32. kolo
02.04.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - Angers SCO 0:1

To, co bylo všem víceméně jasné už na podzim, se dnes stalo realitou - poslední Troyes už nemá ani teoretickou šanci na záchranu. Loňský vítěz Ligue 2 se tak po pouhém roce mezi elitou vrací potupen zpět. Poslední kapkou byla domácí prohra 0:1 s dalším nováčkem z Angers, kterou zařídil v nastaveném čase Charles Diers.

Šest kol před koncem sezony ztrácí ESTAC na bezpečnou sedmnáctou příčku nesmazatelných 19 bodů. Slabou útěchou může být alespoň fakt, že jeho sestup není tím vůbec nejrychlejším v historii; v sezoně 2010/11 se to ještě dříve povedlo Arles. To ale fanouškům v jejich zármutku příliš nepomůže. Aktuální série bez výhry čítá už děsivých šestnáct zápasů, zatímco Angers vůbec poprvé od října vyhrálo dvakrát za sebou.

Les Scoïstes se letos zapsali do povědomí fanoušků zejména díky skvělým standardkám a i dnes to vypadalo, že dvorní exekutor Thomas Mangani bude pro domácí představovat největší nebezpečí. Marocký obr Romain Saïss po jednom z jeho přímých kopů nebezpečně hlavičkoval už v první půli, gólman Matthieu Dreyer si ale s jeho pokusem poradil. Po změně stran pak zachránil situaci i podruhé, kdy míč do vlastní sítě málem uklidil Rincón.

Poměrně nudný zápas nabral grády až v samotném závěru. Finální desetiminutovka přinesla dvě velké šance Troyes: v 83. minutě Stéphane Darbion zakončoval rychlý brejk, jeho ránu levačkou však kryl gólman Alexandre Letellier. Ten si následně poradil i s nepříjemnou dorážkou, stejně jako s obrovskou příležitostí Matthieu Sauniera. A když už Karim Azamoum hostujícího strážce konečně překonal, míč z brankové čáry uklidil spolehlivý Saïss.

Nakonec to tak bylo Angers, kdo se po závěrečném hvizdu radoval. Po rohovém kopu nastal v domácím vápně chaos; Ismaël Traoré sice ještě svoji střelu pokazil, míč se ale odrazil k veteránovi Diersovi, který už nezaváhal. Les Scoïstes se tak posunuli na provizorní osmé místo tabulky a opět oživili pohárovou naději, zatímco s Troyes je definitivně amen.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele