Ligue 1 - souhrn 27. kola

07.03.2009, 20:56, aktualizováno 08.03.2009, 22:55
Komentáře a souhrny
PSG vyhrálo v Lorientu a nadále stíhá Lyon, který podruhé během několika dnů prohrál v Lille. Marseille doma jenom remizovala s Valenciennes, Bordeaux se veze vysokou porážku z Toulouse. Rennes porazilo Auxerre, Le Havre Svěrkošovo Sochaux a St. Etienne si poradilo s Nantes.

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 3:0

07.03.2009 19:00

Góly: 32. François Sirieix, 45. André-Pierre Gignac, 90. Moussa Sissoko

Skvělá série Toulouse pokračuje. Fialoví neprohráli již jedenáctkrát v řadě a v sobotu si připsali další cenný skalp, když na svém hřišti porazili konkurenta z Bordeaux jasně 3:0.

Toulouse tak svého soupeře předskočilo v tabulce a posunulo se již na čtvrtou příčku. Třetí Marseille je před ním pouze o skóre. Naopak Bordeaux se v posledních týdnech trápí a v tabulce postupně kleslo až na momentální páté místo.

Skóre otevřel po půlhodině hry Francois Sirieix, náskok těsně před koncem poločasu zvýšil jeden z nejlepších střelců Ligue 1 - André-Pierre Gignac. V nastaveném čase druhého poločasu dokonal gólovou nadílku Moussa Sissoko.

Nudný začátek prolomil ve 23. minutě Jeremy Mathieu. Jeho rána z přímého kopu pořádně vylekala gólmana Ramého, ten ale nakonec dokázal zareagovat a tvrdou střelu vytěsnil na rohový kop.

O deset minut později už ale Ulrich Ramé zareagovat nedokázal. Gignac vysunul Didota, který přesným pasem našel osamoceného Sirieixe. Ten neváhal a přesnou ranou překonal veterána v brance Bordeaux - 1:0.

Gignac se posléze nedokázal prosadit po přihrávce Mathieuho. V nastaveném čase první půle ale napravil svou pověst kanonýra, když využil centru aktivního Mathieua ze standardní situace - 2:0.

Gignac se do šance dostal i po změně stran, Ramé byl ale tentokrát připravený. Svou šanci následně neproměnil ani Yoann Gourcuff, který hlavičkou jen těsně minul branku. Gourcuff poté zkusil spíše centr než přímou střelu a vypracoval tak dobrou šanci pro Cavenaghiho, ten ale v dobré pozici minul.

Snad první šance Bordeaux přišla až v nastaveném čase. Chamakhova rána ale nenadělala Carrassovi vážnější potíže. Z následného protiútoku se naopak potřetí radovalo Toulouse. Hrdinou okamžiku se opět stal Gignac, který dokázal chytře uvolnit Sissoka. Ten sám před brankářem neváhal a rozhodl o výhře 3:0.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Valenciennes FC 0:0

07.03.2009 19:00

Góly: -

Valenciennes pokračuje ve sbírání bodů. Další bod si tým ohrožený sestupem překvapivě připsal na půdě Marseille, kde dokázal vybojovat bezbrankovou remízu.

Valenciennes tak neprohrálo již desetkrát v řadě a v tabulce se posunulo o další příčku vzhůru, na patnácté místo. Marseille naopak promeškala další příležitost k přiblížení se k vedoucímu Lyonu či druhé Paříži. Na čelo tabulky tak nyní ztrácí čtyři body.

I přes bezbrankový výsledek měly oba celky šance na vstřelení vítězného gólu. Největší příležitost domácích promarnil v první půli Taye Taiwo, který z nadějné pozice trefil pouze břevno. Hosté se mohli trefit, jako již tradičně, ke konci zápasu. Jonathan Lacourt ale gólmana Mandandu nepřekonal a Valenciennes bere "pouze" bod.

První šanci zápasu si po individuální akci vypracoval Hatem Ben Arfa. Ten ale po dlouhém úprku nezamířil přesně a gólman Penneteau dokázal na střelu zareagovat. Hosté kontrovali šancí Jeana-Clauda Darchevilla. Ale i Steve Mandanda na druhé straně hřiště byl pozorný a střelu zneškodnil.

Do šance se poté prodral i nejlepší střelec Marseille Mamadou Niang. Jeho hlavička po centru Cheyroua ale jen těsně minula bránu hostí. Povedený zákrok poté opět předvedl gólman domácích, když dokázal zneškodnit pohotovou střelu Rafaela Schmitze.

Živou první půli zakončil největší šancí Taye Taiwo, který ale svou střelou trefil pouze břevno nad gólmanem Penneauem.

Druhou půli načal nepřesnou střelou Darcheville. Pak se ale jala útočení Marseille. Gólman hostí nejdříve zblokoval šanci Brandaa a následně si poradil i s dorážkou Boudewijna Zendena.

Valneciennes se ale nedalo a čtyři minuty před koncem vyrovnalo na počet nastřelených brankových konstrukcí. Z dvaceti metrů z přímého kopu napřáhl Lacourt, který sice překonal gólmana Mandandu, ale ve skórování mu, možná zaslouženě, zabránilo břevno.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - SM Caen 2:1

07.03.2009 19:00

Góly: 31. Sandy Paillot, 90. Larsen Touré - 85. Anthony Deroin

Grenoble se posunul do horní poloviny tabulky po velmi těsné výhře nad Caen, které tak zůstává těsně nad bránou sestupu a jeho situace se začíná stále více komplikovat. Grenoble vedl po půlhodině hry téměř až do konce zápasu, ovšem pět minut před hvizdem bylo srovnáno a vypadalo to, že si hosté odvezou cenný bod. Nicméně v poslední minutě nastavení se stal hrdinou Larsen Touré.

Utkání přineslo mnoho zajímavého a fanoušci se jistě museli náramně bavit, bylo to velmi vyhrocené. K tomu viděli brzké vyloučení a góly v samém konci duelu. Caen hraje ve velmi špatné formě a stále tabulkou klesá. Jedna série stále pokračuje, jiná, ta méně cennější, je ovšem aspoň pro malou útěchu přerušena.

Caen nevyhrálo v lize dvanáctkrát po sobě a blíží se absolutnímu maximu celého ročníku Ligue 1. Dalo ale po šesti zápasech půstu branku a nyní se tak může odrazit k lepším zítřkům. Už v 10. minutě utkání výrazně ovlivnila červená karta, kdy zatáhl za záchrannou brzdu v poslední možnou chvíli Gregory Leca a poslal k zemi unikajícího Pierra Boyu.

Od této chvíle Grenoble tlačil a po půlhodině hry se tedy dočkal zaslouženého úspěchu. Před avizovaným gólem stačil brankář hostů Vincent Plante zkrotit balón po volném kopu Laurenta Courtoise před dotírajícím Elliotem Grandinem, pak už ovšem "pohroma" nastala. Po nahrávce Courtoise uklidil do prázdné klece důrazný Paillot.

Hosté se ve druhém poločase museli obejít bez kouče Francka Dumase, který byl kvůli nepříčetnému chování vykázán rozhodčími na tribunu. V první možnosti se ocitl hlavičkující Bostjan Cesar, ten však branku Caen o pár centimetrů minul. Na druhé straně kontroval Julien Toudic, skvělý zákrok předvedl gólman Gregory Wimbee.

Caen se postupem času začalo na Wimbeeho více tlačit a dočkalo se zaslouženého úspěchu. Tvrdou ránu vyslal Anthony Deroin a vymetl pavouky v šibenici, k údivu všech bylo srovnáno. Poslední slovo ovšem měl Toure, ve třetí minutě nastavení zužitkoval hlavou rohový kop Laurenta Batllese - 2:1. Příště hraje Grenoble doma se St.Etienne, Caen přivítá Lille.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Le Mans UC 72 2:2

07.03.2009 19:00

Góly: 2. Youssouf Hadji, 53. André Luiz - 20. Mathieu Coutadeur, 61. Thorstein Helstad

Souboj ve středu tabulky nakonec přinesl remízu, která zřejmě bude vyhovovat oběma mančaftům. Utkání bylo bohaté na góly, blíže ke třem bodům měli ovšem domácí, kteří dvakrát vedli. Soupeř ale rychle odpověděl a v poslední půlhodince se už skóre neměnilo. Le Mans je dvanácté o bod právě před Nancy, které okupuje čtrnáctou příčku.

Duel měl od začátku velký spád a hrálo se v opravdu divokém tempu, první branka se urodila hned ve 3. minutě. Po hezké akci zakončil nejvýraznější muž na hřišti Youssouf Hadji, ten se nejprve uvolnil z těžkého úhlu přes obránce Gregoryho Cermana, překvapil i brankáře a lehce zakončil doprostřed prázdné branky.

Hosté ale po inkasovaném gólu zabrali. Tlačili se do šancí a krátce před půl hodinu hry srovnal Mathieu Coutadeur.. Po zaváhání domácího Abbese Ouaddoua převzal balón Roland Lamah, který poslal do uličky pas na Thorsteina Helstada a ten krásnou zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Mathieua Coutadeura - 1:1.

Po změně stran převzalo taktovku duelu opět Nancy a i tentokrát vsítilo celkem rychlou branku. Na hranici vápna ohrožoval přímo hostujícího gólmana Landry N’Guemo, nicméně nakonec přenechal šanci Andremu Luizovi a ten rychlou střelou obhodil bezmocného gólmana.

Konečné vyrovnání zařídil v 61. minutě Thorstein Helstad, dlouhý centr Sebastiena Corchiy si elegantně zpracoval a tvrdou střelou určil výsledek. Nancy se příště utká se Svěrkošovým Sochaux, Le Mans přivítá uvadající Rennes.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco 0:0

07.03.2009 19:00

Góly: -

Zápas dvou týmů bez formy skončil bezbrankovou remízou. Nutno ale říci, že mnohem blíže k výhře mělo hostující Monako, kterému dvakrát ve skórování zabránila branková konstrukce.

Knížecí klub navzdory získanému bodu klesl o jednu příčku na třinácté místo. Nice zůstává v klidném středu tabulky na osmém místě, na evropské poháry ztrácí sedm bodů.

Yohan Mollo a Igor Lolo nedokázali rozhodnout zápas pro Monako, když jejich střely skončily na brankové konstrukci. Nakonec se ale mohli radovat domácí borci. Loïc Rémy těsně před koncem zápasu trefil svou střelou pouze tyčku Monaka.

První šanci si vypracovali domácí. Habib Bamogo si naběhl na přesný pas, obešel obránce Simice, jeho následnou střelu ale zlikvidoval jistým zákrokem Ruffier. O pět minut později se ke standardní situaci postavil mladičký Lukman Haruna, který našel korejského útočníka Chu-Younga. Jeho tvrdá rána ale skončila nad brankou.

Ve 20. minutě z přímého kopu napřáhl Yohan Mollo. Jeho tvrdá rána ale orazítkovala pouze břevno domácí branky. O pár minut později doplatil na špatně postavenou branku i Igor Lolo, jehož volej se zastavil na břevně.

Po změně stran se k útočné akci dostalo i Nice. Loïc Rémy ale trefil pouze boční síť a v ofenzivě mohli pokračovat hosté. Gólman Ospina musel zlikvidovat dvě nebezpečné střely aktivního Lola.

Dvacet minut před koncem zápasu se mezi tři tyče netrefil Serge Gakpé. O pět minut později přišla veliká šance domácích. David Helleybuck zahrál přímý kop na Jerka Leka, který pohotově trefil míč kolenem. Sám gólman Ruffier musel být překvapený, že šanci dokázal zneškodnit.

V nastaveném čase mohl zápas rozhodnout Rémy. Modeste přihrál Sablemu, který chytře uvolnil mladého útočníka. Ten ale nezamířil přesně a napálil pouze levou tyč Ruffierovy branky.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Paris Saint-Germain 0:1

07.03.2009 19:00

Góly: 22. Ludovic Giuly

I bez Makeleleho a Sessegnona v sestavě se podařilo Pařížanům zvítězit na půdě vždy nepříjemného Lorientu. Zápas rozhodla parádní trefa Giulyho z první půle. Lorient nehrál špatný fotbal, v 81. minutě však neproměnil pokutový kop Saifi, takže se ze tří bodů nakonec radoval soupeř.

Lorient probudil do té doby spící PSG v deváté minutě. Rohový kop domácího Vahiruy našel Amalfitana, ten vrátil míč zpátky exekutorovi této standardky, jenž rozezvonil břevno. Vahirua poté perfektně uvolnil do šance na levě straně již uzdraveného Gameira. Landreau však za obranu zastoupil a Gameirův pokus kryl. I když o trochu lepší herní projev měl Lorient, udeřilo z ničeho nic PSG.

Ceárův přímý kop doplachtil k Hoarauovi, který klasicky hlavou míč posunul na hranici vápna na Giulyho. Bývalý francouzský reprezentant ukázal, že i v jeho 32 letech mu to slušně kope, a úžasnou volejí poslal hosty do vedení. Za dvě minuty to mohlo být o dvě branky, gólman Audard ale střelu Hoaraua zlikvidoval.

Pak to zkoušel střelou z přímého kopu Rothen, ale na Audarda taktéž nevyzrál. Do poločasu mohli domácí z obrovské příležitosti vyrovnat. Jouffre prověřil skvělého Landreaua pravačkou, pokus hostující gólman vyrazil jen před Amalfitana. Ten nezazmatkoval, ještě vyšperkoval do lepší pozice pro Vahiruu, jenže když už mezi třemi tyčemi nestál Landreau, zastoupil ho na brankové čáře stoper Traoré.

Ve druhé půli pálil na Audarda z osmnácti metrů Chantome, avšak neuspěl. Na druhé straně se prezentoval nebezpečným pokusem Amalfitano. Lorient deset minut před koncem zahodil obrovskou možnost na vyrovnání. Traoré zahrál v pokutovém území rukou a sudí Falcone neměl problém odpískat penaltu. Jenže tu Saifi kopl hodně špatně, a tak Landreau uchoval jednoduchým zákrokem tři body pro Paříž.

Druhé PSG už stáhlo náskok na vedoucí Lyon na rozdíl jednoho bodu. Tak to po tomto kole zůstane, protože Olympique znovu zaváhal a prohrál na půdě Lille. Přitom před dvěma koly byl rozdíl mezi oběma mužstvy na šesti bodech. Lorient klesl o příčku níže na desáté místo a na ligovou výhru čeká dlouhých 10 zápasů.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Lyon 2:0

07.03.2009 21:00

Góly: 60. Róbert Vittek, 89. Michel Bastos

Lyon prohrál v Lille 2:0 a výrazně si zkomplikoval cestu za mistrovským titulem. PSG totiž nezaváhalo a na vedoucí tým se dotáhlo na rozdíl jednoho bodu. První poločas branku nepřinesl, až po hodině hry se trefil Vittek. Definitivní podobu dal výsledku minutu před koncem Bastos.

První půle byla ve znamení zahozených šancí Lyonu, tu největší spálil Keita, který z dobré pozice nedokázal trefit branku. Ani jeho spoluhráč Juninho nebyl o moc úspěšnější a svůj přímý kop poslal taktéž vedle branky. Lille v první pětačtyřicetiminutovce vážněji zahrozilo pouze jednou, avšak ani Rami neměl seřízenou střeleckou mušku a jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

Ve druhém části hry se diváci gólů konečně dočkali. Nejprve sice Cabaye trefil dalekonosnou střelou pouze tyč, ale o pár minut později už byl Vittek úspěšný. Po hodině hry totiž Bastos poslal povedený centr do šestnáctky, na který si nejvýše vyskočil již zmiňovaný Vittek a prudkou hlavičkou z osmi metrů poslal domácí celek do vedení. Lyon se s nepříznivým stavem nechtěl smířit a v poslední čtvrthodině dostal domácí výběr pod výrazný tlak. Ale pokusy Keity a Edersona skončily v náručí domácího gólmana Malickiho. Naopak to byli domácí, kteří těžili z rychlého protiútoku. Minutu před koncem hrací doby totiž agilní Bastos vypíchl obráncům Lyonu míč a přesnou trefou zajistil domácím tři body za vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - FC Sochaux 2:1

08.03.2009 17:00

Góly: 16. Amadou Alassane, 54. Kévin Anin - 12. Jacques Faty

Sochaux nedokázalo navázat na výhru s Nice a v důležitém souboji s Le Havrem ztratilo důležité body. Přestože tým Václava Svěrkoše vedl, během zápasu své vedení prohospodařil a nakonec jede domů s porážkou 1:2.

Le Havre tak vyhrál teprve popáté v sezoně a podruhé během posledních deseti zápasů. I přes zisk tří bodů ale zůstává přístavní celek na beznadějně posledním místě se ztrátou osmi bodů na nesestupové pozice. Naopak Sochaux promeškalo šanci na odskočení ze sestupových pozic. Od sedmnáctého místa ho ale stále dělí pouze skóre.

Brankový účet utkání otevřel již po 12 minutách hry hostující Faty, domácí fanoušci se ale dočkali brzkého vyrovnání. Již o čtyři minuty později totiž zamířil přesně nejlepší střelec Le Havru Alassane. Obrat dokonal v 53. minutě útočník Kevin Anin, hosté se již na odpověď nezmohli. Čtvrt hodiny před koncem navíc obdržel červenou kartu Maurice-Belay.

První útočná akce znamenala první gól. Boudebouz se postavil k přímému kopu, nahrál vhodně postavenému Fatymu, který z první propálil gólmana Revaulta. První střela tak znamenala brzké vedení pro hostující celek, domácí ale nemuseli smutnit dlouho. Neuběhlo ani pět minut a přišel vyrovnávací gól, o který se postaral devítibrankový střelec Alassane. Ten si několikrát přihrál s Hassanem Allou a poté nedal šanci brankáři hostí Teddymu Richertovi.

O pár minut později mohl Alassane dát již svou desátou branku v sezoně, fantastickým zákrokem mu v tom ale zabránil Richert. Zkušený brankář se podruhé vyznamenal krátce před koncem prvního poločasu, když dokázal zlikvidovat i Allovu jedovatou střelu z úhlu.

Tlak pokračoval i po změně stran a vygradoval ve vedoucí branku domácího celku. Sochaux ztratilo míč na své polovině, balonu se ujal Kevin Anin a nekompromisní tvrdou střelou strhl vedení na stranu Le Havru - 2:1. Šance Sochaux na vyrovnání se zmenšily po vyloučení Maurice-Belaye, mladý záložník v 74. minutě obdržel druhou žlutou kartu, která zákonitě znamenala předčasný odchod do sprch. Přesto si i v deseti dokázali hosté vytvořit gólovou šanci. Erding se objevil v těsné blízkosti domácí branky, zblízka ale nepochopitelně přestřelil.

Byl to ale Le Havre, který lépe zakončil celý zápas. Nejdříve Stephane Noro nastřelil svou ránou pouze horní tyčku Richertovy branky, následně dokázal sám brankář zlikvidovat velikou příležitost Oliviera Davidase.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AJ Auxerre 2:0

08.03.2009 17:00

Góly: 9. Carlos Bocanegra, 37. Jimmy Briand

Pětizápasová série Auxerre bez porážky je u konce. Zatímco se to nepovedlo třeba Toulouse, Rennes přes dvanáctý celek přešlo celkem snadno, když zvítězilo o dvě branky - 2:0.

Rennes se díky dalším získaným bodům posunulo již na šestou příčku Ligue 1. Na čtvrté místo, které zajišťuje účast v Poháru UEFA, ztrácí nyní červeno-černí tři body. Domácí tak navázali na úspěšné výsledky z minulých kol, kdy dokázali venku remizovat s Lyonem nebo porazit osmé Nice. Naopak Auxerre kleslo o jednu příčku níž, na dvanácté místo. Na sestupové příčky má pak náskok pouhých pěti bodů.

Domácí zápas odstartovali jak nejlépe mohli. Již v deváté minutě se radovali z vedoucího gólu, který zařídil bek Bocanegra. Ten si naskočil na Pagisův centr a hlavou překonal bezmocného gólmana Sorina - 1:0. Následnou protiakci vedl polský útočník Ireneusz Jelen s dánským záložníkem Kahlenbergem. Jeho střela ale nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. Z gólu se naopak opět radovali domácí. Romain Danz na křídle uvolnil Pagise, ten z první odcentroval na Jimmyho Brianda, který z pokutového území tvrdou ranou zvýšil již na 2:0.

Rennes pokračovalo v ofenzivním představení i po změně stran. Olivier Sorin nejdříve nedovolil potřetí skórovat Pagisovi, na střelu Danze by byl ale i on krátký. Rána ale nakonec skončila nad brankou. Auxerre kontrovalo velkou příležitostí Kahlenberga. Dánský hráč si seběhl mezi obránce domácích, Mbia mu ale míč sebrat nedokázal a záložník běžel sám na gólmana Doucheze. Ten ale dokázal napravit Mbiovo zaváhání a Kahlenbergovu střelu vytěsnil na rohový kop.

Dán se neprosadil ani o několik okamžiků později, když jeho volej z deseti metrů zblokoval obránce Hansson. Rennes tak v nedělním utkání udrželo čisté konto a prodloužilo sérii bez porážky na čtyři zápasy.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Nantes 2:1

08.03.2009 21:00

Góly: 12. Ilan (pen.), 31. Ilan - 6. Ivan Klasnić

Velmi důležité tři body si na cestě za záchranou na své konto připsali fotbalisté St. Etienne. V posledním zápase 27. kola Ligue 1 porazili na svém hřišti Nantes 2:0, dvěma přesnými zásahy se blýskl Ilan.

Začátek zápasu ale patřil fotbalistům Nantes. Už v páté minutě poslal Klasnič hosty do vedení. Navrátilec do sestavy Bagayoko poslal do pokutového území nadýchaný centr, na který si nejvýše naskočil 29letý útočník Nantes a prudkou hlavičkou zařídil hostům jednobrankové vedení. Vyrovnání na sebe nenechalo ale příliš dlouho čekat, v 11. minutě fauloval v pokutovém území Moullec jednoho z domácích hráčů a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Ilan s přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Do vedení mohl St. Etienne v 25. minutě poslat Sall, jeho hlavička však mířila těsně nad branku Nantes.

Po půlhodině hry se ale už domácí celek druhé branky dočkal. Varrault utekl s míčem obraně Nantes a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Ilana. Ten se nemýlil a svou druhou brankou v zápase se stal alespoň pro dnešní večer hrdinou všech fanoušků St. Etienne.

Domácí tým se v druhém poločase příliš do ofenzivy nepouštěl a spíše bránil těsné vedení. Byli to právě hosté, kteří si vytvořili nejméně dvě gólové šance, ale ani jednu z nich nedokázali přetavit ve vyrovnávací branku. Nejprve v 50. minutě zachránil domácí gólman Janot, jenž perfektním zákrokem zlikvidoval střelu Guillona. Největší šance na vyrovnání měl na deset minut před koncem Poulard, ale svoji prudkou hlavičku poslal pouze do tyče branky St. Etienne. Domácí výběr tak dokázal do závěrečných momentů utkání svůj náskok uhlídat a do tabulky si připisuje velmi důležité tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon27158436:1953
2.Paris Saint-Germain27164739:2552
3.Olympique Marseille271310440:2549
4.Toulouse FC271310431:1749
5.Girondins Bordeaux27138642:2847
6.Stade Rennes271113330:1746
7.Lille OSC271210538:2846
8.OGC Nice27117930:2740
9.Grenoble Foot 3827711917:2432
10.FC Lorient277101030:3131
11.Le Mans UC 7227871231:3731
12.AJ Auxerre27871221:2731
13.AS Monaco27791130:3330
14.AS Nancy-Lorraine27791126:3530
15.Valenciennes FC276111023:2729
16.FC Nantes27781225:3729
17.AS Saint-Étienne27851426:3929
18.SM Caen275111130:3526
19.FC Sochaux275111128:3526
20.Le Havre AC27531921:4818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
M11

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Sissokovi se povedlo mě obrat o litra... A na druhém tiketu byl zase over PSG Naštěstí tam mám ještě menší záchranné brzdy v podobě kombíka...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG začíná smrdět, ještě, že aspoň Marseille ztratila s jalovými Valenciennes.

A Toulouse? Pro mě dost šokující výsledek, tleskám.

Reagovat
honziss

Hele, jaktože nechytá Lloris?

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším. Já se začnu koukat až na Novu Sport od 21:20, takže zatím o zápase nevím vůbec nic. Možná ho Puel šetří na LM nebo si přivodil nějaké drobné zranění.

Reagovat
honziss

No, brankář se myslím zas tolik šetřit před nějakým zápasem nemusí, k tomu Lyon vyhlašoval, že nikoho dneska šetřit nebude. Spíš zranění asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jestli nebude jrát proti Barce, tak to je v řitce.

Reagovat
honziss

Tak to určitě. To je ztráta jako blázen. Nicméně doufám, že dneska té jeho absence využije Lille a Vercoutrea překoná aspoń třikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Rémy je taky kvalita a bude chtít dokázat, že chytat nezapomněl.

Reagovat
honziss

Uvidíme, zatím teda nic moc ten zápas, takové oťukávání. Snad se to rozjede a začnou padat branky.

Reagovat
smazaný uživatel

Clerc i Bodmer návrat na hříště, tak to mi udělalo radost.

Reagovat
honziss

Jojo, docela mě to překvapilo, myslel jsem, že začnou na lávce. A na druhé straně zase hrajou Cabaye a Frau u kterých se taky nepředpokládalo že nastoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

*hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Allez Paris! Merci bien

Reagovat
smazaný uživatel

PSG . teď ještě doufat v Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj nic lepšího jsme si my, Pařížáci, nemohli ani přát... Lille super!

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nevím, kdo to jsou "Pařížáci", každopádně výsledek včerejšího matche Lille - Lyon nemohl pro zbytek Ligue 1 lépe dopadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsenm tím jako příznivce PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Sakráá OGC remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes

Bordó

Reagovat
smazaný uživatel

lYON DO TO HO ol

Reagovat
honziss

Lyon od to ho !

Reagovat
smazaný uživatel

A Lille vede 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Allez Lille! Hehe, o Lille jsem včera mluvil ve francouzštině při zkoušení gramatických jevů

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy o fotbalovém týmu, pochopitelně

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux,Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Vittek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

konecne

Reagovat
smazaný uživatel

Vittek Allez PSG, Français maîtrise

Reagovat
honziss

Tak to byla lahůdka ten druhý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Po vypadnutí AC a Valencie sa PSG stáva čiernym koňom poháru UEFA... Len aby sa im to v závere sezóny nevymklo spod kontroly, boj na dvoch frontoch... Ale každopádne... Allez Paris!

Reagovat
honziss

Musím přiznat, že před sezónou jsem si myslel, že pozice brankáře bude v Lille největší problém, ale Malicki mě dneska přesvědčil, že to nebyla tak špatná volba spoléhat na věčnou dvojku. Po celý zápas chytal jistě a ten výkop na druhou branku, ten byl grandiózní.

No a samozřejmě nesmím opomenout Bastose, toho tak mít ve WHU. Oba góly jeho dneska, celý zápúas vynikal, opravdu skvělý hráč.

Skvěle LOSC Lille Métropole, pokračujte takhle a vzhůru do Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

nic ine len stastie

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že ne Time.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si dobrej blázen koukam...nejprve že vytřepete Barcu na Nou Campu a teď tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

di uz radsi do postylky a pritul se ke svemu medvidkovi, delas tu jen ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Houby štěstí, ale blbost hostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by v Ligue1 byl boj o titul konečně dramatický?

Reagovat
smazaný uživatel

Ludva

To by bylo fantastický, kdyby PSG získali titul, po těch letech zmaru jim to fakt přeju.

Reagovat
Radin

Pauleta je pryč a PSG je uplně jinde,chtělo to změnu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

To jó...ale škoda, že u toho není - zrovna on by si to zasloužil. Každopádně Hoarau převzal štafetu a jede výborně. + zkušenosti Giulyho a Makelele jsou k nezaplacení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je sakra paráda! PSG druhé o bod za Lyonem! Téměř 180 stupňů od minulé sezóny! A vysoko taky Toulouse! To ještě bude boj...PSG PSG!!!

Reagovat
smazaný uživatel

minulý rok snad 2 body od sestupu,letos si jdou pro titul...PSG

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Giallorossi1927, sebyk ste debili lol

Reagovat
smazaný uživatel

A někdo tady začíná mít strach? No, copak se nám stalo... Lyon to kazí viď?

Reagovat
smazaný uživatel

díky za kompliment

Reagovat
božský John

pokakaj sa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Ale jo,když se na to dívám,tak to musim přehodnotit,PSG hraje letos jako z partesu,tak by si ten titul snad i zasloužili,kdežto my...to je otřes.hrůza,ble fuj hnus šit....Ještě je lepší,že souboj o titul není vůbec rozhodnutej,Toulouse je takový nenápadný,ale může klíďo ještě ligu vyhrát...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG hraje za dvě kola v Toulouse, tam se uvidí, nakolik to myslí Pařížané s titulem vážně.

Reagovat
božský John

Tak to bude hóódně důležitej mač...ten si nenechám ujít..

Reagovat
božský John

a příští kolo s náma...no to potěš koště..jestli budem hrát jak včera tak 0:0..teda spíš my nedáme gól a budem doufat,že PSG bude hrát jako Valen..tedy pokud možno břevna a tyče...

Reagovat
smazaný uživatel

To bude hodně zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus jak jsou ty ligy poslední dobou vyrovnané

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
didosh

Kurňa co ta Marseille dělalo aspoň že Lyon a Bordeaux prohrály

Reagovat
božský John

jenže PSG vyhrálo...

Reagovat
božský John

a Toluen taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda včerejší výkon měl do toho, který Lyon předvedl v duelu s Barcou, dost daleko. Neskutečně laxní hra, trapná produktivita v útoku a hlavně idiotské chyby v obraně! Oba góly vůbec nemusely padnout, kdyby si obránci hlídali koho měli (1. gól) a kdyby ten brazilský plešonu nevypustil běžecký souboj s Bastosem při druhém gólu. Vůbec s takovýmhle projevem jet na Nou Camp ani nemusíme, polovina hráčů jela na půl plynu a s takovouhle se rozhodně nevyhrává. Hlavně něco podobného už letos hráči Lyonu předvedli několikrát a nevím, kdy jim dojde, že doby, kdy se tituly vyhrávaly bez větší snahy jsou pryč, a když se hráči vykašlou na pressink, agresivitu před ve vlastním i soupeřovým vápnem a na nějakou rozumnou kombinaci, tak to prostě nepůjde a to ať si to pak klidně rozdají s Bordeaux o pozice zaručující pohár UEFA. Co mě hlavně mrzí je, že Lille bylo lepší jen do prvního gólu, ale když pak začal Lyon tlačit, tak ani 6 gólovek (ano, opravdu jsem jich napočítal tolik) nestačilo na gól. A další věc, co mě irituje, je to, jak Puel sestavuje základní jedenáctku. Protože je neskutečné, aby neustále hráči, kteří předvádějí dlouhodobě dobré výkony začínali na lavici a naopak ti, co hrají kulové měli základ jistý. Vcelku by mě zajímalo, jak by zápas vypadal, kdyby Ederson hrál už někdy v základu, on snad v posledních 10 zápasech byl vždycky nejlepší hráč Lyonu, ale ani to mu na základ nestačí, kdežto takovému Keitovi ano.

Z hráčů bych pochválil Vercoutra, který ani za jeden gól nemohl a přitom ještě dost šancí zachránil, řekl bych, že ani Lloris by tady nebyl nic platný. Clerc se mi z obrany líbil snad nejvíce, na to, jak dlouho nehrál nezklamal a byl snad jediný z obrany u koho jsem viděl nějakou snahu o založení útočné akce a nebál se ani přejít 1 na 1. Za to Cris opět ukázal, že má pusto nejen na hlavě, ale i v hlavě. Nejen, že v obraně působil jako naprostý amatér, ale ještě po inkasovaném gólu bezduše útočil na rozhodčího po každém odpískaném faulu v neprospěch Lyonu, jako by to mělo nějaký význam. A moment, kdy dostal sice přísnou žlutou, ale dostal a potom nalepil svůj ksicht snad 10 cm od toho rozhodčího a zaklepal si na čelo a nechtěl se od něj odlepit, tak jsem jen čekal, kdy dostane druhou, naštěstí rozhodčí už asi věděl, s kým má tu čest a elegantně to přešel. U Bodmera se zase potvrdilo, že to není žádný stoper, jeho pozice je prostě v záloze. Umí sice čistě odebrat balón a vykrývat prostor, navíc je hodně vysoký, nicméně jeho hlavní síla je zakládání útočných akcí přesnou přihrávkou nebo zakončení z druhé vlny a ani jedno z toho mu post stopera neumožní. Grosso nic extra, takový průměrný výkon. Toulalan jakbysmet. Makoun se snažil tvořit hru, když viděl, že u Juninha neco podobného čekat nelze a také to tak vypadalo. Občas pěkná přihrávka, kterou ale útočníci zadrbali, ale jindy z toho zas bylo pěkné přečíslení Lille. Hlavně Makounovi naivní kličky, kdy poté o míč lacně přišel a na řadu přišel nebezpečný brejk domácích mě dostávaly ze sedačky. Juninho mě zklamal a to svým přístupem. Už si tam jen mohl vzit vycházkovou hůl a nic by mu nechybělo. Jestli na někom byl vidět laxní přistup, tak právě na Junihovi, nesnažil se vůbec dohrát souboj, zamakat, aby získal balon nebo aby doběhl přihrávku a zakončil, nic. Jediný moment, kdy jsem ho nějak výrazněji zaregistroval u balonu bylo, když zahrával standartku a napral to do zdi. V útoku se mi docela líbil Delgado, on má jako jeden z mála v Lyonu skvělý cit na nahrávku, včera namazal snad na tři gólovky a proto by se měl využívat častěji. Navíc má dobrou techniku a dokáže udržet balon nebo vybojovat standartku i proti přesile. Zato Keita, to je neskutečný úkaz. Nedokážu si vůbec představit, že zrovna on byl kdysi jeden z nejlepších křídel Ligue 1 a to z toho důvodu, že to je snad jediný hráč jakého znám ze špičkového klubu, kterému nestačí ani tři pokusy na to, aby zpracoval balón. Navíc jeho vedení míče, kdy si ten míč tak dlouho šteluje, dokud mu konečně neuteče a obránce nesebere je něco neuvěřitelného. 2 gólovky a NULOVÉ ohrožení Malickiho svatyně, ano, to je také včerejší vizitka Keity. Benzema byl odříznutý od zálohy, takže toho také moc nedokázal. Za to Ederson, ačkoli toho tolik neodehrál, dokázal udělat obraně Lille mnohem větší problémy, než zbytek Lyonu za celý zápas. Škoda, že neměl úplně ideálně seřízená mířidla, protože se sám dostal do dvou gólovek a ještě jednou zkoušel štěstí pěknou dělovkou z dálky, pro mě jasná hvězda Lyonu ve včerejším utkání. Střídající Tafer se ukázal jako hráč s dobrým čichem na góly, jednou se objevil ve 150% gĺovce, ale netrefil balón a pak už mu vykryl prostor Malicki, škoda. Källström toho moc předvést už nestihl...

Z hráčů Lille se musí vypíchnout jednoznačně skvěle chytající Malicki, pro mě možná i hvězda zápasu, protože chytil naprosto všechno a to Lyon rozhodně neměl málo šancí. Bastos klasika, umí vystřelit, nahrát, silný ve vzduchu a neskutečná rychlost, to všechno zdobí tohoto Brazilce, další hvězda zápasu, ukázal snad všechny svoje silné stránky. Střídající Vittek se ukázal jako skvělý tah kouče Lille, přišel, dal gól, ke konci prodloužil hlavou na Bastose a bylo hotovo. Navíc ještě 2x pěkně namazal na další šance, ale z toho už nic nebylo, snad jen nastřelené břevno. Obraniak nic extra, od něj jsem čekal víc.

Jinak zápas to byl opravdu pěkný a nestranný divák musel být potěšen, protože to opravdu byl zatím asi nejlepší duel Ligue 1, který jsem letos viděl a tempo, kdy se neustále něco dělo bylo neskutečné. Jen škoda toho výsledku, ale doufám, že už se alespoň konečně hráčům Lyonu rozsvítí...

Reagovat
honziss

Teda dalo mi to zabrat, než jsem to přečetl, ale nakonec jsem úspěšně došel k poslednímu řádku. A de facto ve všem s tebou souhlasím, o Malickim a Bastosovi už jsem psal výše, že se mi jejich výkon opravdu líbil.

Keita byl včera opravdu marnost nad marnost, až jsem zíral na to, jak kazil vše na co sáhl. Tak si říkám, že měl raději zůstat v Lille, kde se mu dařilo a patřil k tahounům.

Jinak máš pravdu, byl to opravdu pěkný zápas, který skončil skvělým výsledkem, jak pro Lille, tak pro celou Ligue 1. Doufám, že teď Lille ty dvě výhry nad Lyonem nakopnou a půjdou si pro poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem dneska dopoledne zkoukl. fakt pěknej fotbal, navíc parádní výsledek pro PSG. napadlo mě, že je možná Vercoutra na dvojku škoda..., viděl jsem ho celkově asi potřetí a fakt kvalitní, spolehlivej golman. mohl by si to podle mě dávat v nějakém menším francouzském klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo si počkat, až půjde Hugo do velkoklubu (bez urážky k Lyonu).

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo už ve velkouklubu je, takže jsi solidně přestřelil.

Reagovat
smazaný uživatel

já tušil, že ta závorka nepomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ale pravda, Vercoutre je spolehlivý gólman, a kdyby Hugo někam přestoupil za "lepším" (!), tak by to neměl být zase takový problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Vittek...

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux. Opět promarnilo vedení...

Jinak Paillot dal už zase gól, to jsem si prvně ani nevšiml.

Reagovat
honziss

Kurec, to už je fakt kumšt prohrát s Le Havrem. Obrovská škoda, tohle měly být tři body pro Sochaux.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak sochaux dneska hralo hodne spatne, le havre si zaslouzil vyhrat..

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda co říct.

Reagovat
božský John

Hm,3 body na záchranu,SE se zvedá..to je špatný...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

od sestupu až k titulu to proměna oproti loňsku

Reagovat
smazaný uživatel

chjooo s tím Lyonem

Reagovat
smazaný uživatel

OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele