28. kolo
18.03.2012 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Toulouse si veze všechny body z Rennes

Na skvělé čtvrté místo se po osmadvacátém kole vyšvihlo Toulouse. Zatímco jiný z kandidátů na evropské poháry z Rennes se prozatím musí spokojit se sedmou pozicí, na jihu Francie mohou slavit.

Fialoví tak potvrdili, že se momentálně nacházejí ve velice dobré formě; neprohráli již pět utkání v řadě, ve čtyřech z nich si přitom připsali plný počet bodů. Naproti tomu Rennes skončila třízápasová série bez porážky a svých 44 bodů prozatím nerozšíří. Na čtvrté místo, zajišťující účast v Evropské lize, a tedy právě na svého dnešního protivníka, nyní ztrácí tři body.

Úvod utkání divákům žádnou příliš zajímavou podívanou nepřinesl, hrálo se především ve středu pole, hráči namísto branek soupeřů okopávali především sami sebe. První vážnější příležitost přišla až po 24 minutách hry. Rohový kop Rennes zahrával Yacine Brahimi, na jeho centr si nejlépe vyskočil turecký útočník Mevlüt Erdinc, nicméně jeho tvrdá hlavička skončila těsně nad brankou Ahamady.

Zakřiknout se ale nenechali ani hosté. Po pohledné a účelné spolupráci Paula Machada a Etienna Didota se do zakončení dostal Emmanuel Riviere, svůj letošní čtyřgólový účet ale nerozšířil. Jeho volej totiž skončil těsně vedle tyče. Stejný hráč se objevil ve snad i více než stoprocentní šanci v minutě 38. Mladému útočníkovi doslova namazal brankář domácích Benoit Costil, nabídnutým balonem byl ale dvaadvacetiletý útočník zaskočen snad více než samotný gólman a míč poslal mimo.

K zakončení se následně dostal také Brahimi, s jeho nepříliš originální a dynamickou střelou si ale Ahamada poradil bez větších problémů. V úplně poslední minutě prvního poločasu se Toulouse dočkalo první - a jak se později ukázalo také poslední - branky zápasu. Christophe Aurier našel ve volném prostoru Riviera, jenž neváhal a pohotově vypálil z dvaceti metrů. Jinak nepříliš nebezpečná rána překvapivě skončila za zády Benoita Costila; trajektorii totiž poupravila teč domácího Romaina Danzého - 0:1.

Hostům vstřelená branka pomohla a i v druhém poločase byli lepším týmem. Co ohánět se měl brankář Costil, jehož nejdříve vyzkoušel Didot, následně musel předvést parádní reflexivní zákrok proti další střele Riviera. Ani Rennes se ale nechtělo nechat zahanbit a pokoušelo se vstřelit vyrovnávací gól - nejblíže jí měl asi Ekoko, s jehož ranou si ale Ahamada poradil.

Po centru Machada se v další příležitosti objevil aktivní Riviere, ani tentokrát mu ale štěstí nepřálo. Jeho hlavička skončila těsně nad břevnem. Poslední šanci domácích spálil Ekoko, kterého oslovil Pitroipa. Nicméně ani nyní se Ekoko ze vstřelené branky nemohl radovat, míč skončil po zákroku Ahamady v zámezí...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele