28. kolo
17.03.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AC Ajaccio 1:1

Yoann Poulard spasil Ajaccio, jeho branka z devadesáté minuty přišla v ten nejlepší možný moment a pomohla Ajacciu k bodu. Domácí Bordeaux ale bude zklamané.

Plašilův tým měl sice zdárně našlápnuto ke třem bodům, když jej do vedení poslal Cheick Diabate, svůj triumf z utkání proti Brestu ale zopakovat nedokázalo. Na výhru sice Bordeaux mělo, ale nedokázalo svou snahu vyjádřit gólově a tudíž nemohlo očekávat plný bodový přísun.

Ajaccio v minulém kole porazilo Marseille a uniklo na chvíli ze sestupové zóny, jeho dobré výkony mají, jak se zdá, stoupající tendenci. Dnes v podvečer se hráčům podařilo v posledních chvílích zápasu vstřelit vyrovnávací branku, což jim zajistilo bod.

Domácí byli zpočátku utkání aktivnějším celkem, první větší šanci si ale vytvořili až krátce před třicátou minutou. Následně čtyřikrát zahrozili, největší šanci měl na svědomí Maurice-Belay, jehož střela ze třiceti metrů mířila vedle.

Ve druhém poločase mohl své spoluhráče posunout do vedení Yoan Gouffran, kterého efektivně uvolnil Jaroslav Plašil. Také střela ofenzivního hráče Bordeaux ale neměla správné parametry. Hostující tým mnohokrát zachránil brankář Guillermo Ochoa, jehož zákroky se nakonec ukázaly jako klíčové. Dvakrát na něj nepříjemně dotírali Michael Ciani a z následného rohového kopu hlavičkující Ludovic Sane.

Ajaccio zahrozilo hlavičkou Carla Medjaniho, první branku ale mohli oslavovat domácí příznivci. Gouffranova střela se po lehké teči bránících hráčů dostala až k Diabatemu a ten už si s míčem poradil - 1:0 pro domácí.

Tento gól sice až do závěrečných minut vypadal jako gól vítězný, pokud ale domácí fanoušci opěvovali tři body, bylo to nanejvýš unáhlené. V nastaveném čase zápasu totiž Diawarův centr usměrnil mezi tyče obránce Yoann Poulard a zajistil tak svému týmu cenný bod. Ajaccio je šestnácté, Bordeaux sídlí na pozici osmé.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele