27. kolo
07.03.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Marseille opět nevyhrála. S Valenciennes pouze bez branek

Valenciennes pokračuje ve sbírání bodů. Další bod si tým ohrožený sestupem překvapivě připsal na půdě Marseille, kde dokázal vybojovat bezbrankovou remízu.

Valenciennes tak neprohrálo již desetkrát v řadě a v tabulce se posunulo o další příčku vzhůru, na patnácté místo. Marseille naopak promeškala další příležitost k přiblížení se k vedoucímu Lyonu či druhé Paříži. Na čelo tabulky tak nyní ztrácí čtyři body.

I přes bezbrankový výsledek měly oba celky šance na vstřelení vítězného gólu. Největší příležitost domácích promarnil v první půli Taye Taiwo, který z nadějné pozice trefil pouze břevno. Hosté se mohli trefit, jako již tradičně, ke konci zápasu. Jonathan Lacourt ale gólmana Mandandu nepřekonal a Valenciennes bere "pouze" bod.

První šanci zápasu si po individuální akci vypracoval Hatem Ben Arfa. Ten ale po dlouhém úprku nezamířil přesně a gólman Penneteau dokázal na střelu zareagovat. Hosté kontrovali šancí Jeana-Clauda Darchevilla. Ale i Steve Mandanda na druhé straně hřiště byl pozorný a střelu zneškodnil.

Do šance se poté prodral i nejlepší střelec Marseille Mamadou Niang. Jeho hlavička po centru Cheyroua ale jen těsně minula bránu hostí. Povedený zákrok poté opět předvedl gólman domácích, když dokázal zneškodnit pohotovou střelu Rafaela Schmitze.

Živou první půli zakončil největší šancí Taye Taiwo, který ale svou střelou trefil pouze břevno nad gólmanem Penneauem.

Druhou půli načal nepřesnou střelou Darcheville. Pak se ale jala útočení Marseille. Gólman hostí nejdříve zblokoval šanci Brandaa a následně si poradil i s dorážkou Boudewijna Zendena.

Valneciennes se ale nedalo a čtyři minuty před koncem vyrovnalo na počet nastřelených brankových konstrukcí. Z dvaceti metrů z přímého kopu napřáhl Lacourt, který sice překonal gólmana Mandandu, ale ve skórování mu, možná zaslouženě, zabránilo břevno.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele