28. kolo
18.03.2012 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Valenciennes FC 4:0

Až nečekaně snadná práce čekala fotbalisty třetího Lille v derby proti konkurentovi z Valenciennes, kterému nasázeli hned čtyři góly a odpověděli nejlepším možným způsobem dotírajícím se soupeřům na jejich třetí pozici. Hosté zápas vůbec nezvládli, v tabulce jsou nyní jedenáctí se čtyřbodovým náskokem na sestupové pásmo.

V první čtvrthodině se toho nic moc nestalo. To se ještě Valenciennes drželo. Přesto po jedenácti minutách hry zahrozil Payet, který pálil z dobré pozice, ale z úhlu, takže jeho tečovaná rána nakonec skončila jen v boční síti. Skóre zápasu načal v 18. minutě Hazard a dodal svému týmu na pohodě a klidu.

Payet přihrál De Melovi, ten obtěžován přesto dokázal včas přihrát nabíhajícímu spoluhráči, který to měl v šestnáctce už jednoduché - stačilo zamířit a gól byl na světě. LOSC bylo i nadále lepším týmem, po půlhodině hry Hazard mohl po spolupráci s Payetem skórovat znovu, tentokráte však mířil mimo.

O minutu později se dostal do skvělé příležitosti Balmont. Hostující defenzíva na něj úplně zapomněla, a ačkoli Balmontova pozice hraničila s ofsajdem, rozhodčí nechali pokračovat ve hře. Domácí záložník však selhal v koncovce a napálil jen nohy brankáře Penneteaua. Přesto mohli domácí vstupovat do druhého dějství s dobrou náladou.

Jedinou vážnější střelu VA v prvním poločase vyslal ve 27. minutě Cohade, s tou si ale brankář Landreau v pohodě poradil. Druhou největší šanci spálil v 53. minutě Samassa. To bylo přitom ještě za stavu 1:0 pro Lille. Jenže Samassa úplně sám před Landreauem neuspěl, možná že jeho střelu mířící do zámezí ještě lehce tečoval skluzující Debuchy.

Jinak však Dogy měliyhru pod plnou kontrolou. V 51. minutě zase zlobil Hazard. Toho krásně vyslal Payet, a ačkoli se belgický záložník dokázal zbavit i Penneteaua, který vyběhnul ze svého vápna, do prázdné branky míč neprotlačil. Na 2:0 nakonec "zvýšil" o sedm minut později hostující stoper Angoua.

Digne to tak sice nezamýšlel, jeho přihrávku z levé strany si však do vlastní brány srazil právě se vracející Angoua. O deset minut později se dostal do akce střídající Roux, jenž si ještě přes teč Hazarda zpracoval centr Debuchyho, nicméně po krásném driblingu ve vzduchu byla následně jeho střela sražena na rohový kop.

A právě z něho Lille přidalo třetí branku, Pedretti totiž nacentroval přesně na hlavu Chedjoua a ten zamířil za záda Pennetaua. V 80. minutě minul bránu De Melo, jehož neuhlídal obránce Gil, čtvrtá branka na sebe ovšem nenechala dlouho čekat a podobně jako Chdejou i aktivní De Melo hlavou usměrnil centr mezi tři tyče po rohovém kopu Hazarda.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Lille doma goly davat umi

Reagovat
smazaný uživatel

valenciennes, maji ted lepsi formu nez lille, proto radeji nedavam, nezavazne si tipnu prekvapeni 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

no niekedy ist proti prudu nie je vhodna volba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele