32. kolo
02.04.2016 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

EA Guingamp - Montpellier HSC 2:2

Loňský adept na cenu pro mladíka roku Morgan Sanson opět dokazuje, že kdyby byl na podzim zdravý, Montpellier by nejspíš neměl žádné záchranářské starosti. Šikovný záložník dnes málem sám popravil nebezpečný Guingamp na jeho půdě, jeho dvě trefy (34', 53') však nakonec stačily pouze na bod. Domácí dvakrát vedli, nakonec ale mohou být za plichtu 2:2 ještě rádi.

Ani jeden z týmů ještě nemá zdaleka jistou záchranu, takže dnes se hrálo o pomyslných šest bodů. Žádná taktická opatrnost ani nervozita však soupeře nesvazovala, naopak - tempo bylo od začátku vysoké a fanoušci viděli skvělý fotbal. Už po pěti minutách šlo domácí EAG do vedení, když se Yannis Salibur šikovně uvolnil a parádní ránou do vinglu poprvé překonal Laurenta Pionniera.

Po čtvrthodině hry mohlo být prakticky po zápase; Sloan Privat zpracoval balon od útočného kolegy Jimmyho Brianda, tváří v tvář odkryté bráně ale selhal. Jeho střelu zblokoval rychle se vracející stoper William Rémy. A tak mohli hosté trestat - deset minut před změnou stran předvedl Jonas Martin ve vlastním vápně lajdáckou hlavičku, k míči se dostal dravý Sanson a bez problémů vyrovnal.

Bretaňští jsou nicméně známí tím, že se za žádných okolností nevzdávají - a dnes bylo vidět, že chtějí tři body. Po změně stran vystartovali na svého soka jako hladoví psi a už ve 47. minutě se mohli opět radovat, když sváteční střelec Jérémy Sorbon propálil Pionniera po Giresseho rohu. Pro zkušeného obránce šlo o první ligový gól od října 2013.

V atraktivním zápase však nakonec měli blíže k triumfu Les Pailladins. Poté, co muž zápasu Sanson dorazil v 53. minutě do sítě Boudebouzův centr, stáhli se domácí do obrany a soustředili se už pouze na údržbu. Největší šanci HSC měl Ryad Boudebouz, jeho přímý kop ale branku o několik centimetrů minul. Konečná remíza příliš nepomáhá ani jednomu z týmů: Guingamp je nyní patnáctý, Montpellier šestnáctý.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele