28. kolo
18.03.2012 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sochaux pokračuje v dobrých výkonech, přehrálo i Nice

Druhé vítězství v řadě si připsalo Sochaux pod novým trenérem Ericem Hélym. A i nyní se jednalo o veledůležité utkání, lvi totiž v důležitém boji o udržení přehráli 2:0 přímého konkurenta z Nice.

Oba dva týmy přesto i nadále zůstávají v pásmu sestupu; Sochaux nicméně na posledním místě vystřídalo Auxerre, které již včera podlehlo Évianu. Právě Évian nastartoval úspěšnou sérii Hélyho, která nyní pokračovalo proti Nice. To se tak musí smířit s koncem tři zápasy dlouhé série bez prohry. Sochaux navíc prolomilo smůlu na vlastním stadionu, na Stade Auguste Bonal bere tři body po šesti zápasech.

Utkání bylo o to důležitější, že konkurenti v boji o udržení vesměs bodovali. Jako první se do vážnější příležitosti a zakončení dostali hostující fotbalisté. Konkrétně to byl argentinský reprezentant Monzón, který si narazil s Anthonym Mounierem; následná střela se mu ale už tolik nevydařila, míč skončil nad.

Aktivnějším týmem bylo ale Sochaux, které za svou snahu bylo odměněno v nastaveném poločase prvního poločasu. Na centr Vincenta Nogueiry si nejlépe naběhl na bližší tyči Edouard Butin, který byl za svůj ukázkový náběh odměněn svou šestou brankou v sezoně. V minulém zápas dvakrát skórujícího Butina si nepohlídal Gomis - a jeho tým za to zaplatil inkasovanou brankou - 1:0.

I po změně stran to byli domácí, kteří se více hnali do útoku a těšili své příznivce povedenými akcemi. Po jedné z takových se do dalšího zakončení dostal opět Butin, nicméně tentokrát mu takové štěstí nepřálo. Do dobré pozice mu přihrál Ryad Boudebouz, který se následně sám ocitl v hlavní roli. Jeho přímý kop pořádně postrašil gólmana Ospinu.

Zhruba v polovině druhého poločasu se Sochaux dočkalo druhé branky. Architektem celé akce byl Roudet, jenž vyzval Boudebouze a ten si již věděl rady - nejlépe na Marvina Martina. Nejlepší asistent uplynulé sezony vsítil druhou branku domácích a dal tak vzpomenout na povedená léta Sochaux z minulé sezony, kdy lvi skončili na pátém místě - 2:0.

Sochaux jako by dnešní představení vůbec nechtělo ukončit. Po další parádní přihrávce Boudebouze znovu pálil Butin, na svou první ránu ale nenavázal. V cestě stál připravený Ospina. V několika příležitostech se objevil také střídající Modibo Maiga, Ospina však konečky prstů jeho nejlepší, druhý pokus vyrazil do zámezí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele