Ligue 1 - 27. kolo. Tipy a analýzy

08.03.2009, 09:50
Tipy a analýzy
Zaujalo nás
Po zápasech Francouzského poháru v uplynulém týdnu a před zápasem Lyonu v Lize mistrů v týdnu následujícím, pokračuje Ligue 1. Ve šlágrech kola zavítá právě Lyon na hřiště Lille a také Bordeaux do Toulouse, takže obecně vůbec v tomto kole očekávám velká překvapení, tak si je pojďme přiblížit i ze sázkařského hlediska.

GRENOBLE - CAEN (sobota 19 hodin)

Domácí se ve francouzském poháru představili ve druholigovém Dijonu a vydřeli postup až na penalty po remíze 1:1. Nicméně pro ně je určitě klíčová záchrana v Ligue 1, protože ze "starých mazáků" (Valenciennes, Sochaux, St. Etienne) rozhodně nikdo nespadne. Trochu se k záchraně přiblížili v posledním kole, když na hřišti Nantes vyrovnali v poslední minutě na konečných 1:1. Ostatně předtím domácí bezgólová remíza s PSG je důsledkem zlepšení, avšak chtělo by to také vyhrávat, protože na sestup mají náskok jen 3 body. Podzimní zápas skončil 2:2.

Domácím stále chybějí obránci Walid Regragui a David Jemmali, bez nich klub však hraje delší dobu, takže ani ztráta útočníka Yoric Ravet nebude pro klub podstatná.

Pro hosty platí naprosto totéž, jen ve Francouzském poháru již nefigurují, takže mohli odpočívat. V posledním ligovém zápase podlehli doma Marseille jen 0:1 (jen díky výbornému gólmanovi, jinak byla prohra vyšší) a předtím remizovali v Nantes 1:1. Bodově jsou na sestupové hranici, jen o skóre před Sochaux.

V dnešním zápase jim bude chybět opora zadních řad, obránce Jeremy Sorbon, jinak je Caen kompletní. Grenoble doma neprohraje, Caen venku nevyhraje, takže dvojtip na neprohru domácích lze hrát s velmi vysokou důvěrou, bohužel kurz kolem 1,22 tomu také odpovídá. Já si zahraji sázku na under 2,5 gólu v o něco lepším kurzu 1,55 se stejně vysokou důvěrou.

LORIENT - PSG (sobota 19 hodin)

Lorient úplně vypustil Francouzský pohár, když si v Rennes nechal nasázet 3 góly. Ostatně ani s ligovou formou to není v tomto klubu růžové, poslední zápas prohrál v Bordeaux 0:1, předtím doma se Sochaux 1:2. Loňský vzájemný zápas s PSG skončil 2:3. Mužstvo je na devátém místě, v podstatě 11 bodů od 100% záchrany (z ještě 11 zbývajích kol), takže žádná panika.

Domácím však stále ještě bude chybět záložník Ulrich Le Pen, obránci Bakary Soro a Michael Ciani. Nově také útočník Andre Ayew, jeho kolega Kevin Gameiro se pravděpodobně již na trávník po zranění podívá.

Hosty ve Francouzském poháru vyučil klub Rodez ze čtvrté ligy, na jehož hřišti PSG prohrálo po prodloužení 3:1 v naprosto nejsilnější sestavě. Lze to pochopit, když má klub reálnou šanci minimálně na druhé místo v lize a další postup v poháru UEFA, nebude tříštit síly v domácích pohárech. (Z toho Ligového vypadl již dříve). V Ligue 1 to však klubu šlape, v minulém kole deklasoval Nancy 4:1, předtím hrál 0:0 v Grenoblu.

V dresu hostí nenastoupí potrestaní záložníci Stephane Sessegnon a Claude Makelele, připraven nebude ani zraněný obránce Mamadou Sakho.

Oba kluby bez starostí by mohly podpořit over 2,5 gólu, který si zahraji v kurzu 2,3 u Sportingbet za vyšší střed.

MARSEILLE - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)

Marseille na domácí poháry již může zapomenout, takže jejich boj se soustředí jen na Ligue 1 a pohár UEFA. V minulém ligovém zápase vyhrála "povinně" na hřišti Caen 1:0, předtím však remizovala doma s Le Mans jen 0:0 a střílení gólů jí v poslední době moc nejde. Loňský vzájemný zápas skončil 3:1, ale o takovém výsledku si domácí v sobotu budou moci nechat jen zdát.

V dresu domácích se již možná představí uzdravený obránce Histon, ale určitě nebude připraven záložník Charles Kabore a zcela jistě nenastoupí útočníci Mamadou Samassa a Bakari Kone a tady již vidím první problém!

Hosté se již vybojovali z předposledního místa a na sestup mají aktuálně dokonce náskok 2 body. Určitě k tomu pomohlo domácí vítězství nad Lille 2:0 i předtím bezgólová remíza v Toulouse. V domácích pohárech již nefigurují, takže se plně mohou soustředit na záchranu, ke které jim chybí aktuálně ještě nikoliv nereálných 14 bodů.

Valenciennes již nějakou dobu nastupuje bez zraněného obránce Mody Traoreho, záložníka Djamela Belmadiho a útočníků Luigi Pieroniho a Johana Audela, přesto v aktuální sestavě přemohlo Lille a neodjede bez bodů ani z Parku Princů.

Jednička je nesmyslně nízko, klidně bych si zahrál neprohru hostů, já vidím však jistotu a vsadím under 2,5 gólu ve velmi slušném kurzu 1,8 za velmi vysoký vklad.

NANCY - LE MANS (sobota 19 hodin)

Domácí po debaklu z minulého kola na hřišti PSG a předchozí porážce doma od Lyonu 0:2 budou asi muset zabrat, protože jinak se i jich začne týkat boj o záchranu. Aktuálně na čtrnáctém místě mají náskok pouhé 3 body na sestup. Loňský vzájemný zápas navíc skončil 0:2 pro Le Mans.

V dresu domácích určitě nebude obránce Michael Chretien, útočník Issiar Dia již zřejmě fit bude.

Le Mans je na tom o bod lépe, ale v klubu rozhodně vládne větší pohoda. Poslední domácí výhra nad Le Havre, či bezgólová remíza v Marseille klub psychicky drží nad vodou a tak ani vyřazení z Francouzského poháru ve druholigovém Guingampu jejich plány určitě nijak nenahlodalo.

Hostům již dlouho chybí obránce Cyriaque Louvion, nově k němu přibyl kolega Ibrahima Camara. Na sázení velmi těžký zápas, domácím moc nevěřím, ale mohl by padnout under. V kurzu 1,57 za vyšší střed určitě hratelné.

NICE - MONACO (sobota 19 hodin)

Nice jednu chvilku také bojovalo o druhou příčku, nyní se po prohře v Sochaux 0:1 a domácí porážkou od Rennes stejným výsledkem vrátilo na místa, která mu náleží, totiž osmá příčka. V domácích pohárech již nefiguruje a chce-li si příští sezónu v Evropě zahrát, měli by s tím začít něco dělat. Loňský vzájemný zápas s Monakem skončil 2:1. Domácím se uzdravuje obránci Cyril Jeunechamp a útočník Habib Bamogo, takže jedinými zraněnými budou záložníci Chaouki Ben Saada a Drissa Sialite, kteří jsou velmi důležití.

Monaco naopak v posledních zápasech konečně začalo střílet góly, doma remizovalo se St. Etienne 2:2, předtím prohrálo v Lille 1:2. Navíc v týdnu v poháru vyhrálo v Ajacciu 2:0 a čekám, že rozhodí i obranu Nice.

Monaku se vrátí záložník Diego Perez, takže jedinými důležitými zraněnými bude jeho kolega Camel Meriem a útočník Juan Pablo Pino.

V tomto zápase očekávám více gólů a střílet bude především Monako. Over 2,5 gólu v kurzu 2,3 s vyšší důvěrou jde ihned na můj main.

TOULOUSE - BORDEAUX (sobota 19 hodin)

Také Toulouse si pojišťuje start v Evropě výhrami ve Francouzském poháru, tentokrát to odneslo druholigové Boulogne poměrem 0:2. V lize naposledy remizovalo v Auxerre 1:1, předtím doma s Valenciennes 0:0. Loňský vzájemný zápas skončil 1:2, ale tolika gólů se zřejmě v sobotu nedočkáme.

Domácím se po zranění vracejí záložníci, takže kádr bude až na útočníky Fode Mansareho a Sorena Larsena kompletní. Bordeaux je ve finále Ligového poháru s druholigovým Vannes, takže účast v Evropě pro příští sezónu má téměř jistou. Ve Francouzském poháru již Girondins nefigurují, zrovna jako v poháru UEFA. V posledním zápase horko těžko porazili Lorient 1:0, předtím remizovali v St. Etienne vyrovnávacím gólem z poslední minuty. V podstatě Bordeaux přestalo střílet góly a ani Cavenaghi je nespasí.

Hostům budou hodně chybět potrestaný záložník Fernando Menegazzo a zraněný obránce Benoit Tremoulinas. Jednoznačný under sice v malém kurzu 1,5, ale s velmi vysokou jistotou!

LILLE - LYON (sobota 21 hodin)

Lille na domácím hřišti bylo pouze jednou překonané, a to je již hodně dlouho. Venku sice nevyhrává, naposledy prohrálo ve Valenciennes, ale předtím porazilo Monako 2:1. Navíc v týdnu vyřadilo z Francouzského poháru právě Lyon poměrem 3:2, kdy vítězný gól padnul sice v nastavení, ale samozřejmě platil. Loňský vzájemný zápas v lize skončil 2:2.

Domácí již nějakou dobu hrají bez zraněného záložníka Yohana Cabaye a také útočník Pierre-Alain Frau bude chybět.

Lyon má na čela náskok 4 bodů a před sebou odvetu Ligy mistrů v Barceloně. V posledním ligovém zápase přišel doma o dva body, když Rennes v nastavení vyrovnalo na 1:1, předtím však vyhrál v Nancy 2:0. Zdá se tedy, že norma na zápas jsou u Lyonu dva góly a vzhledem k vzájemným zápasům, které oba málem skončily 2:2, očekávám podobný výsledek i večer u televize.

Lyonu se možná vrátí záložník Cesar Delgado, ale otazníky jsou nad startem útočníka Karima Benzemy, který se lehce zranil v poháru a zřejmě se bude šetřit na Ligu mistrů. Zcela jistě nenastoupí opět zraněný obránce John Mensah.

Také dnes budou padat góly a třeba opět na 2:2. V každém případě použiju opět over 2,5, kde kurzy v Ligue 1 bývají hodně vysoké. Kurz 2,2 je opět dost přestřelen a já si jej zahraju s vysokou důvěrou.

LE HAVRE - SOCHAUX (neděle 17 hodin)

Domácí mají na nesestupové místo ztrátu již 11 bodů, a to je hodně. Doma Le Havre vyhrálo pouze 3x, ale poslední prohra s Auxerre 1:2 a následná prohra v Le Mans klubu zřejmě srazila vaz. Loňský vzájemný výsledek byl 1:1, ale hosté letos potřebují každý bod.

Le Havru budou chybět čtyři obránci, potrestaný Massamba Lo Sambou a zranění Nicolas Gillet, Loic Nestor a Peter Franquart.

V Sochaux se rozstřílel Václav Svěrkoš, je až záhadou, proč šel na přestup za tak málo peněz. Nicméně Sochaux doma porazilo Nice 1:0, předtím vyhrálo v Lorientu a Le Havre je ještě o dost slabším týmem.

Za hosty nenastoupí jen obránci dva, potrestaný Carlao a zraněný Rabiu Afolabi. Bez zraněného útočníka Sloana Privata se klub již hravě obejde.

Vzhledem ke zlepšené hře a výkonům Sochaux bych doporučil do wildu dvojku. V kurzu 2,65 je to naprostý luxus!

RENNES - AUXERRE (neděle 17 hodin)

Domácí se již vzpamatovali z útlumu, v posledním zápase remizovali v Lyonu, předtím vyhráli 1:0 v Nice a opět se chtějí poprat o příčky zajišťující Ligu mistrů. Loňský vzájemný zápas skončil 0:0 a o gólech to zřejmě nebude ani v neděli. Ve Francouzském poháru v týdnu deklasovali Lorient 3:0.

Již delší dobu chybějí Rennes zranění záložník Jerome Leroy a útočník Gyan Asamoah.

Auxerre se dostalo ze sestupových vod, aktuálně je na desátém místě. V posledním zápase remizovalo s Toulouse 1:1, předtím dokonce vyhrálo 2:1 v Le Havre, ale Rennes v čele s Jimmy Briandem bude těžký oříšek.

Hostům chybí zraněný obránce Jean-Pascal Mignot a útočníci Julien Quercia a hlavně nově Dennis Oliech.

Kurz na jedničku 1,7 u Sportingbet je prostě zadarmo s maximální důvěrou.

ST. ETIENNE - NANTES (neděle 21 hodin)

Domácí si zařídili postup do poháru UEFA, protože v domácích pohárech již nefigurují. Chybí jim k tomu zařídit také příslušnost v Ligue 1 pro příští rok, k čemu jim Nantes může pomoci. St. Etienne totiž začalo střílet góly, naposledy remizovalo 2:2 v Monaku, předtím výsledkem 1:1 pohostilo doma Bordeaux a na Nantes prostě čeká poprava. Loňský vzájemný výsledek 0:1 budiž zapomenut.

St.Etienne je téměř komplet, dlouhou dobu chybí záložník Loic Perrin.

Nantes se především díky chorvatskému útočníkovi Ivanu Klasničovi drží nad sestupovými místy, naposledy díky jeho gólu remizovali s Grenoble 1:1, předtím shodným výsledkem pomohli domácím k bodu v Caen.

Nantes nově potkalo zranění útočníka Christian Bekamenga, již delší dobu chybějí jeho spoluhráč ze zálohy Aurelien Capote a obránce Remy Mareval.

Jednička v kurzu 1,9 je velkou jistotou, očekávám i over na góly.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Lorcan

pěkný tipy, některý z nich asi použiju (Toulouse - Bordeaux under a Marseille - Valenciennes under)

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tak tohle jsou velký jistoty!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemyslím, že by to měl být jistý under. Obrana Bordeaux teď není zrovna v posledních zápasech ve formě a Toulouse má Gignaca Já bych osobně spíše tipoval přestřelku, Cavenaghi snad už prolomil tu smůlu a nějaký gól by přidat mohl, navíc bude chybět Fernando a v poslední době hodně dobře hrající Treomoulinas..

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando bude chybět?...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to v článku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
R22

Marseille under mam podanej taky, tak snad to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Mensah už zase zraněnej? To už je letos ohraná písnička..

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to je

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane jak můžeš říct o nějakym underu, že to je jistota ? Člověk s tvýma zkušenostma by tu neměl pouštět do éteru takový bludy....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Grenoble-Caen: dvojitá šance 0-0

Lorient-PSG: over

Marseille-Valenciennes: under nebo dvojitá šance 0-0, ještě mě napadlo na první poločas 02 dát

Nancy-Le Mans: remíza

Nice-Monako: 02 nebo over

Toulouse-Bordeaux: jasný under a nebál bych se remízy

Lille-Lyon: 10 nebo dvojitá šance 0-0 (na goly bych nevsázel, tam to může být i 0:0)

Le Havre-Sochaux: 2

Rennes-Auxerre: 1

ST.Etienne-Nantes: nejspíš 1...(kdybych měl tipovat přesný výsledek, tak 2:0)

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak to vidím taky, akorát v Lille já góly očekávám...

Reagovat
One-Real

v Lille uvidíme, tam bych si under/over netipoval...taky je otázka, jestli bude Lyon šetřit hráče na LM

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon píše,že nikoho šetřit nechce, že pronásledovatelé jsou blízko. Otázkou je jen nasazení ne zcela zdravého Benzemy, naopak se uvažuje o nasazení uzdraveného Clerca a Bodmera.

Reagovat
One-Real

Aha to jsem neveděl (s tim, že nebude šetřit)...tak uvidíme...s těmi goly to bude ošidné...nejspíš bych zůstal u té dvojté šance.....tenhle víkend jsou pěkné zápasy na sázení..

Reagovat
smazaný uživatel

no minulej to šlo perfektně, u dnešních zápasů bych snad ani u jednoho nedokázal vsadit tipy 1-0-2, což bývá málokdy. Dnešek prostě vidím na gólové sázky, zítra tomu bude jinak. Velmi zajímavé věci budou také na zítra v Chorvatsku.

Reagovat
One-Real

já to dnesak vidím, na golovy sazky, se tam jde vsadit i dvojtip a taky dvojitá šance...

Reagovat
smazaný uživatel

dvojtipy sázím vyjímečně, jsou to nekurzy. To by ten dvojtip musel být minimálně za @ 1,4, jinak to nemá smysl. Dvojitá šnace u Fortuny není špatná záležitost, ale kurzy tam nejsou o moc větší. Takže nejlepší jsou sázky oba týmy dají gól, dneska to hraju v Lorientu, Lille a v Nice!

Reagovat
smazaný uživatel

dvojtipy sázím vyjímečně, jsou to nekurzy. To by ten dvojtip musel být minimálně za @ 1,4, jinak to nemá smysl. Dvojitá šnace u Fortuny není špatná záležitost, ale kurzy tam nejsou o moc větší. Takže nejlepší jsou sázky oba týmy dají gól, dneska to hraju v Lorientu, Lille a v Nice!

Reagovat
One-Real

Já dávám dvojtipy maximálně, když hraju takových 10-15 a víc zápasů, když hraju třeba jen tiket na dvojtipy... Oba dají gol je taky dobrý způsob..v Lorientu a Nice bych to viděl na 90-95 procent...v Lille to může dopadnout jakkoli, může to dopadnout 2:2, ale taky třeba 0:0..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tak se necháme večer překvapit, či potvrdit analázy. Good luck

Reagovat
One-Real

ok...měj se

Reagovat
smazaný uživatel

Bodmer, Clerc. Konečně se to začíná vracet, Pjanic první vlaštovka a teď zbytek. Ještě štěstí, když Mensah je zase pryč, to je hroznej smolař letos.

Reagovat
smazaný uživatel

OGC musí vyhrát každý rok 8.Místo už mě nebaví takže Remy 3 goly tam šupne a 3 bodyjsou naše :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane musím ťa pochváliť, pretože sa zdá, že každým kolom sa zlepšuješ v prewiewoch a poznáš francúzsku ligu stále lepšie.... Len tak dalej, a možno si aj vsaka Tebe privyrobíme, no necem ťa prechváliť, ale myslím, že sú to viacmenej dobré tipy, tak uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

ginepri díky, když ti to pomůže k nějakým výhrám, bude to pro mne čest a samozřejmě ti pak pošlu číslo svého konta...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jasne, ale ja si stavím až na Ďalší týždeň, tak sa snaž...

Reagovat
smazaný uživatel

Leca nám nějak poničil tip,snad budou betonovat pořádně

Reagovat
smazaný uživatel

Sobota dle očekávání překvapila, spíše tedy až nad očekávání špatně, neděle snad bude lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

no dúfajme....

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jinak i v Chorvatsku jsou zajímavý věci, bude snad za chvilku vydané

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele