32. kolo
02.04.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - AS Saint-Étienne 0:2

Možná to vypadá jako povinná výhra, ve skutečnosti je ale triumf Saint-Étienne na Korsice nesmírně cenným výsledkem. Les Verts mají letos velké problémy na hřištích soupeřů a výjezd na neoblíbený ostrov, nota bene na půdu soupeře zoufale bojujícího o záchranu, představoval skutečný psychický test. Ten hosté nakonec díky brankám Rouxe (15') a Théophile-Catherineho (58') zvládli a posouvají se těsně za pohárové příčky.

Gazélec v posledním kole prohrál v derby s Nice 0:3 a do zápasu tak vstupoval z osmnácté, sestupové příčky; kouč Thierry Laurey svým svěřencům naordinoval agresivní ofenzivní taktiku, takže v úvodu se hostující favorit spíše bránil. To se mu ale dařilo bez problémů. Svěřenci Christophe Galtiera hráli velmi zkušeně a po čtvrthodině hry šli dokonce do vedení - rychlý brejk zakončoval z ostrého úhlu Nolan Roux.

Domácí tato rána vybičovala k ještě větší aktivitě a reprezentační gólman Stéphane Ruffier se musel mít na pozoru jak při ráně Damjana Džokoviće (22'), tak i při stoprocentní šanci Jacquese Zouy, jemuž nabil dlouhým pasem Kader Mangane (30'). Po této horké chvíli však už Les Verts na hřišti jasně dominovali a v 58. minutě přidali pojišťující gól díky Kévinu Théophile-Catherinovi, který se po rohu zorientoval ve vápně nejrychleji.

Galtierův tým nakonec dokončil zápas s více než 60 procenty držení míče a po zásluze si připisuje teprve třetí venkovní výhru z posledních jedenácti pokusů. Hosté zůstávají v sestupové zóně; alespoň opticky mohl jejich prohru ještě zmínit smolař Džoković, Ruffier ale dnes předvedl špičkový výkon a ještě více prohloubil korsickou depresi.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele