. Šlo o jeho devátou trefu probíhající sezony.

Dembélé se poprvé prosadil o pouhé tři minuty později; Grosicki se tentokrát převtělil do role asistenta a mladému odchovanci stačilo zakončit z bezprostřední blízkosti. Parádní akce v podání dvou aktuálně nejlepších hráčů Rennes.

Remeš dokázala vykřesat jiskru naděje po hodině hry, byla to ale spíš otázka štěstí než nějaké propracované akce - gólman Benoït Costil se po rohu srazil s Lassem Bangourou a Aïssa Mandi tak mohl dorážet do prázdné. Jinak hráli hosté špatně, bezkrevně a rozhodně příliš odevzdaně na to, že jim reálně hrozí sestup do Ligue 2. Finální hřebíček do jejich rakve zarazil Dembélé po Armandově pasu v 67. minutě; Tacalfred v tom byl tentokrát nevinně, jeho zkušenější parťák Anthony Weber však nikoliv.

Hosté tak mají před závěrečnou šesticí zápasů hodně o čem přemýšlet. Naopak před domácími se otevírá reálná vidina Ligy mistrů - dnešní triumf jim pomohl přeskočit Nice a Lyon (který hraje v neděli v Lorientu). Proti Nice se pak Courbisovi muži postaví už za týden v utkání, které hodně napoví o rozložení sil na pohárových příčkách.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SM Caen 2:0

02.04.2016 20:00

Góly: 30. Ronny Rodelin (vl.), 85. Martin Braithwaite

Naděje Toulouse na záchranu stále žije. Trápící se tým dnes před vlastními fanoušky porazil pohárového aspiranta z Caen a na sedmnácté místo už ztrácí pouze čtyři body, což šest zápasů před koncem rozhodně není nepřekonatelná situace. O triumfu rozhodl vlastňák Ronnyho Rodelina (30') a gól Martina Braithwaiteho (85').

První šanci zápasu si nicméně připsali lehce favorizovaní hosté, konkrétně jejich kapitán Julien Féret, který se uvolnil ve vápně a vypálil; vracející se Braithwaite však jeho střelu dokázal srazit na roh. První půlhodinu toho domácí příliš nepředvedli, přesto se však dokázali šťastně dostat do vedení: Adrien Regattin namířil svůj centr do šestnáctky, kde se jej pokusil odklidit Rodelin, povedlo se mu však pouze propálit vlastního gólmana Rémy Vercoutreho.

Nový kouč Téfécé Pascal Dupraz dokázal dodat týmu potřebnou bojovnost, takže Caen to vůbec nemělo lehké. Do další šance se dostalo až po změně stran, kanonýr Andy Delort ale ztroskotal na teprve sedmnáctiletém gólmanovi Albanu Lafontovi (51'). Na druhé straně mohl akrobaticky zakončovat Tongo Doumbia po centru Étienne Didota, jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla (61').

Poslední slovo tak měl domácí kapitán Braithwaite. Dánský útočník má letos vůbec nejhorší procentuální úspěšnost střelby z celé ligy, což potvrdil neproměněnou šancí v 72. minutě, pět minut před koncem ale už zamířil přesně - skvěle se zorientoval ve vápně a dorazil do sítě chytrou přihrávku veterána Pantxi Sirieixe.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 4:1

02.04.2016 17:00

Góly: 15. Zlatan Ibrahimović, 34. Zlatan Ibrahimović, 48. David Luiz, 82. Zlatan Ibrahimović - 18. Hatem Ben Arfa

Přesně toto Pařížané před rozehráním čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem City potřebovali jako sůl. Poté, co jejich oslavy titulu zkazilo v minulém kole Monaco, si svěřenci Laurenta Blanka vyšlápli na Nice a zvítězili jasně 4:1. Zlatan Ibrahimovic je ve čtyřiatřiceti letech v životní formě, což potvrdil hattrickem, jímž vyrovnal svoje dosavadní osobní ligové maximum (30 branek). Do konce přitom stále zbývá ještě šest kol.

Nice přitom nejsou žádní nazdárci; letos mají reálnou šanci na Ligu mistrů, před tímto zápasem vyhráli v lize třikrát v řadě a i dnes se jim v první půli poměrně dařilo. Domácí favorit šel sice do vedení už po čtvrthodině hry díky ráně fantoma Ibry, Hatem Ben Arfa ale překrásnou střelou vyrovnával pouhé tři minuty poté. Ibrovi asistoval skvělým míčem David Luiz, Ben Arfa zase využil toho, že mu Pařížané nechali ve středu hřiště příliš prostoru (a také Luizovy defenzivní hrubky).

Radost hostí však netrvala příliš dlouho. Dnes to byl zkrátka Ibrahimovicův večer - švédský veterán navrátil svému týmu vedení po půlhodině hry parádní dělovkou z přímého kopu přímo do vinglu. Bylo vyloženě vidět, že svůj třicetigólový rekord chce vyrovnat ještě dnes; ostatně minulý měsíc nasázel Troyes hned čtyři góly při demoliční výhře 9:0, která rozhodla o pařížském titulu. Hattrick málem zkompletoval těsně po změně stran, jeho další střela ale úspěšná nebyla.

Ve 48. minutě se tak radoval jiný Pařížan - David Luiz, který skóroval vůbec poprvé v sezoně. Povedlo se mu to díky hlavičce po rohu Hervina Ongendy. Bránící Vincent Koziello se situací nemohl nic dělat; při následující šanci však už byl úspěšnější, když odklízel balon po dalším Ibrově pokusu.

Na druhé straně bylo jasně vidět, že Nice po energické první půli jednoduše došel dech; Ben Arfa se sice stále snažil, vyslal do šancí Germaina a Pléu, nic z toho ale nebylo. Naopak PSG ještě přidalo čtvrtý gól a Ibra se nakonec skutečně dočkal. Osm minut před koncem zpracoval Rabiotův pas, zbavil se pozornosti bránícího Paula Baysseho a levačkou elegantně zvýšil na konečných 4:1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Girondins Bordeaux 1:2

01.04.2016 20:30

Góly: 90+3. Frédéric Guilbert (vl.) - 45. Thomas Touré, 56. Adam Ounas

Bordeaux ukázalo, že na Stade Louis II prostě neprohrává, a dokonce si z jihu Francie odvezlo všechny body. Monako ho před vlastními fanoušky zkrátka ani na desátý pokus nedokázalo porazit a notně si zkomplikovalo své postavení na druhé pozici. Nový kouč Ulrich Ramé si mimochodem připsal své premiérové vítězství při svém novém angažmá.

Hostující stratég se rozhodl nasadit do branky Priora a ten musel poprvé zasahovat v 7. minutě proti střele Bahlouliho, který napřáhl z voleje za vápnem. Dvacetiletý Bahlouli, který se v základu knížecího klubu objevil vůbec poprvé, ve 20. minutě poslal dobrý centr do šestnáctky, avšak obránce Yambéré si dobře počínal a nebezpečí zažehnal.

Pět minut před přestávkou se ocitl po centru od Bakayoka v jakési pološanci Vágner Love, nicméně odmáván a odpískán mu byl ofsajd. V nastavení pak udeřili Les Girondins. Ounasův centr z rohového čtvrtkruhu doplachtil až na zadní tyč, kde se ocitl nehlídaný Touré, a ten z blízkosti v pohodě zacílil.

ASM nedokázal ani po obrátce na nepříznivý stav reagovat. A v 56. minutě naopak inkasoval podruhé. Domácí si opět nepohlídali rohový kop a Ounas i v pádu dokázal tečovat balón do brány. To už nevydržel ani trenér Leonardo Jardim, který okamžitě do hry poslal Fábia Coentraa a Carrilla, aby hru oživil.

Na hřiště pak vběhl i sedmnáctiletý Mbappé, jenže ani tahle střídání výraznou změnu nepřinesla. Mohlo být pro Monako ještě hůře, kdyby se Touré, který obešel gólmana Subašiče, nesnažil přihrávat na Crivelliho, ale rovnou by střílel, neboť před ním zívala poloodkrytá svatyně.

Až závěrečná desetiminutovka se Jardimovým svěřencům jakýmsi způsobem povedla. Nejprve Bernardo Silva poslal pěkný centr na hlavu Carrilla, ten ale mířil jen vedle. V 90. minutě se kopala penalta, jenže tu zkušený Vágner Love neproměnil. Snížit se podařilo jen zásluhou vlastního gólu Guilberta.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain32255281:1880
2.AS Monaco321413547:3655
3.Olympique Lyon321571052:3452
4.Stade Rennes321312750:3951
5.OGC Nice321481047:3750
6.AS Saint-Étienne321461238:3448
7.Lille OSC321113829:2446
8.SM Caen321441434:4246
9.Angers SCO321291135:3245
10.FC Nantes3211111029:3344
11.SC Bastia321271331:3343
12.Girondins Bordeaux3210121041:5042
13.Olympique Marseille32815943:3839
14.FC Lorient329121143:5039
15.EA Guingamp321091339:4739
16.Montpellier HSC321071538:4037
17.Stade Reims32891535:4733
18.GFCO Ajaccio327121331:4533
19.Toulouse FC326111534:4929
20.ES Troyes32282222:7114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

aby jim to na LM vubec stacilo

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude hrát Luiz proti City, tak je možné, že i prohrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, dneska to zatím odčinil.. na gól nahrál a další dal. To ale nic nemění na tom, že poslední zápasy hraje ho*no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teraz začnem podávať proti PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Táto liga absolutne nemá logiku. Logické sú len následujúce stavy: Troyes prehráva, PSG vyhráva, v zápasoch Guingampu obvykle padá mnoho gólov, Marseille pravidelne remizuje, v zápasoch Lille a Nantes sa človek ide obvykle unudit na smrť. Inak výsledky nemajú totálne žiadnu logiku, stejne ako výhra Bordeaux v Monaku. Toto je tá Ligue 1

Reagovat
Godwinson

Sanson Nejlepší hráč ligy

Reagovat
Ingimir

odkedy zase zostupujú traja? ste mali celú sezónu chybu v tabulke, niečo sa v posledných dnoch zmenilo alebo tam máte chybu teraz?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mam v tom zmätok. Nevie niekto na 100% ci zostupuju dvaja alebo traja ako po ine sezony?

Reagovat
Pyroman

Sestupují normálně tři, asi před měsícem byl po rozhodnutí soudu zrušen ten plán, ve kterém by šli dolů jen dva. Takže tabulka je správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Israha

Bastia "zaskočila" Marseille? Mě by popravdě daleko víc zaskočilo, kdyby ten žebrák Míchel s tím týmem ještě do konce sezony něco vyhrál...to jsou výkony a výsledky sestupových parametrů. Cabella, Batshuayi, Lass a dneska i Rekik (takhle kdyby hrál furt, tak paráda, škoda že má problémy s nevyrovnaností výkonů) se jako jediní odmítají nechat stáhnout do hoven a ještě něco hrají, zbytek je ztracený. Zbytečnějšího útočníka než Fletcher už jsem v Ligue 1 dlouho neviděl, Diaby po třech letech absentování rozehranost na bodu mrazu, Thauvin s N'Koudouem sólují jak magoři a efektivita nula nula nic, a Alessandriniho výkon byl na vyřazení z kádru. Těch šest bodů náskoku na sestup je v současné situace nesmírně málo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Marseille si fakt zahrává, mít liga o pár kol víc, sestup by byl reálný, vzhledem k té jejich nekončící agónii. Takhle už to asi nějak urvou, těžko čekat, že by Remeš nebo Ajaccio chytly takovou formu, že by je dotáhly. Zvlášť, když má OM ke konci slušný los. I když, pokud tam zůstane Michel, může se vyplnit i ten nejkrizovější scénář. Upřímně absolutně nechápu, proč ho ještě nevyhodili, spoléhat na to, že tu sezónu s týmem nějak dokope, evidentně není dobrý plán.

Reagovat
domingo

Louis-Dreyfus nema prachy a chce prodat klub, takze ho nejspis nevyhodi, pac by mu musela platit odstupny...

Reagovat
domingo

Mimochodem Labrune oficialne pozadal Louis-Dreyfus o to, aby s Michelem rozvazala smlouvu, a rekl pritom, ze byla chyba ho vubec brat Tomu se tam musi pracovat primo skvele, nedivil bych se kdyby skoncil jak Anigo, kterej po tom pruseru dobrovolne sel delat skauta do Afriky, aby byl od Marseille co nejdal

Reagovat
Israha

Však má pravdu . Já jsem se ho zkraje zastával, neměl špatný začátek a body ztrácel spíš skrz smůlu a individuální selhání hráčů...ale čím dál víc se mu to hroutí pod rukama a vůbec není schopný na to nějak reagovat, a když už, tak umí akorát dát do základu místo dobrého hráče bez formy špatného hráče taky bez formy, nebo udělá panické all-in střídání pro podporu ofenzivy, po kterém si ti hráči na hřišti zavazí a nikdo neví, co hrát.

Reagovat
domingo

Tezce to nezvlada no, ale kdys naposledy videl, ze by prezident klubu pres noviny prosil majitelku, at vyhodi trenera?

Reagovat
Israha

Tak je to dost zoufalý tah...ale ta situace doopravdy zoufalá je.

Reagovat
Pyroman

Ghezzal začal/ přestal něco brát, ne? Úplně jiný hráč než na podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

skôr oproti posledným dvom či trom rokom, však on bol v doraste veľkým talentom a ťahúňom týmu, tam sa mu predpokladala svetla budúcnosť ale ten prechod do áčka vôbec nezvládal a nakoniec asi dozrel jak víno

Reagovat
Langi

No hlavne po tom, co stravil prvni pulrok v acku, tak se po nem na rok a pul slehla zem a nikdo poradne nevedel, jesi za nas jeste hraje ...jako furt je to rocnik 92...on jeste muze dokazat velky veci...se podivej treba na Mahreze...twl kdyz si vezmu ze mel jit pred sezonou do Gazelecu...takovej drahokam

Reagovat
smazaný uživatel

A ked sa vrati Fekir - ten bude hrat v utoku s Alexom a Ghezzal AM? Ci lave kridlo Ghezzal a prave Fekir pri 433?

Reagovat
juninho8

Ghezzalovi to ide skôr zprava cez nohu...Fekirovi si myslím že je to v podstate jedno. A na AM bol Ghezzal polovičný keď tam hral. Včera nepodal celkom výkon Cornet ale ten má ešte čas tak ja to vidím na 4-3-3 a útok Ghezzal,Alex,Fekir a na lavke pripraveny Cornet...ale ešte sa nevie či vôbec Alex a Nabil zostanú.

Reagovat
Langi

těch 5 zápasů se nějak prostřídají...tohle je spíš otázka pro příští sezónu...jestli si Ghezzal udrží tu formu, tak by to mohlo dlouhodobě vypadat nějak takhle: Tolisso, Gonalons, Grenier - Valbuena, Fekir, Ghezzal

Reagovat
smazaný uživatel

tak bez hrota asi ťažko

Reagovat
Langi

tak vem si, že Fekir hrál s Lacazettem ve 4-4-2...docela očekávám, že se z něj po jeho odchodu udělá hlavní útočník, byť to není čistokrevný hrot

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem obom.

A Fekir nie je tiez lepsi cez nohu? On je tiez lavak... Som zvedavy, kde zakotvi Alex alebo mozno zostane .

Reagovat
juninho8

Fekir mi popravde za toho pol roka zišiel zmysle a vacsinou asi hraval v utoku vo dvojicke s Alexom alebo ako AMC...vtedy sa na kridla nehralo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Fekir je trošku väčší talent ako Ghezzal ...

Reagovat
Langi

tak pořád je primárně LW ne?...ve 4-4-2 hrál takového secondary strikera nebo AMC...v aktuálním 4-3-3 bude jeho pozice podle mě bud nalevo, nebo ve středu útoku...po odchodu Alexe nebude co řešit a pokud nedorazí nějaký Ben Yedder, tak bude hrát s Valbuenou a Ghezzalem, případně Cornetem...tam to snad ani jinak poskládat nejde

Reagovat
juninho8

jop....mne tam ide hlavne o to ze Ghezzall je fakt asi lepsi ked hra napravo cez nohu...Fekirovi je to asi jedno....no a ako to vlastne bude v novom rocniku to mozme len hadat

Reagovat
smazaný uživatel

Alex? Ja som to vedel .

Reagovat
Nikikrew

Zdravim fans fran. ligy. Vie mi niekto popisat vcerajsi vykon Diabyho?

Reagovat
smazaný uživatel

skús Israhu, on tu včerajšiu popravu sledoval

Reagovat
Israha

Odehrál necelou hodinu, jedním slovem nerozehraný. Hráči Bastie mu chodili do těla, on sám se těch soubojů bál a nedával do nich důraz, hodně ztrácel míče. Měl tam i několik slušných průniků a uvolnění přes hráče, ale špatné doteky převažovaly nad dobrými. Může být platný, pokud absolvuje zápasovou praxi a dostane se do tempa, ale aktuálně to na základ není.

Reagovat
Nikikrew

Jasne, presne ako v Arsenali. Samozrejme je to pochopitelne ked nehral ligovy zapas od 2013 . Kazdopadne verim ze sa do toho lahko dostane (ak sa znova nezrani). Myslim si, ze by mal teraz pomaly naberat zapasovu prax a cez letnu pripravu sa dostat do kondicie a ukazat co v nom je.

Reagovat
Israha

Pak je otázka, jestli chceš na takového hráče vsadit, když je velmi pravděpodobné, že dost často nebude vůbec k dispozici. On to v sobě má, ale udělat z něj základní kámen mužstva může být sebevražda...

Reagovat
Langi

to samé, byť v menší míře sme měli celé roky s Gourcuffem

Reagovat
Nikikrew

Ja si myslim, ze francuzka liga mi moze svedcit viac nakolko v Anglicka liga vyzaduje vyssiu fyzicku zatazenost kde aj Diaby trpel. Neviem ako je to u vas ale nemyslim si ze level je rovnaky. Ako som povedal, mozno ho skusat z lavicky a v lete by to chcelo zapracovat.

Reagovat
Israha

Ligue 1 teda sice není tak atleticky náročná, ale tvrdá je dost, tam v podstatě půlka týmů (hlavně ty ze spodku tabulky) hraje neskutečně tvrdě, do těla a fyzicky...s tím problémy Diaby mít bude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele