32. kolo
03.04.2016 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Olympique Marseille 2:1

Osm posledních ligových zápasů rovná se pět remíz a tři porážky. To je aktuální bilance Marseille, která stále, ostatně jako po celou sezónu, nemůže najít optimální pohodu a klid a drží se jen v dolní polovině tabulky. Tentokráte nedokázala uspět na půdě Bastie, která udělala možná ten nejvýraznější krok k definitivní záchraně.

Není to příliš pravděpodobně, každopádně i OM musí v tuhle chvíli koukat na zadní vrátka, neboť matematicky sestup pořád možný je. Vedení nemůže být se současnými výsledky ani v nejmenším spokojeno a spekulace ohledně budoucnosti kouče Míchela budou opět na místě. Korsický celek mimochodem svého soupeře porazil poprvé od roku 2004.

Od posledního debaklu s Rennes se hostující stratég rozhodl nasadit do hry poprvé od začátku Diabyho, bývalou dlouholetou oporu z Arsenalu, který prakticky celý ročník promarodil. Hostům chyběl N'Koulou, jehož v defenzívě nahradil Rekik, a Fletcher dostal vepředu přednost místo Batshuayie.

Domácím se naopak do zálohy vrátili kapitán Cahuzac i Mostefa a bylo vidět, že s nimi je si tým daleko jistější. Především obranná činnost fungovala velmi dobře. První poločas toho opravdu moc nenabídl, obě mužstva se zkrátka nedokázala vypořádat s těžkým terénem. Největší šanci spálil Squillaci, který po rohovém kopu hlavičkoval mimo.

Jen 90 sekund po začátku druhé půle inkasovala Marseille dost nešťastný gól. Kamano dokázal utéci Rolandovi, snažil se míč přistrčit na své spoluhráče a vracející se Rekik si ho nakonec srazil do vlastní sítě. Situace se pro OM ještě více zhoršila v 56. minutě, protože Mandanda v šestnáctce srazil nedovoleně Kamana.

Rozhodčí Jaffredo ukázal na bílý puntík a Danic se z nařízeného pokutového kopu nemýlil. Je pozoruhodné, že právě tahle střela byla vůbec tou jedinou Bastie za celý zápas. Batshuayi se třináct minut před koncem dokázal zbavit Squillaciho a snížil, více toho už ale hosté nestihli. Tedy stihli, Alessandrini totiž ke svým 27. narozeninám dostal dárek v podobě červené karty.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele